Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

• 107 093
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Torino,IT
Много ми хареса менюто на Лабрекс, кюфтетата на Бени са върха, канелените сърчица на Селма, особукото на Лоиз, последните страници са истинско удовоствие за очите и небцето Hug Hug
Браво на всички момичета  bouquet
Аз се отчитам последните два дни с ципура на фурна с доматен сос

Лазаня

Пиадине с рукола и шунка

# 376
Цитат
Уиуи,даже много симпатично венче от кифлички! Smile Какво не му харесваш! Rolling Eyes
Ами аз си откраднах рецептата от тук, и май по-различно изглеждаше. Знаех си че нещо съм объркала. Селма, аз тази рецепта съм я преписала от теб, но не нарязах кръга на 12 а на 8 части, защото реших че ще станат много малки, и съм редила кифличките обратно/но това по невнимание/

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 21:04 от Уиуи

# 377
Аз снощи измайсторих купчинки-те на labrex, станаха много вкусни, но имам въпрос...как успя да задържиш кашкавала отгоре, моят се поразтече и станаха малко като шапка с кашкавалена коричка отстрани.  Rolling Eyes

Ала-Бала, много добре ти изглеждат купчинките!  bouquet А за кашкавала - нали знаеш, че у нас е трудно да кажеш ей тая марка кашкавал е хубава. Купувам кашкавал малко на късмет - един се топи, друг не ще, всякакъв, така че не се чуди, че ти се е поразтекъл, ама няма лошо, тъкмо е станала шапчица. Hug

# 378
Селма, аз тази рецепта съм я преписала от теб, но не нарязах кръга на 12 а на 8 части, защото реших че ще станат много малки, и съм редила кифличките обратно/но това по невнимание/
     Не си знаела,че ще бухнат толкова.Нищо! Simple Smile
     Може би,и по-малка форма ти трябва за целта. Peace
     Ако ти възникват въпроси или съмнения относно каквато и да е моя рецепта,винаги можеш да ми пишеш ЛС. Hug

# 379
Lindita,благодаря! Heart Eyes Приятно е да ти забележат творението! Blush

Какво е това Пиадине,би ли споделила по-подробно?Има много нежен вид!

# 380
Lindita много добро предложение , piadine хапваме редовно в един ресторант в Мадрид вътре е с бял сос от сирена,гъби и рукола ,голяма вкусотия  Crazy

Селма в момента имам едно меню пред мен от испански ресторант, та в него е описано че е много финна кора от брашно или според мен това е направено от тесто за пица разточено на много тънък лист които се запича в фурната за кратко време, между тези две кори могат да се сложат най различни плънки (понякога го сервират навито на малки рулца), предлага се за предястие , но нека и Линдита да каже как е го е приготвила

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 21:34 от Кари_

# 381
  • Torino,IT
Lindita,благодаря! Heart Eyes Приятно е да ти забележат творението! Blush

Какво е това Пиадине,би ли споделила по-подробно?Има много нежен вид!

Пиадине е вид кръгъл хляб който се прави с мас и е много характерен за североизточната част на Италия, наподобява арабския хляб, не съм го правила в случая , готов е , въпреки че има рецепти за това как се прави, слага се плънката, прегъва се пиадината на две и се затопля за около минута във фурна или на сач и се хапва Hug

# 382
   Ага......Ясно! Simple Smile
   Мдаммм,сигурно е много вкусно нещо! Grinning

# 383
Благодаря, Селма, сега си набелязвам нова рецепта за утре  bouquet  bouquet  bouquet

# 384
  • Torino,IT
Селма , Кари, ето, разрових се за рецепта за пиадините

Продукти

500 гр. брашно
150 гр. мас
1 ч.лъжичка сол
шипка сода
вода колкото е необходимо

Смесват се брашното с маста, солта, содата и вода до образуването на твърдо, но еластично тесто, меси се около 10 минути след което се разделя на части с големината на яйце.
Всяка част се разточва на кръгъл диск с диаметър какъвто желаете и се покриват с кърпи за да не се изсушат.
Пекат се във предварително загрята във фурна тавичка или камък и от двете страни, като се бодат с вилица , за да не се издуят.
Ядат се топли, като плънките могат да са солени: топено сирене, кашкавал, салам, шунка, марула и др. или сладки: мармалад, течен шоколад , мед, плодове  и др.

Пиадина романьола

# 385

Все пак реших да се отчета със снимка, макар и от последната порция  Laughing Днес е задушница и приготвих любимото на баща ми ядене-кисело зеле с ориз и пиле.

# 386
Селма , Кари, ето, разрових се за рецепта за пиадините

Продукти

500 гр. брашно
150 гр. мас
1 ч.лъжичка сол
шипка сода
вода колкото е необходимо

Смесват се брашното с маста, солта, содата и вода до образуването на твърдо, но еластично тесто, меси се около 10 минути след което се разделя на части с големината на яйце.
Всяка част се разточва на кръгъл диск с диаметър какъвто желаете и се покриват с кърпи за да не се изсушат.
Пекат се във предварително загрята във фурна тавичка или камък и от двете страни, като се бодат с вилица , за да не се издуят.
Ядат се топли, като плънките могат да са солени: топено сирене, кашкавал, салам, шунка, марула и др. или сладки: мармалад, течен шоколад , мед, плодове  и др.

Пиадина романьола
   Благодаря много!  bouquet
   Май ще пробвам рецептата,като заменя свинската мас с краве масло. Rolling Eyes

# 387
  • При елфите ...
Комплименти за вкусотиите, които сте показали!   bouquet Нашата вечеря - лучник. По идея от една рецепта на Берина, приготвих сос с мляко и чесън. Вкусничко стана!

# 388
  • Torino,IT
Селма , пробвай, но аз знам че е препоръчително да се направи с мас, не знам дали с краве масло ще е същото, ти ако го направиш, после сподели Hug

# 389
Линдита, страхотно меню Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт