Последните пет книги, които прочетох

• 88 616
  • 739
  •   1
Отговори
# 645

Много ми харесаха "Правек и други времена" и "Бяла като мляко, червена като кръв"

# 646
  • София - Рим и обратно
dorabella , би ли споделила впечатления от Спутник, моя любов на Мураками, моля те?
В момента привършвам Кафка на плажа от този автор и съм изключително погълната от книгата. Макар че, честно казано не я разбирам все още изцяло и може би ще се чете няколко пъти, но е наистина завладяваща.

# 647

2."Аз,вещицата" на Дебора Харкнес
Книгата ми хареса.Приключения,любов,мистични същества.Вампират е чаровен,а вещицата своенравна,което беше забавно на моменти.Но...Има едно "но" и то е свързано с това,че книгата не е завършена.То може някъде да е писало,че ще има още част/и,но аз не знаех и още не знам.Но краят загатва за още.Не ми се вярва така да свърши.Това ще е жалко за книгата.Все пак ми допадна,но дано да има край (друга част,за предпочитане една),за да се изясни всичко.

Ако не се лъжа, книгите ще са три. Втората излиза в края на тази година.
Отдавна я гледам тази книга и не знам кога няма да се сдържа и ще си я купя. А не трябвааа!!! Grinning

Minnie Mouse, благодаря за инфото!  bouquet Ще си купя определено и втората част.Да видим какво става  по-нататък.Любопитно ми е!
Аз пък отдавна се чудя дали да си взема "Паднали ангели".Гледах екранизацията и ми допадна,но не знам за книгите.Ако някой ги е чел може ли да каже какви са му впечатленията,моля! Peace

# 648
  • Sofia
Еовин27, аз четох "Паднали ангели" миналото лято, като сюжет е супер, обаче дали превода беше лош или просто автора не се изразява добре, но не ми допадна...Някак си като документален преразказ, рязко описание...Мое мнение  Peace

# 649
  • Пловдив
Minnie Mouse, благодаря за инфото!  bouquet Ще си купя определено и втората част.Да видим какво става  по-нататък.Любопитно ми е!
Аз пък отдавна се чудя дали да си взема "Паднали ангели".Гледах екранизацията и ми допадна,но не знам за книгите.Ако някой ги е чел може ли да каже какви са му впечатленията,моля! Peace

Няма филм по "Паднали ангели" Wink Филмът,който си гледала е от преди години и би трябвало да е този http://www.imdb.com/title/tt0775362/ .А книгата е издадена през 2009  Simple Smile

# 650
На мен не ми хареса книгата "Паднали ангели", макар че не мога да обясня точно защо.... Имаше там едни дето все се биеха и все не можеха да се победят и докато се биеха, после сядаха и мислеха заедно... Това ми е спомена  newsm78

# 651
Благодаря ви,Гери,Веси,Лятна буря за коментарите по моята чуденка!  bouquet Hug Hug
Лятна буря,това точно е филмчето,което гледах,но както ми бяха казали било по книгата.А то какво се оказа... WinkНо филмчето си беше интересно. Peace Аз още не съм прочела пет книги.Само една изчетох цяла-"Дневникът на Ане Франк" и съм потресена до дъното на душата си.Въпреки всичко лошо,което ни заобикаля ужасно се радвам,че живеем в свободна и мирна страна.
И сега две книги чета едновременно-последната на Бюджолд от "Споделящият нож" и "Пръстенът на София" от Сузана Киърсли.Втората ми допада несъмнено повече за сега.
А вече съм си набелязала и една книга,която непременно ще си я купя следващият път и тя ето тази:

За нея повече ето тук:
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=48198

# 652
  • Пловдив
eovin27,книгата отново е за паднали ангели Laughing ,но по-голямо значение има за любовта на единия към земно момиче,което се преражда,а ангелът всеки път се влюбва в нея.Много напомня на "Вечна",но е по-добра от нея.

Айде и аз да се разпиша повече в темата:

1.Лекарство против северния вятър - Даниел Глатауер
2.Седмата вълна - Даниел Глатауер
3.Добър ден,тъга - Франсоаз Саган
4.Любовен архив - Урс Фас
5.Загадката на Енд хаус - Агата Кристи
6.Предизвестено убийство - Агата Кристи

Най-много ме впечатлиха романите на Даниел Глатауер.За 4 дни ги прочетох и двата.Харесаха ми,а и са толкова близки до всички хора,привикнали с интернета.Смятам,че темата за "love.net" е доста актуална в последно време.Според проучване,на което бях попаднала,голяма част от двойките се запознават именно чрез интернет.

# 653
"Man and wife"-Toni Parsons
"Man and boy"-Toni Parsons
Страхотни книги за ежедневните взаимоотношения, за връзките ,браковете,разводите,децата в тях ,смесените съвременни семейства и сложните връзки и избори  в живота.
"Fame and honour"- J. Willett
"Holiday in a coma"-Fr. Beigbeder
"Love lasts three years"-Fr. Beigbeder
"Kitchen"-N. Lawson

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 14:06 от tanyatais

# 654
dorabella , би ли споделила впечатления от Спутник, моя любов на Мураками, моля те?
В момента привършвам Кафка на плажа от този автор и съм изключително погълната от книгата. Макар че, честно казано не я разбирам все още изцяло и може би ще се чете няколко пъти, но е наистина завладяваща.

Това беше първата книга на Мураками, която прочетох ( всъщност ми беше подарък ), но толкова ми хареса, че си купих още 3 негови книги. Фаворити ми остават "Спутник, моя любов" и "На юг от границата, на запад от слънцето"  Peace

"Бяла като мляко, червена като кръв" също прочетох наскоро - нещо не ми допадна стила  Thinking

Сега съм си взела "Слугинята"

# 655
  • Пловдив
Не мога да си редактирам мнението,но съм написала книга по погрешка.Публикувам с вярната книга Mr. Green

1.Лекарство против северния вятър - Даниел Глатауер
2.Седмата вълна - Даниел Глатауер
3.Добър ден,тъга - Франсоаз Саган
4.Когато вече ме нямаше - Анна Данилова
5.Загадката на Енд хаус - Агата Кристи
6.Предизвестено убийство - Агата Кристи

# 656
  • София
Шолохов "Тихият Дон" само първи том- военните действия ми дойдоха в повече, както и допълнените персонажи, които са си политически и идеологически пълнеж.
Сафон "Играта на ангела" -разочарована, не видях смисъл в тази книга.
Оскар Уайлд "Портретът на Дориан Грей"- интересна, но съм чела  и по-добри. За английски класик ми хареса.
Светла Чуринскиние "Хванаха ме да крада"- добър любовен роман.
Стиг Ларшон" Мъжете, които мразиха жените"- докато четох ми се стори малко суховат и подробен, накрая, че всъщност историята с конкретния случай е незавършена. Не ме изненада, което се очаква от подобни трилъри и криминалета. Искам да прочета и втората част, което означава, че все пак ми е харесала.

# 657
  • София
5 не мога да кажа, имах дълга пауза, в последните месеци, в момента съм на последните страници на Усмихнатият труп на Лоръл Хамилтън. Хареса ми , много приятно четиво, сега разбирам защо книгите за Анита Блейк са харесвани от много Simple Smile
А най-хубавото е, че макар и да е втора книга, без да съм чела първата  се чете, като самостоятелно кнежле почти, а не като поредна част от нещо си.

# 658
"Holiday in a coma"-Fr. Beigbeder
"Love lasts three years"-Fr. Beigbeder

Може ли мнение за тези ? Grinning

# 659
В момента 4ета "Форсайтовата сага"-трилогията обединени в един том-страхотно 4етиво.
Обожавам я тази епоха .

Общи условия

Активация на акаунт