Орхидея - 2

• 139 411
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Много е красива! За да я покажеш натисни бутона със снимката/първия на втория ред/ и между появилото се [img ]...[/img ] сложи само https://cdn.bg-mamma.com/INGl/ddaf60e8.jpg

Като се замисля, може и малко по-дълго да са издържали камбриите, но не е повече от месец. Говоря за даден цвят, а не изобщо за орхидеята, защото едновременно тръгват по няколко цветоноса и като цяло доста дълго има цветове. А и зависи от конкретната орхидея. Жълто-кафявата цъфти с много по-плътни и едри цветове и издържа повече от розово-лилавата. Освен това у нас е много топло - никога не е под 24-25 градуса през зимата, а лятото е доста повече/последния път цъфтяха лятно време/

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 01:49 от tania67

# 376
  • София
Невероятна красавица е наистина!
Вчера гледах такава в един сайт и си мечтаех да мога да видя на живо някой ден Wink
Аз също си мечтая за оранжева орхидея  Hug

# 377
  • Варна
[img]http://media.snimka.bg/5308/016871541.jpg/img]

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 10:42 от ellia

# 378
  • София

Липсваше една скоба пред последното имг  Simple Smile. И тази е много красива. И аз имах такава, но е сред заразените  Sad.

# 379
  • Варна
tania67, голям съм индианец  Embarassed .Благодаря за напътствията   bouquet.Фалчето на първата снимка има бебе,трябва ли да ги разделям или да си останат така?

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 10:54 от ellia

# 380
Здравейте
Моите орхидейки цъфтят, но както ви бях показала цветоносчето съхне и за мое огромно съжаление макар и цъфнали пъпките няма да мога да му се радвам още много.

Онзи ден забелязах докато ги поливах, че има някакви буболечки в саксията. Едни такива много малки. Като потопих саксията в разтвора и те се показаха. Моля посъветвайте ме какво да ги правя и как да ги премахна?

# 381
  • София
Онзи ден забелязах докато ги поливах, че има някакви буболечки в саксията. Едни такива много малки. Като потопих саксията в разтвора и те се показаха. Моля посъветвайте ме какво да ги правя и как да ги премахна?

Пръскай смело с препарат! Ре ге използва Клинес и той е за всякакви гадинки. Аз пък имам Лактофол, който е разделен за различни видове и трябва да знаеш точно какви са. Може и Биокил да използваш - и той е за всичко. Напръскай и почвата.

tania67, голям съм индианец  Embarassed .Благодаря за напътствията   bouquet.Фалчето на първата снимка има бебе,трябва ли да ги разделям или да си останат така?

Пак не виждам една скоба  Grinning. Прави си предварителен преглед докато се покаже. А ако цитираш моя пост със твоята снимка ще видиш точно как е записът. Не е нужно да го публикуваш, а само да го видиш.

За бебето - мисля, че се разделят, но никога не ми се е случвало. Дано някой друг те посъветва.

# 382
Здравейте, това са няколко орхидеи ,които отглеждам в къщи!Извинявам се за не много доброто качество на някои снимки!

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 13:46 от Liberian girl

# 383
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug последната е като моята  Peace
днес разгледах лично какво са докарали в Плюс. Трагедия  Confused всички фалчета са измръзнали, едно е с мухлясала, зеленясала саксийка (отвътре) и всички цветове са на черни точки  Tired

камбриите изглеждат добре и са с невероятни цветове. не издържах и купих две за подарък  Blush едната е толкова тъмно винена, че е почти черна. другата е на точки и с розово езиче  Heart Eyes оказа се, че в едната саксия има два цветоноса, но единия е сгънат надолу. ooooh! дали ще си остане така изкривен или ще се изпъне с времето?

цъфна и последната пъпка на моята лилава красавица. странно, но цвета е зеленикав. сигурно с времетоще полилавее  Hug

# 384
Май всички  магазини Плюс зареждат едни и същи орхидеи в цялата страна и тук в Силистра орхидеите не бях с много добро качество имаше само фалаенопсиси и камбрии  и аз си избрах две камбрии с добро качество има ги на снимките ,които качих по - рано тук във форума,но да видим дали ще оцелеят.

# 385
е имало значи и хубави орхидеи на плюса в слистра аз късно отидох и бяха останали само 3 бр и бяха направо за боклука така ме е яд и във варна ходих днес нищо хубаво няма

# 386
Елиа, според мен бебето трябва да има достатъчно корени (както беше казал някой поне 4-5), за да го разделиш.Аз си направих експеримент есента и разделих 2 орхидеи. Първата беше с две издънки, след като ги разделих едната умря, но другата ми пусна листо и вече е с три листенца. Втората си я разделих и няма проблеми,в момента и двете цъфтят.Обещала съм снимки,ще кача скоро.

И аз не издържах на изкушението да си купя още орхидеи. Купих си от холандците две камбрии (благодарение на Mumita  Wink),обаче.....Снощи като им махнах найлончетата ,видях в какво състояние са листата и това,което видях не ми хареса. Листата са светло зелени и по някои от тях има черни точки. Ще кача снимки,за да видите, но някой ако има предположения от какво са нека пише. Сложих ги при другите орхидеи и докато се натуткам да кача снимки,да не ги заразя.

# 387
  • Варна
   Най после се справих със снимките newsm44. Момичета имам въпрос относно бебето, то е на средната орхидея на снимката дали сега трябва да го отделя или да изчакам да прецъфти? Фалчето е с два цветоноса единият е на бебето. И за още нещо да попитам,на една от прецъфтелите корените не ми вдъхваха много доверие и реших да я пресадя,когато я извадих от саксията се натъкнах на голяма зелена гъба напоена с вода благодарение на която всички корени са загнили.Листата и са добре,въздушните корени също но от  тези в саксията има само един що годе читав. Та въпроса ми е когато си вземате нова проверявате  ли дали няма гъба в корените?

# 388
Привет, момичета, как сте? Отдавна не съм писала, но времето не стига. Сега Ще изчета всичко каквото сте писали. Аз не успях с едната орхидея, бях я пресадила, но умря. Гледах я добре според мен, но ниЩо не стана. Изхвърлих я с голяма мъка. Sad Дендробиумите са добре, опадаха цветовете, а дендромиума нобиле е изолиран на студено в мазето, струва ми се че се чувства добре. Не го поливам изобЩо. Бялата ми орхидея изкарва листо, много бързо расте. Днес гледах едни дендробиуми в един магазин, останаха ми очите, много ми харесаха. Ще изчакам да видя как Ще се справя със сегаШните и може би Ще си взема оЩе. Хайде, Ще ви чета сега. Поздрави на всички Hug

# 389
  • София
Момичета, някоя ходила ли е скоро в Баумакс да сподели как е положението с орхидеите там?

Общи условия

Активация на акаунт