ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 940
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Megs, и на мен ми се ще моят маймун да прави големи паузи, но не би. Живи и здрави да са ни.

След като вчеря цял ден не заспа като бебе, си мислех, че поне верта ще заспи добре. Е да ама не, в 23ч. реших да си легна с него и като почна един рев та до 24ч. ooooh! Какво му става на това дете идея нямам. Rolling Eyes От онези вечери беше много добре, заспиваше към 21ч. и се буди в 1ч. за хапване. А снощи не стига, че заспа в 12ч./като не пропусна да яде/,  ами в 1ч. като по часовник си търси манджата.

Пламито и Красито ми се губят! Плами, как е малък Гуги?

# 406
Лелееее, на консултация чак в началото на декември  ooooh!.
Ами аз откъде да знам дали ми наддава детето както трябва... Нали все това ме тормози!!!
Бънси, урегулира ли кърмата?

# 407
[
Снощи пък свекървата ме закопа с друг въпрос - кога съм щяла да започна сокчета да му давам  Shocked Аз идея си нямам от кога се почват сокчетата, но все си мисля, че му е доста рано на детенцето.

Хахаха! Мен майка ми ме закопа с този въпрос, а моя отговор беше "След 2 години!" Страшно няма! По-добре да не пие сокчета- според мен - особено пък такива от кутии и бутилки!

Честит имен ден на всички Викита! Да са ни живи и здрави и мнооооооого да ни радват!
Да почерпя за здравето на моята Дебеланка Вики:

връщам се да чета....

# 408
Добро утро! Честит имен ден на всички именници!
Аз тази нощ спах в апартамента на нашите и спах 8 часа и половина непробудно и щях да спя още, но гърдите ми бяха станали на камък и трябваше да стана да се цедя. Ох, то било страшен кеф да се наспи човек  Joy Joy Joy. Бях забравила вече какво е. малката е била сравнително спокойна през нощта и майка ми е успяла да си почине.
За захранването аз съм чела, че е добре бебетата на Ам да захранят на 5м, а на кърма на 6, защото АМ има доста по-малко полезни вещества от кърмата. Иначе за соковете прочетах цялата статия (много полезна), но не видях никъде нещо, което да изключва даването на сок в малки количества  newsm78. Соковете не трябва да бъдат включвани в диетата на бебетата преди навършване на шест месеца. В горната част се говори за сокове, обогатени в еди какво си - тоест не за 100% натурални сокове  newsm78. Пише също, че Натуралният сок (100%, без добавки) може да бъде здравословна част от добре балансирана диета  newsm78. Аз лично сок ще давам след като захраня. Това са мойте разбирания... Но пък не съм и сигурна с какво ще започна. Трябва да преговорим с педито тези неща наново като му дойде времето. Със сигурност не съм фен на кашите и на иван давах доста малко, а Ева както направил гривни по краката и бузи като на булдог със сигурност ще и ги ограничавам, че трябва да е финна мадама  Joy.
Ванира, ако се шашкаш дали наддава ела пак да вземеш кантарчето.

# 409
Честито на всички Викита и на Мина! Heart Eyes

Мирка, чудесна класация. Браво за труда! Hug

Герчо, радвам се, че си успяла да си починеш! Hug Друго си е човек да се понаспи.

# 410
Здравейте и от мен.Малко късно се записвам, но просто нямам време.Родих на 4.10.2009г. момченце казва се Виктор 3,450кг. и 51см.

ей Стефи.. чудих се къде зачезна ти! Честито миличка!

Еййй! Голяма съм шматка! На този ден преди година сключихме граждански брак. Така че пак ще черпя за първата годинка на нашето семейство!

До скоро се чудих коя годишнина ще празнуване... днес или на църковния брак. Ами Вики реши въпроса! Днес ще е нейният празник, а нашата годишнина ще е на 22.11.

Сега да се отчета.... Вече сме на памперси номер 3 на Хъджис. Още не мога да кажа дали са добри... след няколко дни ще споделя.
видях че си говорите за погачата. Да ви кажа във Варна това нещо го няма изобщо! Въпреки това децата са си добре! Развиват се чудесно и не им се е случило нищо странно и необичайно.... Въпреки това когато мине лудницата покрай грипа ще си поканя няколко приятелки да се почерпим за здравето на малката мишка.

За захранването: никой не е в състояние да ме накара да дам на мъничка нещо различно от кърма скоро! Аз вода не давам (и майка ми е ужасена - как така без вода! То човек без вода не може), а какво говорим за сокчета и пюренца.... Когато Вики покаже че е готова да се захрани с нещо друго - тогава! И не ме интересува кой какво казва!

През нощта малката продължава да се буди през 2 часа. Няма такова нещо като дълга пауза при нея. Най-много 4 часа да направи и то по изключение - до сега 2 пъти се е случвало. Аз не губя надежда, че може и да се случи това някой ден, но и да не стане... ами има нужда да яде повеко детето - няма да го лишавам! Само да не стане наистина голяма дебеланка....

Какво друго да ви пиша... Колики няма. Много се радвам на което. Малката започна да се опитва да си играе с играчките п малко - когато и дрънкам пред лицето бута с ръчичка, въпреки че не съм убедена че разбира какво прави, а по скоро така си ръкомаха...

Не се сещам друго.
До скоро!
Нацелувайте мъниците от мен и Дебеланка

# 411
Момичета искам да ви почерпя на който какво му се хапва и пийва  Hug

Сайта ни е номиниран от публиката за НАЙ-ДОБЪР ОНЛАЙН МАГАЗИН на годината в класацията на БГ САЙТ http://bgsite.org/?page=win  newsm44  

Честито на всички именници  Heart Eyes

Герчо супер, че си се наспала! И естествено по закона на Мърфи, защото теб те е нямало Ева е била спокойна  Whistling

# 412
Браво Ани!  Честито ви първо място   bouquet
Меги, какво да ти кажа  Rolling Eyes май сме добре  newsm78. Малката спи сама в леглото само от 23 до 5 часа, а през останалото време е върху мен или върху таткото или баткото. А аз като кърмеща за 3 път вчера се сдобих с мастит  Sad. Вдигнах температура, гърдата ми стана много болезнена и се зачерви по протежение на цялото каналче. Направо не знам от къде ми дойде това чудо  Shocked, но приложих всички мерки които знам и днес е по-добре положението.
Деси, сега не се чака за преглед в детския очен кабинет, защото си записваш час 1-2 месеца по-рано и си влизаш точно на часа.

# 413
Ани, поздравления!!!! Все повече успехи да имате newsm10 !
Герчо, благодаря, засега ще се въздържа. Според мен расте детето, ама нали се упарих миналия месец с тази лактационна криза, та все съм в притеснения. Ако видя зор, тогава ще те търся! Радвам се, че си се наспала  Peace.

# 414
  • Лавал-Пловдив
Ванира не се притеснявай излишно. И ние сме на консултация чак декември ама хич не го мисля. От няколко дена Самито почна да суче нормално, т.е. както трябва, а не да се лигави и да спи на гърдата. Много съм доволна, макар че не знам колко пийва. Но поне спи след това, а като се изцедя след кърмене няма повече от 20 мл. То не бяха специалисти, ходене по клиники, домашни посещения докато го научим какво се иска от него  Joy Изгледах всички филмчета от сайта на др. Нюман и сега само намествам брадички, нослета, гледам движения на челюстта - абе пълно хахо съм  ooooh!
Отивам да водя големите на училищния рейс.
Хубав ден на всички  Hug

# 415
Лелееее, на консултация чак в началото на декември  ooooh!.
Ами аз откъде да знам дали ми наддава детето както трябва... Нали все това ме тормози!!!
Бънси, урегулира ли кърмата?

За съжаление не  Sad.Пробвах всички методи и т.н. , но не става .Вчера малката рева като вълк единак цял ден .С педито решихме да се изцедя преди хранене ,за да видя какво количество храна поема.Резултатат беше 40 гр. и от двете гърди при страшни усилия от моя страна .Налага се да я дохранвам.Започнах дохранване с Аптамил.Днес е доста спокойна- спи по 2.5ч. и изглежда доволна Simple Smile.Ще продължавам да и давам кърма докото имам , но и ще я дохранвам.Много ми се искаше само да я кърмя , но уви не става.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 14:57 от bunsy

# 416
Момичета да ви се оплача,
оказа се че пъпчиците по тялото ни са от алергия. Най-вероятно от праха за пране (ползвам течния Персил за бебешкия). Сега ми казаха да купя Тео бебе - че бил български, а другите прахове не се знаело от къде ги внасят. Освен това трябва да спра да ползвам и мокри кърпи, да спра да мажа телцето с козметика, и да го мия само с водичка, за да се разбере от какво всъщност е алергията. Трябва да мажа пъпчиците с розова вода и да давам витамин С няколко дни. До седмица дано да изчезнат тези пъпки, че иначе пак ще викаме лекър. Cry Е оплаках ви се. Поне вече разбрах какво му има на Никито и ще вземем мерки.

Ани, поздравления за сайта!

# 417
Здравейте, всички! Вмъквам се набързо в темата с огромно закъснение да се отчета, че нашето момченце се роди в ранните часове на 15-ти октомври, казва се Боян и се роди 3,630 кг., 51 см. Терминът ми беше на 14-ти. Раждането протече бързо и лесно, без проблеми, справихме се успешно с кърменето и бебчо адаптирано въобще не е опитвал. На първата консултация ни се скараха, че много ядем, наддали сме половин килограм за 10 дни   Simple Smile.

Нямам никакво време за темичката обаче, защото имам доста грижи с баткото напоследък, а и днес го взех от детската градина на обяд и леко болнав и вкиснат, с плувнали очички, и ще го возя след малко на лекар. Когато намеря време ще чета.

Желая на всички да ви подмине грипната вълна и бебчовците да са здрави   bouquet.

# 418
Tsveteto, честито!  Hug
Стискам палци баткото бързо да оздравява. Praynig

# 419
  • София
Здравейте Simple Smile
Това, което аз мислех за ужасни колики в последните 4 дни май си беше просто лактационна криза. Малкият се успокояваше само на гърда и искаше да суче през час - час и половина. Резултатът е страшно болезнени и подути като в началото на кърмаческата ми кариера гърди от вчера, но сито и доволно бебе спящо отново по 3 часа по часовник и дори с пауза от 5 часа снощи. Предполагам, че ще се урегулират нещата и болезнените ми гърди ще се облекчат до 1-2 дни.
Имаме проблем обаче с Вигантола. Винаги повръща след като му го дам. Давам го сутрин или на обяд 15 минутки преди хранене и след като се наяде си изповръща всичко и се налага да го храня повторно. Това е абсолютно всеки път. Не знам вече и аз какво да правя  Confused

Исках да ви питам и за чайчето против колики на Хип. Аз винаги имам в едно шишенце до креватчето от него, но той хич не е очарован от какъвто и да било вид биберони и не иска изобщо да го пие. Само понякога когато е много кисел в беса си се обърква и захапва шишето цоквайки 2-3 глътки... Та въпросът ми е - всеки ден ли трябва да правя прясно чайче или по 2-3 пъти на ден, или пък като не го е близвал изобщо мога да ползвам същото и на следващия ден?

Ани, честито за номинацията! Чакаме сега да вземете първо място Simple Smile

Ние също сме именници. Изобщо не знам как да включвам картинки в мнението, но се чувствайте почерпени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт