КГО 2008 7-ма част

• 36 543
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ейййййй, умрях от студ просто cold
Днес една колежка има рожден ден, бях и купила букет, обачееее докато го занеса от нас до офиса букета измръзна  Shocked а се придвежвам с кола  Shocked Ужасен ужас просто!  #Crazy Друг е въпсоса, че аз съм ужасно зиморничава.
Вчера полудях от готвене. Аз готвя за Рая и като направя повече, замръзявам, само пиша каква е манджата и датата на която съм я готвила, после размръзявам и готово. Нали съм работеща вече и преди да тръгна на работа си бях понаготвила и фризера беше зареден с бебешки манджички, обаче те взеха, че привършиха ( беше останала една заешка супа и една зеленчукова крем супа ) и вчера като ме удари съчмата, готвих до побъркване - 3 супи за детето, 1 салата за нас, едно пиле с картофи, банички за закуска и това за 3 часа. Но поне закрепих запасите, че през седмицата не ми остава време.
В тази връзка давате ли боб и леща, как ги приготвяте? Аз от бобови съм давала грах и го харесва, та се чудя дали да не се пробвам с ново вариво.

# 526
Ейййййй, умрях от студ просто cold
Днес една колежка има рожден ден, бях и купила букет, обачееее докато го занеса от нас до офиса букета измръзна  Shocked а се придвежвам с кола  Shocked Ужасен ужас просто!  #Crazy Друг е въпсоса, че аз съм ужасно зиморничава.
Вчера полудях от готвене. Аз готвя за Рая и като направя повече, замръзявам, само пиша каква е манджата и датата на която съм я готвила, после размръзявам и готово. Нали съм работеща вече и преди да тръгна на работа си бях понаготвила и фризера беше зареден с бебешки манджички, обаче те взеха, че привършиха ( беше останала една заешка супа и една зеленчукова крем супа ) и вчера като ме удари съчмата, готвих до побъркване - 3 супи за детето, 1 салата за нас, едно пиле с картофи, банички за закуска и това за 3 часа. Но поне закрепих запасите, че през седмицата не ми остава време.
В тази връзка давате ли боб и леща, как ги приготвяте? Аз от бобови съм давала грах и го харесва, та се чудя дали да не се пробвам с ново вариво.

Привет!
Моята педиатърка ме посъветва да давам по няколко хапки леща, боб, зеле, просто с цел опознаване на вкуса и свикване , а не нахранване изцяло с тях, тъй като били газообразуващи и можело да причинят дискомфорт.
Дано съм била полезна.

От няколко дни се завърнахме в София и си търсим компания за разходки. Живеем в Западен парк.

Хубав ден от нас!

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 12:57 от Moni_Barbaroni

# 527
Трикси, у дома се приготвя червена леща. По-вкусна е и детето я харесва. Друга екстра е, че е готова за 15 минути.

При нас на дневен ред също бяха зъби - два предкътника едновременно. За спане - спахме, но детето в трудно поносими истерии изпадаше. При това почти денонощно. Слава богу, за 3 дни мина и замина.

И тук сняг е затиснал народа - за повече от половин час не излизаме. Пазаруваме само с Хавтомобил.

# 528
  • София
..Макар че,незнам какво ми стана-аз знам де,вълнувам се за едни неща

Тони, казвай ако можем да помогнем  Hug

Какво става с останалата част от варненската чета? Хеленка, хем е работещо момиче вече се мярна напоследък, но другите? Шики, Капучинка?? Липсвате с веселите си постове и цветните линкове към албуми  Hug

Съвсем изчезнаха и Облачето и Северинка...

При нас нищо ново - ядем играем и полудяваме бавно и славно затворени вкъщи. От днес си имаме баба и дядо на гости, та се надявам да успеем с мъжа ми да откраднем малко време и да гледаме Аватар, че скоро ще го свалят от екран, докато намерим време  ooooh!

# 529
Здравейте, момичета! Как сте всички? Много отдавна не съм писал, нито пък чела, но в последно време имам доста ангажименти и няма как. Не съм ви забравила и като се затопли времето се надявам направим една среща и да изведем дечицата на разходка. Мишето вече е голяма госпожица - ходи, говори разни неща, даже си казва като има аки. Любимата ми нейна думичка е "клю" или казано на български - ключ  Laughing

Как са бременните мами, растат ли коремчетата?

Като мога ще пиша пак. Целувки на всички! Hug Hug Hug

# 530
Здравейте най-накрая!

Тука е някаква лудница, като при всички предполагам. Диването не ми дава да припаря до компа, като заседне и край. "Та та та" ще рече клипчето с патето, "ка ка" ще рече калинките.... и тъй не ме оставя и за миг! Когато спи все бързам да свърша някоя работа и време за форум нъц. От време на време мятам по едно око, ама чак да пиша... Mr. Green
Ева беше болна почти 10 дена от някакъв стмашночревен вирус и е добре едва от 3-4 дни. Сега се захранваме пак. За щастие не се наложиха АБ, справихме се само с диета и Биогая. Сега и избиват балансите в къщи, макар да излизаме за по няколко минути вън със шейната понякога. Много неща се случиха през времето когато не съм писала, то не знам дали да казвам какво... стара информация все.
Все още е на мама тапишончето, но все пак се поизточи, бръщолеви някакви глупости, много е смешна. След тая болест започна пак да суче като новородено, а тамън беше тръгнала да намаля. Та май до първи клас ще откараме.
Ето малко снежни снимки от Варна:
http://picasaweb.google.com/shikimiki711/2010#5430957900975517186

Днес ще се виждаме с Капучинката и е обещала да прави снимки, ще споделим после!  Wink

# 531
Ааа, като споменете поименно някого, веднага се появява  Laughing. Да започвам ли списъка от първа стр., наред? Шегувам се, кой когато има време и желание ще се разпише. Пораснаха децата, намаля свободното време.
При нас на дневен ред също бяха зъби - два предкътника едновременно.
И ние така, вчера ги видях. Горе стават 6 (и то пръснати), а долу са само 2 зъба. Луда работа, иди ги разбери  Crazy

Трикс, аз леща съм правила, но фасул - не. Пишат го за след година и половина, вижда ми се по-тежка храна и ще поизчакам още. Грах също готвя, много го обича. За рецепти не мога да ти помогна, аз импровизирам, пък съм и пишман готвачка. Мира отсега проявява предпочитания и капризи, което не ми харесва, но нищо не мога да направя. Веднъж 2 часа се въртях край печката да приготвя засукана рецепта от бебешко списание с макарони,сметана, пилешко, спанак и куп още подробности, стана ужасно вкусно според мен, а тя  изплю първата хапка и дотам с яденето. Най-много обича пълнени чушки, пилешка супа и прясно зеле с пилешко. Риба също. Поради недостиг на кулинарна фантазия единствено я пека на скара.

В момента при нас температурата е -20  Shocked. Снощи падна до -23. Последно излизахме в неделя, голяма игра беше на снега. Но беше по-топло, -10 и то слънчево и тихо. Такъв сняг не е имало от 4-5 години, а такъв студ.........не помня откога. И ветрец подухва, за разкош.

Ей я, нареди се в мен  Grinning. Пък и уж бързам за фризьор. До скоро  Hug

# 532
  • София
Цял ден днес зяпам столчета за кола, та викам "Я, да пораздвижа темата с една питанка"  Mr. Green Мишето скоро ще стане 9кг. и сме за ново толче за кола. За повечето от вас, предполагам тази покупка вече е направена, предвид, че ние сме от дребните тук. Та да ви питам все пак, на какво се спряхте? Аз май ще взимам нещо 9-36кг.  newsm78

# 533
Марианка, аз му купих на Царя някакво столче на Бертони за 100 лева. Препоръча ми го MariaD, въобще не съм го гледала за колко кила е. Изглежда като нормална седялачица за малко дететнце. Много съм доволна. Мишето много финна, мадамка голяма е тя Heart Eyes

# 534
Прегледах набързо последните няколко страници и видях, че Радкакака още не е родила, но е вече на финала  Shocked Много скоро ми се струва времето, когато забременя, а то вече дошло време да се ражда бебо. Леко раждане ти желая и здраво и послушно бебче и баткото да те слушка! Hug А бебо пак ли ще е мъж или девойка ще си имате този път?

Трикси, аз й правя на Мишето леща и тя много я обича, както и грах с телешко. Но и двете яденета й действат доста разхлабващо. Давала съм й и зелен боб (даже има пюре на Хип със зелен боб и заешко мисля). Зрял боб съм й давала само по 2-3 лъжички или съм й топлила хляб във водичката. Не ми се иска да й натоварвам стомахчето.
Искам да те питам като замразяваш манджите по колко дни/седмици могат да стоят във фризера? Стерилизираш ли ги преди това, за да се вакуумират? В бурканчета ли ги замръзяваш? Станаха много въпросите май  ooooh!  Питам, защото детската кухня хич не я харесва, в най-добрия случай от 3 манджи за деня хвърляме 2. А домашните си ги яде.
Ако искаш мога да ти напиша как аз приготвям леща. Аз много си я харесвам  Laughing

mylili, ние на Мишето още лятото взехме ново столче, че взеха много да й стърчат краката от бебешкото и да се опират в седалката на колата. Взехме maxi-cosi priori sps

Аз съм много доволна от това столче - просто така добре й пасва и на ръчичките, и на крачетата и въобще като цяло е добре измислено. Бебешкото ни столче беше на Чиполино, но просто няма място за сръвнение.

# 535
  • София
Добро утро, момичета Simple Smile
Моя изпит наближава и започвам да се изправям на нокти  #Crazy
Денислав е командирован при баба си до събота, снощи го закарахме и вече много ми липсва Sad Дали заради зъбите или заради нещо друго има ужасна хрема и не иска да яде. Даже любимото мляко отказва Sad Вчера го качих на нашия кантар - показа 10600гр с дрехи и памперс. Дано му мине скоро, че се чувствам ужасно като го боли, а аз не мога да му помогна Sad

Нелка, в нашата кухня дават зрял фасул. Дени е ял вече доста пъти и сме нямали проблеми досега. Той вече честно казано май всичко е ял, като внимавам само с прясното мляко и някои други рискови храни - не съм му давала още мед, ядки, шоколад и разни други от "боклукчавите" храни. Браво на теб, мила, мултимама си! Ходиш на работа, къща въртиш, готвиш.... супер си  Hug

Шики, радвам се да те "видя"  Hug Страхотни снимки, както винаги, а Ефата е страшен бонбон  Heart Eyes

Марианка, за столчетата - вервай, това, което Бебочка ти е казала е супер изгодна и полезна покупка! Хем е евтинко, хем е удобно и широко! Ние купихме друго и ме е яд че се прецакахме, защото няколко дни след това видях столчето на МарияД и ми хареса много. Иначе след дъъъъълъг подбор и много претенции взехме това: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7780 - има 3 позиции на облегалката, 9-25кг и изглежда добре.

Голям зор с тези зъби, момичета Sad Има вече 6 долу и 5 горе - напълно пробили, в скоро време очакваме последния предкътник и три от кучешките - всичко е тръгнало накуп.   ooooh! За този период минахме през тотално неспане, неядене, кривене, рев, кръв при пробиване, температура, хрема..... какво ли ни чака още Sad

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 08:21 от sisilia

# 536
  • Варна
Едно бързо включване и от мен  Simple Smile
Сисилия, успех на изпита, стискам палци  Peace.
Съчувствам на всички за проблемите, съпътстващи зъбоникненето  Tired. Ние слава Богу лесно и бързо се отървахме от тях, надявам се на малка почивка преди да започнат да никнат вторите кътници  Mr. Green.
Иначе вече писах, че Иван яде всичко.. само шоколад не сме му давали. Мед му слагам в чая, боб и леща дават от кухнята, ядки си опитва ние като ядем. Когато не вземаме храна от кухнята яде от нашата храна.. много отдавна не готвя отделно за него, просто съобразявам подправките, не слагам застройки и т.н.

# 537
Едно бързо включване и от мен  Simple Smile
Сисилия, успех на изпита, стискам палци  Peace.
Съчувствам на всички за проблемите, съпътстващи зъбоникненето  Tired. Ние слава Богу лесно и бързо се отървахме от тях, надявам се на малка почивка преди да започнат да никнат вторите кътници  Mr. Green.
Иначе вече писах, че Иван яде всичко.. само шоколад не сме му давали. Мед му слагам в чая, боб и леща дават от кухнята, ядки си опитва ние като ядем. Когато не вземаме храна от кухнята яде от нашата храна.. много отдавна не готвя отделно за него, просто съобразявам подправките, не слагам застройки и т.н.
И ние така, Царя яде всичко, без шоколад. Хич не готвя отделно за него, каквото ние, това и той. Но аз и да искам да ям нещо, което той не трябва, не мога, той си иска много настоятелно Mr. Green Мед яде, цитруси се бях заклел да да не му давам, ама то просто невъзможна мисия и му давах, и от портокала който даде реакция първия път му давам. Вече като излизаме с него съм спокойна, не му взимам храна, яде с нас по заведенията без проблем Mr. Green
Научих го да пие от чаша, нямах никакви проблеми. Само с това пусто гърне не можем да се оправим, а уж от 6 месец почбнах да го слагам. сега не ще да седи на него, пищи, крив се, обръща го. Няма да ви кажа колко пиш и един път ако съм чистила от паркета Crazy  Като му идва да пиша си кляка на земята, голям цирк Crazy

# 538
  • София
Благодаря, че споделихте за столчетата (надявам се и други да се включат). В края на краищата като се спра на няколко модела, определящият критерий ще са резултатите от краштестовете. Не бих спестила пари точно за тази покупка. Пази Боже да разбираме дали сме направили добър избор за столче. Сев, за вашето столче имаше добри отзиви в нета.

За яденето - ами ние ядем всичко. Включително й правя и кремчета с прясно мляко и бисквити, заливки ядем откакто станахме на 1г. В детската кухня също дават зелен фасул и зрял боб, грах, леща. Аз по принцип не поръчвам цялото меню, а си избирам от кое колко. Когато има зрял фасул й поръчвам обикновено 2 супи, че коремчето й е чувствително на газообразуващи. Не че като седнем на масата не й даваме, но по малко. Когато не съм й поръчала кухня, яде каквото и ние, предимно набляга на мръвката. Не давам ядки, мед (не че не й давам, просто чай не пие), боклучави безсмислени храни, шоколад и май това е.

# 539
Здравейте сладки мами Simple Smile
Аз приключих с изпитите Simple Smile Освободих се от всичките, много съм доволна Simple Smile Остана ми само да напиша набързо 2 курсови работи до края на месеца и ще мога да се посветя на оправяне на стаята на малката Simple Smile Сега ни се въртят 2 вариянта в главата... да освободим малко по-голямата стая на Алекс и тя да си се вихри сама в нея, така няма да й сменяме стаята  Tired А ние да отидем в малко по-малката стая  newsm78 Голямо чудене е...
Така или иначе един ден 2-те деца май ще са в една стая... засега няма как да планираме 2 отделни стаи, та ще им е по-удобно в по-голяма стая и да не местиме 1000 пъти.... Също другата стая е с тераса и мен ме е страх, не че Алекс може да отвори вратата... Та от февруари почвам да го мисля съвсем сериозно Simple Smile

За столчето, нашето също е Макси Кози, но не знам точно кой модел, че ми го даде приятелка Simple Smile Много съм доволна обаче Simple Smile
За яденето... малката яде всичко, не съм й давала шоколад, чипсове, зрънчота... засега гледам да й ги огранича Simple Smile
Яде боб и леща, но не често защото аз не обичам и не готвя Sad Което хич не е хубаво  Embarassed Да я ограничавам от храните, които не обичам... Иначе грах обожава и злен фасул много обича Simple SmileМед и давам понякога с млякото Simple Smile Поради факта, че имаме домашно мляко яде в промишлени количества кисело мляко, а вече и прясно пие... лека полека почнах да махам АМ, защото тя изведнъж все едно се напомпа от него, а и по-добре истинско прясно мляко, вместо АМ... Това е мое мнение де, не обвързвам никого... Аз й го въведох внимателно и много се изкефих, че нямаше реакция към него Simple Smile
Друо не мога да се сетя сега Sad Много се радвам, че се видяхме с Йо и Максони Simple Smile
Въобщееее напоследък ми е много объркана главата и съвсем съм изкуфяла Sad Даже не знам как изкарах 6-ци на изпитите .. имам и една 4-ка де, ама като се има предвид, че само 10% от явилите се имаха оценка различна от 2-ка и май само 3-ма имахме пове от 3-ка съм си направо гении Simple Smile
Айде похвалих се, надявам се скоро пак да се включа.... че аз съм се срастнала с темата за детските градини в София Sad Само я следя и се ядосвам н:)

Общи условия

Активация на акаунт