Какво е мястото на минералната вода в живота на хората в чужбина?

• 4 191
  • 39
  •   1
Отговори
Днес се замислих по този въпрос и тъй като нямам никаква информация реших да попитам вас,надявам се да се получи интересна тема.Тук в България последно време се пие основно минерална вода,модерно е да се посещават спа центрове с минерални басейни,т.е минералната вода непрекъснато присъства в живота ми,а и предполагам в този на всички останали.А как стоят нещата в чужбина?Там каква вода се пие?Посещават ли се минерални басейни и те толкова много ли са както тук в България?Примерно,аз ако отида да живея в Щатите - какъв ще е досегът ми с минералната вода там?А и по целия свят какво е положението?

# 1
Сирия -консумирането на инерална вода ,не  е чак толкова масова практика,по скоро -по време на пътувания.Иначе сега навлизат мини пречиствателите ,които се монтирант на недан от чешмите във всеки дом.
Тук има минерални бани,не са много,но пък напливът е голям.

# 2
   В Израел се консумира основно минерална вода, на второ място филтрирана, а има хора които си пият чешмяна-нефилтрирана Peace Чешмяната вода е доста лоша, особено за хора с бъбречни проблеми може и да е опасна. Минерални басейни има, но не много, често са предпочитани дестинации за почивка     ( има хотели или т.нар. цимери) повечто са около Галилейското езеро.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 08:50 от mimkis

# 3
Норвегия - тук водата от чешмата може да се пие спокойно, виждала съм малки бутилчици минерална вода по магазините, но не виждам хора да купуват така масово.
Напротив, пълнят си бутилчиците с чешмяна вода  Grinning
За минерални бани не съм чувала, може да има санаториуми с минерални извори, но изобщо не съм се интересувала по темата и не знам.

# 4
  • UK
Италия- чувала съм, че е на първо място в Европа по консумация на бутилирана вода. Има и минерални басейни, доста. Бих казала, че минерална вода- газирана или обикновена, се консумира наистина изключително много. Аз пък не обичам да пия вода и навсякъде пия малко, но е винаги минерална. Например аз където живея водата е доста варовита- става за пиене, но не е препоръчително.

# 5
Англоговоряща Канада - не забелязвам да се пие кой знае колко, а сега се замислям, че всъщност не знам нито един минерален басейн тук.... От моят личен опит мога да кажа, че истинската минерална вода ( както в БГ ) тук не е особено на почит, затова пък масово се пие дестилирана вода.

# 6
  • загубено
Гърция- консумира се много мин.вода.
Лятото народът е с бутилка под ръка,заради жегите.
В суперите се купуват направо стекове.
За минерален басейн,никога не съм се интересувала.

# 7
Интересно,май ще се окаже,че минералната вода е най-разпространена в Европа.....а примерно в Канада и Щатите като се пазарува за пиене какво се купува,минералната вода разпространена ли е по магазините?Тук в бг като си момисля,аз като сядам по заведения пия само минерална вода и като пазарувам пак задължително си купувам няколко бутилки,вупреки че знам че не е толкова полезна и не трябва да се употрябява ежедневно,и пак - дали рекламата я е наложила,след като другаде не се пие толкова?

# 8
Навън пият минерална,купува се на стекове от магазина,в къщи-от чешмата,но минала през филтър.В БГ пиехме само минерална,защото тази от чешмите в София миришеше ужасно.

# 9
Интересно,май ще се окаже,че минералната вода е най-разпространена в Европа.....а примерно в Канада и Щатите като се пазарува за пиене какво се купува,минералната вода разпространена ли е по магазините?Тук в бг като си момисля,аз като сядам по заведения пия само минерална вода и като пазарувам пак задължително си купувам няколко бутилки,вупреки че знам че не е толкова полезна и не трябва да се употрябява ежедневно,и пак - дали рекламата я е наложила,след като другаде не се пие толкова?
ами, в Канада има бутилирана вода в магазините, но май не е минерална - в голямата си част е Natural Spring Water, което май не е истинска минерална вода мисля...

# 10
  • E-CLM & CH-VD
В Швейцария се пише питейна вода, аз лично редувам с минерална, защото е много варовита.
Испания - след сушата през последните години и тинята по язовирите, която се пуска в мрежата, макар и пречисте, масово се купува минерална вода.

# 11
САЩ. Не знам точно на кое викате минерална вода. В магазинте има огромен избор от бутилирана вода, газирана и обикновена. Можеш да си купиш всичко от бидон до миниатюрни бутилки. Американците са свикнали да си носят вода навсякъде и това е или минерална или чешмяна в шише за многократна употреба.

Вкъщи пием бутилирана газирана. На работа пълня алуминиево шише със студена филтрирана вода от офисната машина. Идея си нямам какво е качеството на чешмяната, рядко се случва да пия нефилтрирана.

# 12
В Швеция е като в Норвегия. Има по магазините, но незнам кой ги купува. чеШмяната вода е много чиста и мека. Всички пият само такава. Не съм чувала за минерални извори.

# 13
И в Германия и в Люксембург се пие много минерална вода и газирана и не газирана. Има всякакви видове и разфасовки, от различни извори в Европа и света.
На минералната вода се гледа с добро око и се знае, че тя е полезна.
Хората, които познавам, както и моето семейство не пием чешмяна вода.
Вода от чешмата пречиствам с кана Брита и преварявам за чай например.
СПА културата е много разпространена.
Има много хотели, които предлагат чудесни спа услуги наред с топли минерални басейни.
Била съм на спа хотел в Германия, в района на Айфел, който е вулканичен район, града се казва Даун  и бях изненадана колко много хора има и то доста от тях над 50 годишни.
По мой наблюдения спа хотелите почват да стават малко демоде дори, толкова са се наситили хората от тях.

# 14
ами, в Канада има бутилирана вода в магазините, но май не е минерална - в голямата си част е Natural Spring Water, което май не е истинска минерална вода мисля...

АбсолЮтно си права, не е mинерална, а изворна, т.е. бутилирана директно от извора...

Общи условия

Активация на акаунт