Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо трябва да подпиша допълнителен лист, който показва сумата, която дължа и им дава право да ме съдят, ако пропусна сроковете си?
Какво представлява запис на заповед и защо ми е необходим?
Какво означава, че кредиторът може да си прибере задълженията без да е необходимо да те съди и да докаже, че не си платил?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо трябва да подпиша допълнителен лист, който показва сумата, която дължа и им дава право да ме съдят, ако пропусна сроковете си?
Финансовите институции може да изискват подписването на запис на заповед като гаранция за изпълнение на задълженията по кредитния договор. Този допълнителен лист удвоява задължението ви - веднъж имате задължение по договор, веднъж - по заповед. Важно е внимателно да прочетете и разберете съдържанието му и да се консултирате с адвокат, ако е необходимо.
-
Какво представлява запис на заповед и защо ми е необходим?
Записът на заповед е допълнителен документ, който може да бъде изискан от финансова институция като гаранция за изпълнение на задълженията по кредитния договор. Този запис удвоява задължението ви и може да бъде използван от кредитора за изпълнение на задълженията без необходимост от съдебни действия, доказващи неизпълнение на плащанията. Важно е да разберете съдържанието му и да се консултирате с адвокат, ако е необходимо.
-
Какво означава, че кредиторът може да си прибере задълженията без да е необходимо да те съди и да докаже, че не си платил?
Това означава, че с подписването на запис на заповед, кредиторът може да изпълни задълженията си без да се обръща към съда и да доказва, че не сте платили. В случай на неизпълнение на задълженията, кредиторът може директно да се обърне към частен съдебен изпълнител и да получи цялата сума по кредита.
-
Какво е ЗПК и какви права предоставя на потребителите относно записа на заповед?
-
Какво представлява частен съдебен изпълнител и какви са последствията от неговото участие?

Оттгогава си плащам и нямам проблеми.
.