Платеното майчинство- 9 месеца,а не 12?

• 4 305
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
не съм уведомена за намаляване на майчинството,но дано да не е вярно

# 46
а 1 година как се считаше от илизането по майчинство или от раждането?? newsm78 Че забравих.
Мисля, че ако имаше такава промяна щяха да кажат по всички медии.

410 дена от излизането в майчинство. И това за 9-то месеца не е вярно!

# 47
Франческа, благодаря за информацията   bouquet !

Дори това, за което писах не е сигурно.
Това предвиждат преходните и заключителни разпоредби от проектозакона за държавния бюджет.  Grinning

Имаш предвид информацията за майки -студентки и помощите за близнаци, нали ?

# 48
И все пак вярно се оказа,че се коментира премахването на помощта за студенстки и намаляването на тая за близнаци-това за близнаците е голяма глупост, ще ме извинят студентките-нече за тях не ми е жал- но за близнаците хич не се мисли...може ли така, имаш 2 деца, а ти дават майчинство за едно- ами много им е на далавера тогава да се раждат близнаци....тоя Бойко се закопава с тия промени...ето единствентоо хубаво нещо на предишното правител. и той го отменя само защото е от тях направено- голям е з...к.

# 49
gundie, всички тези неща, които направи предишното правителство / и помощта за близнаците, студентките и 12-месечното майчинство/ бяха предизборен трик, който обаче не сработи нещо.
Все пак сме във финансова криза, трябва да се пести. Тъпото е, че става за сметка на децата.  Confused

# 50
Ами тогава да намалят и майчинството след като е трик....не може така , поне за едното дете трябва да се дават повече пари-трябва компенсация затова,че си родил 2 деца, а не 1 и че те все пак ще ти плащат за едно...или да дават 240 лв плюс за 2-то......освн това казаха,че им струва 2 млн-това не е много за правителството.

# 51
  • София
Вярно,че предишното правителство опита да ни замаже очите с тези социални 'бонуси' и го направи в края на мандата си,за да избегне тежестта на изпълнението им.Но все пак беше нещо положително,насочено към повишаване раждаемостта и подпомагане на майките и децата. Освен това парите,които ще се спестят далеч не са толкова много,че да окажат положително влияние върху излизането от кризата. Naughty Лично мнение.

# 52
Ами разбира се, че с тези 2-5 млн. лв. от кризата не може да се излезе, но не го решаваме ние за съжаление.

# 53
не може да се пестят пари на гърба на майките и на децата,ако депутатите и техните съпруги взимат четири цифрени и пет цифрени заплати,ние се опитваме да оцелеем с някакви 240 лв-изобщо имат ли си на идея за какво стигат тези пари .. #2gunfire #Cussing out

# 54
и аз като другите мами съм на мнение, че няма да се спести точно от това... Sad
Защо не си подменят парка? То лошо няма министрите да не са с мерцедеси... даже колко се коментираше, че в Германия са с по-малко модери коли... ама нали в БГ страдаме от комплекс.. трябва колата и телефона да са последен модел, че иначе лошо  Crazy
+ това пестенето хубаво... но преди всичко трябва да се насочат към събирането... що не въведат зверски глоби за неплащане на данъци? В момента наказуемо е ако не си декларирал дохода, а нешлащането на данъци не е наказуемо... да работят да извадят сивия сектор на яве...
Наистина децата са им най-големия проблем... от тях трябва да се пести... да се осазнаем малко майките... къде сме тръгнали да раждаме... после и места в детските градини искаме... ще пестят и от строене на детски градини...... Децата не гласуват, затова лесно се взима от тях... сега се охажва най-голяма група гласуващи, пенсионерите... Макар че това са нашите родители и те заслужават спокони старини Sad

# 55
Само,че родителите на тия деца глсуват..... и техните баби и др. техни роднини Twisted Evil

# 56
  • Абсурдистан
В условия на криза не се режат социални и здравни разходи.
Но за съжаление нашите друго не могат да измислят.

# 57
Само,че родителите на тия деца глсуват..... и техните баби и др. техни роднини Twisted Evil
Да, но както и в репортажите вчера беше казано, а и от майки тук в темата... майките на близнаци не са чак толкова много Sad Затова, според мен, не смеят да намалят високоплатеното майчинство, защото тогава отзвука ще е много по сериозен  Sad

а за майките на тризнаци не ми се мисли... те също трябва да бъдат с подобаваща помощ... 3 деца наведнъж, хем се е погрижила майката за естествения прираст, хем нико в БГ не го е еня Sad В априлската ми тема сега има една бъдеща мама на тризнаци... едно дете е трудно да се гледа, а 2 и 3 не ми се мисли Sad Дано управляващи вземат под внимание факта, че майките на близнаци и тризнаци не са чак толкова много и няма какво толкова да се спести Sad

Peace

# 58
Да, но както и в репортажите вчера беше казано, а и от майки тук в темата... майките на близнаци не са чак толкова много Sad Затова, според мен, не смеят да намалят високоплатеното майчинство, защото тогава отзвука ще е много по сериозен  Sad

а за майките на тризнаци не ми се мисли... те също трябва да бъдат с подобаваща помощ... 3 деца наведнъж, хем се е погрижила майката за естествения прираст, хем нико в БГ не го е еня Sad В априлската ми тема сега има една бъдеща мама на тризнаци... едно дете е трудно да се гледа, а 2 и 3 не ми се мисли Sad Дано управляващи вземат под внимание факта, че майките на близнаци и тризнаци не са чак толкова много и няма какво толкова да се спести Sad

Peace

напълно споделям това мнение,майките студентки също не са кой знае колко много,може би точно затова решават да ги орежат-и да загубят техните гласове на изборите,няма да е кой знае кво... #Cussing out

# 59
Аз съм майка-студентка... много майки не знаят въобще за тази "екстра"... аз лично съвсем случайно научих от форума на "моя" университет...
Все едно като отидеш при социалните и някой те насочва какво можеш и какво не можеш да получиш... трайкат си и си викат, а дано не се усети... Sad А ако решиш да се бориш за някоя соц. помощ и те гледат накриво, че си търсиш каквото ти се полага... не само циганките имат право, я!
Но това е друга тема и сори за спама Sad

Общи условия

Активация на акаунт