ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 935
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
здравейте.Благодаря за паролата на всички,които ми я пратиха. Hug
Аз да се похваля че днес най-накрая ни падна пъпчето!Много се шашках т тоя пъп-и накрай се оттървахме.Не съм писала че  преди 3 дни идва вкъщи акушерка да измери Алекс-наддал е 330 гр за 1 седмица-и как няма-като захапе гърдата и по 40 мин не пуска. Laughing
На коликите инфакола действа безоказно(да чукам на дърво)и нощите започнаха да стават все по-спокойни.
Сега ще се обличаме да излезем на разходка,че да не повярваш се е показало малко слънце в тая мрачна страна-да се възползваме.Хубав ден на всички

# 646
seagirl83, аз мисля, че се справяш добре.
Само една вметка да направя. А именно, че колкото по-често цедиш/ слагаш бебето на гърда, толкова повече стимулираш лактацията. Не чакай да минат 3-4часа, за да цедиш, цеди на всеки 2ч. Или най-добре слагай бебето на 2ч. да суче. Също сутрин към 4-5ч. е най-хубаво да суче малкото или да цедиш, защото тогава най-много се произвежда хормона/забравих му името/, който произвежда кърмата...Ох ама се изразих, няма що. Дано ме разбра.
След като бебето спи вече 2ч. това означава, че е сито! Ако е гладно няма да спи спокойно и то 2ч.

Според мен имаш шанс да се кърмите дълго време, щом имаш волята за това. И днешният успех го дойазва. Буди бебето на 2ч. и го слагай на гърда и ще видиш как за седмица всичко ще си дойде на мястото. И ако можеш да издържиш, то не му давай да яде от шише,. Бутай цицата, тя прави чудеса! Peace
Другото което се сетих е...Предлагай първо гърдата която недолюбва, Когато е гладен и търси настървено да яде, ще захапе и нея. Аз също се опасявах от този проблем тъй като Емата е кърмих 2г. само от едната гърда, а другата си пстана с неогформено зърно. но Крис се погрижи и за него и всичко е наред за сега.

Някой питаше за Лефакс. Моя позната от Бг ги използва тях и каза, че повече помагали на нейното момченце от Инфакола. Аз съм доволна от Инфакол и няма да го сменям.

# 647
seagirl83 , Ронка ти е обяснила. цеди, слагай бебето на гърда и всичко ще си дойде на мястото.
manolia , не бързай да се радваш с коликите - много вероятно е още да не са започнали вашите. Пикът бил в 6та седмица след термин

# 648
  • София
Айде и аз типично за мен в най-последния момент да си поискам юзър и парола за албумчето с коледния колаж.
Сийгърл. браво! Само така, не се предавай. аже сега от твоята упоритост и желание и аз се вдъхнових да го отучвам моя мъник окончателно от силиконовите зърна Simple Smile

# 649
Здравейте и от нас. Ние снощи имахме гости и бебо се държа перфектно. Мрънкаше саме като е гладен, ядеше бързичко и след това си кротуваше в люлката при нас на масата, заспиваше си най-спокойно въпреки шумотевицата. Чак се замисляме дали да не каним гости всяка  вечер...
Гадните пъпки още не са ни минали, даже се увеличиха, направо е като пубер.
Ако може и на мен паролата за албума да кача снимки за колажа. Мерси Hug

# 650
Здравейте и от нас  Hug

Джъстин вчера толкова много ме изнерви, че много се разтроих... Чак нямах желания да пиша и сега няма да коментирам, но стреса който изживява той покрай идването на Коледа и магазина, тотално се отразява на цялото семейство.... Нищо де, ще издържим още 1 месец.

Миракълче Ние продаваме на препоръчителните продажни цени на вносителя. Този шезлонг дето в кикиморско царство е 139лв., при нас е 119лв. с безплатна доставка  Peace Ако искаш разгледай шезлонгите които имаме ето тук: http://www.toytownbg.com/?toy=10.2.70.0 Ако си харесаш нещо ми пиши на лични. Правя отстъпка на всички момичета от темата  Hug

Днес следобед имам среща с Джъстибн, разходка и после кино и вечеря. Казала съм му, че ако чуя една думичка относно работа се пребирам веднага  Crossing Arms Да видим...

От мен лека вечер и до утре   bouquet

# 651
Здравейте,
сийгърл, поздравявам те, че си решила да храниш бебо от гърда- за 0 време не само, че ще урегулираш млякото според нуждите му, но и ще го направиш по- спокоен- за него е незаменимо това време на хапване и директен контакт с мама.
Иначе и аз пак съм в чуденка дали на Габи й стига млякото- доскоро беше спокойна обаче сега след хранене поплаква и след това заспива, като спи по 3- 3,5ч. Според мен не плаче от колики, но дали ако е гладна ще спи толкова и ще ака толкова. Как да разбера?
Герчо, ако е удобно тези дни пак ще те навестя, макар да ми е неудобно. Нашият тати иска да купува кантар, че му писнало да се притеснявам и да мрънкам, ама засега ми се иска да се въздържи. Пък и консултации няма да я претеглим там...
Аз съм много доволна от люлката- на Габи и харесва и мелодийките доста я успокояват  Peace.
И ние имаме пъпки  #2gunfire .
Ани- на теб приятна вечер! Ние сме така с нервите целогодишно- добре че откакто забременях, а и сега се съобразява много. Все те са най- натоварени. МЪЖЕ, ама и без тях не може  Thinking .

# 652
За солта-моята лекарка първия път като ни видя и ме предупреди за солта. Каза че солта предизвиква алергии. Така, че внимавайте! Peace

# 653
Ние днес ставаме на 1 месец!!!Честито и на divanence-Виктор,biberona-Яна,anittta-Андреа иTsveteto-Боян!!!

# 654
Много ви благодаря момичета за огромната подкрепа, не знам дали можете да си представите колко съм радостна,че се кърмим с Алекс вече 2 пъти днес и то по 20 мин и повече, че гърдата е мека после, което ме навява на мисълта, че си хапва, а и заспива после, надявам се не от умора толкова, колкото от засищане. Пробвах да изцедя последния път след хапването му, от гърдата от която сука и не можах да изцедя нещо, дано да е имало достатъчно ои да си е похапнал, че е голям лакомник. Сега пак заспа...да видим до кога. Предният път се събуди сред 3 часа почти и дори не беше изнервен и озверял от глад. Може пък гърдите ми като са омекнали да не е защото нямат мляко и да си хапва дори повечко от това, което му давах с шише. Дай Боже да можем да се кърмим, толкова ми се иска да дам да детето си, това което мога.
Засега го улеснявам на гърдата, която не харесва, слагам силиконово зърно, за да не го раздразня от началото и да не се откаже да суче, но скоро се надявам като е по-спокоен, да махнем и зърното.
Искам още веднъж да ви благодаря момичета за милите думи и подкрепата, за вдъхновението и куража, които ми давате. Много се радвам, че съм част от тази прекрасна, задружна дружинка Hug  bouquet

# 655
vanirra,  нямаш проблеми. Бънси ще ми го върне понеделник-вторник и ще ти пиша да го вземеш. Аз откакто се е родила ева съм я мерила 2 пъти - нямам никакво желание като я гедам такава бузеста не гладува  Joy.
да ви кажа днес иван е изпил  половин линтър кърма от сутринта! Много ме е страх да не се разболее и му давам кърма с какао  Joy Joy Joy, че по друг начин няма как да я пробутам. мами с по-големи дечица - давате ли им и на тях? Дано му помогне, че да прескочим болестите тази година... Тази нощ повръща зверски, днес е добре- каза, че му се допила вода и се задавил и затова е повърнал, ама направо беше доста страшно положението. Иван за пръв път ми повръща, а и Ева до сега не е повръщала, та ми е особено непознато това. Дано наистина е било това,  а не началото на някой гаден вирус.

# 656
seagirl83, едно голямо Браво от мен! Hug Ще се справиш, вярвай в себе си. Един съвет, не го мисли толкова. Мисли в положителна насока. А именно, че имаш достатъчно мляко и всичко ще е наред. Повярвай това много помага. Това, че гърдите ти са меки не означава, че нямаш мляко. Naughty Просто кърмата ти се е регулирала и вече няма да го има напрежението и неразположението от напрегнати гърди!
 Моите гърди са постоянно меки. Но само след 3 дръпвания на малкия и млякото тръгва чак ще го изкъпя. Момичета от другата отчетна/на Ема/ ме посъветваха да капвам кърма в нослето на Крис...ами тя хвърчи навсякъде. В носа, в очите...къпя го целия. Но повярвай нито за миг не съм си задала въпроса дали имам достатъчно кърма и дали се наяжда малкия. Аз просто знам, че много искам и мога да кърмя! Peace Това отклонение го направих във връзка с положителното мислене. Психиката е от голямо значение, защото всичко ни е в главите. А именно мозъка е този който дава сигнали на организма да произвежда кърма. Peace
seagirl83, намерила си правилната рецепта. А именно, че се водиш по детето! Hug

Дръж ни в течение как вървят нещата.

Адри, казвай как върви отказването от силиконките? Simple Smile

Герчо, ти ме разби! Виж не съм се сетила да дам на Ема кърма с какао. Иначе й предлагах, но тя не иска-това било млякото на бебето. Crossing Arms
Наистина може да се е задавил и от това да ти е повърнал. Дано не се повтори, че е страшно.

Дда ви разкажа една смешка на Ема от сутринта.
Та отивам аз да й избържа дупето. И в тоалетната аз й казвам като излезе да пази малко тишина, че Криско заспива. А тя ми казва..."Криси вече не в пупата ти, защо още е голяма"! Joy Това, защото докато бременеех й обяснявахме, че съм с голяма пупа, защото бебето е вътре и като дойде при нас пак ще съм с малък корем. Но не би, детето все по-често започна да ме пита, защото аджеба този корем не се прибира. В скоро време очаквам и въпросът дали няма да сииаме още едно бебе. hahaha

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 16:15 от Ронка

# 657
Благодаря на момичетата,които ми изпратиха паролата! Hug
Ето го моето малко момченце:
http://oktomvriiki09.snimka.bg/holidays/koleden-kolaj.440279.15953407
Но не знам как да напиша,че е моето синче.Та как да напиша,че това е Димитър на annivv?

# 658
Да се отчета и аз.

Не мога да ви изчета, защото този уикенд сме с каката. Много е добра и мила и така се радва на сестра си. Съобразителна е - но тя вече е на 8 почти.
Не знам защо, но когато някой се доближи до Кати и отвътре ме свива нещо - наострям се и не ми се иска дори да я доближават.
Освен таткото и каката никой друг не ми се иска, но давам защото и бабите са хора.  Grinning
И само на таткото имампълно доверие за детето.

Колики ни мъчат, доста. Ще пробвам оригванията. Сега сме на Колийф, горе долу-поне ака.

За количката- купих Пег перго уно - цвят ДЖАВА. Изключително съм доволна. Има това, което исках. Обръщаща се дръжка, голям кош за багаж и т.н.

За кърмата-когато слиза усещам болка, търпима а когато започне да потича от зърната гъдел. За позитивнотомислене -напълно съм съгласна с Рони.

annivv, прекрасен е синът ти!

# 659
Здравейте!

Виждам че има доста снимки за колажа вече... Аз съм направила основата, и сега малко по малко ще слагам дечицата. До началото на декември ще съм направила и двата  - един коледен и един зимен. Януари ще мислим някой за св. Валентин.....

Искам да ви попитам нещо. Гледам тези упражнения: http://www.letsgym.com/2007/03/13/maiki-s-bebcheta/  и се чудя колко трябва да е голямо бебето за да ги почнем? Предполагам че поне главичката трябва да си държи стабилно? Или дда е към 3 месеца?

не съм ви чела, но почивните дни сме с тати и ги оползотворихме в разходки.... само дето днес заваля вече!
Отивам че дребуса реве!

Общи условия

Активация на акаунт