Любители на кучета-10

• 78 504
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Шотландия
Кърлежът трябва да се извади!!! Може да стане беля! Ако не си го правила преди, закарай бебо на вет, става за няколко секунди, но си има специална технология.

По мое мнение, и да го мажеш, пак може да хване... 

Джоджо, гушки заради малкия, който си е отишъл... Praynig Hug Дано другите да са добре Praynig

elndim, много са сладурски - прекрасни снимки!

На всички други болнички душици - бързо оправяне. Ние също имахме зор, много разстройство и Шушу повърна хапчетата първия път и отказа да яде или пие, но нещата ги оправяме, вече се храни, трети ден няма никакво разстройство, имаме още една доза хапове, но мисля че вече е добре - тича като луд из снега и е гладен, умилква се много за храна, не е капризен - смятам, че всичко е отминало.

Прекрасна година пожелавам на всички!

# 706
Благодаря момичета.
Изненадана съм колко болни животинки има.
Когато водихме малчо на лекар, кабинета беше пълен.
Имаше големи и малки животни,кучета и котки.
А те милите толкова омърлушени, че не реагират един на друг.
Бързо да оздравяват всички.

# 707
Бързо оздравяване на всички болни душички . Hug
Джоджо  Hugза малкия бебок съжалявам че сте го загубили аз много се страхувах първите два дена за едно от бебетата на Сарка милото беше най дребното а и едно умърлушено стоеше не можеше да се уреди за цицка добре че бях безработна и имах време да се грижа за тях денонощно .
kiara  ужас извадихте ли кърлежа на бебо а аз си мислех че само лятото има такива гадинки  #Cussing out
elndimмного са сладки бебенцата и какви са порасали само за гушкане .
Момичета да се похваля от понеделник вече съм на работа Сарка си стои в къщи самичка вечер като се приберем и се чуди на кого по напред да се радва . Blush Heart Eyes

# 708

Нашият Дядо Коледа донесе подаръка-домашен любимец, но не куче Confused, а коте.

Честито  Hug много да ви радва.  Сигурна съм че след време ще се похвалите и с кученце - като свикнете с мисълта, че трябва да се грижите за домашен любимец и трябва да полагате малко повече усилия за куче  Wink

Момичета, аз кърлежа го извадих, още беше слабичък, но си се беше забол. Трябва да прегледам и котките, че да не станем развъдник на кърлежи  Confused Ще мажа и тях с препарат че да съм по-спокойна. Ох как мразя тези гадинки  Tired

galia69, при нас е вечено лято така, че цяла година ще си играем на котка и мишка с кърлежите  Sad

# 709
  • В сърцето на един мъж
Здравейте
Искам да ви попитам дали ви се е случвало - мопсчето ни получи растройство, но не повръщаше, беше игрив и редовно си хапваша гранулки. така 2 дена.
Заведохме го на ветеринар сложиха антибиотик но ни дадоха хапче за обезпаразитяване защото се съмняваха за паразити и понеже през деня беше хапнал много малко ни казаха че може да го дадем вечерта. Дадохме го и около три часа след това започна да повръща и по отпадна малко. Сутринта имаше и разстройство направо като вода /а преди това беше като гъста каша извинявам се за подробностите/  но като че ли паразити не видяхме
Притесняваме се понеже лятото му правихме пилоропластика, може ли да е нещо от това
Случвало ли ви се е при обезпаразитяване и да повръща

Мерси

# 710
kiara, каква порода е акулата?
Моето куче имаше млечен зъб, който не беше паднал, макар, че новия се беше показал вече.
Клатеше се и с малко помощ от моя стана падна.

Кърлеж се вади по следния начин:
С някакво мазило, (желателно е да е кромообразно) се намазва, покрива кърлежа и мястото непосредствено до него. Изчаква се така няколко минути (5) и след това с върха на пръста се върти кърлежа, без да се хваща. Слагаш си пръста върху кърлежа и в посока обратна на часовниковата се описват кръгови движения около дупчицата. След няколко завъртания пада. Така съм извадил около 50-тина кърлежа от мен, кучета и други.
След това кърлежа трябва да се изгори. На върха на клечка със запалка е лесно.

Махал съм и със сол, олио и др., но най-добре е с крем за ръце, лице, вазелин, свинска мас, краве масло и др. подобни.

Относно разхвърляната отрова си мисля, че домашните кучета не би трябвало да ядат случайно намерена храна.
Въпрос на възпитание.

# 711
Здравейте, можете ли да ми кажете  колко гранулирана храна да давам на кученца на 1 месец? Немога да кажа каква порода са , защото ги намерих.Определям възраста им тъй като ги гледам от 28 дни,а бяха съвсем малки и сляпи.Досега ги храня с адаптирано мляко за бебета.

# 712
b2 много ти благодаря за подробното описание на процедурата по премахване на кърлеж. Чудех се каква беше посоката по която се върти и понеже не се сетих направо го дръпнах с пинсета  Grinning Преди това обаче намазах с олио и минаха поне 3 мин докато накарам бебо да спре да се върти и подскача за секунда  Grinning  Не съм го горила - размазахме го на парче хартия  Whistling
Сещам се, че още не съм го мазала с лекарсто  Embarassed

А за породата... хммм  newsm78  Купихме го за пекинез, но много бързо стана ясно, че колкото повече расте толкова повече се отдалечава от породата  Grinning Мога да кажа, че в момента породата е определена като - мини ротвайлер  hahaha  Като гледам обаче опашката му все повече започва да прилича на ветрило....  Thinking  Ще видим на края с какво сме се сдобили  Grinning

mishlence73 , май трябва още да сте на мляко  newsm78 и малко по малко да даваш консерва или накиснати гранули.
Поздравления за добрината която си направила   bouquet

# 713

Поздрав на всички кучовци от едно пораснало момченце на вече 7 месеца Heart Eyes

# 714
didi666, как е дреб днес? С какво се опитвате да контролирате разстройството? Повръщането може да е от обезпаразитяващото. Кучета са ми повръщали от неподходящ препарат.

b2, абе да ти кажа не е само въпрос на възпитание. Отглеждам порода, която се обучава много лесно да не  взима от земята. Гаранции, че няма да вземе никога няма обаче. Не се сещам за кучкар, който да може да даде 100% такава.

mishlence73, давай 4-5 пъти дневно на око. Не ги прехранвай, ще се разповръщат. По-добре да ти се струват леко гладни. Гледай пупите да са пълни, но не издути. Успех с намирането на стопани! Можеш да ги обезпаразитиш.

# 715

Поздрав на всички кучовци от едно пораснало момченце на вече 7 месеца Heart Eyes
, а ето го и него  Grinning

# 716
отдавна не съм наминавала в тази тема, влизам сега за да споделя нашите неволи с Рой. За 24 часа ми направи 3 гърча, на медикамент е за гърча, на Депакин сутрин и вечер. Преди малко се прибрах от Синия кръст клиниката в Панчарево, искам да ги похваля, много са бързи, мили и отговарят на всякакви зададени въпроси. Рой има проблем с едното ухо, ще му слагам антибиотик и в петък сме на преглед, ако пак направи гърч са ми дали ректално да му слагам диазепам. Стискайте палци да не направи пак гърч.  Praynig Praynig Praynig

# 717
  • Варна
Синеоч, стискам палци, дано се оправи по-скоро! Praynig

sunny- baby, голям сладур си имаш! Щом е седеммесечен, значи е наборче на Пепси. Laughing Кога е роден?!

# 718
За кученцето на Синеоч дай боже да нямата гърчове и от сърце ви желая по- скорошно оправяне Praynig!!!
А за малък Зинко той е роден на 2. 06 и е син на тези двамцата, които са също мои  LaughingВенто и Джоя и май сме роднини по таткова линия Grinning

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 14:05 от sunny- baby

# 719
Благодаря ви за пожеланията, то че няма да изчезнат гърчовете няма, ама поне да не са на често  Praynig Praynig Praynig

Съни бейби страхотни са йоркширчетата, Чоко и вие ли имате йоркширче? Hug

Общи условия

Активация на акаунт