Споделете 128

• 26 361
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Аз правилата съм ги научила, по-скоро запомнила до замественето с той и него. Той ли е слагам пълен член, него ли е - кратък. Ама ако има и такива допълнително какво е, защо е, може и да я обърках, Рокси  Blush

Споделям, че открих главното преимущество по време на свински грип да си сингъл. Не ти се налага да се целуваш с никой, за който не е сигурно какво разнася със себе си  Laughing

# 346
Глупости, Дедо. Пълен член е.

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 22:32 от Дона Флор и нейните двама мъже

# 347
Вълк, твърде елементарно ме предизвикваш да се хвърля в битка за пълния член с голи гърди. Измисли някой по-засукан казус.

п.п. естер, това "Джако" ще се направя, че не съм го видяла.

# 348
Ох, ще се редактирам, написах го от мързел и аз не го харесвам  Embarassed

# 349
И аз ходих на This is it, но не толкова безсрамно рано като естер Simple Smile
Натъжих се на финала, дори пуснах една сълза.

# 350
Хихи, аз не съжалявам всъщност за ранното посещение, защото после денят протече така както протече. Simple Smile А още със започването на филма, очите ми се напълниха, просто емоцията е огромна, през целия филм на много места направо настръхвах. Представям си само какво наистина би било шоуто, което е организирал...жалко, много жалко...

Не можах да плача много, защото бях и с една тригодишна госпожица, която е просветена в творчеството и личността на Майкъл и още преди да влезем ми заяви, че Майкъл Джексън й е любимият певец, аз разбира се, така се усмихнах и я попитах коя негова песен харесва - неочаквайки конкретен отговор, но когато тази 3 годишна шушулка ми отговори с най-сериозния си тон - Dirty Diana - дори на произношение го докарва, направо ме срази. Гледа филма като възрастен, подскача заедно с него и толкоз му се радва, показваше лунната походка и вече след филма, излизайки от салона ми казва сложното изрченеие - Докато Майкъл Джексън беше жив, аз щях да се оженя за него, но тъй като е умрял, не мога да се оженя за него. Да я изядеш  Heart Eyes

# 351
"Гръбнакът" не е пряко допълнение, ако и да ви подвежда въпросът "какво/що е"
В случая се явява сказуемно определение.
Ето ви и справка:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Определителен_член_в_българския_език#.D0.A1.D0.BA.D0.B0.D0.B7.D1.83.D0.B5.D0.BC.D0.BD.D0.BE_.D0.BE.D … D0.BD.D0.B8.D0.B5

Иначе се натъжих от нещо, написано във форума. Девойка споделя, че СЪБИРА пари, за да си купи една желана книга.  Tired

# 352
Жоз, има и книги, и книги. Ако е над 50 лева, примерно, не само ще събирам, ами бая ще посъбирам да я купя. Аз книги купувам доста така с широки пръсти да речем, но обикновено не струват повече от 10-15 лева. И все пак някой път като не устоя и купя 2 книги примерно в рамките на седмица, после и аз събирам, ама примерно да си платя сметката на телефона. Та всичко е въпрос на приоритети, иначе да, най-жалкото е да се лишаваме и от книги, поради финансовите затруднения.

# 353
Благодаря ви,изложила съм се значи. Членът ми беше кратък,а го показах баш на филолог.
Жози, пусни мисълта си да се рее отвъд хоризонтите ти, има и книги за трицифрени суми. Колекцията на Плейбой е 860кинта, а Qualifying and quantifying risk струваше малко над 200лв.
Освен това е хубаво човек да има цели,изгражда характера.

# 354
Жоз, правилно си го членувала. Сказуемното определение се членува с пълен член.
Дона Флор, мерси  bouquet

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 23:28 от Дедо

# 355
Ами не, далеч не идеше реч за трицифрена сума, Рокс.
Най-обикновена, нашумяла книга в момента.

# 356
Споделям внезапно придошъл безжичен, чувствам се като "баровец" някакъв. Жоз, събира за книга, аз в по-голямата част от живота си събирах за тока и хляба, така че не се натъжавай, щом е за книга - бива работата, ще се оправи момичето. Ооох, как да не го кажа: Цунки.

# 357
Добро Утро!
Днес Еото не празнума ли?Да
и е честито!
Седя си с малката и си мисля как расте със
всеки изминал ден, как вече се е превърнала
в едно малко човече...

# 358
Честит имен ден на Еото-Мишето, на Анджи, и на Мишо на Катюша, както и на всички скрити Мишета и Ангелчета тук. Да са преди всичко здрави и да имат само положителности в живота си!

# 359
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Честито именници! Ео, Катюш, Ангелина   bouquet , слънчеви усмивки и весел празник ви желая. И на всички, които имат повод да празнуват днес.

Растат децата, Азса, растат и то доста бързо. Но и ние с тях, мдаа. А старите се вдетиняват.

Баща ми беше на кафе с приятели, именяците почерпили кой с кафе, кой с джин Shocked Ударили рано-рано по с едно малко, а майка ми го чака да излизат с колата. Старци-разбойници,  да са ни живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт