Баба Марта бързала на ОКТОМВРИйчето мартенички вързала!!!

• 40 743
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Мимоза, може да е настинала нещо. И Христина имаше един такъв период когато се върнахме от Рибарица и се опитваше да се разболява. Пробвай да я загрееш. Peace

# 496
  • София
Мимоза, а ако се заиграва много с нещо и просто късно се сеща да каже  newsm78 Ники ми го е правила този номер, но инцидентно като има нещо ново и се захласва по него и просто късно се усеща. На една приятелка момиченцето също прави така, но отново причината е, че се отнася в игрите и късно казва. А това системно ли е, от колко време се случва? Надявам се всичко да е наред Hug
erisii, мишонка,  дано Хриси и Мила бързо се оправят   Hug  Hug А относно хомеопатията, харесва ми идеята, но не ми стиска изцяло да се доверя, точно защото не зная дали ще и подейства навреме, страхувам се от нещо подобно, което ви  се е случило. Около мен има доволни от изцяло хомеопатично лечение, но неща не се престрашавам за Ники Thinking
 Hug за всички

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 21:45 от geriing

# 497
Здравейте,

Мога да отговоря на въпросите ви разказвайки за нас, ето

В петъка Диана нещо се беше простудила и не можеше да пишка. Седи на гърнето по 20 минути, не дава да я вдигна и вика "пишкам, пишкам!"и  че я боли, а гърнето е сухо и след малко се напикае в гащите. Или стане и иска да й сложа памперс, за да се изпишка в него. Петък вечерта и цялата събота бяха така, навлякох й още един чифт гащи, подържах я с памперси за по-топло на дупето, давах повечко течности  и се оправи.

Излишно е да казвам, че кашлицата се усили. От петък вечерта до днес става все по-зле и сиропите не помагат, слагам капки за отпушване и ще ходим след малко при педиатърката за съвет какво да правя. Тази нощ почти не сме спали от кашлица, а на сутринта повърна една паница сополи. А навън от нослето нищо не тече, странна работа.

За хомеопатята, мисля че и там има добри и некадърни лекари както във всяка професия и към всяко дете трябва индивидуален подходящо лечение. А добрите специалисти са малко. Аз лично винаги избирам по-възрастни лекари и си имам критерии - да не бързат с АБ, да не чакат последния момент, да препоръчват повечко бабини цярове.

# 498
Тонито,
аз имах с Дидко подобен опит. Нямаше никаква външна хрема, нито е говорил носово, в един момент започна да кашля.
Заведох го при педиатърката, която каза че този тип хрема при децата не се проявява с външни симптоми, а всичко влиза в гърлото. От там е кашлицата, затова сиропи не помагат.
Неговите бяха сериозни зелени сополи, след 10 дена капки не се оправиха, пуснахме микробиология, оказа се стафилококова инфекция и така. Оправихме се вече де, но и на мен ми се видя мн.странно - имаш хрема пък не се вижда  Laughing

# 499
  • Пловдив
Тонито, и при нас е така с нослето, но като я прегледа лекарката каза, че секрета се стича назад в гърлото, а пък гърлото изобщо не беше зачервено. Слагах Стеримар, но той изчисти само това дето се виждаше. От капките се оплакваше , че много я боли, но вече е по-добре. Дано да се оправите по-бързо и да не се стига до АБ./и да кажеш какво ви е помогнало Peace/
При нас натрупа доста сняг тази нощ. Сега навсякъде е много красиво, но е много трудно за придвижване, както сигурно и при вас.
Нигела, а кога се прави микробиологията, трябва ли да е здраво детето и да не е приемало АБ и колко време?
Лека и спокойна седмица на всички   Hug

# 500
erisii, педиатърката ни каза 3 дена след като спряхме антибиотичните капки. /тобрекс май бяха  newsm78/
Няма как да е здраво детето - т.е. изследването се прави ако лечението не е дало резултати /Дидко си кашляше и на 9-10 тия ден от лечението/

# 501
Привет пак от нас. И при нас е същто положение - лекарката каза сополите като спрат, ще спре и кашлицата. Също препоръча тобрадект, но аз съм по-доволна от Гаразон-а от неволите ни през есента и тя каза, че може и него да ползвам. Повече я притесниха проблемите с пишкането в петък и събота, защото Диана се оплакваше, че я боли кръста, и иска утре да пуснем стерилна урина.

# 502
Здравейте момичета,
Мила е по-добре,няма сополи,поне не виждам,може и тя назад да ги пуска LaughingНо мисля да я пращам на детска след малко.Иначе АБ ще го пие докато стигнем 7 дена.Тя не кашля,явно до там не се стигна,но имаше един момент в който искаше да повърне,явно доста бяха се събрали в гърлото.Слагам й едни капки приготвени от клиниката,трябва да питам какво има в тях,защото още след 2 ото слагане и няма сополи повече.
Тонито-дано с еоправи скоро Дианка.За това с пишкането ,две работи ми идват в ума,или бубреци или цистит.Ама цистита доколкото знам е придружен май с Т и боли много при пишкането.Наблюдавай си я,а щом и изследване ще пуснете ще се разбере,дано не е сериозно. Hug

Ерийзи-дано Христинка и тя оздравее бързо.ЗА хомеопатията не знам какво да кажа,аз ползвам едно единствено нещо което е за сълзене на очите при настинка.За сега друго не сме ползвали.А да кажа,че ако видя сериозно положението бих предпочела АБ то.Вече си знаеш де.

# 503
Здравейте ,

Ние отдавна не сме се вясвали тук , ама бяхме малко по чужбина ... за десет  дена до Испания Wink
ето малко снимки , ако ви се гледат
http://picasaweb.google.com/ekolemanova/Madrid?authkey=Gv1sRgCKu0lcylkZHyZA#

Много се радваме , че изпуснахме големите студове във Варна , ама и днес е едно  cold

Гледам доста блнички има и ви пожелавам бързо оздравяване   bouquet

Мимоза исках главно на теб да споделя , че ние имаме от време на време същия проблем ... Преди около няколко седмици и тя все си мокреше с по няколко капки гащичките ... Сега пък си е добре и държи докато си седне на гарнето ... а имаше и периоди , когато всяка вечер ми се е напишвала , като преди например с месеци не се е случвало ... Ние направихме урина и нищо , че го отдавам на това , че като малко настине и веднага й се отразява на пишането ... Дано и при вас е само настинка , ама се консултирай и с лекарката , ако искаш  Peace

Ние сме кажи речи добре , ходим от няколко дена по цял ден на ясла , че трудно заспиваше преди и се налагаше все да си я прибирам от обяд ... Надявам се по малко да боледуваме само ...
За говоренето прави си вече унтересни умозаключение и брои няколко числа на английски от яслата ... иначе постоянно плямпа ... за гърнето не можем още да махнем нощния памперс , на яслата я слагат без , ама ту си напишва , ту не ... иначе през деня сме си на гърнето ....
за хомеопатията аз пробвах преди година и стана само по-зле  и нямаше никаква полза , че не мога да кажа друго ... предпочитам " бабините " съвети пред белите топчета  Flutter

# 504
Отдавна не съм влизала тук Simple Smile, реших да мина да видя какво става с наборчетата. Антон е на същата вълна: расте, дивее, приказва на който език свари. Все още го гледаме вкъщи и избeгнахме много болести, въпреки че покрай сестра не пропуснахме няколко типично-зимни вируси.

Много е смешен, говори много в женски род (заради М. естествено) - гладна съм, наморена. Водим го на плуване; страшно му харесва и много обича; хич не го е страх. Обича книжки, рисува, строи разкошни неща с кубчета (кули, цели села). Много "готви," върти се около една детска печка, бърка, носи ми да опитвам, прави ми кафе, досипва ми мляко. За рождения ден получи тротинетка и това беше края на количката; като вихър се носи с тротинетката, взехме му и каска, че е неспасяем  Simple Smile

Ще мина после да видя снимките от последните страници.

=====================
За хомеопатията: ефекта е този на плацебото (има страшно много изследвания и информация); това не е малко (напротив), но за всички случаи, когато наистина трябва повече от гола вода (била тя и със "спомени"), според мен хич не го мислете (в полза на "обикновената" медицина).

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 13:24 от мишолина

# 505
  • София
Мацки  Hug Hug Hug Hug
Аз преди два дни писах един ферман, но май не съм публикувала.
Та накратко. Изкарах една криза - за едни ден направо ми идеше да се гръмна. Никога не съм имала цистит, но направо се побърках. Пишкаше ми се постоянно, след пишкане като се избърша имаше розова кръв, нямах остра болка, а едно такова като тежест, освен че ми се пишкаше, само веднъж докато пишках плаках на глас. И това само за ден, без никакви лекарства ми мина, сега като се върнем в София ще правя изследвания, но явно не е цистит, а по-скоро изкарах песъчинки.. Нали преди два месеца виех от болка в кръстта - та това е моята диагноза, ще видим какво ще кажат в София.

Карито - дивее и расте като гъба, чукнахме 94см и 12кг - прави ни луда, с говоренето сме под кривата круша - русичката ми сладурана тя. Гърнето - уж сме го овладяли, но определено пропуските са чести.
За акането  newsm78  #Crazy не ми се иска да ви разпрявам всички истории, но най-прясната е следната - Кари се къпе сама в банята, аз в кухнята слушам какво прави, по едно време тишина - тамън влизам да видя какви ги е сътворила и гледам  Sick хванала нашата една чашка - напълнила чашката с ако и видимо страшно доволна ми го дава  Sick - банята свърши скорострелно, изплакнах, измих я и след като я сложих да легне - мих легена с вряла вода, прах за пране и накрая със спирт. Само като си помисля - ако се бях забавила какво щеше да прави с тази чаша  ooooh! ooooh!  По всяка вероятност щях да мия и цялата душ кабина.

elcho27 http://picasaweb.google.com/ekolemanova/Madrid?authkey=Gv1sRgCKu … 35456852767036242 - тази ми сатна любима снимка. Вие много смело с малката по Европа - но пък като ви гледам колко сте усмихнати, явно сте си изкарали стархотно.

Мишонка - Ех парцалена кукла - чакам с нетърпение да видя нашата кукла.  Айде сега по-вода да ви тръгнат продажбите и скоро да сте си тук.

Мимоза как е малката? Мина ли и? Аз пък си мисля, че може и да се залисва и затова да се изпуска.

erisii И вие как сте? Не се обвинявай, наистина при някой болести хомеопатията е златно съкровище, но при по-сериозни неща аз не рискувам. Например упорита хрема, кашлица, алергия бих лекувала с хомеопатия, но при Т, зачервено гърло и т.н. не се замислям - директно при доктор НЕхомеопат. Сигурно съм разказвала за детето на братовчедка ми - тя така го е лекувала само с хомеопатия, но веднъж при висока Т малкият прави гърч и се започва с Диазепан - при всяка Т над 38 –мисля толкова беше – му слагаха диазепам - анално с едни спринцовки - купувах и го от Германия, че да може и тя сама да го слага, защото гърчовете били опасни много за дребния, не помня всички подробности, но ми стига да знам, че понякога хомеопатията може да навреди -

Тонито, стига с тези болести и при вас, имате ли помпата за нос от Данет - при сополи тя ни е спасението, Кари може да си духа носа, но с помпата изкарвам всичко и спи спокойно поне няколко часа.

Пера с Сано - още не рискувам, че нали сме с АД.

Мишолина  Heart Eyes отивам да гледам твойте снимки - винаги са разкошни.

Сега пускам, че ако пак забравя да публикувам ще се изруся...

# 506
Ох и аз като Меги писах ферман преди дни и всичко затрих без да искам...след това просто нямах възможност отново да пиша.

Привет и от мен  Hug Hug Hug

Приготвям се за работа и ще бъда кратка.
Благодаря на всички за стиснатите палци за нашият тати! Тепърва прави изследвания за да се отхвърли или потвърди диагнозата диабет. Силно се надявам да не е ! Освен това засякоха и повишено кръвно, та ще видим като мине през всички лекари какво ще назначат като лечение.

Александър е добре, много е див и няма къде да изразходва енергия. Тича като луд по цял ден из къщата.С приятелчета не се събираме,заради ограниченото време  Confused Пред блока наблизо имаме площадка ,но никой не си извежда децата по студа и Алекс сам се разхожда и играе със снега.
Гърне не ползваме , но пишкаме прави на тоалетната чиния. Казва и тича сам в банята.За през нощта слагаме памперс все още защото сутрин винаги е пълен. Акането си го вършим в гащите със пълна сила и то вечер след като сложа памперса за сън  #Cussing out Идва и гордо заявява че е "кално" в гащите  ooooh!
С приказките сме много назад.....няколко разбираеми и останалото на неговият патагонски език!
Освен това от както работя , спи при нас на спалнята със всички коли, камиони и МПС-та в къщата. Дори и да го преместя след като заспи, той се буди и идва до половин час отново при нас!
Това е накратко при нас дереджето, пак ще пиша при първа възможност.
Нямам възможност да се обърна поименно към всички но ви прегръщам и целувам и вас и чудесните ви съкровища!
  Hug Hug Hug

# 507
Надя - гледам малките снимчици в подписа; толкова са пораснали! Вики е фея направо! Още малко до пролетта, и ще е по-лесно с енергията (си казвам всеки ден!).

Елчо, Михаела толкова прилича на теб! Хубаво, че сте пътешествали с нея; изглежда много доволна Simple Smile

Меги -  Crazy не знам какво да ти кажа за тоалетните истории; малкият образ разбира, че те държи в засада и ти прави номера  Mr. Green

Мишонка - всеки път като чета статия за Венецуела се сещам за вас; късмет с местенето и леки последни седмици там, поне живописни спомени ще имате от там  Simple Smile

Геринг - чудни снимки на Ники (тях ги гледах преди седмица-две, мисля)! Много хубаво момиченце  Grinning Добре, че е минало всичко с ръчичката...

Новини от Ивон/София? Нови бременни няма ли?  Mr. Green

Антон май вади последните кътници; от няколко дни е голям киселак и все си бута ръцете в устата. Другият ми проблем е, че не ни дава да го подстрижем, четири пъти го водя на фризьорски салон и излизаме с писъци. Не мога да го гледам вече, страшно рошав. Колкото и да не ми се искаше, ще го минем с машинката по лятната процедура (а исках да е с момчешка прическа, ама здраве да е, като поумнее).

Оздравяване на всички и скорошна пролет!

# 508
Eхооо,здравейте....
Меги-смях се доста с на Кари играта в банята,на тебе хич не ти е било смешно ,ама.... Laughing hahaha JoyЗа цистита уьас или там квото е било,дано не ти се повтаря,иди на лекар да си спокойна.
Мишолина-радвам се,че се разписа.Като ми остане малко време ще поразгледам снимки на децата ти,винаги с голям кеф гледам твои снимки.За Венецуела какво да кажа,абсолютен комунизъм,ама от гадния.Малко остана и се прибираме,за живописта,ми да,то това остана най-хубавото тука вече.
Елчо -не съм гледала още снимките,просто нямам време,много задачи имам,но довечера ще се постарая,предполагам сте си изкарали много добре в Испания.
Наде-стискам палци с Евгени всияко да мине добре и да оздравява бързо.Тя и мойта майка има едни такижа болести,даье за 4 месеца вече 2 пъти в Бърза помощ я водят заради кръвното и много ме притеснява.
Отивам да оправям къщата.Целувки на всички. Heart Eyes Hug

# 509

Общи условия

Активация на акаунт