С ПЛЕТЕНЕ се забавляваме, красота създаваме

• 119 204
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета, една седмица ме нямаше и имах да чета половин тема, браво на вас, много сте бързи в плетенето! Страхотни неща сте показали, научих и много нови неща!   bouquet
Като гледам какви красоти сте показали чак ме хваща срам да покажа моите неща, играчки разбира се  Embarassed
С огромни благодарности на Снежи, за обяснението на мечетата, получиха се много сладки!  Hug  newsm51
И да питам нещо  много глупаво въпросче, ама...   почти изплетох един шал с прежда йори, лилаво меланж, която ми боядиса иглите, та сега се чудя как да го изпера за да не съсипя цветовете. Вие как перете меланжиртаните си плетива?

# 361
Пепито, много сладки мечковцииии. Страшна си.

Обаче това с преждата премеждие много неприятно. На мен досега не ми се е случвало и ... направо ми падна мандибулата.  Shocked Това означава ли, че ще боядисва и кожата ти? Откъде я купи?
Пробвай да я изпереш с винен оцет. До колко градуса издържа тази прежда при пране?

# 362
Аз чак в събота вечерта разбрах,че е задушница и толкова криво и тягостно ми стана, понеже наближава 1 година от смъртта на дядо, а миналата седмица почина на мъжа ми леля. Вярно,че съм далеч от религия и църковни празници, ама как поне от някъде не съм чула! Плетох. Същата издънка и в неделя - въобще не разбрах,че е Арх.Михаил. Чак вечерта от форума видях. Ама така е, ние не гледаме ТВ, не си купуваме вестници - пълна медийна изолация, а сега ми тежи на душата.

Мацата, наметката плетох по собствен изобретен от мен маниер Laughing На принципа "неволята учи". Не твърдя,че аз съм откривателя на топлата вода,но поне не съм го срещала някъде описано и за мен си беше откритие.
Първо да кажа,че за мен е много важно дрехата от опаковата страна да е също толкова чиста както от лицевата. Наметката започнах от врата на обръч със 100 бримки, като постепенно наддавах,за да постигна желаното уширяване към раменете. Като стигнах до момента за плетеницата, оставих обръча и хванах 2 чорапени игли. От същия конец си нанизах броя бримки за плетеницата на едната игла и започнах да я плета напред, като последната бримка на всеки ред от нея захващах за поредната бримка от тези,които си стоят на обръча. Прилагам една съвършено нескопосна схема,но нямам добри умения за чертане с компютър. Както казах, лесно е, не съм открила топлата вода, най-важното е,че стана чисто и красиво и отвътре, и отвън.
http://prikachi.com/files/1149219v.jpg

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 15:17 от Amelly

# 363
АМели, нека не ти тежи душицо!
Нарочно писах какво казваше баба ми, а тя беше много набожна.
Няма за какво да ти е криво, щом не си знела Wink

Харесва ми твоето, но няма да ми е удобно на работа с него, че нали даскалиците си вдигат ръцете като пишат по дъската Laughing

# 364
Радвам се че мечовците са се харесали, благодарностите са към Снежи, без нея нямаше да се справя!   Heart Eyes
Преждата си я поръчах онлайн от сайта на статекс цвят 121, на етикета пише че се пере на 30 градуса, досега не се бях замисляла че може да боядиса примерно бяла блуза, шала е за една приятелка, аз я предумах да си вземе от нея, тя само си избра цвета, направо ще ме застреля ако заради моя шал си сасипе някоя блуза  Tired иначе съм плела и 132 (сивото) но нямах такива проблеми, още не съм го изпрала, де.  Blush
Ще пробвам с оцет във водата, благодаря на пуф за идеята   bouquet

# 365
  • Толбухин
Досега се ровех назад и неможах да намеря линка на клипчето за свързване на прежда без възел.Ако някой ми помогне ще сзм му много благодарна   bouquet  bouquet  bouquet

# 366
Кирилизацията, ще ходиш с него само на родителски срещи.  Grinning
До тук има две оплаквания, че преждите на Статекс пускат - Йори и Амбасадор. И май са само за виолетово-розовата гама.

# 367
Моето зелено кръгово болеро е от Амбасадор, не съм забелязала да пуска, ама и къде да забележа,като го пера само в пералня,заедно с дънки. Обаче това,което показва Пепито, е супер гадно!!!!!!!!!!

Тия наметки,като гледам младежта по улиците и спирките, се носят върху яке, вместо шал или просто ей така,за украса. В по-топло време само върху блузата, да топли рамената. И аз така ще го нося, нищо че на снимката съм по потник. Просто в събота беше ужасно горещо в Ловеч, та даже и за няколко секундна фотосесия.

# 368
Досега се ровех назад и неможах да намеря линка на клипчето за свързване на прежда без възел.Ако някой ми помогне ще сзм му много благодарна   bouquet  bouquet  bouquet

Аз го пусках. Eто го пак.    Hug

# 369
Ето двете неща, които бяха публикувани за свързване без ръб:
http://knitty.com/ISSUEsummer04/FEATtheresasum04.html
http://www.youtube.com/watch?v=YIeZCTKWewU

Момичета, някоя може ли да ми каже как се правят ресни на шалове? Сигурна съм, че е елементарно, но срам не срам аз не знам как става  Embarassed

# 370
  • София
Амели, много интересно си го измислила! А последната бримка я изплиташ и я свързваш после с поредната от обръча, като пак си остава бримка на чорапената игла, или? Защото ако при свързването я изпускаш, със всеки ред ще ти намалява броя на бримките и не мога да си го представя...

Еластина, ентрелашкият ти шал и на мен ми харесва много и все забравям да се изкажа. Прилича ми на пачуърк с тази меланжирана прежда.

А ресните. Режеш си конец с двойна дължина на тази, с която искаш да са ти ресните. Прегъваш го на две. На мястото където искаш да е ресната, мушкаш кука и вадиш тази част на конеца, която е прегънатата. После през клупчето прекарваш другият двоен край на конеца и затягаш.
Ако искаш да ти са по-богати ресните, тогава режеш конец с дължина 4 пъти по-голяма от тази на ресната. Прегъваш го на две и още веднъж на две. И пак така процедираш.

Звучи идиотски, така написано, но съм сигурна че ще се сетиш.

# 371
  • Толбухин

Аз го пусках. Eто го пак.    Hug
Велика си   bouquet  bouquet  bouquet

# 372
Еластинка, много лесни са ресните. Довечера ще ти сканирам обяснения.

Но ... накратко. Нарязваш си парченца прежда. Сгъваш на две парчето, колкото искаш да е дълга ресничката. Промушваш в плетката така направения клуп /с една кука/ и пъхаш двете крайчета, като стягаш. Получава се много красиво. Дано ме разбра!!!  Hug

Хихихи, с Мацунчо сме писали заедно. Поне не лъжем де ...  Joy

Ти, ентрелака снимай как го правиш, че направо очите ми изтекоха в него ...  Heart Eyes

# 373
Моля някой да ми каже метража на Йори и препоръчителната дебелина игли?
Купих една лилава почти същата, но на етикета е отбелязан само метража. Та се чудя какъв разход да си планирам за подобно рокле за принцеската:
http://www.nextdirect.com/de/en/shot/G45/428/18

# 374
  • София
Йорито е 100гр 240м. Игли 4-5.

А как ще си изчислиш разхода, че и аз съм любопитна дали ще ми стигне преждата.

Общи условия

Активация на акаунт