Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

• 107 075
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Добър ден
Леле тортата на Мариета как изглежда ще взема аз най-накрая да проям торти Crazy
Селма имам един въпрос,днес ще правя твоя кекс" панадолко"(страхотно име Mr. Green) и ако не сложа ромова есенция ще го проваля ли?

# 421
Здравейте и честит имен ден на всички именици и на техните близки!  bouquet
mari_eta -тортата изглежда невероятно и предполагам е такава и на вкус Grinning Да се почерпите и хапнете сладко с цяла фамилия именици  Grinning
alximika , благодаря ти, наистина вкусно стана, та едвам сварих да снимам последната порция Laughing Благодарение на свекърва ми, че сложила зеле за бърза консумация. Още не сме слагали иначе кисело зеле.
Не ме е срам, само аз ли не съм пробвала бързата пица на Лабрекс? Днес ще коригирам грешката си-все като я видя и ми се увеличава слюнкоотделянето  Laughing
Tannita,бухтичките са разкошни на вид, ако не бях замесила снощи някакво измислено тесто, щях да ги пробвам днес. Нищо-по-добре късно, отколкото никога  Laughing
Опитвали ли сте тази риба Соварин? Ако не сте и ви попадне (ама гледайте да е към кг рибата) пробвайте. Страхотна риба е на съвсем прилична цена, ще покажа после снимки след приготвянето й, че вчера попаднах на нея след доста търсене.

# 422

Селма имам един въпрос,днес ще правя твоя кекс" панадолко"(страхотно име Mr. Green) и ако не сложа ромова есенция ще го проваля ли?
   О,НЕ!Няма да провалиш,разбира се! Peace
   "Панадолко" ,сигурно се досещаш ,идва от "Моливко",само дето вместо молива ползвах  панадолската пипета ,затова и кръстих сладкиша по този начин. Laughing

# 423
  • Русе/София
Mari eta гледам правила си торта Наполеон.Браво,адмирации.Моля те да ми дадеш точната рецепта,че я гледах в кукинга,обаче нещо се затруднявам с превода.Понеже немисе отдават сладките неща,затова моля за разяснения Hug Hug Hug Praynig Praynig

# 424
Селмамерси за отговора  bouquet аз прочетох и в рецептата от къде идва името Laughing За 6месечинка на моята щерка и аз напрвих една торта която украсих с тази спринцовка,много е удобна и практична Mr. Green
И сега обещаната рецепта за Kafenceto.
ЦАРСКА ТУРШИЯ

10кг. Червена камба
4кг. Карфиол
2,5кг. Моркови
1 връзка кервиз
0,300гр. Захар
0,300гр. Мед
0,500мл. Олио
0,500гр. Сол
2л оцет(винен)
1 пакетче дафинов лист,и черен пипер на вкус
Камбите се нарязват и поръсват със захарта,така престояват една нощ.Към сока който те ще отделят прибавяме останалите продукти без зеленчуците слагаме на котлона да поври 5-6 минути.
Всички зеленчуци омешваме и нареждаме в буркани(аз ползвам компотени 0,800мл мисля бяха) малко ги понатъпквам и заливаме с охладената марината.
По желание може малко да се кипнат бурканите за стерелизация или това което в нашето семейство правим,във всеки един буркан слагаме по 3 аспирина,затягаме добре капачките и обръщаме да поседят така за 1-2дена.
Понякога някои капачки се издуват,съответно трябва да се изяде малко по-рано този буркан,малко дегустацийка на никого няма да навреди.

Изпълнението и хич не е трудно,а резултата е прекрасен,а  в добавка с домашна ракийка..

# 425
  • София
Aredhel,забърках тези сладки с подръчни средства както се казва Embarassed
1 яйце,около 60г масло,1/2ч.ч. брашно,1ч.ч. овесени ядки,1/2ч.ч. захар,половин намачкан банан.
Получи се гъста и лепкава смес.Вземам с лъжица от тази смес и оформям в намазнена тава.Пекох ги в предварително загрята фурна на 160 градуса до зачервяване Peace

# 426
  • При елфите ...
Aredhel,забърках тези сладки с подръчни средства както се казва Embarassed
1 яйце,около 60г масло,1/2ч.ч. брашно,1ч.ч. овесени ядки,1/2ч.ч. захар,половин намачкан банан.
Получи се гъста и лепкава смес.Вземам с лъжица от тази смес и оформям в намазнена тава.Пекох ги в предварително загрята фурна на 160 градуса до зачервяване Peace

Много ти благодаря!   bouquet  Лесни са за направа, харесвам такива рецепти. Ще ги пробвам, задължително!

Забравих да те питам, мекички ли са или стават от хрупкавите сладки?

# 427
Селмамерси за отговора  bouquet аз прочетох и в рецептата от къде идва името Laughing За 6месечинка на моята щерка и аз напрвих една торта която украсих с тази спринцовка,много е удобна и практична Mr. Green
  Да,верно,че и там съм писала.
  Сега исках да кажа,че това име на кекса не е баш моя измислица.
  Успех! Hug

# 428
  • София
Меки са, аз затова и не написах бисквитки, а сладки Simple Smile
Дано ти харесат Peace

# 429
  • София
  Успех! Hug

Селма жена ми пита, какво е това творение в подписа ти. Някакъв сладкиш е. Обърнахме любимите ти рецепти ама не го намерихме там.

# 430
  • При елфите ...
Меки са, аз затова и не написах бисквитки, а сладки Simple Smile
Дано ти харесат Peace

Още веднъж, голямо благодаря!   bouquet

# 431
  Успех! Hug

Селма жена ми пита, какво е това творение в подписа ти. Някакъв сладкиш е. Обърнахме любимите ти рецепти ама не го намерихме там.
Не съм Селма,но според мен е ето това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg10317136#msg10317136
Страхотен сладкиш,който и аз правих Peace

# 432
  • София
  Успех! Hug

Не съм Селма,но според мен е ето това:
http://www.bg-mamma.com
/index.php?topic=351414.msg10317136#msg10317136

Страхотен сладкиш,който и аз правих Peace
И аз гласувам, че това е шоколадовата чийз торта. Току що я доядохме. Благодаря на Селма за рецептата! Моята няма много вид, ама е много вкусна. http://media.snimka.bg/4788/015832030.jpg

# 433
а може ли  рецептата за фалшивия тутманик http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1080003.jpg

# 434
Не мога да ви насмогна,  категорично не могааааааааааааааааа ooooh! Дори не мога да воайорствам през седмицата, направо ми иде да се  #2gunfire А вие пишете ли пишете, снимате ли снимате, плюскате ли плюскате hahaha hahaha hahaha и най-вече - готвите ли готвите и си доставяте удоволствие, а аз само подсмърчам. И като капак, понеже днес е неделя, ден в който си се вихря на воля из куФнята - йок - НЯМА ВОДАААААААААААААААААААААААААААаа и така щяло да бъде то 17.30 както обясни любезно записан глас на телефона на "Софийска вода" #Cussing out #Cussing out #Cussing out И сега седя тук, подсмърчам кротко, и освен да ви покажа какво снощи спретнах, друго не остава.

Лефер - подарък от една колежка, чийто баща лично я е наловил и ни донесе милата, чак до София го довлачи Wink с моркови, целина, праз чесън и джинджифил го сготвих. За моя изненада, сосчето беше много приятно и понеже правих и питки, така хубаво го отопихме мммммммммммммммм

и ето ги питките на ЛАБРЕКС Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ето питане към други ХЛЕБАРКИ hahaha от какво зависи питките да не се разпукат? 3 от тях ми се напукаха отгоре като розичка и не е гладичко, а другите не се напукаха. Ако искам всички да не се напукат, какво по-специално трябва да направя?

И Пепчо - с този чесновия пастет, просто много ме тормозиш Wink Wink Wink. И тамън да се засиля да го джуркам - пустата му вода......................

На Мариета тортата е страхотна Laughing Laughing Laughing

Поне ще мога да чета днес на воля, ако не друго - рецепти де, вие да не си помислите нещо друго hahaha

Общи условия

Активация на акаунт