ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 958
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
First, ентерокинда се продава свободно без рецепта и не ми ги е изписвал хомеопат...
Биогаята давам с лъжичка с малко водичка и директно набутвам в устата и бебето няма шанс да не го глътне...
Ние тази нощ голямо пъшкане и гърчене правим, а и яко пръцкане, чудя се дали не съм яла нещо неправилно,че коликите да се позасилиха...
А щях да питам, Ани, каква е логиката да се брои 6 седмици от термина за коликите?
Ние сега сме точно в 6 седмица, но от датата на раждане и ми се струва, че наистина се засилиха...
Хайде ще се храним
Лека...

# 226
Добро утро!  Hug

Ние с моя бубчо Райън сме от щастливците. Спокойно бебе с 6часова нощна пауза и в резултат наспана и щастлива майка всеки ден! Пак да благодаря на Господ, че не е като батко си, който до деветия месец става през 3 часа почасовник да яде  Close

За косопада До сега не съм чула някой да го е подминал. При мен беше много зле полужението, започна във втория месец и продължи около година. С нищо специално не съм третирала, защото фризъорката тогава ми обесни, че е на хормонална основа и каквото и да правя нищо няма да се промени. Само ми даде съвет, който препоръчвам и на вас: Не си връзвайте косата с ластик. Използвайте мънички фибички, които опъват възможно най-малко и си хващайте или само бретона да не ви пречи или полувината коса.  Целта е малкото количество коса което ще остане да не се накъсва и да изглежда във възможно най-добър вид.

МИракъл Брои се от датата на термина, защото .... оххх как да го обясня  newsm78 Ами различните системи на бебето се развиват в определени моменти от възраста му. Затова и по-рано родените бебета са "недоносени", защото имат все още нужда от някой органчета да им се доразвият. Това, че бебето се е родило по-рано не означава, че развитието му е започнало по отрано.... Охххх едва ли ме разбра  Confused

Сийгърлче Надявам се да продължаваш да следиш темата и ние мамите на втори деца пък и другите, да можем да ти вдъхваме спокойствие.  Hug Понякога се засичам из парка с майки които са доста шашнати и за всяко нещо тичат до децата и се притесняват. С нищо не се помага на децата когато се притесняват родитеите излишно. Даже от притеснение ги ограничават от разни типично детски глупости, които пък са си важни за тях. Моите наблюдения са, в резултат на това децата им са леко раздразнителни, търпението им бързо се изчерпва... Децата имат нужда от свобода   bouquet Така че, за сега правиш всичко на 100% правилно! Притесняваш се, но поне питаш хората с опит. Така че продължавай в същия дух, всичко ще е наред, с течение на времето ще се довериш на майчинския си инстинкт и ще свикнеш, дотогава сме насреща за каквото и да имаш нужда   bouquet

# 227
Мами, с Иван не съм имала косопад изобщо. Та - надежда има, вярвайте.
Надявам се и сега да ме подмине туй чудо.
Аз тази нощ спах 6 часа  Mr. Green. това, разбира се не се дължеше на добро бебе, а на факта, че мъж ми ме затвори в спалнята и се грижи за бебка. Като я чух да плаче към 6 той изглеждаше като изкарал 3 рунда с майк Тайсън, ама да види кво ми е всяка нощ  Joy. за другата седмица мама ми е обещала 1 нощ да спи при нея, а аз ще ходя да спя у тях, че да си спомня какво е това 10 часов сън без да чувам бебе в просъница  Mr. Green. ей, отсега се размечтах!
Адри, Ева си ходи с изпочупените нокти. не мога да си намеря ножичката, която купих за нокти, а всеки път като попадна в бебешки магазин и все се чудя какво трябваше да купя  Mr. Green. Днес трябва да купя със сигурност или да разровя и да намеря тази, която купих преди, че от зор с татко си тази нощ се е надрала цялата

# 228
Добро утро
Хайде да ви почерпя,че днес сме именници Мишо,Рая,Аз и моя татко
.Днес пак ще е много слънчево времето и пак ще сме по разходки дано по дълго време се задържи хубавото време.Лек и усмихнат ден днес

# 229
Честито на всички именници.Да сте здрави,щастливи,усмихнати.

Адри,аз Био гайа-та я давам с много малка лъжичка,преди ядене.Сипвам в устата и после обирам и пак пъхам ,ако бебо я е изплюл.Не се притеснявай,ако остане нещо в лъжичката,понякога се случва все пак е доста мазна,пък и 1 капка да е -споко.
Аз да питам-вие на колко време стерилизирате изцяло помпите за кърма?Аз мия всеки път хубаво със сапун и на 1 сед горе долу стерилизирам,дали не е много рядко?
За косопада-с баткото ми започна към 3-я месец до към 5-я,ноо не е отчайващо.Просто повече косми от обикновено,не съм правила нищо повече освен по-често подстригване.Знам от доки,че тогава падат косми,които не са падали през бременността,затова са повечко.Иначе има маски,домашни с кромид, и чесън,но според мен си е до организъм.Някой нямат тези проблеми.
seagirl83,не се притеснявай,всички сме имали такива периоди.  bouquet

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 10:11 от dessy77

# 230
Деси, аз замразявам изцедената кърма и затова стерилизирам преди всяка употреба

# 231
  • Пловдив
Добро утро, момичета!
Кафенце искате ли?

Честит празник на всички именници днес! Да са живи и здрави и да носят само радост на околните!

Така като гледам, всички се оплакваме почти по едно и също време, че малчовците ни са неспокойни (с малки изключения). Дали няма някаква връзка с времето и с промяната на налягането навън? Тази нощ моя малък мъж се измъчи - такива присвивания бяха, успя да поспи спокойно (относително) 4 часа - между 1 и 5, през останалото време искаше само да суче, след това се кокореше от 7,30, в 9,30 му дадох вигантола, хапна и сега заспа, но пак е неспокоен - присвива се, приплаква. Той педиатъра каза, че каквото и да даваме за коликите, докато не минат сами, няма оправия - може временно да се поуспокоява, може леко да му се облекчава състоянието, но в общи линии трябва си време да минат.
Днес тук е гадно време - има мъгла, въобще не е за излизане  newsm45

# 232
Привет на всички  Hug
Аз засега няма от какво да се оплача. Нямаме колики, спим нощем и само хъмка за хранене.
За косопад, мен предния път ме подмина.
Днес ще бегаме на пикник  Hug
За колажа - супер! И аз качих снимки  Hug

# 233
Хайде и аз да се включа днес! Ние продължаваме да си ставаме през 3ч да ядем, а как ми се иска да прави по- голяма паузааа. Е, нищо де, то какво е виновно детето...
Аддри,  аз се мажа с гела на Мустела за след раждане, поради същата причина- мажех се с крема с двойно действие през цялата бременост и нямам нито една стрия (дали заради това, дали ми е такава кожата  newsm78), та затова реших, че са добри продукти. С гела се мажа от първия ден след раждането, но се чудя дали не е късно за теб да го започваш. Стрии нямам, но не стяга ако това ти е идеята- имам малко кожа, която не гел, а коремни преси ще я махнат  Crazy.
На мен така ми се излиза, но таткото го е страх от грипа и сега бебката си седи на балкона, заблудена че е на разходка, докато ние гледаме филм  ooooh!. Случи и тя на родители...
Мила 84, честит четворен празник!!! Не е истина как сте се наредили на един ден!

# 234
Добро утро мацки!
Честит имен ден на всички празнуващи със здраве да си носят имената!!!

Аз сега се чудя -Теодор почна да ми се събужда през нощта вместо в 12 става в 2 и от днес си мисля да почна да го будя в 12,че така нещооо никак не ми е удобно newsm78 Вие на какво мнение сте давайте идей!!!
Лек ден на всички после ще сме по разходки!!!

# 235
Здравейте и от нас  Hug

Честито Мила 84   bouquet

Ванира и ние не излизаме поради тая причина и съм се пищисала  Crazy Ама пък ме е страх и предпочитам така от колкото да ми настръхва косата  Rolling Eyes

Ние правим почивка от 21 до 3 през ноща  Peace та почнах и аз да се наспивам  Party

# 236
Здравейте мами! Grinning
Честито на имениците!

Герчо Joy как хубаво си го казала и моят мъж така изглеждаше снощи! Joy

За косопада- с Ники положението беше страшнооооо....дано този път е в по-лека форма, че се бях притеснила, че съм болна нещо.
Еди-приятен пикник Peace

А пък вие като не искахте да ми кажете от къде да си намеря българския чай за кърмачки, сега пък аз няма да ви кажа къде го има!!! Mr. Green
Адри и мамите на др. спокойни бебчета Peace радвайте се и се наслаждавайте на момента

Аз днес ще имам гости-свекървата ще идва за първи път да види беболинка Grinning. За това отивам да се поразчистя малко да преведа дома поне малко в ред Grinning Айде до после Wink

п.п.Момичета, давайте да се организираме за инфакола Peace

# 237
  • Cambridge, UK
Здравейте мамчета,
Искам да ви почерпя по случай именния ден на нашия татко!

Честито на всички празнуващи - много здраве и късмет им желаем.

# 238
Честито на всички именници! Hug

Герчо, много благодаря за инфото относно ваксинте. Въпреки, че взех решение за себе си ще се радвам да чуя и мнението на твоята педиатърка. Peace
Та с мъжът ми мислим само той да се ваксинира. Аз и Ема-не. Нямаме много контакти с външни лица, Ема все още не ходи на градина откакто се преместихме и не се знае дали изобщо ще тръгне/чакам писмо от училището да ми кажат имат ли места Crazy/. Дано не бъркаме, но само времето ще покаже.

Като ви слушам за тези пробиотици и аз се надъхвам да взема. Сега дадох бойната задача на свекърва ми да ми вземе Биогая и Ентерокинд и сребърна вода. Ще чакам тя да ми изпрати, че тук не знам дали ще намеря и дали ще ми дадат без рецепта.

На Крис коликите май поминават. От 2 дни е сравнително по-спокоен, нощем спинкаме, сутрин също.
Някой питаше за Инфакол-а! Аз съм изключително доволна от него. Определено има действие, не мисля да го спирам скоро, че да не го нападнат пак силните колики. Не мисля, че на Крис акото се е променило от Инфакол. Не ака на всяко ядене, но поне по 4 наакани памперса има.

Саб симплекса определено запича/пак някой питаше, но не помня кой...да ме прощава/. На Ема й давах тези капки и положението по едно време беше плачевно.

При нас времето е много неприятно. Вали и духа силен вятър. А аз като една типично бяла птица се помотквах и не си взех дъждобран за коша Матрикс..та сега е терсене без него. В понеделник това ще ми е първата задачка.

А като казах понеделник....Утре ще е голям ден за мен. Ще ми трябва голямо търпение. Първо съм на преглед при моя гинеколог, а после имам час при педиатъра на Крис. Кофтито е, че  ще съм сама с двете деца, и лудницата ще е на ниво. ooooh! Хубавото е, че всичко е в една клиника, та няма да ми се наложи голямо мотане.

Косопад имах с Емата, но косата ми тогава бе ужасно дълга и след подкъсяване всичко си дойде на мястото. Този път я подстригах в 7-ми месец и доста се заздрави, надявам се да се размина леко.

# 239
А пък вие като не искахте да ми кажете от къде да си намеря българския чай за кърмачки, сега пък аз няма да ви кажа къде го има!!! Mr. Green
Мегс, не бъди толкова лошааааа newsm47 ! Кажи ми на ушенце...

Общи условия

Активация на акаунт