Юлски бебчета - 14

• 25 277
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • Canada
Тан, като ти прочетох поста и се сетих че пропуснах да спомена повръщането. И при нас продължава, доста обилно...
Аманитке, аз още не съм му рязала нокътчетата на крачетата - много са мънички и ги късам. Но ръцете наистина се налага два пъти седмично, иначе пуска маникюр, а кой харесва мъж с маникюр?!?! Wink

# 76
Здравейте.. и на мен днес не ми е много пишещо ама да се отчета... пак бяхме при педи. Само кашлицата остана, но пък цялата се обрина в едни точки като лунички.. ама са едни синкаво червенички... ПОнеже не съм яла нищо различни освен, че прекалих с медеца в чая псоелдните 3-4 дни сега съм само на картофки и ориз докато се оправи душицата и после меда май ще го избягвам съвсем. Иначе кърмицата сякаш ми се позавърна, ама настроението ми сега хич го няма като я гледам такава...
Целувки на всички!

# 77
  • Русе
 Party          Party                Party

Много съм весела момичета - моят малчо като типичен рак "пропълзя"спалнята на ширина от единият до другият край по граб  Joy  #Crazy
Така че внимавайте с правещите "мост" бебета - надигаше си дупето от доста време,но добре че докато гласях коритото реши да се предвижва,ако не бях там така както си се беше засилил директно на земята щеше да падне.Е няма такава радост така му се смях,как се надига и изтласква абе рачешка му работа Joy

Момита добре дошла и от нас    Hug

И аз днес реших да изрежа ноктенцата на крачетата за първи път и какво си мислите - не си намирам ненесерчето за бебешкият маникюр,а преди 2-3 дни последно го подмятах из ръцете си.Много съм завеяна,чак се дразня на себе си понякога.Къщата обърнах и не го намирам #2gunfire

# 78
Ха здравейте най-накрая и от мен!Надявам се да ми извините отсъствията Praynig

Линет,честит ти фотоапарат,само хубави моменти да запечатваш с него Heart Eyes
Момита,добре дошла!
Джиджи,каквото и да правиш,то ще бъде най-доброто за бебка,бъди сигурна Hug
Юлско бебе,къде ги намери тия дънки,метни малко и насам Laughing
Съни,аз знам пък,че 0.5 промила алкохол се разгражда за 4 часа newsm78,като карах шофьорските курсове го научих Thinking
Аманита,аз още не съм рязала на крачетата,ама те не му и растат,нямало е нужда просто Wink
Лина прима,и аз искам да почвам нещо да тренирам,ама ми се ще да е нещо по-активно от йогата,пък и тук наоколо няма къде да се ходи.Да си намерим и ние едно Джиджи да ни организира HugИначе и Криско не дава да се отлепя от него,направо... ooooh!Тя и Цветен прашец е от "наште",кво ще правим,не знам ooooh!

Хайде лека и спокойна вечер на всички!!!

# 79
  • София
Минавам да се запиша само, че и на мен не ми се пише нещо
Линет, и от мен честит фотоапарат
Цветен пращец, май ще се окаже, че си купила същите космонавти като мен, поне по описание  си приличат Mr. Green
Аз рязах веднъж преди време ноктите на краката, скоро пак го правих - общо 2 пъти откакто се е родила, на ръцете режа често, защото се дере много, даже сега пак е издрана на 2 места Sad. И аз иначе днес си взех кенгурото, наистина нищо особено, но на харизан кон нали знаете..

# 80
Ох,тия нокти,тия нокти........ Crazy,много ме беше страх да ги режа,ама ща не ща трябваше.Толкова бързо растат....,но пък мъж с маникюр си е направоооо Laughing.
Ние днес цяяяяяяяял ден не спахме,хм...можеби ни се събраха 40-50 минути сън Crazy,пък като не е спал бебко е толкова кисел,че направо полудявам. Whistling
Към 22 часа заспа ,събуди се само веднъж преди половин часа за папкане и пак заспа.
Вечер обикновено заспива към 21-22.30 часа и сутрин става( Laughing Laughing Laughing) към 08.00ч.,има си нощно хранене(откакто се роди досега),яде на 2 и половина-3 часа,много рядко се е случвало да спи повече(4-5 часа),обикновено спи толкова след разходка следобяд Grinning.

Viki85 ,извинявам се за неграмотността Mr. Green Laughing,ама какво ще рече 0,5 промила
?

bye

Линет,честито ти фото Hug

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 02:47 от Рени80

# 81
  • Canada
здравейте мамчета по никое време, но ясно защо...
Аз влизам само за да кажа, че известно време няма да мога да чета. Утре заминаваме най-после за Мадрид. Аз си го чакам като голяма почивка (най-вече защото ще си отспя като човек)... Да му мисли мъжо (горкия), дето остава самичък за двете деца... Whistling Дано свекито да помага, чеиначе после ще трябва да го пращам в лудница... Laughing

# 82
  • USA
Добро утро,момичета.

Карелия,аз си мислех,че с мъжа си ще заминавате. newsm78Приятно изкарване и леко пътуване.Дано когато се върнеш,НИко вече да е без колики. Praynig Hug

Ноктите на краката не съм и рязала още,но пък на ръцете много често.Страшно ми e трудно да го правя,защото тя много шава,не се спира за секунда. Grinning

Джиджито,3 седмици е доcтатучно време, така че според мен си взела правилното решение. Peace

Момита,добре дошла. Hug

Момичета,вярно ли е че като се мажат с гелчета,венците им изтръпвали и не можели да се хранят.А някои давал ли е хомеопатични капки с лайка за венците?

Деянова, ние се храним поне 4 пъти на вечер, най-малко 3 пъти и най-много 6 пъти се е будила.Снощи заспа в 20:30, хапна в 11,3,5,6,7 , 8 и се събуди в 9.Интересното е,че хапва доста пъти,пък не дебелее. Thinking

Сафо,Emily,  за какви Барбaрони става въпрос?

# 83
Ето ме и мен  Grinning. Четях си, но бях 30 страници назад, пък не искам да пропускам. Всички теми са ми интересни, нали съм от тези, които нямат опит и е хубаво като прочета, че и други бебета са като нашето.

Много хубави срещи си организирате, страхотни снимки гледах, браво на софиянки, че отидоха в Пловдив.
Поздрави и за спортните мами. Аз също много обичам спорта, цял живот съм тренирала нещо, сега съм доста обездвижена.

И Мими има запушено слъзно каналче (не помня кой писа за това  Blush). Докторът каза, че до 9 месеца не се смята за проблем, после ще му мислим, дано се оправи дотогава.

Още има млечница и ни изписаха друго, по-силно лекарство.

Почти всяка вечер си пия чаша бира. Още от първите дни е така. Мъжа ми беше чел, че помагало за кърмата и сам ми налива. Мисля, че има нещо вярно!

За спането - нямаме режим, но долу-горе заспива към 11-12 часа до към 9 сутринта като на 2-3 часа яде. Не ме притеснява самото ядене, проблема е, че я кърмя в нашето легло и после не винаги успявам да я преместя без да се събуди. Вече си мисля да започна да я кърмя в нейното легълце. Ще се свия някак въпреки височината си, но не знам дали пружините ще издържат скромните ми 50 кг. + 7.5 кг. от Мария  ooooh!. Много ми се иска да поспива повече, но каквото-такова. Педиатъра ни каза, че мога да спра да я храня нощем, но как да стане като то детето гладно.

За захранване имаме зелена светлина когато аз преценя - Мария е готова, но не бързам, засега ми е по-лесно и приятно да я кърмя. Иначе започваме с оризова каша и после на всеки 3 дни по нещо ново да въвеждаме. Ще ползвам пюретата на Гербер, ако й харесат, разбира се.

Увеличиха й дозата витамини, а аз пия Prenatals.

Линет, честита награда, аз също успях да гласувам  Peace.

Честити месечинки на всички бебчета   bouquet.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 06:17 от Грация*

# 84
Здравейте,благодаря Ви за отговорите и подкрепата-е,заведох я в Токуда-детски гастро-Елена Лазарова
Много ми е тъпо-бебка нали има разни зачервени петънца и вчера като се събуди вече бяха доста и то по цялото тяло-заведохме я и диагнозата е алергия към белтъка на кравето мляко;сега животът ми става ад,защото на всяка цена трябва да се кърмим и аз да спазвам жестока диета-забранено е всичко от мляко,млечни произведения,шоколад,риба,горски и цитрусови плодове,бобови,телешко,говеждо,масло и маргарини...с две думи едва ли не само картофи и ориз;проблемът при нас е,че като изключително кърмено бебе, не дай Боже, ако спре кърмата минаването на млека,препоръчителни за алергията може да се окаже проблем,защото бебето трудно ще "прескочи" на друга храна-а и цената е 26 лв за 3 дни;питах я какво е това чудо-от 4 момичета родили в Токуда,3 вече сме при нея с такава диагноза-а четох,че 2020 няма да има дете без алергия, а по времето на майка ми не е било такова чудо-а тя каза,че всичко вече е изкуствено,различно и далеч от истинското и алергийте се отключват много бързо;ужасно ми е тъпо;за захранване изобщо не може да се говори сега;направо не мога да си намеря място
Съжалявам за негативния пост

# 85
  • Видин
Въз основа на пъпки ли постави такава диагноза?Тука половината бебета са с АБКМ  newsm78

# 86
Аманита-пъпките могат да са от претопляне,от непоносимост към прах и тн,а при нас е повече като лишейчета-петънца и много суха кожа
Докторката каза,че бебешката кожа трябва да се омазнява непрестанно-особено зимата;изписа ни Линола фет-за баня-слага се в коритото и не се изплаква+на А-дерма Екзомега+Фусикорт за 10 дни.Мазането да е минимум 5 пъти дневно с А-дермата и като излизаме лицето да е мноооооого обило намазано.
Относно грипа-вчера се уплаших в Педиатрията на Токуда хоспитализираха няколко дечица-леле,ужас!Изрично предупредиха-изключително хигиена,никакво целуване на бебетата,никакво събиране с много хора.
И имам въпрос освен на Мустела онова,което не се измива,с какво да и мия ръцете-те са си все в устата-има ли някакъв друг препарат,които да сипвам на тампонче и да и бърша ръчичките,без да се налага изплакване.

# 87
  • Кърджали
Добро утро!
Кати още спи, аз се събудих що - годе наспана... Само се чудя кога ще се науча да си лягам като хората, а не посред нощите... Rolling Eyes Снощи пак какво се мотахма с мъжо, ама си легнахме в един и нещо, докато се позанимаем с разни други нещица  Blush и то мина два... Как няма да ми се спи после?  Rolling Eyes
Чакаме усмивчицата да се събуди, да я нахраня и ще я водим при лекарката на консултация. Да я видим колко е порастнала, да и бият ваксина. Ама това дете снощи кат озаспа към 21, сутинта се събуди в 6:30 уж да яде /ама от мързел и сънливост даже не захапа както трябва/, и още спи...
Кати има разни червени петънца по кожата, първо бяха съвсем малко по гърба, вчера ги забелязах и по коремчето. Забеязват се най - вече след баня като я намажа.... И по лицето имам пак червено уж като пъпчици, но само зачервявания..
Малко ме е страх за алергии като става дума за нея, защото аз знам колко съм аергична към щяло и нещяло. Не ми се иска и тя да е такава....

# 88
А4, според моя доктор алергия към кравия белтък при кърмените бебета може да се получи само ако организма на майката не може да преработи кравия белтък. Ти имаш ли някакви проблеми със стомаха си - разтройство например?
Изключи ли възможността петната да са следствие от суха кожа?
Много модерно това АКБМ, брей! Хайде, за дете, което се храни директно с крави белтък, както и да е, ама за кърмено дете -  ooooh!

# 89
Медула и аз започнах да чета по-задълбочено и също срещнах този коментар-аз нямам алергии,майка ми не понася прясно мляко-мен изрично ме питаха за алергии в рода.
Дано да не е това,но си е кофти зачервена на места си е моравко на цвят.

Общи условия

Активация на акаунт