Внимавайте

• 1 815
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Днес ми се обадиха от финансова групировка откупила-JET KREDIT.Според тях съм имала кредитни задължения отпреди 2год.Аз действително имах кредит/единственият/който погасих преди 2год.Добре,че си пазя договора и вносните бележки.ПАЗЕТЕ ги и вие,ако имате.Госпожата ми даде неясни факти,имали само моите имена и размера на кредита с просрочени вноски.Казах и да погледне договора и тя каза,че такъв в досието липсвал имало само име,тел,адрес и сума която се дължи.Попитах я ако нямах договора и бележките в мен,те така без нищо могат да ми искат и 5000лв.Отговори доста уклончиво и с това разговора приключи.
Та пазете ги ако имате,че ще си спестите нерви и пари.

# 1
Сперед мен това е някакъв нов вид телефонна измама. Wink Но разбора се, че човек трябва да си пази подобни бележки.  Peace

# 2
  • София
Странно звучи - нали Париба купиха Джет Кредит?
В смисъл, че Париба все пак поне на мене ми звучи сериозно (не че имам преки впечатления, де), за да звънят с подобни малоумни обаждания.

# 3
  • София
Според мен са се опитали да те метнат, ама много елементарно ooooh!

# 4
  • София
Париба наистина звучи сериозно. Но купения Джет кредит явно не е водил стриктно документация.
Имах подобен случай с тях, непосредствено след купуването им от  Париба. мъжа ми беше купил някакви ел. уреди чрез тях, изплатихме си ги в срок и си пазех бележките. След 1 год. ми звъниха за 1 вноска - ходих, показах платежното нареждане, преснимах го и им го оставих.
Явно не са си го разнесли по партидите. След няколко месеца пак звъняха, пак повторих процедурата с платежното.
Трето звънене - предложих им да ме назначат почасово при тях и да си разнеса плащанията по партидите. От тогава спряха да звънят.

# 5
И на нас се случи подобно нещо.Бяхме си купили на изплащане двд за колата,платихме 1 вноска и на 2-рия месец го изплатихме цялото на куп.Мина време разбиха колата "изкъртиха" двд-то понеже панела не се сваля  и след няколко месеца вечерта ни звънят ,че има не платени вноски....а договора бил изтекъл е сещайте се ,че бележките одааавна ги бяхме хвърлили(от тогава не хвърлям такива неща).Но на другия ден ми се обадиха да кажат ,че при тях не е било отбелязано и  всичко е платено ooooh!

# 6
на мен ми се е случвало абсолютно същото нещо само че с TBI. обаждаха ми се през 3 месеца за едно и също. накрая полудях и насъсках един познат полицай и ме оставиха на мира. факт е че подобни компании са много зле, да не кажа че според мен понякога умишлено се пробват. за съжаление аз не си пазя всички бележки, според мен е безумно да се пазят повече от година след изплащането, но е факт, че могат да потрябват, та се старая да ги съхранявам за по-дълъг период  ooooh!

# 7
Много гадно това. Аз гледам да си пазя бележките, но понякога съм ужасно немарлива. Уж моите кредити са към банки и плащанията по кредитните карти се отразяват в извлеченията, ама знае ли човек. Добре, че мъжът ми е по внимателен.

# 8
...Казах и да погледне договора и тя каза,че такъв в досието липсвал имало само име,тел,адрес и сума която се дължи...

ти и прати един файл на ексел че те ти дължат 1 000 000 лева и ще погасиш дължимото като ти се издължат те Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт