Любители на кучета-10

• 78 566
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Между другото и аз имам познати с хъски, наистина са много своенравни и им е редовен номер да избягат и после сами да се приберат вкъщи. Представи си каква драма е всеки път като реши "да драсне" , а вие щом и дете имате...

# 586
  • София
Моята не е бягала от вкъщи нито веднъж. Не са толкова своенравни, просто им трябва мноооооого постоянство и търпение за научаването на "ела".
Не, не лаят често, и не стават за пазачи в никакъв случай. Прекалено доверчиви са, и по-скоро ще убият човека от близане и лигавене, отколкото с хапане.
Не им е проблем в апартамент, в къща, ако ще и в една стая да са - стига да имат достатъчно разходки. Повечето хора с хъскита, които познавам, са в апартаменти и не им е проблем - 2-3 часа дневно навън и всичко е окей. А след снежна разходка любимото на всички е да се пльоснат пред печката/радиатора и да заспят. Това, че са "снежни" кучета, не значи че обичат да им е студено. Същото важи за всички северни кучета, включително и самоед.
Ако още нещо ви интересува, питайте, черпя инфо от личния си извор на опит - моята Белка Wink

# 587
Много са красиви наистина, и големи сладурковци, но не знам колко човека могат да отделят 2- 3 часа всеки ден за разходка на кучето си.  Rolling Eyes

# 588
  • София
Като се замислиш, почти всяко куче има нужда от толкова движение. Така че бая хора трябва да могат да ги отделят. Ако не - има котки, и мини породите. Кучето има нужда от движение и живот без такова е едно мъчение и за него, и за стопаните (прави бели, руши мебели, стени, врати...).

# 589
  • сусурлево
Аз тука съм с един въпрос-искаме куче да си вземеме, но дъщеря ми е почти на 2 годинки. Не знам няма ли да е някакъв проблем за нея? И ако не бих искала да разбера от кой развъдник да си взема кученце-ние искаме или хъски или самоед Hug Peace Party
Самоедите много лаят. Ако не сте в къща или с мнооооооооого толерантни съседи, не ви го препоръчвам като порода. Ние редовно излизаме с една самоедка, скъсва се да лае, и не е само тя. Просто породата е такава.
Лично аз съм с хъски - трябва да ви кажа, че ще се влюбите в северните кучета просто.
Искам да попитам относно хъскитата: Те пък лаят ли въобще? Искам да кажа, че вероятно не стават за пазачи, тъй като са много любвеобвилни към хората. Аз също страшно ги харесвам, но моя приятелка имаше едно сладурско хъски, което й създаваше много проблеми, тъй като беше неуправляемо, не изпълняваше команди, бягаше от къщи и т.н. И още един въпрос - не им ли е много топло в апартамент, или се адаптират? Аз също имам намерение да си търся нов домашен любимец, но вероятно отново към станоремска овчарка ще се насоча, тъй като живеем в къща и предполагам това е по-удачния вариант. Но всяка подробност относно характера и поведението на хъскитата ще ми е много интересна!
и аз мисля , че в апартамент не им е много добре на хъскитата(въобще на голямо куче), красиви са , но са ми някак студени. eli6 ако искаш наистина добър пазач вземи си кавказка овчарка, трудни са за обучение , но по-добър пазач незнам .
Аз имам кавказка на 10 месеца вече , е в този студ днес беше легнала отвън на снега , а не в къщата и само мине ли някой покрай оградата ела да видиш какво става. Нуждае се от малко повече пространство и неможе да е вързана , по - добрия вариант е клетка и тичане и разходки докъм 1.6 г. после стават мързеливи , не им се тича и играе. Невероятни кучета са ако си вземеш такова няма да съжаляваш.

# 590
И аз да кажа за хъскито. Като почне да си сменя козината е ужас. Скубя го като кокшка, по цели шепи вълна падат. Не мога да си представя в апартамент какво чудо ще е. Вярно е, че не лаят въобще, но моят хубавец вие от време на време, като вълк Mr. Green Най-големият ми проблем, е че има дни, когато не яде нищо, дори скъпи гранули. Има дни, когато кара на 5-6 обикновени бисквити, или парченце кашкавал, което не му пречи да има много енергия. Другият ми голям проблем - прави дупки в градината, в тревата Rolling Eyes, понякога по 1 метър дълбоки. Все пак го обожавам, не вярвам да има по-любвеобвилна порода от тази.

# 591
Ако искате добър пазач -  шар пей, не се шегувам.  Crazy Дори за водомерите не искат да минават през нас вече.

# 592
Аз тука съм с един въпрос-искаме куче да си вземеме, но дъщеря ми е почти на 2 годинки. Не знам няма ли да е някакъв проблем за нея? И ако не бих искала да разбера от кой развъдник да си взема кученце-ние искаме или хъски или самоед Hug Peace Party
Самоедите много лаят. Ако не сте в къща или с мнооооооооого толерантни съседи, не ви го препоръчвам като порода. Ние редовно излизаме с една самоедка, скъсва се да лае, и не е само тя. Просто породата е такава.
Лично аз съм с хъски - трябва да ви кажа, че ще се влюбите в северните кучета просто.
Искам да попитам относно хъскитата: Те пък лаят ли въобще? Искам да кажа, че вероятно не стават за пазачи, тъй като са много любвеобвилни към хората. Аз също страшно ги харесвам, но моя приятелка имаше едно сладурско хъски, което й създаваше много проблеми, тъй като беше неуправляемо, не изпълняваше команди, бягаше от къщи и т.н. И още един въпрос - не им ли е много топло в апартамент, или се адаптират? Аз също имам намерение да си търся нов домашен любимец, но вероятно отново към станоремска овчарка ще се насоча, тъй като живеем в къща и предполагам това е по-удачния вариант. Но всяка подробност относно характера и поведението на хъскитата ще ми е много интересна!
и аз мисля , че в апартамент не им е много добре на хъскитата(въобще на голямо куче), красиви са , но са ми някак студени. eli6 ако искаш наистина добър пазач вземи си кавказка овчарка, трудни са за обучение , но по-добър пазач незнам .
Аз имам кавказка на 10 месеца вече , е в този студ днес беше легнала отвън на снега , а не в къщата и само мине ли някой покрай оградата ела да видиш какво става. Нуждае се от малко повече пространство и неможе да е вързана , по - добрия вариант е клетка и тичане и разходки докъм 1.6 г. после стават мързеливи , не им се тича и играе. Невероятни кучета са ако си вземеш такова няма да съжаляваш.
Това е интересно за казказките овчарки, ще го обсъдим в къщи. Иначе аз също не връзвам куче никога! Но пък моят кучо беше възпитан и като дойде външен човек, като му кажа не и преставаше да лае - не беше агресивен въобще, но хората се респектираха от вида му - дългокосмесето НОК. Истината е, че много си тъгувам за моя Айки и сякаш искам с новото куче да го заместя доколкото е възможно. А от друга страна не искам и свръхагресивно куче, защото не може като заминем някъде друг да го храни, тези от СОТ-а само това й чакат да не влизат в двора при сигнал и ред други неудобства. А това с лежането в снега и моят го практикуваше - демонстративно не си влизаше в къщичката - просне се в снега или на дъжда пред вратата и на мен ми се къса сърцето, докато го прибера вътре и всичко се нарежда. Голяма психоатака беше. Някой от собствениците на дварни кучета как се справя с такъв проблем - да накара кучето да си влезе в къщата? Оставяли сме лакомства вътре - влиза - взима и с бясна скорост излиза.

# 593
  • сусурлево
АЗ вече не го карам да влиза , ако му е студено ще си влезне , но той студ не чувства , но мрази да го вали и само тогава влиза , на предишната изложба говорих с един собственик на кавказки , той същото каза за неговия мъжки , че даже си копае дупка в снега и спи там дори и да вали сняг, това са много издражливи кучета и непретенциозни на храна . А относно храненето когато отсъствам , храни го всеки от къщата у дома сме 5 човека (като винаги някой отсъства) , но сестра ми и майка ми ги е страх от него (без причина - нищо не им прави), баба ми и баща ми ги слуша ( може би заради по - грубия тон) , а при мен се лигави и хич не слуша , приятела ми не го лае и него също го слуша дори и когато не го вижда дълго време . Близкото обкръжение не го закача. Но чужд като влезне а и аз така предпочитам , не на чужди хора да им се умилква. А на улицата като е с мен , никога не лае по хора към които аз отивам, но към такива които идват към мен въобще не ги допуска и едвам го удържам. На него му е вродено да пази , не се иска обучение.
Изключително умно куче е КО.
eli6 ако се спреш на кавказка вземи женска , първо са по - кротки , а и може една форумна сватба да спретнем
А от кавказката как ще се респектират

# 594
Eва , застигната от дрямка по средата на стълбите :

# 595
  • Cофия
Ева е толкова сладка, искам да хвана и да я намачкам и нацелувам едно хубаво  Heart Eyes
Да ви питам нещо - какво да давам на Айк за подсилване на апетита? Не иска да яде това животно и това е Thinking една малка консерва на ден, и то зорлем....... някакви витамини, или какво ?

# 596
RS - разгледай тук - www.miazoo.com - имат добавки , витамини и какво ли още не .
Другият вариант е да го доведеш при Ева - да му покаже как се яде като за последно , че и за капак си все гладен после  Laughing

А аз да попитам лепят ли ви се много косми от кучетата по дрехите или аз се вманиачавам  Thinking
Чистя ежедневно и си имам "кучешки" дрехи за разходка и за игра в нас , ама все се налепят с косми ...
И каква система на чистене имате ?

# 597
  • сусурлево
лепят се , но от известно време на йода му даваме витамини за козината и сега значително по - малко пада и му стана една лъскава и хубава.

А Ева ми е много сладка. Целувки за нея !

# 598
  • Пловдив

А аз да попитам лепят ли ви се много косми от кучетата по дрехите или аз се вманиачавам  Thinking
Чистя ежедневно и си имам "кучешки" дрехи за разходка и за игра в нас , ама все се налепят с косми ...
И каква система на чистене имате ?
Това ми е болна тема Mr. Green Чистя всеки ден с прахосмукачка, решем я през два-три дни, давам й витамини, но космите са на всякъде, ходя с една лепеща ролка по диваните, сутрин пак с ролката минавам дрехите на малкия, защото той е все по земята и така  ooooh!
juliana_p от кои витамини му давате, че аз ефект от нашите не виждам Tired

# 599
  • сусурлево
ще погледна довечера като се прибера как се казват и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт