СЕПТЕМВРИйчето ни сладко вече става кака, батко!

• 28 201
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Ех момичета, момичета Simple Smile по-скоро мамчета, мамчета Simple Smile Така е, няма как да не ни става гадно всеки път, когато детенце пострада, но няма как да ги предпазим от всичко, а и няма да сме постоянно до тях. Време е да започнат да развиват инстинкти за самосъхранение и да научават как се пада, от кое боли и как да се пазят...А и не е сигурно, че като сме до тях ще предотвратим нещата. Ей на - на 1-ви празнуваме при свекърите. Дребния уж постоянно съм му до д-то, изведнъж как се спъна - падна със плонж и си заби челото в крака на масата (в ръба му, а той с квадратна форма) Цицина, синина, отпечатан дълбок ръб...Това става в краката ми буквално. Е, не можах да го хвана...Изневиделица ме изненада...Но така се расте.Дето се казва - дано е все "малкия дявол". Важно е и ние да се съхраним някак...защото тези нерви за всяко падане и всяка цицина...не е истина до къде ще ни доведат. Вие не си мислете, че аз съм успяла да съм спокойна де. Ей така приказвам за общо успокоение  Crazy
Мунка, Емукче, прегръщам ви, дано бързо да забравят децата, а и вие, лошите емоции...
Аз да се похваля тихо,тихо - моят змей още на 5-тия ден спря да реве от яслата. Даже 2 дни не иска да се прибира. Вчера не дава да го облека -"Мамо тука искам" Simple Smile Не вярвах, че толкова бързо ще влезе в пътя Simple Smile Все още е само по 1 час, но е важно е, че е спокоен.Предполагам че от другата седмица ще започнем по повече.
Лекси, и при нас е така.Една плюнка сняг да падне и града е блокиран! А вчера с тази снежна вихрушка си беше направо кошнар. Днес няма вятрър и не вали вече Simple Smile
Поздрави на всички!!!!!!!  Hug Hug Hug

# 676
  • София
Мале, Мунка, той вярно бандит твоя! И как се е порязал, та чак шевове има? Rolling Eyes

Емук, това с посиняването е много гадно. Confused

Хехе, КалиМей, и ние сме голеееми фенове на всичко що се лепи. Joy Но при нас историята е друга - в детската градина на който слуша му слагат лепенка, и в къщи имам подобни. По едно време Емко не даваше да му сменяме блузите и да ги пера, заради лепенките. А веднъж дядо му решил, че е някакъв боклук и я пуснал в клетката на мишката (той пък и той намерил къде да я хвърли  ooooh!), та като ревна това дете, да видите дядо му как рови мръсния талаш. hahaha

Аз пък да ви се оплача Дани нещо ме притеснява от вчера, откакто боледува е един кисел, ревливо-раним, реве за баща си, реве за мен (ама не от глезотия, а един тъжен-разтревожен). В детската след следобедния сън плакал, не искал да яде (което за моите деца е супер необичайно и всеки път на учителките им прави впечатление). Водих го пак при лекартата - здрав е, само в гърлото още пръскаме, снощи каза, че го боляло... Та се чудя какво му е. Rolling Eyes Дали защото майка ми го гледа като беше болен? Rolling Eyes Иначе като го питам иска да ходи на градина, не иска да си стои в къщи. А до преди няколко дни си беше усмихнато, послушно, дърдорещо малко човече. Нещо сякаш му става в душичката, а не знам какво!

И да ви се похваля - шефът ми е страхотен човек!!! Няма да се обяснявам, че ще стане много дълго, но пожелавам на всички дето си търсят работа (или не харесват сегашната) да сполучат на шеф, работа и колектив, както, слава Богу, стана при мен! Та, утре ще съм в къщи и ще мързелуваааааам!!! Party Party

# 677
говорите за палавите ни деца
и ние сме същите, но слава богу засега нямаме голями поразии върху дребното.

Последното при нас е че се научи да отваря прозорците на пвц дограмата. Проблема при нас е, че прозорците са ниски, а имаме и една скара върху радиаторите, която се оказа удобна за качване. Не искам и да си помисля, ако остане без надзор какво може да стане, та сега се чудиме как да обезопасиме дограмата ooooh!

Имахме един случай преди месец - мъж ми го научи да си бута един стол до мивката, качва се на него и си сипва вода от чешмата. Дотук добре, но котлона ми е много близо до чешмата и един ден, ние с мъж ми сме в стаята, малкия изчезва за 3 мин и аз отивам да го търся - та детето си домъкнало стола до чешмата (по същото време на котлона се варят едни буркани) и той се покатерил на стола и почти легнал върху горещата тенджера - прималя ми като го видях  Cry. Та оттогава след него върви един възрастен и го следи, ако изчезне за повече от 3 мин.  Crazy

# 678
  • Варна
Дона, ние от както в началото на лятото ме заключи на терасата, обърнахме дръжките. Сега в затворено положение дръжката е хоризонтално (като на обикновена врата),а за да се отвори се изправя нагоре. Съответно е много по трудно за Калоян както да я отвори, така и да я затвори.Малко е неудобно в началото , но се свиква...За нас е добро решение. Друг вариант, но по скъп - видях в едно училище, на което смениха дограмите - прозорците са с ключалка. Но това изисква да смените обкова...

# 679
Дона, ние от както в началото на лятото ме заключи на терасата, обърнахме дръжките. Сега в затворено положение дръжката е хоризонтално (като на обикновена врата),а за да се отвори се изправя нагоре. Съответно е много по трудно за Калоян както да я отвори, така и да я затвори.Малко е неудобно в началото , но се свиква...За нас е добро решение. Друг вариант, но по скъп - видях в едно училище, на което смениха дограмите - прозорците са с ключалка. Но това изисква да смените обкова...

много благодаря за идеята   bouquet
ами вчера доста почетох по-въпроса, пусках и тема тук във форума, но ние имаме 9 дръжки, които трябва да се оправят и още не сме решили как
има една стара тема тук във форума за тези ключалки на дръжките, но са доста скъпи - 35 лв на дръжка, а и май не са толкова здрави. Момичето, което беше пуснало темата се оплака, че за много кратко време са се развалили.
Една приятелка ми каза за модел, подобен на този и 9 такива ще ни излезат за около 100 лв с доставка, но още се колебая

# 680
  • Бургас
Привет,
момичета писна ми от тази хрема на Алекс. С нищо не минава вече 20 дни. Първо бяхме на капки, после коларгол, после 7 дни антибиотик и нищо, продължава и това е. Няма бактерия в нослето, уши, нос, гърло каза че имал задна хрема и да капя коларгол, но тя излиза в обилни количества от нослето и отделно хърка. Направо вече не знам какво да го правя.
Той пък издивявав в къщи, не го пъскам на ясла. Но не се издържа реве, хленчи, започна да се напикава. Разби си брадата 4 пъти на едно и също място. А днес е нетърпим. Не знам как ще изкарам до довечера. Няма и на кого да го оставя за 5 минути. Дано мъжа ми да се навие да го гледа за 2 часа в събота поне малко да се разсея, че иначе ще съм за лудница.

# 681
  • Варна
Лекси, съчуствам ти....Опита ли с Коризалия? При нас (цалото семейство) има отличен резултат. Никога преди не ми е минавала хрема толкова бързо. Хомеопатично е, на Боарон...Аз лично го стривам на парах и го разтварям във вода, но ако може Алекс да го смуче и хруска, може да се даде. Друга идея нямам....

# 682
Лекси, и моят Алекс има една упорита задна хрема вече към месец и вчера лекарят му изписа Назонекс. Каза да направим пълен курс на лечение с него (към 15 дни общо), трябвало да помогне. Мъжът ми като видя цената, 28 лв, и щеше да ме убие, ама го взехме. Не можем да го оставим детето все с неизлекуван нос. Та ще видим сега дали ще помогне.
Коризалията при нас не помага хич. Според мен би имала ефект, ако се започне при първи и супер минимални наченки на хрема. После вече е късно.

# 683
  • София
И аз споделям мнението си за Коризалята, че действа за започваща хрема... при вас не знам дали би имала ефект. Това което мога да те посъветвам е да спрете всички капки, щом толква време сте слагали какви ли не, те нарушават лигавицата на носа и според нашата педиатърка повече пречат отколкот да помагат. Слагай му само физиологичен разтвор, ако се запушва нослето и го карай да издухва. Щом няма бактерии, би трябвало да си мине сама. Ако не минава, може би трябва да се търси откъде идва проблема, ако е задна хрема, не съм наясно как се оправя, с капки или сама  Hug

# 684
уж действа коризалията, ама не съвсем  Rolling Eyes хванах я този път в началото хремата, давам таблетките и ги хруска, първите 2 дни уж намаля, ама ей го на станаха 10-11 дни, а сополите си текат на воля. Тази вечер мисля да почна тобрадекса, 7-8 дни, иначе не става.

Лекси, АБ през устата ли или антибиотични капки в носа? Ако и антибиотичните капки в носа не помагат, що ли може да е то  newsm78

Хекси, ами почвай ги по-рано тези капки, да не се мъчи Алекс, до 15 дни като не е минала хремата, няма и да мине.

Спор няма, че се уврежда лигавицата, но няма и да минат сополите сами, когато децата общуват с много други и си мешат бактериите  Whistling

# 685
  • Бургас
Благодаря на всички за отговорите,
и на нас не ни помага коризалията!
Хекси, този спрей е изписан на едно наше приятелче от алерголог. Котикостероид е доколкото знам. И аз съм се замислила за това ако не мине до няколко дни. Направо вече в чудо се видях
Веси, антибиотик през устата и в носа. И ефект никакъв.
Аз затова и питах, щото детето се измъчи. Секрета мина през почти всички цветове на дъгата. Преди 1 ден потече и кръв и аз спрях всичко и затова питах какво друго да търся. Днес е абсолютно воднист вече секрета. Ако до понеделник не се е изчистил трябва да търся друго решение, но какво не знам.
Тук е изключително студено, нетипично за Бургас - 7, но все пак отчетохме една половин часова разходка следобяд до магазина. Като се прибрахме мрънкането малко престана, та сега и аз съм човек.
Приятна вечер и Ви благодаря че ви има

# 686
Лекси,Лизи беше 1 месец с хрема от  кътниците.Но при нея не беше така,като при вас,а ту се засилваше,ту намаляваше,но като цяло не беше обилна.Не знам при вас,щом и УНГ не могат да помогнат...  Rolling Eyes Дано все пак намерите лек,че то си е мъка и за Алекс,и за тебе.  Tired  Hug

Сами,забравих да ти пратя  Hug !

Мунка,как е Вали? Hug

Ей,много ми липсвате всички,ама не тука да си пишем,а да се видим,както преди... Confused Кой знае кога ще стане това обаче. Rolling Eyes

# 687
  • София
... и моят Алекс има една упорита задна хрема вече към месец и вчера лекарят му изписа Назонекс.

Хекси, УНГ-лекар ли е предписал на Алекс Назонекс?
Този спрей няма детски вариант и лично аз го ползвам повече от половин година в лечение на моя алергичен синузит.
Ако педиатър го е предписал на Алекс, бих те посъветвала първо да направите консултация с УНГ, преди да го ползвате.

И ние сме със сополи от няколко дни и днес ходихме при педи.
Предписа ни МАР (на бг. да се чете) - това е нещо като Стеримар, защото е основно натурална морска вода, но съдържа и 5% декспантенол, (каквото и да значи това).
В листовката пише:
- Спомага възстановяването на болезнена лигавица.
- Подходящ е за бебета и малки деца.
- Овлажнява, прочиства и предпазва назалната лигавица:
   в помещения със сух горещ въздух
   в студено време
   в помещения с климатици
   в самолет
   в случай на повишено излагане на домашен прах и полени
- Отстранява засъхнали носни секрети
- Като поддържащо лечение по време на настинка
 Ще видим дали ще ни помогне, но със сигурност няма да навреди.
Лекси, може да опитате.

Имам и още нещо да споделя.
От една-две седмици наблюдавам при Тони един тик, който се изразява в смръщване и стискане на очите. Понякога се оплаква, че "Оченцето боли!". Днес при педи го споделих и тя каза, че до към 3-годишна възраст често се проявяват проблеми с очите. Хубавото е, че през този, достатъчно ранен, период всичко е поправимо. Даде ни направление и ни изпраща при конкретна лекарка, на която има доверие. Утре ще се обаждам да видя кога ще може да запишем час за преглед.

# 688
Мейче, аз май ги гледах тези капки в аптеката /може и да не са същите де/, аптекарката обясняваше, че  и те имали морска вода, но били лечебни - може би са същите.  Бяха към 8 и нещо пари. А как е Тони с "бе" - то /сега се сещам за това/. Откакто моя ходи на ясла, почти след всичко слага "бе" /"това пежо, бе"/  Close непрекъснато повтарям, ама не се отвиква току-така...

Няма оттърване от тия сополи и тва си е  #Cussing out

а какви студове дават другата седмицаааа  #Crazy

# 689
  • София
Веси, сигурно са същите капки. Купих ги за 7.20лв. Точно лечебни са, не са просто за промивка, както Стеримар-а и си имаме точна дозировка на рецептата за тях.
За "Бе"-то хич не ми се говори  ooooh! ! Мобилизирали сме се цялото семейство да му втълпяваме да не го прави, но не вдява - казва си го почти на всичко! Трудничко май ще се справим с отучването  Tired !

Общи условия

Активация на акаунт