С ПЛЕТЕНЕ се забавляваме, красота създаваме

• 118 520
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • Севлиево
kinincheva едно голямо БРАВО от мен   bouquet за всичките плетива и украси. Добре дошла сред нас  Hug

# 286
  • София
http://www.vany-kinincheva-vany.blogspot.com/
за мен също плетенето е голямо забавления  ето предлагам ви мойте модели

Ей това http://4.bp.blogspot.com/_s6KNRTOAReY/SuS7u5F2wjI/AAAAAAAAAKc/hE … h/Picture+084.jpg е направо ... УАУ...

# 287
благодаря  с удоволствияе ще се присъеденя към вашата група

# 288
kinincheva, страхотни неща си направила! Peace
Много е красива и покривката на масата, и трапезата за Бъдни вечер, много хубав празник.

# 289
Кининчева, много красиви неща показа! Добре дошла.
Мина_21, аз последна ги показвах, но и други момичета от форума са ги плели.

# 290
Нелка, ето схемата и описанието на мантото.
...
Успех и на двете Ви!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
big pufanaHug много благодаря!  Hug   bouquet   bouquet   bouquet

# 291
Такаааа!  Mr. Green Blush Ще ви застрелям с един въпрос. Crazy
Шапката на една кука откъде се почва!? От върха или от края!?  Blush Опитах и по двата начина. Joy Joy Joy
Определено от края нещо не ми се получава.... пък и толкоз разчитам схемата. smile3537

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 20:46 от luna

# 292
давай за по-сигурно от върха  Sunglasses

# 293
Благодаря, Тити!   Hug   bouquet  
Знам, че съм смешна с единия си гол ентусиазъм.
Лека вечер, плетачки!

# 294
Луна, от върха и го стегни добре да не ти се получи дупка отгоре.

Кининчева, ти направо си за групата на професионалистите! Страшни неща си показала.

Ето го и моя шал - ентерлак.

# 295
Здравейте, може ли някой да ми обясни как се плетат бебешки терлички , за новордено.С колко бримки се започват и как се изплитат.И ако има някоя по лесна плетка, че не съм много на Ти с плетките, пък скоро ще ставам леля и искам да измайсторя нещо за малкото човече.

# 296
ТЕзи ги плетох по обяснението на SnejanaG
започва се с 30 бр.; На втория ред се изплита първата бримка, намята се, изплитат се 13 бр., намята се, изплитат се 2 бр., намята се, пак 13 изплетени бримки, наметка, 1 изплетена. Втория ред се плете без наддавки като се изплитат наметките като бримки. Имаме 34 бр. На третия ред плетем 2 бр., нам., 13 бр., нам., 4 бр., нам., 13 бр., нам., 2 бр. На четвърти ред изплитаме наметките като бримки и имаме 38 бр. На пети ред продължаваме с наметките. На получените 42 бр. плетем 10 реда.
Започваме свивките за фронта на терличето. Изплитаме 25 бр., 26 и 27 бр. плетем заедно и на лявата игла ни остават 15 бр., обръщаме и *плетем 9 бр., 10 + 11 бр. заедно, до края на иглата ни остават 15 бр., обръщаме (отново сме от лицевата страна) и плетем 9 бр., 10 +11 бр. заедно (на лявата игла остават 14 бр.)*. От * до * повтаряме докато получим 30 бр. (10 в средата и по 10 от двете страни) След последното свиване, което е било от опаковата страна обръщаме и изплитаме реда до края, вкл. и тези 10 бр., които оставяхме и не плетехме върху тях. Изплитаме реда от опаковата страна също до края. От лицевата страна може да се изплете целия ред свивка, наметка, така се получават дупчици, през които да се промуши връзчица или панделка. От опаковата страна наметките се изплитат като бримки. Продължаваме да плетем право до желаната височина на терличето (при мен 30 реда).

# 297
За шапката на една кука- започва се от върха , или с кръгче или със синджир.  Peace

Steisi може ли пак ,моля? Изплетох пелена  за едно бебе и ми остана от преждата, та исках в комплект да врътна и едни терлички Simple Smile

# 298
Благодаря ти Беборана, още утре ще пробвам да ги заплета, понеже днес е Църковен празник и смятам да не плета.

# 299
  • София
kinincheva Браво, чудесни неща си показала- пуловерите ти с катерички са страхотни като идея!  bouquet
Еластина Ентрелашкия ти шал страшно ми харесва, ще се пробвам и аз по-натам, като завърша едно-друго...

Общи условия

Активация на акаунт