КГО 2008 7-ма част

• 36 541
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София

ПРОТЕСТЪТ за СОФИЯ и ПЛОВДИВ също е на 11.02

за повече инфо в темата "Мораториумът за ГМО - пързалка за народа!'
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=470283.0з

Не е важно дали сме песимисти или оптимисти по отношение на ГМО!
Важното е да направим каквото можем от себе си, пък каквото има да става, ще стане!
Първата ни крачка бе подписване на Петицията, а сега протести до дупка.!
Ще се отразят в различни телевизии!

# 601
  • в здрача
Радкакака Честито ти ново съкровище! Да те радва и слушка и мног усмивки да ви носи на всички! Минавай понякога да обадиш как се справяш с двете бебета.
manana търпение и здрави нерви ти пожелавам, че с две болни деца си е меко казано ужасно.

На мъничето му изникват и 4-те предкътника, онзи за който вече се похвалих почти е излязъл, другите два са леко прорязали от единия край, а 4-тия така напъпил, че не дава дори да погледна без да бутам. Нощите са кошмар,на всичко отгоре има и сополи от вчера /няма страшно, гърлото и гърдите са чисти, пони докторката ни успокои/, а как се сучи със сополи, това поне нощем досега я успокояваше, а сега като е със запушено носле и не може да посуче само жално приплаква нощем и така, двете почти не спим. Е, тя си наваксва през деня, дори и в момента си доспива.
На който му се гледат снимки - да заповяда. http://cecidr.snimka.bg/maternity/2010.471966.17336562 Започва се с това как по празниците като беше на диета, а кака й хапваше сладкишите, които бяха и за нея подарени си намери двечки и захапа през опаковката, премине се през "опашката", която успяхме да й направим и се стигне до играта в снега навън, опитите й да обува чехли, джапанки де що намери и накрая как заспа днес следобед в камиона на кака си. Вчера тя я светна, че може да я вози в него и вече не може да се оттърве - малкото иска само да бъде возено, а кака й не може да се вреди до камиона си, който дето се казва до вчера добре си го ползвах да събирам играчки. Пък ако тази година ми се качи видеото ще ви пусна да видите и танците й по любимия й видеоклип. Никой да не се учудва на облеклото - баща й сутринта развали дисциплината като го пусна преди да успея да я облека напълно. До няколко часа клипчето щяло да се появи на тази връзка http://vbox7.com/play:2b633527 . Извинете за неудобството  Embarassed
Откакто започна тормоза със зъбите си хапва главно препечени филии. Като ги види и настава диво щастие все едно не е яла цяла седмица. На всичко останало се муси и върти глава. Едва успявам да пробутам някой картоф, банан и кисело мляко и то докато е заета да гледа нещо или да си играе с телефона ми, но само под зоркия ми поглед, че иначе колко СМС-ми вече разпрати, дори успяла да вкара кумата ми в списък ограничени и когато тя ми звъни телефона мълчи все едно не се обажда. Добре, че после получавам СМС, че от този номер са ме търсили. Ако не иска да яде и да й дам лъжицата изобщо не поднася до устата си, а тика в моята. Какво ли си мисли - я си го яж, не ме карай мен. Я клипчето е готово, ама трябва да имате FlashPlayer. Аз да взема да се спирам, че както ме е хванала музата, прането няма кой да го сложи.  Rolling Eyes

# 602
  • София
ПРОТЕСТ ще има и в РУСЕ на 11.02.

Русе:
16:00 ч. - тръгване на шествието
Пред "Вазата"
За контакти: Мартин Маринов: 0899 733 123

bouquet

Велико Търново: на 11.02.
13:00 - 15:00 ч.
пред факултета по изобразителни изкуства (срещу централна поща)
За контакти: Борислав Ботев:0885 062 951 / Деяна Василева 0878 257704

Цяла България се вдига, за да си брани земята!

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 20:34 от shivani

# 603
Здравейте мами, отдавна не съм писала и реших да се покажа отново.
Нашият мъник вече ми разказва играта. Много е палав, прави всевъзможни бели. Например това че останах без цветя вкъщи.
След изкарана тежка пневмония / 7 дни в болница на АБ лечение/ го спрях от ясла и сега по старомо се гледат с дядото вкъщи. Правим опити да бъдем самостоятелни /бели си банана и си го изяжда без ничия помощ/. Времето при нас последните две седмици е много студено, не излизаме навън, от време на време на двора да глътне чист въздух и пак сме вътре. Единственото забавление е с деца на неговата възраст в Детския клуб. Няколко мами сме се събрали и почти всеки ден идват, пеем песнички, танцуваме и си прекарваме 2 часа страхотно.
За храненето няма какво да кажа нещо ново, ядем всичко и по много.
Ето малко снимки http://www.facebook.com/photo.php?pid=78667&id=100000595148756

# 604
  • София
Как сте КГО? Никакви ни няма напоследък  Hug Хайде в този студ седнете малко пред компютрите и споделете нещо весело за дечицата.
При нас, за съжаление нещата са не-весели. Вчера видях на 2 от четирите горни зъба на Калоян червеникаво-кафеникави петънца, които след обстоен преглед, придружен с кански рев от негова страна, установих, че са кариеси. Ужас и безумие!!! Защо, след като най-сладкото което е опитвал до сега е обикновена бисквита! Пие сокове на ХИП, които твърдят, че са без добавъчна захар и то силно разредени с вода.
Веднага взех мерки и му спрях соковете. Плодовете ги давам само като десерт (иначе имаше навика цял ден да си потичва нагоре-надолу и да си взема по парченце ябълка), а след всяко хранене обтриване с марличка разтвор на кислородна вода с обикновена. И най-страшното - приспиване без любимото цоко и махане на нощното кърмене. Много се измъчи милото да заспи на обед без да суче, макар че го накърмих преди това, после измихме зъбки и си легнахме. Съшото и вечерта, имаше и 1 нощна криза. Вече към 5 сутринта вдигнах ембарото и му дадох да суче.
И все пак. Преди по-малко от месец настана пълна истерия една вечер, след мое ходене на зъболекар, когато трябваше да заспи без кърмене. Сега го прие много по-добре. Поплака не повече от 15-тина минутки. С много гушкане, галене и показване по всякакъв възможен начин на детенце колко го обичам, заспа сравнително спокоен. Растат малките човечета  Heart Eyes
Утре ще идем при моята зъболекарка, да видим какво ще предложи. Каза, че имало някакво средство за мазане на зъбките за спиране на кариеса докато порасне малко и търпи да ги пломбираме. Не е сребърен нитрат, нещо ново било, последен писък на модата  hahaha, но ще видим утре.
Много зле се почувствах след като установих проблема вчера, все имам чувството че съм виновна, че не съм могла да го опазя  Embarassed

# 605
  • Варна
Арианка, честно да ти кажа-отщяло ми се е вече да пиша в отчетната,но като ти прочетох тревогите и се сетих нещо,та да ти споделя-в някой от блоговете за кърменето, не помня на кой вече...помня,че съм виждала написано,че децата от постоянното кърмене,т.е. висене все на гърда(незнам при вас така ли е) е възможно да получат такива петънца по зъбите...Малко нескопосано ти предавам спомените си,но ми е останало в главата,че това е постоянния допир до "храна"...От друга страна,нали знаеш,че за здравето на зъбите се съди и по зъбите на родителите...

Ще чакам да пишеш какво ти е казала зъболекарката
Като се събуди Мо ще пробвам да го проверя и аз, той основно е на тая "храна" , и макар че мием зъбки всеки ден не сме застраховани

Ради,честита радост   bouquet Бъдете много здрави и щастливи  Simple Smile

# 606
Здравейте мами;и аз в този студ не съм излизала от изписването и вече се чувствам притисната от стените в къщи.Момчил излиза с баща му ;взимат кухнята;пазаруват и се разхождат а ние с малкия засега пазим апартамента ама няма начин.
Ариана;и ние не спазваме хигиената на зъбките много стриктно;мием ги сутрин след закуска и то баща му май не го прави редовно а вечер няма как -той заспива с шишето и не става да го будя за да се мие .Много сранно ми се вижда още сега да има кариеси;да не са само петна  newsm78;знам ли?Аз си мисля все пак че не трябва да се чувстваш виновна ;здравината на зъбите си е предимно генетично заложена и хигиената се надценява много като фактор за развитие на кариеси.
Ето и малко снимки от нас-
http://www.facebook.com/album.php?aid=2031949&id=1011311751&l=8c6d00bf21

# 607
  • Варна
Ради,много е красив Емо, и двете бебета приличат много на теб   bouquet

# 608
  • София
Ради, пу пу, да не го урочасам, Емил е страхотен сладур, да ти е жив и здрав!  Hug
С хигиената на зъбките и ние не сме много стриктни, но си взимам бележка веднага!

# 609
  • София
Леле Ради, какво красиво и оформено бебеце  Heart Eyes
Да ти е жив и здрав и много да се обичат с порасналия батко!

А за зъбките ще разказвам утре след прегледа.

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 13:19 от Ариана

# 610
radkakaka, честито и от мен да сте живи и здрави!!! И двата юнака са ти много красиви- пу пу пу  Heart Eyes!!!

Арианка, не се самообвинявай. Видяла си проблема, започнали сте да действате- всичко ще е наред. Имам наблюдение върху 4 на брой  изключително и до сравнително късно кърмени деца, че се случват кариеси (тук включвам и моят син).

Като причина и аз на първо място слагам гена (това ми казаха детските зъболекари), на второ- цокането и на трето място- не твърде успешното миене на зъби...

(консумацията на сладко сигурно също спомага, но поне мой Данни сладко единствено от плодовете и от разредени с вода сокове приемаше - в твърде ограниченото количество от около 100-120 мл на ден, когато му забелязах кариесите на 2та горни резеца)...
Та така, аз покрай нашите кариеси махнах биберона- залъгалка, който беше много важна част от успокояването на опърничавия и, който той нежно наричаше "бебе" и си го търсеше нощем, ако се събуди.

# 611
  • София
radkakaka, честито и от мен да сте живи и здрави!!! И двата юнака са ти много красиви- пу пу пу  Heart Eyes!!!

Арианка, не се самообвинявай. Видяла си проблема, започнали сте да действате- всичко ще е наред. Имам наблюдение върху 4 на брой  изключително и до сравнително късно кърмени деца, че се случват кариеси (тук включвам и моят син).

Като причина и аз на първо място слагам гена (това ми казаха детските зъболекари), на второ- цокането и на трето място- не твърде успешното миене на зъби...

(консумацията на сладко сигурно също спомага, но поне мой Данни сладко единствено от плодовете и от разредени с вода сокове приемаше - в твърде ограниченото количество от около 100-120 мл на ден, когато му забелязах кариесите на 2та горни резеца)...
Та така, аз покрай нашите кариеси махнах биберона- залъгалка, който беше много важна част от успокояването на опърничавия и, който той нежно наричаше "бебе" и си го търсеше нощем, ако се събуди.

Облаче, а как лекувахте кариесите на Данни? Интересно как постъпват в Америка...Чета тук едни статии, че у нас вече се практикува пломбиране на зъбките с обща анастезия, но честно казано от пълна упойка ме е повече страх за детенцето, отколкото от изронване на зъбките...
А за гена не ми се говори  ooooh! И аз и баща му имаме почти на всеки зъб пломба, ама на мен първия кариес ми е бил на 5 години, а не на 15 месеца. Хем никой не е мислел тогава за миене на зъбки от поникването им още.

Ради, разкажи как приема Момчил новото попълнение  Simple Smile, има ли изблици на ревност?

# 612
Заведохме го на около 2.5 години на детски стоматолог. Пломбираха му 2та резеца и му направиха почистване и третиране с флуорид. На изпроводняк му дадоха торбичка с конец за флоскане, играчка и четка за зъби... имаше и 2 лепенки на блузката, които ми показа, като реши да реве, когато ме видя... после сума време показваше на всички какво са му правили: "Open your mouth Danny!"... и после бззззз- и се прави че си бръмчи с пръста в устата.

Упойка не използват, ако детето не съдейства го държат с ръце, в краен случай връзват- със съгласието на родителя. Не пускат родители вътре, което за много хора е проблем, но мой Данни се държи по- добре ако не ни вижда... абе сложна е работата...

Преди няколко теми в американския подфорум имаше линк с ужасяващо лекувани деца- 14-16 зъба накуп на дете на 5 години например, само за да се цица от застраховката... та мисля, че в България нещата са много по добре, честно да ви кажа...    

Ариана, спокойно, мисля, че само с мацване, с нещо специално ще се разминете на първо време... ако кажеш ще разпитам колежките от другата отчетна, дето имаха тоя проблем къде са водили децата?

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 17:14 от облак

# 613
Здравейте!
radkakaka, голям красавец е този Емо! Simple Smile

Ариана, жалко, че я няма Никози да се изкаже по въпроса. Не мога да помогна с нищо полезно, за съжаление. Чудя се дали не е добре да му давате калций допълнително, но това предполагам зъболекар трябва да го каже. Дано се справите бързо с този проблем.

Аз нямам много за разказване. При нас нищо ново. Малкият дивак расте. Растат му и зъбите, което е съпроводено с плач и гневни изблици, но като цяло всичко си е наред. Като всички останали и ние чакаме топлите дни, че да си подновим излизанията. За сега по домашному и съответно малко по-скучно от необходимото.

# 614
  • в здрача
Арианче сигурна ли си, че са кариеси? На някои деца понякога им почерняват зъбките, не целите, а на места. С времето се оправят. Едни казват, че може да стане от продължителен прием на антибиотици, други от сладкото вечер, но спасение няма независимо дали се мият често или не. На кумата ми дъщеричката някъде на същата възраст получи черни петънца по зъбките. Не беше на кърма вече, но заспиваше с кисело мляко, спряха й и него и пак не помогна, но след няколко годинки проблема се реши от само себе си. На голямата ми дъщеря такива черни петна излязоха миналата година, и зъболекарката каза, ами - нищо не може да се направи, да си ги мие по-често. Ако щете вярвайте, но допреди да започне да си мие зъбите нямаше нито черни петна, нито кариеси. Сука до 2 години и 3 месеца, включително нощем, на поискване. Не сме настоявали за миене на зъбите, още повече толкова малка, в градината ги инструктираха и тя поиска самичка. Миеше ги редовно и дали от това, дали от гена й /с баща й имахме пломби на всеки млечен зъб като малки/, дали защото спря да хапва домашно сирене, прясно и кисело мляко /иска само купешко кисело мляко/ започнаха не само да се развалят /има 3 пломби вече на млечни зъби/, ами и да почерняват, но почерняването макар да изглежда като кариес не е. Сега я зобам с детски калций като добавка и черните петна започнаха да изчезват самички. А на нея нещо й писна да си мие зъбите и това нещо се извършва с напомняне веднъж седмично  Rolling Eyes Малката също си хапва от калция и вероятно затова започна такова лудо изникване на зъбите й, ама реших да се застраховам. Не че не взема калций от мен /затова и аз зобам калций за кърмачки, че ако забравя и усещам как ноктите ми, които иначе са доста твърди някак омекват и започват по-лесно да се чупят, а аз съм привърженичка на дългия маникюр. И без това друго не правя за себе си освен поддържането на маникюра, няма и него да зарежа я/.

облаче по-добре е, че не ви пускат. Тук като сме вътре и е ад под небето правенето на зъб. Пищенето започва още щом зъболекарката докосне машинката. А като си помисля, че на нейните години обичах да ходя на зъболекар, ама заради неяденето 2 часа след това бе цялата работа. Тя като не ми е злояда / не че не е непретенциозна - аз това не го обичам, в градината не ми го дават, в градината не ми го правят така, така не ми харесва и т.н./ не иска да ходи на зъболекар.

Общи условия

Активация на акаунт