Орхидея - 2

• 139 417
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Можеш ли да снимаш да ги видим? Да не би да има щитоносни въшки, те образуват смолист сок newsm78 Огледай внимателно и цветоносите, на орхидеята на майка ми преди няколо дни открих щитоносни въшки по цветоноса. Така се бяха маскирали, че ги забелязах съвсем случайно.
Информация за момичетата от София, от 27.02 до 10.03 се организира изложба „О … 41;АН

# 631
Довечера ще снимам, сега нямам възможност  Peace Много кофти, ако е заразена орхидеята, аз я държа настрана от другата, но преди на много от растенията ми имаше такива гадини, та мислех, че ги познавам  ooooh! Сега съм в нова къща, така че орхидеята не е била в контакт със старите ми цветя  newsm78

Благодаря за информацията за изложбата!   bouquet

# 632
Сега вече завидях на софиянки!  Mr. Green

Поля_от_слънчогледи ,

не се притеснявай!Сигурно са щитоносни въшки! SickЛесно можеш да се справиш с тях.
Смеси 1 с.л. олио(може и бебешко) с 1 с.л.препарат за миене на чинии в 1 л вода.Пулверизират се листата от двете страни през 3 дена в продължение на 2 седмици.Олиото ще задуши гадта,а м.препарат им разрушава твърдата обвивка.прави се сутрин,докато листата са още по-хладни. newsm10

# 633
  • Варна
Я, тази рецепта ще я кажа на майка ми. Освен това е полезно от време на време да се забърсват листата с лимонов сок - освен че стават лъскави, лимонът има отблъскващ ефект спрямо гадините.
п.п. На софиянки и аз завидях, особено за уроците, сигурно ще са интересни Simple Smile А  тази венерина пантофка мисля, че цъфтя и миналата година, беше пак голяма атракция.

# 634
  • София
Месечинка виторога, благодаря много за ценната информация!   bouquet
Напоследък активността не е много голяма, къде се изгубихте момичета? Как са красавиците?  Hug

# 635
Месечинке,благодаря за информацията, много е ценна.

Аз също имам за хвалене с нови цветове по орхидеите, но когато направя снимките ще пиша повече.
Момичета отново ми зеленясват стените на саксиите, не е от влага.Поливам ги веднъж на седмица,а някой път дори на 2. На парно сме и температурата в стаята е 20-21 градуса. Някои от орхидеите съм ги пресявала скоро- септември. Моля ви за съвет мога ли да махна с нещо зеленясалото или отново да ги пресаждам ,като прецъфтят. И каква е гаранцията ,че пак няма да се появи...

# 636
Благодаря за рецептата, Багира!   bouquet

# 637
  • Варна
dani20,
да не би да са на слънце, докато са поляти и от това да зеленясват? При моите няма такова нещо на нито една, а ги и напича сутрин. Чела съм, че накисването в тор унищожавало водораслите, но не знам колко е вярно, а и с торенето все пак трябва да се внимава. Всъщност водораслите не вредят, само дето от тях губиш видимост вътре в саксията и не можеш да наблюдаваш корените.

# 638
Хайде най-накрая да покажа снимки на цъфналия при мен цимбидиум. Не са добро качество,правени са с gsm и при това вечер.

http://media.snimka.bg/5661/017576575.jpg
http://media.snimka.bg/5661/017576576.jpg
http://media.snimka.bg/5661/017576577.jpg
http://media.snimka.bg/5661/017576578.jpg

# 639
  • Варна
Страхотен е Heart Eyes

# 640
  • София
Браво, Дани! Аз за моя съвсем съм загубила надежда  Sad. Беше ли му осигурила дневни и нощни температурни разлики? Нещо по-специално да си правила? Ще се радвам ако споделиш  Grinning.

Между другото четох за милтониите, че и те са много трудни за цъфтене. Дадох си сметка, че и цъфналите у нас цветоноси са били тръгнали преди да я купя, защото се показаха 1 месец по-късно. От тогава - няма никакви признаци  Sad.

При мен положението си е като преди. Имам разкошно цъфнали, които никой не снима  Mr. Green, покойниците, които вадят странично стъбълца(от 12 само 3 не са тръгнали още), но трите съмнителни, с огромни цветоноси и пъпки, са заразени със сигурност и не знам дали ще спрем развитието на болестта. Продължаваме да пръскаме с Лактофол за болести и може би има ефект.

# 641
  • Варна
Таня,
снимай деееееееее, да оплакнем очи Party
Аз от моите общо взето нямам основание да се оплаквам, всички вървят добре. Жълто-червеното фалче май е решило да поставя рекорд за най-дълъг цветонос Laughing Цяла педя е пораснал след първото прецъфтяване и май няма намерение да спира. Много ми е интересно това фалче - пуска една порция пъпки, те растат, разцъфтяват, тръгват да окапват и току гледам, че цветоносът пак расте. И другите му два са същата работа.
На мъж ми любимата - розово-цикламената, има само три цвята в момента, но са огромни, и нейните цветоноси май дават признаци, че пак ще растат. А онзи, който счупих млад зелен, събуди спяща пъпка, вече е над половин сантиметър Grinning
Изтърсачето разцъфтя напълно, за първи път моя орхидея е с такъв красив и подреден цветонос - цветовете са като нанизани. Само пет са, но се надявам да пусне още.
Само бялото полумини не цъфти, но то пък пуска усилено коренчета, та и на него се радвам.
Това е сводката за моите фалчета Joy
Оле, като погледна последната страница, всеки втори пост е мой Crazy Не ме оставяйте така само аз да дрънкам, че скоро ще почна сама да си приказвам hahaha

# 642
 Ауууу dani20, пре-кра-сна е!Поздравления!

Таня,
 и смеееш да не снимаш,а!? Wink

Месечинке,
не се притеснявай!Добре,че си ти! Mr. Green

# 643
Благодаря ви.
Забравих да уточня,че цветовете са по-малки ,но пък са собствено производство.

Таня,мисля,че без да искам осигурих температурна разлика,която явно е необходима ,за да цъфне. Септември и октомври седеше в неотопляема стая, която обаче е южна. През деня се огрява и е топло,а вечерта е студено. Имам я от две години и вече я бях отписала за цъфтеж,а тя така приятно ме изненада.
Таня,всеки път като пишеш влизам в албума ти и се радвам на орхидеите. И толкова ме е яд, че част от тях се разболяха.....

Месечинке,няма да минеш само с обяснения,искам снимки. Благодаря ти за снимките от плажа,леко са разтъжих.Аз съм от Варна,но общо взето май започнах само два пъти в годината да ходя до там и много ми липсва.

Имам нацъфтели фалчета, но когато кача снимки, тогава ще пиша повече за тях. Само да ви подразня, на едната цветовете са около 9 см и са много на брой.

Месечинке,не се притеснявай ,явно сме във фаза  да бърборим повече.

# 644
Като нямам при орхитата нищо за хвалeне,мога ли да се похваля с каквото имам? Joy
Простете за спама! Hug

Общи условия

Активация на акаунт