ИДЕ КОЛЕДНАТА СВЯТА НОЩ -ВАРНА ТЪНЕ В РАЗКОШ!!!!!!!

• 28 932
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
На 14.12 става на три годинки. Не искам генийче, а нормално дете Praynig Успокоява ме това че не казва, но когато иска нещо го посочва до милиметър.

# 391
Bluebell O'Smallheaven само да уточня, че това което видях беше че децата искаха да играят - храната ,тортата нищо не ги интересуваше. Там има за игра и не родителите се занимават с тях. На мен и затова ми хареса там - има си каки те се грижат за тях родителите са отделно и при нужда тогава викат мама или тати ако детето ги търси, иначе те ги гледат и да плащаш за това удоволствие, но пък родителите ми се видяха спокойни че някои ги заиграва, наблюдава и т.н.
За да видиш най-добре как стоят нещата ако можеш тази събота и неделя обиколи за по едно кафе някои от избраните заведенията и ще добиеш реална представа за обстановката, цени, грижи за децата и занимания и т.н. Събота и неделя има най- много рождени дни ще видиш дори и как точно минава един такъв празник.

alex1701 мерси за кафенцето. И дано скоро и твоите юнаци се оправят. Тези болести край нямат значи тази зима....

bela щом вече сте се срещнали с детски психолог не мисля че имаш основания за голямо притеснение. Моят син също имаше период, в които говореше много и то само сутрин после само отделни думи, но интересното за мен беше, че тои се опитва да танцува и да повтаря песните - в къщи само слушаме детски песни нон стоп свири диска. Децата са различни, вероятно ти правиш сравнение с големия си син и от там идва твоето притеснение, но те са братя да и същевременно са многооооооооо различни личности.
А когато беше по малко бебе гукаше ли? И сега изобщо ли не иска да каже нищо - дори и да са някакви звуци техни си бебешки?
Сеги виждам пишеш, че показва с пръст сигурно и сигурно казва онова детско -ъ-ъ-ъ и посочва?!

# 392
Момичета търся си спешно стая под наем до 100-130лв-широк център.Ако някой знае нещо да помага

# 393
Бела, и аз бях много притеснена за Коко. Той става на 3 на 8.12. Лятото го водих в Търново на логопед - специалист в работата с мъници, а не с ученици. Бях чела, че се почва от там и ако логопедът прецени, те насочва към психолог или невролог. Тя каза, че категорично е нормален, просто е инатест и има недоразвит център на говора и по-дебело от обичайното езиче. На мен ми прави впечатление, че му казваш слон, той чува кон. Или недочува, или е нещо от модерните дислексии, дисграфии и пр, но за това е малък да се установи. Ходи при жената 2 месеца и успоредно с това на ясла. Комбинацията сработи и всеки ден изплюва по някоя нова дума. Вече говори с изречения, но заваля думите. Грешката ми беше, че си бяхме само двамата, а аз го разбирах прекрасно и без думи. После 9 месеца беше тук в още по-ограничена среда, съвесем без деца. Сега си го вземам обратно, но скоро ще тръгне на градина тук и се надявам да научи и датския бързо. За нас е по-трудно, но за неговото завалено звукоизвличане е перфектен. Във Варна имаш по-голям избор, заведи го на логопед. Той ще ти покаже на какви игри да играете, за да заработи мозъка на вълна проговаряне и какво и как да му говориш. Трябва да се играе с дървени пъзели, нанизваха макарони на кабел, моделираха с пластелин, правеха гимнастика с точилка и топка, ритаха и хващаха топка, куклен театър си устройваха, рисуваха много. Да е жива и здрава тази жена, много помогна. Сега ще я посетим пак, за да обучи и мен.
Как са с рисуването вашите 3 годиншни? Мисля, че той се справя много добре. Човечето му има тяло, главата е с учи и коса, освен атрибутите по лицето. Малко са несиметрични като размер и разположение двойните елементи на главата, но като цяло е прекрасно различим хомо сапиенс. С бои рисува мацаници като фойерверки, а пластелинът го яде, но само в къщи  Joy
Изказах се оливащо дълго, но проговарянето още Е моят най-голям кошмар.
Бъдете здрави!   bouquet

# 394
Благодаря ви момичета  bouquet
Tan4uka - точно така прави, посочва с пръст и казва ъъъ. Когато иска да се направи нещо ми хваща ръцете и ми показва какво да направя. Колкото до бебешкото говорене, говори си по цял ден. Запомня много добре, защото ако нещо съм прибрала и ли съм вдигнала на високо за да не го стига, го помни и намира начин да стигне до него за да го вземе. Онзи ден прибрах част от една от коледните играчки защото се притесних да не се заиграе и да я глътне. На другият ден се качи на принтера #Crazy стигна до частта и я взе.Аз се усетих какво търси чак когато я видях в ръцете му. Заключвам стаята с райбер защото непрекъснато излиза, сглоби си тръбата на прахосмукачката си и с нея отвори. Това до някъде ме успокоява, но пусто страхливо майчино сърце Embarassed
Водих го на детски психиатър също през лятото, тя каза че не вижда никаква причина за притеснение. Просто бил по буен и нямал търпението да се спре за да осмисли думите. Наистина забелязвам че има нещо подобно защото когато се събужда или заспива бърбори по спокойно и като че ли се опитва да каже нещо Praynig От днес съм спряла и телевизора на детската стая и се надявам това също да помогне. Изтеглих и едни логопедични карти и също му ги показвам fingerscrossed

# 395
Bela, ще ти бъде ли удобно да ми ги пратиш?  Praynig

# 396
Bela, ще ти бъде ли удобно да ми ги пратиш?  Praynig

Може ли и на мен...че съм силно заинтересована  bouquet
Ако може пиши ЛС да ти дам e-mail.  bouquet

# 397
Bluebell O'Smallheaven, ще ти пиша по-късно за Голдън тюлип (бизнес хотела) аз съм много доволна и тази година пк ще празнуваме там.

Момичета, почерпете се за рождения ми ден  Grinning

# 398
baby_doll newsm59 newsm38  bigdance2  bigdance2

Да си жива и здрава и много сбъднати мечти!!!

# 399
  • Варна
Честито и от мен! Бъди щастлива! newsm67

(как ги поствате тези снимки, ще ми се наложи доста да "черпя" този месец, а не знам как   Embarassed)

# 400
baby_doll

Заповядай

Весел празник!

bela успокой се, знам какво е притесненото майчино сърце и тук всички те разбираме. Но щом разбира и показва нещата - значи просто ще е тиха интелигентност. Има деца, а и възрастни които като се замислиш не са много приказливи, но когато кажат 2 думи те стигат за 20 и са точно на място казани.  Може да опиташ да му говориш бавно когато се е спрял и да се опитваш тогава да говориш с него - ако изобщо има такъв момент при децата те не се спират. Той не копира ли от баткото думи, фрази, отговори които често повтарят батковците и каките?

Сега прочетох, че пишеш психиатър или психолог беше, има разлика между двамата. Просто сега го забелязах това. Психиатрите търсят патологията в повечето случай - която не винаги е на лице обаче, а психолога може да те насочи как да действаш ти и околните. И да ти даде много добро обяснение за неговото поведение, като го видя един - два пъти.
Но и друго искам да ти кажа до три години дори до 4 -5 години много трудно се наемат психолозите да дадът някакви точни обяснения за децата. Те са деца те растат, трупат информация, запечатват спомени и нещата при тях се развиват едва ли не с минути - не може пир това положение някои да каже имали му нещо или не. Макар, че от всичко което се опитах да кажа, аз пак бих завършила че той ще е дете което ще си мери думите и няма да ги пилее на вятъра.

# 401
бейби дол Честит Рожден Ден  Heart Eyes

bela, ако имаш притеснения би могла да се консултираш с психолог (не психиатър), както и със специален педагог/логопед. Ако имаш нужда мога да ти дам координати на добри такива. Той определено е доста оправен и все си мисля, че едва ли има проблем, но пък ако това ще те успокои говори със специалисти. Децата понякога трупат запас от думи и когато се почувстват уверени и готови започват да ги използват. Надявам се скоро тревогите ти да са зад теб   bouquet

за поставянето на снимки: с гугъл си избирате снимка и копирате адреса и (или взимате адрес на някоя снимка)
в таговете [img ] линк [/img ] се поставя въпросния линк (без интервалите преди затварянето на таговете). Ако искате да не са твърде големи се изписва [img width=300 height=300 ] линк [/img ]. Цифрите си ги подбирате вие, като може само ширината или само височината, ако искате да стане пропорционално  Simple Smile
и дано модовете не ме обезглавят

След 6 празника в детски кътове и заведения, обмислям следващия път вкъщи   Mr. Green Вярно, че ще се изцапа, но няма да ми е одимено, ще имам точно каквото искам и каквото си го направя Whistling Тъпото е, че е лятото и хич не ща да ги затварям в някакъв апартамент като могат да дивеят на въздух  newsm78 Имам някъде около 9 месеца да реша  Laughing

# 402
Ей,човек да не забегне за малко и веднага изтърва новините  Simple Smile Честито бебче Десинко!  bouquet

Bluebell O'Smallheaven, извинявай за закъснелия отговор  Hug За Бизнес хотела - храната не беше лоша, имай в предвид, че доста отдавна сме били там. Детския кът е малък, но пък пространство доста. Сами сте в залата, сами се обслужвате. Правят блок маса и две маси за децата и родителите.
Аз бях писала в темата за РД за една зала за рождени дни, скоро ходих да я видя, много е хубава. Там също сте сами, можеш да си внесеш храна и торта от където си поискаш, а детския кът го променят в зависимост от възрастта на децата. Има и цветни светлини и имузка, като в дискотека, ако искат децата да танцуват. Ако те интересува и не ти се рови, пиши на ЛС, ще ти дам координати.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 14:16 от flower

# 403
Бейби дол, честит празник мила, весело изкарване 
Водих Братанчо във "Фамилен център" при психолог и психиатър, оказа се че лекарката имала и двете специалности. Извинявам се за объркването но вчера се порових и разбрах Embarassed
Всъщност от два дни наблюдавам някаква промяна в поведението му, спрях телевизора и му махнах биберона. Знам че съм за бой  с този биберон но все не ми даваше сърце като се разплаче, но най учудващото е че сега даже не протестира за него. Изтеглих и песнички от сайта на Бг мама и по цял ден ги слушаме, започна да ги пее Grinning По скоро с интонация но е нещо.

# 404
  • Варна
Днес ходих в няколко заведения да резервирам за РД. Ударих на камък. Любимата ми Мечтателница е ангажирана за целия ден, Викиленд залата за непушачи ми се стори една стерилна, студена и унила - ми детски кът е това, бе... Сложете барем един Мечо пух на стената, тююю! Стелито пък е такава (ще ме извинявате) мизерна дупка, ако не наема клоун, децата ще умрат от тъпотия, ако наема пък, може да умрат от страх...Бизнес хотела май отпада като вариант.
И аз като Ivy май ще заложа на домашно парти. Някакви идеи за изпитан кетъринг?

Общи условия

Активация на акаунт