Последните пет книги, които прочетох

• 88 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
1.Тери Пратчет -Крадец на време-колкото и пъти да я чета все ми е интересна.
2.Nalini Singh-Caressed by Ice-тая си ми е любимка,та я препрочитах.
3.Сюзън Елизабет Филипс-Nobody's Baby But Mine
4.Сюзън Елизабет Филипс-Natural Born Charmer-
5.Патриша Бригс-Moon called-забавна и интересна по странен начин.

# 601
Биографията на Бритни Спиърс
"Нечупливият"-Л.Хънтър;
"Федурстоун"-Кр.Гън;
"Енигмата на Св.Грал"-Л.Гарднър

# 602
ayas ,може ли отзиви за "Стъкларят от Морано"? Grinning

# 603
Копирам стар мой пост:
Довършвам "Стъкларят от Мурано" - нещо мудно го четох. Не знам защо...Иначе действието не се развива бавно. Може би някои неща остават недоизказани или аз търсех и очаквах друго Smile  Две истории се преплитат и разказът върви "ръка за ръка" - повече харесвам тази от минали времена отколкото съвременната...Сякаш нещо ми липсва в тази книга, не съумявам да го опиша.

Но тук преобладават положителните мнения за книгата. Може и моето мнение да се дължи на другите книги, които прочетох преди нея.

# 604
  • София
1. Синове на съдбата - Дж. Арчър
2. Затворник по рождение - Дж. Арчър
3. Колела - А. Хейли
4. Доводите на разума - Дж. Остин
5. Дневникът на Бриджет Джоунс (двете части)

# 605
Последните ми прочетени книги са:
"Наследството" ,книга втора от поредицата "Споделящият нож" на Лоис Макмасътр Бюджолд
Първата книга от тази поредица я прочетох бързичко.Нищо особено не беше,но се надявах с втората да стане по-интересно.Но пак нищо особено.Не че е лоша,но както и на предната нещо и липсва,за да ме завладее.Хубавата книга за мен е книга, към която с удоволствие бих се връщала отново и отново.Мислех да зарежа поредицата,но реших да им дам така да се каже още един шанс на последните две книги от поредицата.Дано те да са по-интересни. Rolling Eyes
Останалите ми прочетени книги са от поредицата "Землемория" на Урсула Ле Гуин,а тя включва:
1."Магьосникът от Землемория"
2."Гробниците на Атуан"
3."Най-далечният бряг"
4."Техану"
5."Другият вятър"

Прекрасни книги!Много ми бяха интересни и увлекателни.Определено си заслужава да ги прочете човек!След време смятам да прочета поредицата отново.Това са от онези книги,за които писах вече.  Grinning
Ето от тук си я дръпнах поредицата:

http://chitanka.info/lib/series/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D … D1%80%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 13:09 от eovin27

# 606
  • София
Землемория ми е много, много, много любима книга Simple Smile
другите на Урсула ле Гуин също не са лоши, въпреки, че са  чисти фантастики, което не ми е най-любимият жанр, но и лявата ръка на мрака и планета за изгнаници са много добри книжлета... гледам в читанката има целият „Хейнски” цикъл Wink

# 607
Да и аз ги видях останалите написани от нея книги. Grinning Мисля по-нататък да ги порчета.Харесва ми как пише Урсула Ле Гуин,поне от прочетената "Землемория". Grinning
А в читанката има много хубави книги.Супер хубаво е да има от къде да си ги почетеш,защото човек не може да си купи всички книги,които му се иска,а пък и някои не се намират.Случвало ми се е да си купя някоя книжка,но продължението и да не мога да намеря и така читанката си е нещо супер.  Wink

# 608
  • Пловдив
1."Къщата на духовете" - Исабел Алиенде .Това ми беше втората книга от тази авторка и много ми хареса.И "За любовта и сянката" беше добра,но тази определено я биеше.Скоро ще захващам и "Дъщеря на съдбата" Simple Smile
2.Избрани разкази и поеми - Едгар Алан По. Не ми харесаха.Не успя да ме впечатли с нищо.
3."Бонбонени обувки" - Джоан Харис. Страхотна книга.Вълшебна Simple Smile И все пак любимка ми беше Зози Wink Малко ми беше странна историята с Рижия и неговата любов към Виан.В "Шоколад" се казва,че тя смята,че той си подхожда с Жозефин,а след това и двамата подреждаха общата си къща и си откривали най-интимните местенца.А в обувките изведнъж се казва,че Рижия е събирал 4 години пари за ремонт на лодката Rolling Eyes Та нещо не ми се стори доизкусурено.
4."Абатството Нортангър" - Джейн Остин. Доста скучна ми беше,едва я довърших.Джейн Остин определено не ми е по-вкуса,но имам да прочета още няколко нейни романа Laughing
5."Часовете" - Майкъл Кънингам . Хареса ми.По-специфична,по-задълбочена,на места съм прочитала изречения по два пъти,за да осмисля думите на автора Wink

# 609
  • София
eovin27 - така ми върна мислите към Землемория, че след посто ти прочетох втората и третата книга, сега почвам и четвъртата...мисля да прочета всичко, което има в читанка и не съм чела до сега Simple Smile Heart Eyes  bouquet

# 610
Angel_Dust Grinning,браво радвам се,че така съм "повлияла". Wink После ще ми е интересно да споделиш дали отново са ти харесали книжките от "Землемория". Grinning Имала съм случаи,в които преди години съм чела нещо и сега като го препрочитам се чудя защо ми е харесвало  Laughing(пораснала съм явно Wink),но пък е имало и случай да си ми хареса точно по същия начин като преди,както например "Железният светилник" на Димитър Талев.Колкото и пъти да го чета все ми харесва.Обичам как пише Талев.А пък преди не ми беше интересно "Мамино детенце"  Laughing,но наскоро я прочетох и ми хареса.Хареса ми ироничността,чувството за хумор при описанието на чорбаджиите. Laughing
А иначе аз от читанката доста книги имам свалени,всъщност почти всичи книги на компа са ми от там.Не всичко съм прочела,даже още доста имам да чета,но ще им дойде редът все някога. Laughing Нали са си вече мои. Laughing
Аз пък мъча трета книга от "Споделящият нож".Пак нищо особено,но и не съм прочела много.Зарязах я сега и да повдигане на настроението  Laughing така да се каже започнах да чета поредицата "Тъмните му материи" на Филип Пулман.Една приятелка ми подари първа част-"Северно сияние" преди няколко месеца и сега чак стигнах да я прочета.Доста по-добра е книжката от другата.
И точно си мислех,че ако ми хареса ще трябва да издиравам и другите части и пак читанката се притече на помощ. Wink LaughingЕто ги тук всичките три части:

http://chitanka.info/lib/author/%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF+% … D0%BC%D0%B0%D0%BD

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 08:08 от eovin27

# 611
  • София
eovin27- ооо аз специално първата съм я чела 5-6 пъти...винаги ми харесва Simple Smile въобще авторката ми е слабост Simple Smile

# 612
eovin27- ооо аз специално първата съм я чела 5-6 пъти...винаги ми харесва Simple Smile въобще авторката ми е слабост Simple Smile

Това ли е първа част http://www.book.store.bg/p977/zemlemoria-ursula-leguin.html ?

# 613
  • София
не, това са 4-те книги в едно томче... не знам защо петата не е включена... първата е само "Магьосникът от Землемория". Но аз я имам от едно време издавана от Библиотека галактика Simple Smile в такъв вид, едно малко книжленце е http://chitanka.info/lib/text/874-magxosnikyt_ot_zemlemorija

# 614
Angel_Dust,значи при теб ситуацията е като при мен с Талев. Wink
А иначе от фентъзи жанра не съм чела чак толкова много неща до сега.Любимата ми,която аз за разлика от теб по-скромно,само два пъти съм я прочела е "Властелинът на пръстените".И сега обаче понякога препрочитам някои пасажи и глави,които са ми по-любими. LaughingМного ми харесва! Grinning Иначе друго много любимо фентъзи ми е "Мечът на истината".Много ми беше увлекателна поредицата,е имаше и някои досадни моменти,доста е подробен Гудкайнд,както съм писала,но като цяло страшно много ми хареса и нея ще си я прочета някога пак.Най-любима от тази поредица ми е първата книга.И ето сега "Землемория" е третото фенътзи,което така ме завладя. Grinning
И понеже стана дума за Гудкайнд да се похваля Laughing,че днес най-накрая се реших и си купих неговата "Законът на деветките".Доста критики прочетох за нея,но реших да рискувам пък ще видим дали си е струвало.
А и още нещо,макар с извинение,че разводнявам темата. Embarassed Peace Още на едно нещо не устоях  Laughing днес и така вече си я моя и "Аз вещицата" на Дебора Харкнес. И за нея ми е много любопитно.Да видим ...Големи хвалби пък чух за нея,но ще видим.Laughing

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 15:31 от eovin27

Общи условия

Активация на акаунт