КГО 2008 7-ма част

• 36 590
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Момичета с петицията....
Вие защо мислите,че ГМО досега не е имало в БГ...или ако не е точно ГМО то тези доматки и несезонни зеленчуци за БГ и целия Балкански полуостров как всъщност стават такива ярко червени, с правилна форма и никакъв вкус...

С това кой ще се бори-вие ли пак?

Пак скачаш с рогите..

Една птичка или две пролет не правят, нали така?!

.............................

Ако приемат внасянето на ГМО депутатите, ще станем първата страна-членка на ЕС, в която ще се правят "тестове на наш гръб". НЕ може да се проследят всички последствия, а ползи аз не виждам.. Говорите за БИО производство, но каквото и производство да има в близост до тези ГМО насъждения..то няма как да е БИО. Не могат да се проследят "хубавите" и "лошите" продукти...  Производството на бабите на село, които продават по сергиите кого ще нахранят първо?? Нас, децата ни.. ?? А след време, тези деца като са вече големи.. пазили сме ги, подбирали сме им храната..те дали ще имат този избор, който ние в момента.. ???  За нашите внуци?? Това променяне на гените, с цел за съвършен продукт.. няма да казвам нищо повече, ето още един линк за информация! - http://vbox7.com/play:67a583f3

# 556
  • Варна
Ели, както вие сте си изразили гражданската позиция-така и аз
Кой с рогата,кой с копитата-не в това е въпросът....
Може би архитектите и програмистите не знаят,че и в БГ се правят много отдавна опити,даже и прозводства за по-богати добиви, това как става-не е с оборския тор нали? Става с труда на химиците.....а те сигурно изобщо пък не ползват такъв тип организми, ама изобщо...
Сигурно това нещо се прави още след 1945година...ама по соц-а никой не го интерисуваше това, да не говорим че ни петиции,ни рога,ни копита биха спрели това...

Всъщност,за мен въпросът за ГМО в Отчетната тема приключи, като едно едро рогато животно, при това не специалист, нямам какво повече да кажа

# 557
  • София
Ели, както вие сте си изразили гражданската позиция-така и аз
Кой с рогата,кой с копитата-не в това е въпросът....
Може би архитектите и програмистите не знаят,че и в БГ се правят много отдавна опити,даже и прозводства за по-богати добиви, това как става-не е с оборския тор нали? Става с труда на химиците.....а те сигурно изобщо пък не ползват такъв тип организми, ама изобщо...
Сигурно това нещо се прави още след 1945година...ама по соц-а никой не го интерисуваше това, да не говорим че ни петиции,ни рога,ни копита биха спрели това...

Всъщност,за мен въпросът за ГМО в Отчетната тема приключи, като едно едро рогато животно, при това не специалист, нямам какво повече да кажа

На моята кума някакъв учен от БАН й е споделил, че отдавна неофициално тези неща се правят и у нас. Гледам да не се превтрисам много. Не мисля, че е много трудно да се намери човек от село (дори непознат), с който да се разбереш да ти доставя това онова. Чувала съм за семейства, които по този начин дори зимнина си поръчват по селата. Всеки е свободен да действа, както намери за добре. Свеки има вила, където отглеждат плодове и зеленчуци, но на мен това ми е на 400км. и рядко получавам нещо прясно. Само консервирани или замразени неща. Но и това е нещо.

Благодаря за коментарите за столчетата за кола! За сега съм се спряла на Romer, Recaro, Inglesina, но задължително искам Мишето да седне в него, за да видя как й пасва, т.е. ще трябва да купим някое налично по магазините (дори и да го поръчам от чужбина).

Бебоче, вие до сега как се хранихте без столче? Питам, защото според мен сте минали възрастта, в която на мен ми е било най-необходимо. Сега, когато детето може да седи само не ми е толкова нужно. Не че не го ползваме редовно де. Нашето е подарък, на Чиполино, нищо особено. Ако бях на твое място, бих купила нещо като това, което Тони ти е показала - столче, което се прикрепя на столовете на масата.

# 558
Глобализацията е... м... на всичко и се опасявам, че процесът може само да бъде забавен, но не и спрян.
Всичко се прави за добър добив, търговски вид и максимална трайност на стоките, като човешкото здраве изобщо не присъства като мерна единица.

За да избягвам всичко вредно трябва да спра да пазарувам храна и дрехи от магазините, да ида да живея някъде високо в планината, където да си гледам овчици и домати... Дрехи на децата ще плета от овчата вълна, а пари ще докарвам от екологични домати...- идилична картина, възможна донякъде... засега  newsm78

Нито младежите екстремисти, дето правят изпълнения по европейските форуми, нито бабите и дядовците, които вече почти не са останали могат да оправят положението. Съмнявам се, че и петицията може, въпреки, че е стъпка в нужната посока.

Трябва да се действа на официално държавно ниво, за което е нужно будно гражданско съзнание и свестни политици, смятам аз... може би и силно лоби на местните производители (каквото едва ли имаме).

Вярно е, че медиите преекспонират и манипулират нещата, но поне информацията е поднесена и човек знае... колкото повече се повтаря- по- добре, за да се чуе и разбере от всеки.

Вследствие на "индустриализацията на селското стопанство" в България почти не е останало място, чисто от акумулирани в почвата изкуствени торове, няма начин и генетични опити да не са се правили, но едва ли за широко потребление (предвид озеленителската си специалност мога да твърдя, че с цветя и шишарки такива опити има от мнооого отдавна).

Като човек, който чете доста повърхностно нещата бях забелязала заглавие из нетя преди време, че САЩ щели да слагат 300% мито на европейски продукти и сирена, включително и българско такова, поради отказа на ЕU да внася американско говеждо, което (забраната на УС говеда) оценявам като много мъдра стъпка от страна на Европа- не можете да си представите какъв вкус   има това месо, а според някои изследвания- момиченцата съзрявали по- рано, а момченцата развивали вторични женски полови белези (разбирай цици) имено следствие широката консумация на такова.

Абе, изобщо България, за да си гледа интереса, трябва да гледа французите  Rolling Eyes.
Ще си позволя една често показвана, но показателна снимка:

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 14:56 от облак

# 559
  • София
Хехе, Софко, успя и да ни разсмееш  Laughing
Не казваш, как е твоята мома? Има ли напредък с прохождането? Започна ли да яде?

# 560
Батериите на мишката ми умират... ами яде някои неща момата, 8500 е някъде, от миналата седмица опитва да лази с променлив успех. Вчера бяхме на физио за сефте- слаб и бил тонуса, ама с упражнения ще проходи... случвало се с вторите деца, които все се разнасят под мишница според терапевтката...
Иначе госпожица Вики много хитрее и е придобила ужасния навик да си чопли с пръст из нослето  Mr. Green Stop

# 561
За ГМО ще се изкажа и аз, пък който иска да ме чете, на който му е неприятно да ме подмине!
Проблемът далеч не е само в това, че ще ядем генномодифицирани плодове и зеленчуци. Проблемът е, че веднъж почвата засее ли се с ГМО, връщане назад няма, процесът е необратим. Пуснати веднъж в природата, тези организми стават неконтролируеми, защото се размножават и променят цялата екосистема съвсем не към добро. Аз не желая почвата на България да се замърсява с нещо, чиито вреди тепърва ще се установяват в глобален план! Вероятно цената няма да я платим ние, а децата ни. 
Каквото и да си вземете от село, стига наоколо да има ГМО, ще си хапвате и вие със заблудата, че не го правите.
И докато ЕС държи на етикетите ясно да е отбелязано кои продукти са ГМО ( и ги избягва, колкото и да не ви се вярва), то при нас контролът е никакъв, което е потресаващо. Та, мен не ме успокоява факта, че отдавна имало по пазарите и отдавна без да зная съм консумирала нещо, което не желая... Мен това ме вбесява.

# 562
Mylili ние се храниме в проходилката Laughing Махнах и панела с джиджавките отпред и там му слагам храната,която се яде с ръце. Храната от лъжицата му я давам пак в проходилката, там го запирам моя момък, защото инак пада от стола Crazy Такова крепящо столче е идеален вариант за мен и него. Тъкмо хубавко да го овържа да не мърда наникъде.

# 563
  • София
да, искам да се изкажа и аз,
но в момента нямам свободно време!

това е темата в клюкарника за ГМО:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467418.0

Генното инженерство - най - голямата измама?

http://vbox7.com/play:67a583f3

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 19:07 от shivani

# 564
зДРАВЕЙТЕ
Деа яде с лъжица и вилица самичка даже и не успява да се цапа LaughingСега сме болни SadДеа и Дени са на инхалации с Вентолин а аз съм на АБ заради зъб SadЩе взимаме ние коластра и за двамата.Иначе за яденето няма какво да кажа.Деа яде всичко и то доста добре си хапва, но не качва по много.Тези които бяха на РД на Веско на Манана ще кажат каква хала е и непослушка.Навсякъде се катери и пипа всичко ужас.Какви кротки деца има а мойте и двете само бели творят hahaha

# 565
  • в здрача
И докато ЕС държи на етикетите ясно да е отбелязано кои продукти са ГМО ( и ги избягва, колкото и да не ви се вярва), то при нас контролът е никакъв, което е потресаващо. Та, мен не ме успокоява факта, че отдавна имало по пазарите и отдавна без да зная съм консумирала нещо, което не желая... Мен това ме вбесява.
И мен ме вбесява, още повече като прочетох и статията в Стандарт http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-01-29&article=311291, както и изследването на генномодифицираните храни на столичната РИОКОЗ, на чиято информация е базирана статията http://www.sriokoz.com/documents/temi/hrani/Internet%20GMO%20food_sept_09.htm, защото открих продукти с над 2% ГМО, които сме консумирали и които и детето ми е консумирало, не само това, ами и в градината сме черпили за рожденния й ден без по никакъв начин това да е отразено в етикетите и без понятие да си имаме.  #Cussing out Меко казано съм бясна! Говорим за БГ производство.

gery_roz дано бързо всички се оправите  Hug !

Ние се храним на масата с всички както е седнала в мен. Аз съм спец дето се вика още от кака й и успявам както аз да се наям, така и нея да нахраня и да предотвратя повечето поражения /нямаме нито една разсипана чиния на масата или пода/, пък и тя вече предпочита да се храни самичка, в редки случаи помагам с лъжичката. Столчето го върнахме на кумовете, защото не стои в него, а все гледа да стане от него и мен ме хваща шубе да не падне.

# 566
  • София
Утре ще присъствам на шествието

:"ЗА ЧИСТА ХРАНА, ЗА ЗДРАВА ЗЕМЯ ! БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!"

На 31 януари 2010 г., в неделя, 12.00 – 14.00 ч.

Сборен пункт: 12.00 – 12.30 ч. в градинката пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”

Шествието ще завърши около 13.10 часа в градинката до Народното събрание, където до 14.00 часа ще има демонстрация и ще се обмени информация за генно-модифицираните организми.

Организатори: Коалиция „За Да Остане Природа в България” (www.forthenature.org) и Инициативен комитет на родители от форум „BG-MAMMA”

Подробен маршрут на шествието: [карта]: от градинката пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” наляво по ул. „Шипка” и направо до края на Докторската градина, където завиваме надясно по ул. „Сан Стефано”. Шествието продължава надолу по ул. „Сан Стефано” до сградата на Българската национална телевизия, където ще има кратък престой. След това шествието продължава до края на ул. „Сан Стефано” и оттам надясно по локалното платно на бул. „Цар Освободител”. Придвижва се по тротоара покрай сградата на Софийския университет до пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Васил Левски” и ул. „Шипка”. Оттам шествието пресича пешеходната пътека и завършва в градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, Националната художествена академия и Народното събрание.

ВАЖНО!!! Носете: плакати, свирки, тъпани, мегафони, артистично облекло... Трябва да се чуе за проблема с ГМО!

Помогнете ни да разпространим този призив!

и ако някоя мама дойде ще се видим там!

Peace Peace Peace

# 567
Здравейте
Днес ще поръчваме водорасли и коластра за малките пък дано има ефект.Аз съм на ръба на нервна криза и познайте кой го отнася най много Sad

# 568
Привет, момичета!
Аз да си се оплача тук - в четвъртък Цвети вдигна температура, като я взех на обяд от яслата, била изпила 5 шишета с вода и взела да заспива преди обяда, но пък била весела Simple Smile. Усъмних се аз и веднага като се прибрахме я проверих.... Три дни поддържаше 37.5 - 38.6, но днес вече не е вдигала... Други симптоми нямаше, нито гърло, нито сополи или кашлици... Дано това да му беше на вируса. Пуснахме й една кръвна захар, заради водата, която толкова много започна да пие, но всичко е наред...
Айде, лека вечер и бързо оздравяване на болното семейство Simple Smile Hug

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 09:38 от Megche

# 569
  • София
Мегче, дано бързо оздравее милото детенце!  Hug
Гери, бързо оздравяване и на вас!  Peace
Рая се храни на стол за хранене / е, има и малки изключения  Rolling Eyes /, купих и на Джордани, започнах да я слагам на него като беше  на 7 месеца.Първо протестираше, но с времето свикна,сега дори като и кажа, че ще яде си носи лигавника и чака пред стола да я сложа и да давам манджата. Не, че е много ящна, но ако и хареса представлението на мама или случайно улучиме рекламите по ТВ си хапва добре  Laughing
Хубава седмица, момичета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт