10 ноември 1989 г.

• 23 420
  • 442
  •   1
Отговори
# 360
  • в страната на чудесата
айс, това което пишеш не е основание да тъжим за бай тошо и изметта, която властваше.
освен това както знаеш в чужбина характеристиките не ги пише санде миньора (Бояна, надявам се нямаш против да ползвам героя), а човек който ти е бил работодател, ментор, преподавател и т.н.
на теб наистина ли ти липсва затвора, или искаш правилата да се спазват. защото това са различни неща.
виж за жителството - не ми липсва, защото надошлите ми стават клиенти  Joy

# 361
Те са същите, които сега се оплакват, че София е кофти.
Защо има задръставния в София - ми естествено, защото  всеки има кола. Хубаво си беше , когато чакаш 20 г. за кола. Нямаше толкова коли в София.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 14:49 от Трещерица

# 362
аз не мога да разбера едно - какво толкова има да криете във въпросната характеристика, като сте се хванали за нея. Ами аз нищо не крия и всичките ми съседи знаят почети всичко за мен.
това, че харесвам преди как живеехме, и че беше доста по-спокойно, не означава че тъжа и сърбя за бай Тошо - не съм влюбена в него и никога не съм имала негова снимка на стената в къщи.
повярва, че в чужбина при някои условия се разпитват и комшиите какъв човек си  Wink
за затвор не мога да говоря - определено аз не съм се чувствала като затворник
клиенти винаги можеш да си набавиш, ако си добра в това което правиш  Peace
за законите трябва да се спазват от всички еднакво - а не, за едни да има закони, а за други не, да ги заобикалят (той е дете на еди кой си и може да прави каквото си иска....тука мога да дам доста примери)  Crossing Arms

# 363
Айде поне в тема за 10 ноември да не намесваме жителството, че е смешно вече.
Понеже всички, нали , са живели на жълтите плочки още от Освобождението и хич не произлизат от някоя софийска спалня, напълнена на времето с работещи в Кремиковци.
Всяко изкуствено създадено ограничение не издържа на времето.
ше кажете, че София е най-ценният за живеене град в света, ебати. То Мюнхен, Берлин, Париж ряпа да ядат, разбираш ли. Laughing

# 364
Айде поне в тема за 10 ноември да не намесваме жителството, че е смешно вече.
Понеже всички, нали , са живели на жълтите плочки още от Освобождението и хич не произлизат от някоя софийска спалня, напълнена на времето с работещи в Кремиковци.
Всяко изкуствено създадено ограничение не издържа на времето.
ше кажете, че София е най-ценният за живеене град в света, ебати. То Мюнхен, Берлин, Париж ряпа да ядат, разбираш ли. Laughing

Защо? Това е част от прелестта на онова време.

# 365
не, казвам, че София е най-ценният град на света, а само правя разлики от преди и сега. А и искам довечера като се прибирам, да мога да си паркирам пред блока, а не почети целият паркинг да е зает с коли с рег. РК , ОВ и т.н., защото отсреща има сроеж и те нямали къде да паркират  Crossing Arms

# 366
Значи, Айс, според тебе превръщането на София в резерват за ОЦЧЕ ще реши проблема ти отволе?

П.С ОЦЧЕ-Особено Ценни Човешки Елементи.

Отклонявате темата, ма нейсе.

# 367
Темата се измести, защото всеки се опитва да убеди другия в нещо.Нека всеки да споделя какво е било за него, какви спомени има и т.н.Със сигурност има хора, които са били затваряни по политически причини, както и преследвани от режима.Но това не означава, че няма други, които са живяли спокойно и удовлетворено, без да са били палачи, доносници или безгласна буква.В подобни теми винаги ще има две коренно противоположни мнения, предполагам зависи и от годината, от която датират спомените ни.

# 368
Темата се измести, защото всеки се опитва да убеди другия в нещо.Нека всеки да споделя какво е било за него, какви спомени има и т.н.Със сигурност има хора, които са били затваряни по политически причини, както и преследвани от режима.Но това не означава, че няма други, които са живяли спокойно и удовлетворено, без да са били палачи, доносници или безгласна буква.В подобни теми винаги ще има две коренно противоположни мнения, предполагам зависи и от годината, от която датират спомените ни.

много точно казано, е явно аз съм късметлийка, защото съм от тези които са живяли спокойно, без да се притесняват, като се приберат дали ще заварят разбита ключалката, след това по телефона проверка на бабата и дядото, за да не се вържат на телефонните измами и т.н.

# 369
  • в страната на чудесата
===
за законите трябва да се спазват от всички еднакво - а не, за едни да има закони, а за други не, да ги заобикалят (той е дете на еди кой си и може да прави каквото си иска....тука мога да дам доста примери)  Crossing Arms
ми то и преди си беше така...

# 370
не, казвам, че София е най-ценният град на света, а само правя разлики от преди и сега. А и искам довечера като се прибирам, да мога да си паркирам пред блока, а не почети целият паркинг да е зает с коли с рег. РК , ОВ и т.н., защото отсреща има сроеж и те нямали къде да паркират  Crossing Arms

И с какво ти смяташ, че си по-заслужила да паркираш от разните РK та , OBта. 

# 371
===
ми то и преди си беше така...

Замисляла съм се защо се получава така-сигурна съм, че за семейство Живкови е имало други закони, достатъчно е да се сетим за малък Тошко.Но, докато преди 89-та година е имало малцина привилигировани, в последните двадесет години са стотици, хиляди, безчет.Всеки тарикат бута 20 или 200, може и 20 000лв.-в зависимост от престъплението си и всичко е забравено.Съгласи се, че човек по-лесно преживява едно семейство пред хиляди мутри, цигани, пияни шофьори, некадърни лекари и т.н., и т.н.Мащабите са коренно различни и лека, полека и възпитания с друг ценности човек е принуден да тръгне по този път, защото няма никакъв избор.

# 372
  • Варна

Никак няма да е обективно. Хората , които са изнесли негативите на това време, гарантирам ти не пишат в интернет и в Клюкарника. Тук голяма част от пишещите са били деца, и всичко им е било просто и безгрижно, все едно да питаме:"Искате ли да се върне детството ви?"

# 373
  • София
Сега ще дойде голямата метла и катинара, имам чувството.
Никой няма да си промени мнението, то е ясно.
Който има интерес, може да научи истината, другите - да си тъжат по ония времена колкото искат.
Радвам се, че вероятността да се върнат в онзи вид клони към 0, така че всички спорове са почти безсмислени.
Със здраве!

п.п. не разваляйте темата със софийски спорове, тая е една съвсем друга тема Wink

Никак няма да е обективно. Хората , които са изнесли негативите на това време, гарантирам ти не пишат в интернет и в Клюкарника. Тук голяма част от пишещите са били деца, и всичко им е било просто и безгрижно, все едно да питаме:"Искате ли да се върне детството ви?"

Абсолютно вярно!  Peace

# 374

Никак няма да е обективно, хората , които са изнесли негативите на това време, гарантирам ти не пишат в интернет и в Клюкарника. Тук голяма част от пишещите са били деца, и всичко им е било просто и безгрижно, все едно да питаме:"Искате ли да се върне детството ви?"

И дори са били деца лъжат, че са ходили на църква, че са празнували някой празник? Че семейството им е имало частен бизнес?
Не можеш да ме убедиш, че всички над 35 /например/ са негативно настроени към онова време, както и, че всички под 30 са с хубави спомени, индивидуално е, зависи от живота им тогава.

Общи условия

Активация на акаунт