Отговори
# 45
Честно казано не ми допада комбинацията от кафе и алкохол  Rolling Eyes
Сметана - да, канела, какао, шоколад -ммм Heart Eyes Обаче уиски  Sick

# 46
Аз пък щях да питам по този повод, как ви действа сутрин някое такова кафено чудо с алкохолец, мен лично ми става лошичко, особено ако не съм яла преди това ...  Blush

# 47
Аз не бих пила сутрин ирландско кафе например, но за привечер става Peace!

# 48
  • София
Аз не бих пила сутрин ирландско кафе например, но за привечер става Peace!

и аз привечер обичам ирландско кафе Heart Eyes

# 49
Аз пък щях да питам по този повод, как ви действа сутрин някое такова кафено чудо с алкохолец, мен лично ми става лошичко, особено ако не съм яла преди това ...  Blush

Ирландското, Шотландското и всички кафета съдържащи силен алкохол се пият след вечеря, тези кафета въобще на са сутришни  Joy

# 50
  • На брега на реката
Като споделих, че харесвам кафе с Бейлис и въобще с алкохол, изобщо не ми беше минало през ума, че ще предположите , че сутрин гаврътам по едно Ирландско кафе  Joy Joy  ( не Кафе Ирландец   Laughing, както е преведено в по-преден пост)

Писали сме едновременно куп изумени и развеселени кафеджийки   hahaha

# 51
буквалният му превод от испански е ирландец, затова и така го написах, а в бг ако го наричате ирландско кафе, ми добре разлика не виждам значителна   Thinking
P.S. Kloi, позволих си да дам идея за кафетата от предната страница, не защото съм видяла, че някой харесва кафе с бейлис, а защото  ми е професия, а пък и темата е "кафе специалитети" , a не "любимо сутрeшно кафе". дори и снимките, който свалих от нета, са възможно най-правилният начин за сервиране на съответното кафе, ако забележиш всяко кафе е поднесено в отговарящата му чаша (според испанските изисквания, за бг незнам)

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 06:25 от svetlane

# 52
  • София
на мен не ми е много кеф да си направя някое по-усукано кафе вкъщи, харесва ми да го пия навън, с приятна компания. вкъщи пия еспресо с мляко и захар, а в работата нес кафе (като винаги си го разбивам сама, за да се получи пяна).
лятото вкъщи обичаме да си правим бяло фрапе.

но всякакви Шотландци и Ирландци Grinning ги консумирам навън, и часът е по-близо до лягането отколкото до ставането, моля, моля Mr. Green

# 53
Хоп,да подбутна темата,че тъкмо ми стана интересно!  Crazy

# 54
Ами освен да си кажем сега кой какво кафе обича най-много като марка, как си го прави най-често и по колко  кафета пие на ден Simple Smile
Знам, че има такива теми, но ние да си се отчетем в нашата  Laughing

Във Варна в Пъблик на втория етаж има ново кофишопче към самата книжарница, пробвах им кафето, не беше лошо Simple Smile) Можеш да си вземеш нещо за навън (в картонените чаши като на другите) или за на място .... приятно е  Peace

Момичета знаете ли къде има от тези големи картонени чаши, в Метро съм виждала самоот средния размер, а аз искам от най-големите  Mr. Green

# 55
Ами аз например най си харесвам Нескафе,но понеже обичам разнообразието,често пия и еспресо.По принцип обичам да си купувам кафе на зърна и да си го мелям вкъщи,защото така сама си го догаждам на аромат и плътност.  Crazy
Иначе пия по повече от едно кафе на ден,затова предпочитам да не се повтарям.  Peace

# 56
  • Berlin
много обичам разни комбинации с кафе. не чисто кафе, а плюс сметана, шоколад, какао...  Heart Eyes харесвам мока на Сатрбъкс и Онда и сега има едно Амарето на Онда - много сполучлива напитка.
но ме мъчи едно - каква сметана слагат в тези заведения? купувала съм сметана във флакон, но пак не е толкова гъста и вкусна като тази в напитките по кофи шоповете.

# 57
Предполагам, че слагат бита сметана.

# 58
  • Berlin
a как се бие в домашни условия? Simple Smile
а и каква сметана трябва да е, за да стане хубава бита, някаква специална ли ?

# 59
Ами тя се купува в течно състояние - например Хопла ( сладкарска, защото има и готварска) и се разбива с миксер. Наистина е по-плътна от тази във флаконите.

Общи условия

Активация на акаунт