КГО 2008 7-ма част

• 36 587
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Гърне купих вчера /най-после  Mr. Green/, ама съм далеко от идеята, че скоро ще свикне да ходи на него. Засега като свърши работа в памперса и носи мокрите кърпи или памперс, за да разберем /ако не сме усетили по миризмата  Joy/.
Mylili, на Иван купихме столче на Бертони, а Никола вече 4 години е със столче на Мони. И двете столчета са от най-обикновените, струващи около 100 лв., но съм доволна.. все пак не прекарват дълго време в колата, за да си струва да инвестирам големи суми за столчета. Освен това колите ни стоят на открито и не се знае дали някой няма да реши да ги разбива заради пустите столчета ако са по-хубавки  Rolling Eyes.

# 541
Момичета, привет!
Не съм чела отдавна, но нещо нямам много време, мернах, че обсъждате яслите и градините..... Е, ние вече трети ден ходим на ясла... не мога да кажа как е точно, много малко време мина, но сутрин като я оставям не плаче, влиза си сама, вчера и днес като я взех плачеше, ноооооо.... предполагам защо.... Предупредих ги, че пие много течности, сутрин до към 11 пие по едно шише чай, едно сок и евентуално едно вода...... така.... първия ден я заведох в 9, закусила, обадих се към 11 и ми казаха, че си била изпила водата и била спокойна, докато я взема на обяд й бяха дали още две шишета с вода и всичко беше наред... Вчера пак й бяха давали вода и беше сравнително спокойна карто я взех. Днес обаче беше пак сестрата от понеделник, която много добре знае, че е голяма жаба. Посреща ме с думите, че днес вече много плачела, но пък си изяла всичко. Попитах я пила ли е вода и тя съвсем спокойно ми каза, че си изпила водата, която съм й занесла за 5 минутки. Аз я попитах дали са й сложили още, а тя ми отговори, че не е... На въпроса ми защо направо се обърка и каза, за да не й се надуело стомахчето. А Цвети като чу, че говорим за вода се разплака милата. Помолих я да ми напълни шишето, защото не й бях донесла и тя си го изпи само докато я облека... След това си беше доволна, раздаваше целувки на лелите и се успокои. Аз й казах, че е ревала точно защото е искала вода, но не е знаела как да им каже.... А съм ги предупредила... Много се ядосах и на думите й, че събирали по едно левче за вода, ама на родителската среща щели да ни кажат..... Това дали не беше намек и аз не знам, ама ако трябва ще й нося и по един литър на ден, само да й дават... Много се ядосах наистина днес.... представих си как се е мъчило детето.... Дано да не се повтаря вече. И ме убеждаваше днес, че не е готова да спи там, защото много плакала днес.... пу, пак се ядосах... А едно друго детенце, което беше с биба в устата било почти готово.... То и на нея ако й запуша устата с биба няма да й чуят гласа, ама това ли е начина? Не започва добре нашата ясла, ама поне ви се оплаках и ми олекна малко.....

# 542
  • Варна
Мегче, браво на детето-за три дни такава адаптация и то не за час-два , а половин ден... Grinning
Настоявай да и оставят водата, това и е навик от вкъщи и така сигурно се чувства спокойна на чуждото място...И все ще се намери някоя възпитателка с много опит и гестаповски способи да тормозят децата...

# 543
Всъщност сега като се замисля тази същата сестра като носех изследванията се възмущаваше какви майки сме, че да си даваме толкова малки децата на ясла.... А на друга майка казала, че сме майки терористки да си водим децата на ясла при - 14 градуса...... Дали пък не се опитва да си го изкара на Цвети като я наказва без вода..... Хм.... дано не е това , че иначе....  #2gunfire #Cussing out

# 544
Мегче,  Hug Горкото Цвети! Думи нямам просто. Дано занапред всичко да е наред. Моето мнение за бибероните е като твоето, е как няма да е готово, като му е запушена устата, а после като се привържат към бибата, до 4/5 години не може да се махне.
Криси яде нашето ядене като се съобразявам с подправките, от 12 месечен не яде и пюрирано, има от тогава 16 зъба. Имахме малко спокоен период, и аз си мислих че така ще е вече и че последните 4 зъба по късно ще излязат, ама не. Сега излизат долните последни кътници и пак се буди по 2 пъти нощем  Tired да си цокне.
Марианка, ние имаме Römer седалка, аз съм доволна много, тя е и с допълнителен крак за повече стабилност, скъпа е, но е победител в краш тестовете. Влез и попитай в темата на mytoys, доста момичета купуват от там и ще има отзиви и за други модели. Важно е също и каква кола. Не ти препоръчвам да вземаш от седалките до 36кг, защото те не са със стабилен гръб, тоест едната част се маха и остава само частта от седалката на която сяда детето, а такива седалки има да 10лв.
Страхотни снимки на Ева, чак и вече язди пони  Crazy Heart Eyes

# 545
  • София
Здравейте, момичета!
Блокира ми главата от работа и реших малко да се поразведря при вас Wink не казвайте на шефа:)
Започвам подред, дано не пропусна някой.
Марианка, Рая има столче за кола на Cangaroo, подарък и беше за рождения ден, струва 180 лв., доволна съм за сега.
Мегче, скъса ми сърцето твоя пост. Милото детенце.....ама и тия в яслата бива ли да са толкова безотговорни......уф, много се ядосах. Да я нагушкаш и нацелуваш от мен и дано да нямате повече такива отрицателни емоции  Peace
Северинка,ще съм ти благодарна ако ми дадеш твоята рецепта за лещата!Започнах да готвя на Рая след като видях, че в ДК дават много еднообразно ядене, един ден се ядосах и реших да се пробвам. Обичам да готвя / стига да имам време / и тя взе, че хареса моите манджи, нали са направени с любов Heart Eyes И така готвя в по - голямо количество, обикновенно по 2 - 3 манджи наведнъж, оставям за 2 дни да има в хладилника, останалото количество го разпределям в купички / имам едни пластмасови купички, които побират по около 250 - 300 гр. /, слагам им етикети с дата и каква е манджата и като изстине я слагам във фризера. Имам си едно чекмедже във фризера, в което слагам само на детето яденето. И така си вадя предварително манджичките да се размразят и давам на госпожицата да яде. По този начин и осигурявам разнобразно хранене, но винаги си следя датите и като намалеят запасите наваксвам, примерно в неделя готвих 3 вида супи и замразих.
Сиска, благодаря ти за комплимента! В никакъв случай не съм мултимама, опитвам се да съчетавам нещата, понякога не ми се получава или ми се получава, но за сметка на нещо друго.
Бързо оздравяване на Дени, а на теб успех с ученето! Да се похвалиш с отличен скоро! Peace
Рая има 12 зъба, всичките излязоха с голям зор, сега и растат кътниците и е да не ви разправям.Давала съм и мед, шоколад опита камо веднъж и то без мое разрешение  #Cussing out, ядки не съм давала, свинско дадох съвсем скоро, цитруси също съм давала....
Много дълго стана, извинете ме, сега се връщам към работата!
Хубава вечер на всички! Laughing

# 546
Както Ванчето вече е казала Рьомер са с най-високи оценки след краш тестове. Също и Рекаро. Разглеждах подробно сравнителните таблици, докато избирахме столче, но с гледането си останах  Laughing. Цена от близо 400 евро (седалка + изофикс база) за най-високо оценените модели в нашата кг-ва група ми е непосилна. Не бих ги дала, никога, освен ако месечните ни доходи не доближават средата на 10-цифрените, което е фантастика за нашето семейство.  И аз като Сисилия при наличие на много претенции  Crazy, включващи поносима цена се спрях на Cangaroo Jorney. Предполагам е имитация на скъпите марки, качествата му ме удовлетворяват.
Еличке, ти си ни отличничка, браво! С дете и още едно в корема целиш яко шестиците. Само така. За избора на стаите - много разумен ми изглежда довода ти, че до няколко години (не много) двете деца ще са заедно в една стая, и наистина е по-добре отсега да обзаведете по-голямата. Все така се получава - жертваме собственото си удобство заради това на децата ни. Така и трябва, мисля.
Меги, хич не ми звучи добре историята в яслата. Дано се разберете с въпросната сестра, няма да е особено приятно  Confused.
Да споделя и аз как съхранявам храната на детето. Ползвам 180 мл-ви контейнери за кърма на Авент, които бях купила преди повече от година, но сега им дойде времето. Разсипвам яденето горещо и затварям плътно, получавам някакъв частичен вакуум. След като изстине прибирам в камерата. Съхранявам до 2 месеца. След размразяване храната има чудесен вкус и аромат, значи съм се справила с технологията  Simple Smile. Само да отбележа, че нашата камера (не фризер!) постига много ниски температури - минус 26-28 градуса, незнайно защо  Simple Smile.

А, и да се похваля, че проблеми с никненето на зъби нямаме  Sunglasses.

# 547
  • София
Какво да пиша?!

Всичко е някак си на заден план, след като има реална опасност правителството да приеме промените в закона за ГМО!
Не ми се иска детето ми да яде ягоди с вкус на риба!
Това е!
Тези хора въобще не мислят за децата и внуците си!
www.antigmo.hit.bg

Присяда ми като ям!

Момичета, не искам ГМО в България!

# 548
Алис  Hug Мерси за милите думи и за съвета Simple Smile
Ванче как сте с малкия, загубихте се? Не че аз съм от редовните де  Embarassed
Трикси завиждам ти за ентусиазма аз не мога да се хвана да сготвя 3-4 манджи... хич не обичам да се въртя около печката, само ако не ме ударя някоя муза де, но това се случва рядко... още си търся музата за овесените сладки на момичетата Simple Smile Само се оправдавам, че трябва да уча  Whistling
Мегче тази лелка наистина е за убиване Sad Как може да измъчи така детето Sad и то при условие, че си казала какво жабче е малката Sad
Ани Как сте с Оли? Това напиши! За съжаление всеки си прави каквото иска, ще се опитваме да подбираме храната... аз се надявам да не го приемат, защото ако Бг произвежда био продукти ще спечели много повече Simple Smile Дано помислят за това Simple Smile
Иначе съм далече от мисълта, че не ядем такива продукти Sad според мен особено от внесените продукти има много ГМО  Tired

# 549
  • Варна
Какво да пиша?!

Всичко е някак си на заден план, след като има реална опасност правителството да приеме промените в закона за ГМО!
Не ми се иска детето ми да яде ягоди с вкус на риба!
Това е!
Тези хора въобще не мислят за децата и внуците си!
www.antigmo.hit.bg

Присяда ми като ям!

Момичета, не искам ГМО в България!

И аз не искам... подписах петицията!

Ето още по темата: http://moreto.net/novini.php?n=73563

# 550
  • Варна
Момичета с петицията....
Вие защо мислите,че ГМО досега не е имало в БГ...или ако не е точно ГМО то тези доматки и несезонни зеленчуци за БГ и целия Балкански полуостров как всъщност стават такива ярко червени, с правилна форма и никакъв вкус...

С това кой ще се бори-вие ли пак?

Ами на всеки пазар, във всеки квартал има все по някой ъгъл,където е седнал дядо или баба с наредени щайгички зарзавати от домашната градина, произведени с помощта на оборски тор..Пазарувайте от там...

Не купувайте от големите вериги лачените им ябълки и правите като отвес краставици....

България ли е първата страна ,в която се дообогатява производството....? А другите народи какво ядат...?

Българина е произлязъл от селото, това е-винаги ще има баби, които да си гледат градинки и да произвеждат..Тези баби за пет корена домати,няма да ги наторяват със скъпи и модерни торове, а ще отидат в обора и ще съберат една кофа животински тор, после ще изчакат слънчцето юни-юли-август-септември и ще имат еко-продукти

Сега ще кажете-не всеки има баба със село, ами така е-но както ви писах, тия баби и дядовци също си търсят пазар ....
Ей това ще са ви био-продуктите...,трудно ще се намират, но като искаш качествена храна ще правиш жертви

Мое мнение, всеки има право да не е съгласен с мен...
Така че живота не свършва и нищо не е така черно,както се опитват всички с тези статии, масова психоза(за поредното нещо) и подстрекания да го изкарат

Grinning

Избор винаги ще има

# 551
Така е Тони, много си права. Аз също съм на мнение, че нещата се ПРЕПРЕекспонират, всички знаем как медиите създават масови психози и истерии. Това им е работата, да владеят думите. Това го казвам, защото част от работата ми е свързана с писане на неща, които в основата си са начин за представяне на действия. И аз съм се научила как да психирам и омаловажам, изобщо да си играя с думите. Затова никак не вярвам на подобни апокалиптични предзнаменования.
Разбира се, че ядем ГМО. Това се продава навсякъде. Аз лично правя всичко възможно да си набавя биозеленчуци, както е казала Тони, научила съм явките на бабичките и ходя да си търся продукти от там. Майка ми има градинка на село, но ми е много надалеч. Въпреки това ми осигурява боб, грах и разни консерви. Изнамерих приятелка, която има виличка до София и от нея си взимам разни неща. Въобще, ако човек не иска ГМО винаги може да намери начин да не си го купува. Майка ми ми намери и качествено месо, последния път като си ходих го натоварих в багажника и го донесох тук в София Sunglasses Така мисля аз Grinning
Сега да ви питам за столчетата за хранене. Аз не съм купувала на Царя, но мисля да го направя, вие какви ще ми препоръчате. В голяма чуденка съм newsm78

# 552
Оф Тони като каза за правите като отвес краставици и ми стана много смешно, защото нашите краставици само дето на панделка не се връзваха миналото лято  Laughing
Заради безвкусните и пластмасови зеленчуци със Сашо миналата година решихме да си засадиме домати, краставици, корнишони, тиквички, зеле, тиквата баща му на Сашо си я сади... Тази година сигурно пак така ще процедираме... наистина вкуса им беше превъзходен и скоро не бях яла толкова вкусни зеленчуци Sad
Да не бяха прави краставиците и доматите не бяха идеално кръгли и червени без точица по тях, но се топяха в устата Simple Smile
Иначе в наше село има много хора, които си гледат по дворовете, има и други села около София, а и около другите големи градове... наистина скоро истината ще е в намиране на баби и дядовци от селата Simple Smile

Ренка какво да ти кажа... нашето столче не се използва от 8-мия месец на Алекс Sad тя не седи в него от тогава... нали се научи да си маха коланите и почна да става и да се друса на него все едно е в бънджито, мен ме хвана страх, че ще го счупи и ще си разбие главата и не го ползваме от тогава Sad Опаковала съм го на тавана и се надявам номер 2 да го използва. Добре че и него не го купихме, а ми го даде приятелка, много щеше да ме е яд Simple Smile А иначе като марка май беше Бебе комфорт или няк'во такова Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 10:16 от Elichka_mama

# 553
  • Варна
Бебочка,нашия стол е този
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.06.04/173435 … 3/1734355-2-l.jpg

Купувахме го като стартирах захранването, много ми е удобен, заради позицията на гърба, и че може да се мести, не заема много място, а от скоро го монтираме с коланите на единия от нашите столове и сме зедно на масата...ако можеше само и да яде-щеше да е чудно,но това е друга тема

# 554
  • София
Навлезе ли ГМО в България, забравете за градинките на бабите, наторявани с оборска тор. Чрез опрашването ГМО ще се разпространи и няма да има спиране. Светът няма да се свърши, но качеството на живот ще спадне.
За столче - ползваме на Чико. Нямаме изофикс в колата, нямаше смисъл от купуване на столче с шестици на краш тестовете. Гледах да е комфортно на детето и достатъчно широко. Струваше около 300 лв. Това май беше към Майлили, тя питаше за столчетата за кола.
За стол за хранене - ползва един най-прост Бертони, но май ще е до време. Непрекъснато се катери по него, коланите не го държат, измъква се между тях и се изправя. Горе-долу ни е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт