КГО 2008 7-ма част

• 36 598
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
... получих наглия отговор-хайде,хайде,знаем че не разчиташ на тях.... #2gunfire

То пък пази Боже да им разчитам на миризливото майчинство  #2gunfire Добре, че банкоматите не ми отговарят по същия начин  Laughing

# 421
  • Велико Търново
Засега няма да имам проблем с майчинството - затварят офиса, но фирмата ще остане като юридическо лице, че много имоти има не нейно име.

# 422
  • София
Уфффф, егати кошмара тази вечер! Наложи се да ми сложат упойка на зъба и зъболекарката препоръча да пропуснем 1 кърмене и да кърмя чак след 6 часва като междувременно се изцедя.
Лелееее, мамин цокльо чак се захласна от рев, изпадна в истерии, тръшкане, едва заспа в 00.30ч. от изтощение, плаче от 22.30  ooooh! Сега тъкмо приключих с цеденето и ще лягам, ама си мисля...как ли ще го отбия това дете  newsm78? Очевидно още не е готов, но все някога ще бъде ли?

# 423
Честита 2010! Да е благополучна, благодатна, спокойна и здрава за всички ни!
Честит празник на всички именяци и семействата им! На пръв прочит не се сещам конкретно за никого  newsm78.
Някой май наистина са вече на работа  newsm78, Манана, Алис...?
Аз не. Отпускът ми свършва някъде след средата на февруари. Изкушавам се да го удължа още малко, нещо загубих инерция през изтеклата година и хич не ми се работи. А преди раждането животът ми се въртеше около работата  Tired.
По проблемите с майчинството - аз директно ходя в НОИ, понеже покрай неразбории с първите болнични около раждането разбрах, че връзката страшно им се губи. Разните отдели и служителки не знаят, пък не се и интересуват особено какво правят колегите им. По телефон всеки прехвърля топката и увърта, не можеш да разбереш нищо конкретно. Едва като отида на място се размърдват да открият къде е проблема.
Арианка, мярвала съм из кърмаческия, че не всички упойки са противопоказни за кърменето. Малко постфактум го казвам, но все пак  Simple Smile. Как е цокльо, успокои ли се?  И аз се замислям за момента с отбиването, без да се притеснявам. Сега са още мънички. Да де, за кърмачета са големи, разбират какво се случва, усещат необходимост да се гушнат в мама и да пийнат от любимото питие. Но са малки за обяснения и разяснения защо не може еди-какво-си и кое налага да няма вече мамино мляко. Най-малкото за дъщеря ми съм убедена, че не би ме разбрала. Затова ще продължавам да съм й на разположение, докато иска. И като тръгна на работа, поне сутрин и вечер. Не вярвам да има драми, когато реша, че е крайно време да се разделим с цокването  Grinning.

Между другото и аз ходя по зъболекари. Не че нещо ме боли, но да приключа с тези неприятни задължения докато разполагам с цялото си време.

# 424
  • Варна
Арианка, на мен надеждите за намаляване на кърминга са свързани с яслата-ако ни приемат , мисля че това ще повлия много към разреждане на кърменето.
Момо е изключително неядящ твърда храна, на всичко обръща глава, държала съм го гладен-само и само да хапне нещо друго, и кърма съм му отказвала,но той си държи на неговото-стои и си чака да му дам да суче.

ПО едно време прояви апетит към Хуманчетата-йогуртчета, но за кратко, едно такова хуманче от 100гр не може да изяде
Непрестанно хвърлям храна,непрестанно...  TiredМога да изхраня едно циганско семейство...Дадох му лъжицата да си маже и яде сам, рови,рови и я хвърли някъде-не  слага нищо в устата...Рядко иска бисквити или солети. Посяга веднага да я вземе, но посля я хвърля...И все пак разчитам на тях, защото дори и една бисквита е все пак храна пред нищо друго,освен кърма....
....и не мисля,че това е период,това дете спря да яде още от лятото, жеги,зъби...дрън-дрън, нищо подобно

Последния месец не е качил на кг, но това не ме притеснява,защото 11кг на неговата възраст е нормално тегло...Единственото това,че нито жълтък яде,нито месо...поне коричка хляб да ядеше,а той и на това се чуди-чуди, най-много да почне да я чопли и да си играе с трохите

А за майчинските-най-накрая съм със статут-В момента се обработва, кога ще имам дата на превод..кой знае, но тримесечната борба с моята колежка завърши ...

П.П Имате много поздрави от Млечта, тя ...ъ,малко са и резнали достъпа до Мама-та, но скоро ще се появи пак  Sunglasses

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 13:46 от Госпойца Димитрова

# 425
  • София
Тони, моята борба сега започва. Да видим какво ще ми отговорят на мейла от НОИ. До там не мога да отидаю, защото се осигурявам чрез осигурителна каса в Перник.

Големи проблеми с яденето имате  Confused Ние никога не сме били в такава ситуация и не мога да помогна с адекватен съвет. Освен да ти пожелая търпение!  Peace

За отбиването също не мога да помогна. Мишето се отби постепенно и сама. Окончателно на 1г. и 19 дни. Според мен на тази възраст сучат по емоционални причини, отколкото поради нужда от кърма. Аз рядко съм кърмила просто за успокоение и мисля, че затова Мишето нямаше пристрастеност към гърдите ми и се отби лесно. Тони, според мен като тръгне на ясла Момо и не си около него, няма да се сеща за това и постепенно ще свикне. Няма страшно!

Аз продължавам да се ровя за ясли. Толкова ми е досадна цялата процедура по кандидатстването, но няма как.  ooooh! На есен ще сме вече на 2г. и трябва да мислим за социализация. Тъпото е, че от сега трябва да знам какво ще реша за детето си през септември. В момента искам да си я гледам, но не съм убедена, че това ще продължи дълго. Зависи колко ще ме стегне шапката.  Mr. Green

# 426
  • София
Цокльо е добре от около 3:00 часа  Laughing Тогава цоко-ембаргото приключи  hahaha и вече сме на обичайния режим. Ами четох и аз, че лидокаинът е съвместим с кърменето, но това беше малко нетипична упойка с повечко адреналин и понеже 1) зъболекарката каза 6 часа да не кърмя и 2) аз не открих колко време след повечко адреналин не трябва да кърмя, реших, че е по-добре да ми е мирна главата по нощите.
Проблемът с кърменето при нас е само за приспиване и когато съм наоколо. Случвало се е майка ми или мъжа ми да го приспят безпроблемно, когато ме няма. Ама като съм наоколо нищо не помага  Confused
Госпойце, наш Калоян допреди 20-тина дни хапваше символични количества твърда храна. Изведнъж се отпищи това дете, яде колкото майка си. Снощи е изял 1 пилешка кълка с картофки + 1 филийка хляб без коричката, а след около час и 1 портокал  Shocked Crazy, това преди 3-4 седмици ми звучеше направо фантастично и не вярвах, че има деца, които изяждат такива количества. Ще прояде и Момото, няма да избегне твърдата храна. Дано само да е с минимум стрес за него  Hug
Хайде със здраве от нас и пишете повечко, какви ги вършите иначе в тези студени дни!?

# 427
  • Варна
Момо е изключително своенрав-каквото реши-това прави, момичета-не подлежи на никакво направление....
Много ми е неприятно и не искам да го гоня с лъжица,макар че опитах,дори му държах устата-но той така се разплака,че единственото което направих е да го нацелувам и не му дадох да яде...Чакам го да реши сам, междувременно не съм спирала да му готвя и предлагам храна , с надеждата да си хареса нещо да яде

Сядаме заедно на масата-оставям го да прави каквото иска, не ми е по сърце тая тактика, за мен не е правилно да се играе с храната, да не говорим цялото мазане как ме изнервя....Залагам много на тая ясла,там никой няма да го моли да яде, но и като ме няма да се нацока дълго време гладен няма да издържи...
...Тъй де, това ми е "болката",макар че според баща му,всичко му е наред на детето и аз съм тая с проблемите Crazy-знам ,че е прав, мъжете мислят по-трезво от жените...
А иначе,толкова ми писна от кратките разходи и дременето вкъщи....зимата е супер смотан сезон,макар да не е типично зимно с тия температури.

На въпросът ти Арианка-- какви ги вършите иначе в тези студени дни!? -Чакам пролетта  Laughing...

# 428
На въпросът ти Арианка-- какви ги вършите иначе в тези студени дни!? -Чакам пролетта  Laughing...

И се чудим какви игри да измисляме Laughing

Тони, и при нас яденето беше драма. До деня, в който си казах, че вече нямам нерви да го мисля това. Неусетно прояде - изведнъж някак.

# 429
Здрвейте.
Незнам дали ще помогна на mylili, но днес говорих с нашата счетоводителка (аз вече съм на работа )и тя ми каза че обещетението за отглежадане на дете до 2г.  се изплаща когато се подата документите за осигоровки от фирмата . т.е ако се внасят на 10.01, паричките ще се платят около 20 - 25.01 (за декември )

# 430
  • София
Здрвейте.
Незнам дали ще помогна на mylili, но днес говорих с нашата счетоводителка (аз вече съм на работа )и тя ми каза че обещетението за отглежадане на дете до 2г.  се изплаща когато се подата документите за осигоровки от фирмата . т.е ако се внасят на 10.01, паричките ще се платят около 20 - 25.01 (за декември )

Благодаря ти много, че си питала вашата счетоводителка  Simple Smile Само дето проблемът не се състои в забавяне на парите....просто след РД на Мишето спряха да ми плащат изобщо майчинство.

# 431
  • София
момичета,

на 13 януари живот и здраве ще съм там с джедайчето http://grazhdani.eu/nachalo.php

Ако някой иска да дойде ще се видим!

Peace

# 432
Честита Нова година на всички! ПОжелавам ви да бъдете много здрави, усмихнати и щастливи и нека грижите да останат в старата година!
Не съм се включвала скоро, ама нещо не остава много време, както при повечето... Имаме си вече 12 зъбчета, 4 предкътника излязоха по празниците, бяха съпроводени от тотално неядене - само вода и кисело мляко.... в чудо се видях, ама нещата се нормализират вече. Иначе най-вероятно, живот и здраве на 25-ти ще тръгваме на ясла, директорката каза да правим изследванията и да отиваме, на мен направо ми се сви сърцето.... Ама няма начин, на 3 февруари ми свършва отпуската и трябва да съм на работа. Хич не ми се тръгва на работа, много си ми е добре в къщи, макар че на моменти се чувствам прекалено откъсната от света и хората... Но е неизбежно и започвам малко по малко да се настройвам на тема "работа"...
Лека вечер от нас  Hug   bouquet и дано скоро да успея да се включа пак!

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 00:12 от Megche

# 433
  • София
Честит имен ден на Иван на Хеленка и Калоян на Бебочка. Черпим и за нашия празник днес:

# 434
Здравейте и от мен и за много години. То много празници, аз почти не се прибирах в къщи. Но сега да ви почерпя за моят именник днес:

Нека всички именници днес да са живи и здрави и по-послушни... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт