по-скоро мамчета, мамчета
Така е, няма как да не ни става гадно всеки път, когато детенце пострада, но няма как да ги предпазим от всичко, а и няма да сме постоянно до тях. Време е да започнат да развиват инстинкти за самосъхранение и да научават как се пада, от кое боли и как да се пазят...А и не е сигурно, че като сме до тях ще предотвратим нещата. Ей на - на 1-ви празнуваме при свекърите. Дребния уж постоянно съм му до д-то, изведнъж как се спъна - падна със плонж и си заби челото в крака на масата (в ръба му, а той с квадратна форма) Цицина, синина, отпечатан дълбок ръб...Това става в краката ми буквално. Е, не можах да го хвана...Изневиделица ме изненада...Но така се расте.Дето се казва - дано е все "малкия дявол". Важно е и ние да се съхраним някак...защото тези нерви за всяко падане и всяка цицина...не е истина до къде ще ни доведат. Вие не си мислете, че аз съм успяла да съм спокойна де. Ей така приказвам за общо успокоение 
Мунка, Емукче, прегръщам ви, дано бързо да забравят децата, а и вие, лошите емоции...
Аз да се похваля тихо,тихо - моят змей още на 5-тия ден спря да реве от яслата. Даже 2 дни не иска да се прибира. Вчера не дава да го облека -"Мамо тука искам"
Не вярвах, че толкова бързо ще влезе в пътя
Все още е само по 1 час, но е важно е, че е спокоен.Предполагам че от другата седмица ще започнем по повече.Лекси, и при нас е така.Една плюнка сняг да падне и града е блокиран! А вчера с тази снежна вихрушка си беше направо кошнар. Днес няма вятрър и не вали вече

Поздрави на всички!!!!!!!
Но при нас историята е друга - в детската градина на който слуша му слагат лепенка, и в къщи имам подобни. По едно време Емко не даваше да му сменяме блузите и да ги пера, заради лепенките. А веднъж дядо му решил, че е някакъв боклук и я пуснал в клетката на мишката (той пък и той намерил къде да я хвърли
), та като ревна това дете, да видите дядо му как рови мръсния талаш. 
. Та оттогава след него върви един възрастен и го следи, ако изчезне за повече от 3 мин. 

непрекъснато повтарям, ама не се отвиква току-така...