ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 940
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте ! Привет на новите мами.Да са им живи и здрави бебоците  Hug
Ох,това със захранването от първия месец и аз го чух от бабите миналата седмица и направо се втрещих  като ми заобясняваха как  едно време така са ни гледали нас и видиш ли я какви сме здрави сега Shocked Изобщо не ги отразих,че ако се хвана да споря .... #Cussing out ке полудеяяя .Ама сега като ви чета и се замислих за нещо- Има ли значение за захранването дали бебето е на кърма или адаптирано мляко ? Аз си мисля,че няма ама незнам,дали има мама която е хранила с адаптирано мляко да каже кога е започнала с пюренцата ?  newsm78 аз мисля да си изчакам до 5-тия месец поне .

# 376
Гер4о сега ти прочетох поста и доколкото разбрах,заради АМ сте започнали малко по-рано захранването така ли ?

# 377
Гер40,препоръчва се плодовете да не са под формата на сок,защото докато се цедят се окисляват и много от витамините им изчезват.Остава голяма част фруктова захар  и вода,която смес лесно ферментира в стомаха/затпва сока дразни много бебета и предизвиква колики или ги засилва/.Практически се получава,че даваме на детето сок,пълен със захар,па макар и плодова.Затова се препоръчва даването на плод под формата на пюре или суров в по-късна възраст.Сок не се препоръчва да се дава и на вече големи и захранени деца в големи количества,именно заради намаления хранителен състав за сметка на съдържанието на захари.Голямото количество сок/повече от 250мл.днесвно по спомен/ може да доведе до затлъстяване или обратното-ненаддаване.Бях превеждала една статия преди по този въпрос.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 18:21 от ДесиХ3

# 378
Леле,леле ... ooooh! колко са се променили нещата относно заранването от преди 8 години.Не се бях интересувала до сега  .Аз подобно на вашите свекърви момичета съм захранила сина ми на 1 месец със  сок от ябълки и морков, но по предписание на моят педиатър.Така беше тогава - сега  8 години по- късно , очевидно ще се захранваме по друг начин . Hug

# 379
Бънси, зависи от педиатъра ви! Има си още куквици които твърдо препоръчват ранното захранване. Именно такава беше на дъщеря ми първият педиатър. Смених я веднага! Минах през всички кабинети в поликлиниката до нас и разпитах лекарите какво мислят за късното захранване, продължителното кърмене и  още нещо имаше но не си спомням какво. Само един ми хареса какво мисли по въпроса и записах Ема при него. Peace

Тук сигурно за луда ще ме помислят, ако дам сок на 2 месечно бебе/както ми препоръча първата педиатърка на Ема/.ю

Само да вметна, че няма значение дали бебето е на АМ или кърма се препоръчва захранване след навършени 5м.

Аз захраних голямото магаренце на 5,5м. но Ема сама си показа, че има интерес към храната.

Можете да си направите експеримент...Всъщност не е нужно, вече сте забелязали, че бебетата имат рефлекс на избутване с езичето/избутват лъжицата/. Това е инстинкт за самосъхранение. Изчезва към 5-6м. именно тогава бебоците са готови да приемат друго освен мляко.

Гинче, Ванирка, целувки на бебоците.

Моят ,мъник днес почти не е спал. Преспива по 20-30 мин и това е. Цял ден на ръцете ми виси. Но го мъчи коремчето, много трудно ака. Сигурно е от нещо което аз съм яла.

# 380

Само да вметна, че няма значение дали бебето е на АМ или кърма се препоръчва захранване след навършени 5м.

Аз захраних голямото магаренце на 5,5м. но Ема сама си показа, че има интерес към храната.

Можете да си направите експеримент...Всъщност не е нужно, вече сте забелязали, че бебетата имат рефлекс на избутване с езичето/избутват лъжицата/. Това е инстинкт за самосъхранение. Изчезва към 5-6м. именно тогава бебоците са готови да приемат друго освен мляко.
Моят ,мъник днес почти не е спал. Преспива по 20-30 мин и това е. Цял ден на ръцете ми виси. Но го мъчи коремчето, много трудно ака. Сигурно е от нещо което аз съм яла.
Peace И моя беб така...
Една статия в друг сайт за соковете.Обяснява това,което аз писах по-нагоре:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=173

# 381
Деси, много полезна статия за майчетата които се чудят какво да правят. Peace

# 382
Здравейте момичета!  bouquet
Имам един въпрос-знае ли някоя мама къде трябва да си заведа детенцето на очен лекар?Дианка я родих в 8-мия месец и беше в отделение за недоносени цял месец,миналата седмица в понеделник я изписаха,но казаха,че трябва да я заведа на контролен преглед за очичките в медицинска академия!Аз знам къде е академията,но незнам къде точно е очния кабинет за бебенца???Ще бъда благодарна ако някой ме насочи! Heart Eyes

# 383
Здравейте. Аз все не нямам време д апиша. Малката започна д ами виси по ръцете. Сутрините ни са ужасни. Само се гърчи и реве. Като почне към 5-6 и отива до 11. За сега на вън спи и не реве много като я обличам за излизане.Кити си докара кръвоизлив с това обличане и нейния рев.
Адри, слушай себе си. Кити имаше зверси колики. Педиатърката каза да давам сок на два месеца. И аз патката дадох. Два дена давах по 10мл и резултата беше още по-ужасни колики и супер ревливо и носпокойно бебе. Спрях и пак се върна към първоначалните колики. Сега мисля сок да дам последен и в много малко количество.

# 384
Момичета ,Габи е наддала  1 килограм за месец, струва ми се малко Rolling Eyes Имам ли основание за притеснения Sad

# 385
Доста интересна ми е темата за захранването,защото преди 6 години нещата бяха съвсем различни от днес.Тогава в 2-я месец дадох на дъщеря ми сок от ябълка и морков, в 3-я месец ядеше плодово пюре,в 4-я зеленчуково,а в 5-я с месо.Тогава я записах и на детска кухня. Мисля,че там някъде се даваше и жълтък от яйце.Така ме съветваше педиатърката,а и всички около мен така правеха.Но явно днес нещата са корено различни,затова се радвам,че днес има такива места като тук,където могат да се чуят различни мнения.То целия свят се променя,та камо ли едно захранване на бебе...

# 386
Жени,чудесно си е наддало детето.Браво на нея и на теб.Simple Smile

# 387
Жени,чудесно си е наддало детето.Браво на нея и на теб.Simple Smile
Благодаря Деска, Heart Eyes като чета другите бебчета наддават по-вече и м исе стори недостатчъно. Пък и само ме питат, дали ти стига кърмата, да не е гладно, защо реве.Почнах вече да психясвам #2gunfire

# 388
Пък и само ме питат, дали ти стига кърмата, да не е гладно, защо реве.Почнах вече да психясвам #2gunfire
Разбираемо... Confused Всяко детте наддава различно.Според педатрите нормата е 200 грама средно на седмица,значи около 8-900гр. средно месечно.

# 389
Jeny, и аз мисля,че 1 кг. на месец е  newsm10.
Така,че изобщо не се впрягай на думите на другите

Общи условия

Активация на акаунт