КГО 2008 7-ма част

• 36 535
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Арианче сигурна ли си, че са кариеси?

Не съм, Цвете. Докато не го види зъболекар не съм в нищо сигурна, но ми се струва разрушен емайла, като че някой с пила е изпилил напречно зъбчето под венеца. Зъболекарката ни я тръшна грипа и решихме да изчакаме около седмица, да не му лепнем и на него някой вирус, казва че не би трябвало да е чак толкова спешно, въпреки че аз съм си "аларма".
Много искам да си похваля детенцето, за 3 дни свикна почти напълно да цока под режим. Заспива почти без мрънкане. Е, понякога има и малко вой, ама то е по-скоро, защото не иска да си ляга, иначе не търси гърдите ми. Нощем ни е по-трудно, като се събуди не знае как да заспи отново и тогава е по-големия зор, но с много гушкане се справяме.

# 616
и ние не спазваме хигиената на зъбките много стриктно;мием ги сутрин след закуска и то баща му май не го прави редовно а вечер няма как -той заспива с шишето и не става да го будя за да се мие .
Честит ти малък син, Ради, да бъде много кротък и здрав и много да те слушат и двамата юнаци...
По отношение на зъбките - и ние така заспивахме с шишето с мляко в леглото, но реших, че не е добре така и започнах да й давам млякото около половин час преди лягане, след което се къпем, мием зъбите и си ляга с бибата, нямаше никакъв проблем. Може да пробваш и този вариант.
Арианка, стискам палци да не са кариеси, че много малък ми се вижда да му се правя пломби....  Praynig
Аз от днес вече съм на работа.... И ми е много криво.... Ама ще трябва да свикна, няма начин... Малката в петък за първи път беше цял ден на яслата и нямаше проблеми, сутринта дори не плака... Но днес, след два дни почивка в къщи се размрънка... Иначе ми прави впечатление, че много добре си хапва откакто е тръгнала на яслата, и от там я хвалят, че сутрин си дъвчела саламчетата, докато по-големите деца не ги искали... Спокойна е като я взема, това ми е най-важното... Дано така да е и занапред.

# 617
  • София
Лелеееее, как саламче бе? С какво ги хранят тия дечица мили  Shocked
Не съм кой знае какъв маняк на тема здравословно хранене, ама колбас на 1-годишни ми се струва безумие?
Чудя се дали има вариант в държавна ясла или градина да нося храна от вкъщи  newsm78?

Мегче, да ти е честит първия работен ден, дано да потръгне добре и да имаш успехи на професионалното поприще  Grinning

# 618
Аз давам салам на моето дете. Пилешко филе на Тандем, много го обича.

# 619
хихи, и аз давам саламец на моята- яде го, както и всичко що има филенца... май месо почти не ми отказва... личи си че ма'ах пържоли нонстоп като бременна...  Crazy Blush...
Много са солени колбасите, ужас, но госпойца Неяда умира за солено... принудена съм да се крия, докато гриза кисели краставици зад вратата на хладилника, но тя пак ме надушва, че хрупам и почва да ме сочи, да вика "го-го" и сериозно да се тръшка, докато не и отрежа малко... маслини и риба тон от консерва също не отказва... от пресните плодове все още сме само на банани, всичко друго ми бива подавано обратно или хвърляно по земята...   Rolling Eyes Stop... всъщност близа едни лимони наскоро, ама това беше... а, брат и е обратния случай- плодов червей, може цял ден само на плодове и салати да изкара... а няма нужда от диета никаква... за разлика от майка си...
Хора, много простея, ще ме прощавате...
Пожелавам на всички да са здрави!!!!

# 620
Аз давам салам на моето дете. Пилешко филе на Тандем, много го обича.
И Деа яде салам, кремвирши и всякакви неща, вафли, шоколад и т.н. Всичко, всичко Grinning

# 621
Абе като им давате такива вкусотии, после как ги лъжете да хапват други неща? Аз отстъпя ли веднъж за шоколади, саламчета и други такива, просто мисля, че ще трябва да се простя с детската кухня. Той човекът не е глупав. Simple Smile Още не съм се престрашила да му давам от всичко. Има време за изкушенията. Simple Smile

И малко пораснали варненски сладури: http://picasaweb.google.com/prikazka/QkXIaD#

# 622
Ххехехеее, облак кефиш ме  bouquet
Гери, тя снахата много ящна бре Heart Eyes
Моя яде всичко, обожава данонино, ама не отказва и манджичка, все пак не може само сладко да яде, то писва. Ама знам ли го, може и да изяви скоро предпочитания newsm78

# 623
И аз бях учудена, че им дават салами, но от време на време има такава закуска - филия със салам, или с разни т. нар. пастети - сладък, шопски... не знам какво точно е това. Но така е - в държавната детска градина не може да си носиш ти храна. Може би в частните е друго положението... Иначе аз също избягвам да давам такива неща в къщи, но тя като види и си иска - разни филенца предимно й давам. То и не върви вече да се крием от нея, все пак сядаме всички на масата и тя вижда какво ядем и ние. Но зрънчовци и подобни боклуци аз не купувам и не им давам, ако им донесе някой просто го прибирам и си го изяждам аз скришом.... Само не ми е ясно като не е яла никога зрънчо, от къде знае, че е вкусно и винаги като види някой да яде тръгва след него и се сърди, като не й давам да опита.....

Капучино - страхотни снимки, както винаги Simple Smile. Браво на галантния Радо и целувки за всички пораснали варненчета....

Малко снимки и от нас:
http://picasaweb.google.com/megche771/201002#

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 10:21 от Megche

# 624
Вяслата им дават зрънчо, меденки,вафли, солети и всякакви неща от които се опитваме да ги опазим. Laughing

# 625
Алекс също похапва филе, но се опитвам да опазя луканката, че нали уж не е хубаво сурово месо  newsm78 Колбаси не купуваме, а и кренвирши съм забранила Simple Smile Така, че малката за сега я опазвам горе долу от тези неща Simple Smile
И аз като Нев си мисля, че опита ли Алекс веднъж от неполезните вкуснотийки и няма как да прояде друго Sad А я виждам, че е като майка си... налита на сладко... може друго да не яде, но сладко ще хапне  Rolling Eyes Предстявям си ако я бях захранила с плодови пюрета първо  ooooh!
В този ред на мисли да изкажа едно огромно Благодаря на Рали за прекрасната рецепта за овесените бисквити Simple Smile Алекс много ги хареса (майка й също  Embarassed ) Едни приятелки ми бяха на гости и те също ги полазиха Simple Smile Скоро пак ще правя Simple Smile А наистина ухаят страхотно Simple Smile
Сега на ред са рецептите на Тони и Ани, но да видим кога пак ще ми дойде музата Simple Smile

Другооооооо.... а Софи като каза за киселите краставици... Ми аз на Алекс и давам от нашите краставички, маслини и кисело зеле Simple Smile Това е другото на което налита... киселото Simple Smile Месо не мога да я накарам да яде... трябва много да съм го замаскирала в манджата или да е много гладна... защото много често започва да плюе и да си рови в устата, за да извади месото  Whistling А плодове всякакви яде Simple Smile

Да добавя... Мегче, малките ти момичета са прекрасни... много са сладки двете с книжката Simple Smile Да ги нацелуваш..
А варненската дружина също е страхотна Simple Smile А Красун е вече голям мъж... много в висок Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 12:59 от Elichka_mama

# 626
Вяслата им дават зрънчо, меденки,вафли, солети и всякакви неща от които се опитваме да ги опазим. Laughing

Верно ли дават и зрънчо????  #Crazy
За меденки знам, че дават за следобедна закуска, ама зрънчо..... ужас.
На мен голям проблем ми е да накарам Цвети да яде плодове - хапва единствено банан и мандарина и то не винаги..... Ябълка не иска дори да я пипне, с една такава недоверчива и погнусена физиономия я поглежда.... Иначе сок пие какъвто й направя - не ги връща, но цели плодове не ще и това е..... Дайте идеи за някакви хитринки как да я прилъжа...

Ели, мерси за хубавите думи, дай линк да видим и ваши снимки Simple Smile

# 627
Плодове аз стържа в кремовете.Иначе режа ги и ги оставям в чинийка на масата и на нея и става интересно че може сама да си хапва и яде.
А за зрънчо дават и родителите носят.При нас някои носят ябълки, сокове, сладки и такаПитай ги дали са давали
Мегче страхотни снимки.Голями са сладурки малките  Hug Heart Eyes

# 628
Мегче, срам не срам ще кажа, че напоследък хич не съм я снимала малката Sad трябва да поправя това Sad Най-пресни са снимките от клубчето, в което бяхме, когато Йо беше в София  Embarassed
Хем ще се видят и някои други октомврийчета колко са пораснали Simple Smile
http://picasaweb.google.com/eli.hubcheva/Club21012010#

А за плодовете не знам хитринки, тя не ми е отказвала.... само на мангото малко се мръщи ама понеже не е свикнала на този вкус и не го предлагам много често, че все зелени продават по магазините Sad

# 629
Само да поясня- под филе имах предвид почистена риба, бяло месо от пиле или свинска пържола собственоръчно изпечени от мен... инак саламът, както и солетите са ми план Б, когато абсолютно всичко друго отказва... избиват ни кучешките зъби и гледам да зобя с каквото приема, изобщо...
А, по отношение на боклукчавата храна- брат и мног го пазих, но и той си е злояд, интресното е, че зрънчоподобните тотално ги отрича и досега...

Може да не звучи много педагогически, но забелязвам, че откакто им давам умерено количество "вредности"- апетитът и интересът им към храната като цяло е по- голям и лапат по- нормално.

А, Вики си е много специална, тя сладки каши и пюрета пюрета мога да кажа, че изобщо не е яла, ако искате ми вярвайте, и не ме питайте колко производни на гриса и качамака бях принудена да открия покрай нейния вкус към яденето...

Хайде оставям ви, че сме на физио след малко... Поздрави и целувки на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт