ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 940
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Стела,честито бебче,да ви е живо и здраво!!!Радвам се,че писа.Simple Smile
Бамби,не го пипам,освен да го симия,докъдето мога да отворя кожичката.

# 511
  • София
Ето ме пак. За храненето в 18.00 се изцедих. Изкарах 90мл от едната гърда (аз по принцип на хранене давам една гърда и редувам) като в края вече излизаше по-трудничко, но ако бях по-упорита може би щях да изкарам 100-110мл. Дадох ги на малкия от шише. Изяде всичко с изключение на 10мл, които му изтекоха във врата... очевидно е забравило детето как се яде от шише и беше голяма борба и давене. Търсих из нета да намеря колко милилитра на хранене нормално трябва да изяжда едно бебе на неговата възраст, но не открих... 90мл малко ли са или са ОК? Трябва ли да се притеснявам, че не ми стига кърмата и да почна пак чайовете и цеденето?  Rolling Eyes Confused

# 512
Здравейте, мамчета! Вмъквам се набързо да се отчета/за първа страница/, че нашето момченце се роди  на 19-ти октомври, казва се Мартин  3400 кг., 50 см.

Честито!!!

# 513
  • Пловдив
Наскоро ми казаха(аз не съм се сещала да пробвам),че на много подсечено дупе помага Фенистил гел.Пробвах го  и след 2 намазвания дупенцата и на двамата(точно тогава и Криско ми се беше подсекъл) се оправиха.
Просто кремчето не трябва да се използва продължително,на големи повърхности  или ако са много разранени.Аз го ползвам,ако нищо друго не ми е помогнало,но пък е безотказно.

Иначе използвам няколко крема и мажа с каквото ми падне или ми е най-близо Mr. Green-крем Здраве,Бочко и т.н.Като от българските кремчета за под пелени съм по-доволна.

......

Преди няколко дни  купих Мустела флуид за почистване  без отмиване,че малката нали повръща доста и да и почиствам личицето и останах  разочарована,че в цялото съдържание само парабени прочетох Rolling Eyes.Как може такова нещо?!
.....
Няма никакъв проблем да ядем тиква Peace.Тя е много хубав плод/зеленчук-аз все забравям какво точно беше. Laughing,но и после е много добра за захранване и изключително полезна за бебето и мама Sunglasses

# 514
Адри ,аз мисля,че 90мл е нормално да изяжда бебенце на възраста на Вики.Ние сме изцяло на АМ и до миналата седмица и давах по 90мл след това постепенно увеличих и сега вече хапва по 120мл,но Никол се роди на 7-ми и си е големичко бебе. с Вики май близо 2 седмици им е разликата  Rolling Eyes та мисля,че екстра си хапва малкия  Peace
И виждам,че за кърмене си говорите.Аз изцяло споделям мнението на Гер4о . Ако има кърма -супер,но ако няма не е болка за умиране ! В крайна сметка това,че някои от нас нямат кърма не ги прави лощи майки по никакъв начин.Аз за себе си мога да кажа,че съм супер спокойна и това,че не можах да си кърмя детето не ме е разстройло.Опитах се ,но кърма нямаше !!! чайове,супи,цедене и резултат - 20,30мл за цял ден,не на 3 часа!!! еми кво да се прави...
От мен приятна вечер на всички !

# 515
Деси  Hug, както винаги се включваш на точното място в точното време Grinning  HugТенкс

# 516
Адри, изцеденото от теб количество не е показател колко изсуква бебето. Защото бебетата поемат много повече от това което можеш да изцедиш с помпа. Peace Не се тревожи и слагай Вики да цока когато поиска. Peace

Момичета, дупето на Крис е много подсечено. Кажете с какво да мажа, но да мога да го намеря и тук. Досега мазах с Веледа, но не съм доволна. Слагах му свещички на билкова основа за отхрачване, но резултата от тях е много разранено дупе. Ема никога не ми се е подсичала, поне не толкова зверски.

# 517
резултат - 20,30мл за цял ден,не на 3 часа!!! еми кво да се прави...
Джулия-кристи,мисля,че всички споделяме мнеието на Гер40,аз самаъта съм дохранвала в първото дете.Само искам да вметна,за информация на мамите,които кърмят,че:
Колкото повече се кърми,количеството се увеличава/повечето пъти/.Ако не кърмиш цял ден,не очаквай да събереш количество.Това е често срещана грешка у неопитните кърмачки.Мислят,че ако не кърмят цял ден трябва да се събере голямо количество кърма.

# 518

Колкото повече се кърми,количеството се увеличава/повечето пъти/.Ако не кърмиш цял ден,не очаквай да събереш количество.Това е често срещана грешка у неопитните кърмачки.Мислят,че ако не кърмят цял ден трябва да се събере голямо количество кърма.
Подкрепям. Знайте, че гърдите не са някакви контейнери за съхранение на кърма. Кърмата се произвежда докато бебето суче!!!

# 519
Адри, аз не мога да лежа Joy  Joy Joy. Като съм си в нас започвам да подреждам, чистя, готвя и се занимавам с някакви лудости, които всъщност ненавиждам да правя. Дори и като съм болна и си остана у дома пак нещо ръчкам и бутам, та и затова исках да се върна на работа и ми е кеф голям. Понякога се дразня и се заканвам, че ще си остана у дома, но всъщност истината е, че се чувствам добре така.
Жени, подкрепата е много важна. При мен имаше пълна подкрепа от всички - мъж ми, родителите ми, шефа ми  Joy. Сега за второто никой и не ме е питал дали ще си стоя у дома - някак естествено им дойде да се върна веднага.
Аз днес не се бях цедила 10 часа и като резултат накърмих ева и изцедих 0,500 л кърма. Данявам се да не си изиграя някоя лоша шега, н повякога направо изключвам и забравям да се цедя, а откакто и имам проблеми със зърната (вече се пооправят) като чели мозъкът ми изключва тази неприятна процедура.

# 520
Здравейте пак. Аз и друго се сетих да ви питам. Забелязали ли сте бебетата ви да имат леко кривогледство и постоянно ли е. Знам, че има бебешко кривогледство, но как да разпознаем това от другото, което остава за постоянно и кога да се вземат мерки. Моля някой с опит да ме светне.

# 521
Здравейте пак. Аз и друго се сетих да ви питам. Забелязали ли сте бебетата ви да имат леко кривогледство и постоянно ли е.
Нормално е.Аз водих моя син,когато бе на 1год.,защото ми се струваше,че има леко кривогледство на едното око,но се оказа,че всичко е ок.Дани бе доста кривоглед,като съвсем малко бебе,Сашенцето почти не си криви очите.Ще прочета докога е нормално,че сега отивам да вечерям.
Моето диване се криви цял ден,но  естествено заспа в 18ч. и не е мръднал оттогава.Пак ще иска да проспи банята,та ще се наложи да го будя..Пфууу..
Ама поне като заспа успях да изчистя,да сготвя,да просна пералня,о,йе... Crazy

# 522
# 523
Ей,Стела,голям бонбон е Марти и колко коса има,сладурче.Simple Smile

# 524
  • Лавал-Пловдив
Ние вече сме ваксинирани против свинския грип. След дълги дискусии За и Против днес натоварих цялото семейство на колата и отидохме.
Ако някои се зарази и след това го предаде на бебето, нямаше да мога да си го простя, че е можело да направя нещо, а не съм. Мисля, че от двете зла избрах по малкото. Мен също ме ваксинираха и ми казаха да продължавам да кърмя, за да предам антитела и на бебето. 7 пъти ги питах дали е безопасно и ми казаха, че е, дано наистина да е така.

Общи условия

Активация на акаунт