ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 960
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте Hug не съм писала много отдавна, още преди да родя. Честито на всички мами, честита ни темичка вече в родени, дано да са ни здрави бебчовците, да растат усмихнати и много да ни радват.

Аз родих на 13 октомври в клиниката на Щерев, много съм доволна от всичко и нямам никакви забелеки. Освен това бяхме заедно с Ивели в една стая, тя роди един ден преди мен и беше супер.

Коликите и нас много ни мъчат, давам Колийф преди всяко хранене и аз като Герчо се чудя с какво още да ги комбинирам, определено помагат много, но пак има моменти, в които се напъва много и плаче. пробвах с Инфакол, но изобщо не съм доволна, на нас този прехвален Инфакол изобщо не ни помага. Мисля за Био-гайа или Саб симплекс, ако някой комбинира да сподели Hug

на бебка й излезнаха едни ситни червени пъпчици по бузките, има и няколко с бял връх и се чудя дали са от претопляне или са от хормоните.  newsm78 Освен това и коремчето днес и се зачерви, притеснявам се какво е.

Ние с мъа ми изкарахме грипа, бяхме много зле, но слава Богу бебка не се разболя. Бързо оздравяване на болните Hug

# 211
Качих снимки за коледния колаж ето:
http://oktomvriiki09.snimka.bg/holidays/koleden-kolaj.440279.15821779
http://oktomvriiki09.snimka.bg/holidays/koleden-kolaj.440279.15821830
http://oktomvriiki09.snimka.bg/holidays/koleden-kolaj.440279.15821722
Честит рожден ден на seagir83l.Всичко най-хубаво желая  bouquet

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 19:47 от -silvana-

# 212
Аз комбинирам колийф с едни хомеопатични капки ентерокинд, давам и инфакол  , но гледам да не прекалявам с него.Педиатърката ни каза, че няма проблем да се комбинират колийф с капки съдържащи симетикон,тъй като действат по различен начин .

# 213
Здравейте и от мен Hug
Да се отчета след днешната консултация - Крис е наддал с 1.700 кг. и 6 см. , за пъпчиците ми препоръча да спра да използвам олиото за след баня и ми изписа някакво швейцарско кремче Ексипиал бадемово масло, отложиха ни ваксината защото била обявена национална грипна епидемия - ситуация при която е забранено подобно ваксиниране, иначе си записахме и час за детски ортопед - д-р Живков в Майчин дом.
Това е от мен за сега.

# 214
Аз комбинирам колийф с едни хомеопатични капки ентерокинд, давам и инфакол  , но гледам да не прекалявам с него.Педиатърката ни каза, че няма проблем да се комбинират колийф с капки съдържащи симетикон,тъй като действат по различен начин .

Аз сега искам да започна да давам и Ентерокинд, но се притеснявам да не би да има проблем от взаимодействието с Инфакола. На вас хомеопат ли ви ги изписа или ги купи без рецепта? Консултирала ли си се с някого дали могат да се комбинират с други препарати? Мисля си, че не би следвало да има проблем, но все пак да си питам  Peace

Аз започнах да си мисля, че ужасният запек на бебчо може и да е от Инфакол-а и започнах да търся капки без симетикон. Май Ентерокинд и био-гаята са единствените, нали? Но пък био-гаята я дават за лечение на диария, така че остават само Ентерокинд като вариант...

Има ли някое друго бебче с проблем със запек да споделите как се справяте. Аз вече в чудо съм се видяла. Щом и разхлабително като даваме, се изхожда веднъж на 3 дни, не знам какво да мисля  Whistling

Мирка, мисля, че не би следвало да се притесняваш за крачетата. Много рано е установено проблемчето и с лекота ще се отстрани, убедена съм. А относно ортопедичните гащички, аз си му ги слагам на Боян от време на време и много добре ги понася. Д-р Хазбун каза, че щом ги имаме (подариха ни), може да е само от полза носенето им. А с гимнастиката справяш ли се? И на нас ни каза да я правим, но Боян изобщо не дава. Като стегне тия крачета...

Между другото, още не мога да се справя с проклетия слинг и вече издивявам. Сложа ли с хиляда зора Боян вътре, започва да плаче  Crazy Мирка, май ще идвам до Тракия за нагледен инструктаж...

Идеята за коледния колаж е супер   bouquet

Честито на seagirl! Бъди много щастлива мама и обичана жена!

Честито бебче и на Юлианка - нашето ноемврийско октомврийче  Heart Eyes

# 215
Много ви благодаря мили мамчета за хубавите пожелания.
Честито и от мен за майчетата и бебчетата с поводи за празник и радост. На всички пожелавам мн здраве и искрените усмивки никога д не слизат от лицата ви!  bouquet
Аз се извинявам, че днес направо нахълтах-без да поздравя или да "почерпя" за рождения си ден, но бях се ошашкала за тази температура, нали съм си от притеснителните, пък и ми е за първи път да ми се струва топличък малчо и затова ми изпуши чайника Embarassed. Моля да ме извините и макар със закъснение да се почерпите с кой каквото обича да си хапва за мое здраве. Няма да поствам картинки на вкусотийки, че е вечерно време вече-на някоя кърмеща мама да не й се прияде нещичко, до което да не може да се докопа по това време на денонощието.
Иначе Алекс е добре, май напразно съм се притеснявала, след 10-минутната разходка на двора, която направихме, след като премерихме температурата днес, вече беше добре, хапва и спинка и плачка мн малко. Не беше топличък никак даже. Като дойде моята приятелка след обяд на гости ми показа как да меря ректално температурата на малчо и се оказа даже, че е 36. Той милия даже е с ниска, а аз само дето се шашкам и то сле обяд, когато знам, че по принцип ако имаш температура е най-висока.
Мн ви благодаря за отговорите и за успокоенията, както винаги, които получавам от вас HugМн съм шашната, не знам как ще имам спокойствие да си гледам детенцето, така, че да не натоварвам и него с моите паники, паранои и шашканици... Thinking
За мерките и теглилките гледам си говорите-аз днес си поръчах за подарък от мъж ми за Р.Д-то електронен кантар и веднага до тествахме с Алекс. Той е качил за 19 дни 1.100 кг и е порастнал с 8 см. Май папкаме доста, ама да ми е жив и здрав милия. Сега сме 5.100 кг и 60 см.
Хубава и спокойна бебешка нощ ви пожелавам мили момичета.

# 216
Аз съм много доволна от Био гайа-та.Давам я от 5-я ден на Боби.Комбинирала съм с Еспумизан,заради коликите.Давах сутрин при първото хранене,а Еспумизана -атакувах от 17ч 4 хранения след това.Незнам дали от тази комбинация или си е до дете,но реално коликите на Боби бяха 10-ина дни.Сега продължавам с нея,докато ми свърши шишето.Но нали давам и Вигантол.Доки каза ,че трябва първо Вигантола сутрин на гладно,а Био гайа-та преди някое от другите хранения.

Честито и от мен на майчетата и бебчетата с поводи за празник и радост. На всички пожелавам много  здраве и щастие.

# 217
  • София
Здравейте Simple Smile
Днес съботно ми се щеше цял ден да се разхождаме с бебо, но такъв хубав дъжд ни наваля...
Наумих си да си купувам гелът за след раждане на Мустела, но се оказа, че няма внос и обиколих напразно всички аптеки в квартала  Rolling Eyes  Аз ползвах по време на бремеността и допреди няколко дни кремът на Мустела с двойно действие против стрии и нямам нито една стрия. Затова реших да пробвам и този за след раждане. Някоя от вас ползва ли го? Дали има ефект?

Моят бебо сравнително леко ги кара коликите. Само се превива и пъшка, напъва се докато пръцне и се успокоява. Само от време на време пропищява, но само да ми види гърдата му стига за да се успокои - веднага я лапва и заспива. Все пак ми е много жал за него с това гърчене и напъване и взех БиоГая с надеждата да го облекчи малко. Мога ли да я комбинирам с Инфакола без притеснение? И мога ли на едно хранене да му давам и от едното и от другото или на храненето, на което давам БиоГаята да пропускам дозата Инфакол? Хич не ми се иска да го претъпквам с лекарства  Rolling Eyes

# 218
Адри, чукай на дърво за коликите, че и ние досега леко ги карахме и всичко беше както го описваш и днес направо ми се разгони фамилията - такива звуци и издаваше стомаха и така се гърчи, че ме блъсна главата яко-изкарах си акъла направо и ме сви мигрената. Сега заспа та станах да си стерилизирам помпата - иначе нон стоп на ръце...

# 219
  • София
Дамм, за сега се наслаждавам на моментите спокойствие и часовете сън защото знам, че пикът на коликите тепъъърва ми предстои и тогава яко ми дупе  Laughing

# 220
Addri Не се страхувай вече от пика, късно е  Flutter Бебетата с лесен характер, които не са страдали толкова много с коликите са си така. Вече е късно да настъпят кой знае какви промени. Разбира се, че може някой ден случайно да е по-лош от друг и в някой дни бебето да е по-неспокойно от други, но силни колики вече няма да започнат  Heart Eyes Така че, освен да се радваш, иди на църква да запалиш свещичка и да благодариш на Господ, че те е дарил със спокойно бебе!  Hug
Лека на всички   bouquet

# 221
О, Герчо разбирам те. TiredНие сме так вече 2 седмици. Сам она ръце е спокойна, добре ,че има сега кой да я разнася.
Адри, само може да се радваш както казва Ани Hug

# 222
  • София
Дано да сте прави  Praynig На мен и сега ми се къса сърцето само като го гледам как се зачервява и гърчи по 5-10 минути за едното пръцване... представям си какво би ми било ако плаче наистина неутешимо  Confused
Голяма борба падна с БиоГаята. Сипах я в лъжичка, но тя е мазна и всичко залепна по лъжичката. Виктор от своя страна пък не оказа особено съдействие в лапането и облизването на въпросната лъжичка и крайният резултат беше бебешка физиономия омазана до ушите с капки, но почти нищо попаднало в устата  Laughing Вие как ги давате? Защо тази безумица няма капкомер  Close
Освен мазането с лактобактерии днес имахме и друго ново изживяване - за пръв път Вики получи подрязване на ноктите Simple Smile В общи линии той май и не разбра какво му се е случило, но на мен ми побеля косата от зор да му направя маникюра без да го порежа  ooooh!

Един отново суетно-мамчески въпрос  -  кога започва прословутият следродилен косопад? Навсякъде чета и всички майки ме плашат с това падане на косата след раждането, а аз така или иначе си нямам много... за сега още не ме е сполетяло и затова се чудех дали ми се е разминало или се проявява по-късно

# 223
Адри, дано Вики винаги ти е така спокоен и добричък.  И честит маникюр Hug
И се сетих за косопада. Четох някъде,че почвал към 3-тия месец, дано нас подмине де Whistling

# 224
За косопада и аз незнам кога се проявява, но съм чувала че е нещо страшно. Моя приятелка пиеше какви ли не хапчета, мажеше се със всевъзможни работи ... беше се шашнала че ще остане без коса. Тогава видях за какво става въпрос. Дано рпи нас е в по лека фаза.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт