СЕПТЕМВРИйчето ни сладко вече става кака, батко!

• 28 020
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Емук дарлинг  Laughing пак ме развеселиха твоите разкази  Hug

Мунка, суийтхарт, моите разкази са си направо "Разкази от криптата". Винаги има съспенс.

# 76
Пиша за последно, защото не обичам недоизяснени неща и вярвам, че "неприятното чувство остава". Чуденката ми си е за моя сметка, никого не съм искала да соча с пръст или да обиждам. Както аз не се обиждам, че някои ме намират за странна и не ми одобряват възпитателните методи. Кали, с теб сме обсъждали какви ли не възпитателни теми и точно към теб най-малко съм искала да изразя някакво неодобрение към това как си гледаш децата. Нито имам право да го правя, нито резон. Знаеш, че ти се възхищавам в много отношения и от теб винаги съм търсела по-скоро съвет, отколкото аз да се опитвам със скромния си опит да ти давам акъл.  Hug Не приемай нито ти, нито останалите, коментара ми по този начин. Писах вече, че всеки родител има правото сам да решава за детето си.
Е, поне се надявам "камъните" за количката, бибата и памперсите да не са били хвърлени към моята градина. По стечение на обстоятелствата не ползвам нито едно от изброените, но изборът беше изцяло на Алекс - бибата я отказа съвсем сам още преди годинката (тогава даже предпочитах да си я беше ползвал още известно време), дневните пампи ги махнахме засега успешно и по-добре, че май направи алергия към Пуфис (има неприятен обрив на кръста и това ще ме принуди вече да събера смелост и да махна и нощния памперс), а количка няма смисъл да ползваме, иначе все още си я имаме.
Веси, никой никъде не е писал, че режимът изгражда характер или би направил детето по-добро или примерно по-успяло в живота. Нито твоето ще стане по-добро от това, че не яде сладко, нито моето от това, че си ляга по-рано. Всичко е въпрос на личен избор на нас, майките, с надеждата да даваме най-доброто на детето си. Всички се стараем да имаме щастливи и здрави деца, дето се вика, целта ни е обща. Защо го превърнахме в проблем?

Дребното нощес се събуди в 5.22. Направо не е истина. Това моето дете сигурно са го сменили в родилния дом с някое от ранобудно семейство. Mr. Green  
Ако не ти беше одрал толкова кожата, можеше и да хване дикиш това предположение.  Mr. Green

Саморасличе, много ми е познато това с погледите по детските площадки... Разбирам те и да ти кажа, аз гледам да се зареждам от позитивните моменти и живея за тях - когато Алекс ми е миличък и ме прегръща и е сговорчив и усмихнат. Опитвам се да забравям гневните изблици и цялото непослушание, заради което понякога преграквам от крещяне и пак няма резултат.  Embarassed  Rolling Eyes  Желая ти все пак, дори да си изгубила надежда, да получиш още един подарък.  Hug

Ески,  Hug  Hug  Hug от една "сива" майка за друга.
Тео, и за теб много  Hug и  Peace

# 77
  • Бургас
,Привет,
Аня, успех с преместването и по-малко умора! Дано си изкарате незабравима Коледа в новото жилище!
Винаги ми е било много интересно, точно заради различните мнения и уважението ни една към друга. Уважавам решението на всяка майка да гледа детето си така както намери за добре и това е правилно, защото всеки човек е различен, всеки има различни нужди и пре него действат различни неща! Много се радвам че пишете тук, защото от всяка от вас взимам по нещо малко или нещо много и сте ми много по-полезни от книгите за деца!
Страхотни нови аватари видях на Ески, Пебси, Краси, дано не съм пропуснала някого!
Тук времето беше страхотно тази сутрин, но сега стана облачно и мрачно! Явно пак ще се застудява. Дребчо и тази седмица ще стои в къщи, защото ме е страх от грипа, а пък в яслата пак взимат всички деца без да гипроверяват дали са болни.
Ками, бързо оздравяване на Косе! Благодаря ти че преди много време сподели че си очарована от филма Здрач. Аз го гледах, но наскоро си изтеглих книгите от нета и сега чета четвъртата. Много ми хареса, така че голямо  Hug

# 78
такааа, изяснихме се, разбрахме се, няма неразбрали, време е за следващата тема "за" и "против"  Joy

Ками, пиши как е Косето.

# 79
Лекси-като приключиш с книгите Здрач-издадени са и 4те вече в БГ,минавай на сериала Дневниците на вампира+за сега са публикувани в БГ 2 от книгите,Истинска кръв също го препоръчвам 2сезона са минали до сега на сериала,но е малко по-хард.Но щом ти хареса Здрач,със сигурност и Дневниците ще ти допаднат Mr. Green
Косе днес няма Т,но има сополи,които се стичат в гърлото и като спи се закашля,буди се,а понякога повръща.Док му изписа обичайните лекове,от които едва ли ще му мине-вит.С,осцилокок.,тусавит сироп,панадол и капки.Досега не се притеснявах за свинския грип,но напоследък освен в яслата излизахме на публични места и може да е лепнал нещо.А цели 2 месеца се задържа...Днес четох,че срещу грипа превантивно препоръчват Есбериторикс...А докато чакахме в поликлиниката,навсякъде хора с маски...всеки кашля...ужас.Дано тази нощ няма Т,че снощи цяла нощ гореше...направо откачих.И само бълнува насън и си говори....

# 80
здравейте и от нас  Hug
гледам, че доста голям спор се беше развихрил, но не четох всичко. Ами според мен няма майка, която ако иска може да наложи режим на детето си. Моето мнение е, че детето налага режим на майката (или на този който го гледа). Съмнявам се че всички деца в детската градина спят еднакво от 13-15 ч. независимо, че лелките ги слагат еднакво. Така че не може според мен да се каже, че режима се налага от някой.
Да ние махнахме памперса на 1,5 м. и да напикава се още. Искам да кажа нещо - ние ходихме на ясла - 2 дена за по 3-4 часа и резултата е - 2 пъти наакване в гащите. Моя син, никога ама никога не е акал в гащи, памперс и т.н от 7 навършени месеца. Та аз въвела ли съм режим или не? ами не съм, той си е ходил на гърне, защото така се прави при мама и ето среща малко стрес и давай в гащите. Ако аз бях въвела "режима" гърне, не би трябвало това изпускане сега след 1,5 г.
затова мисля, че неправилно е обвинена Хекси за режима, според мен Алекс си го е направил и затова не и е трябвал бебефон. Дамян също има отделна стая, но никога не е спал там - сложих го за една вечер и след като станах в 3ч. през ноща за 5 път го взех при мен. И да аз улесних себе си, не че не съм искала да спи отделно. Аз и сега искам, дори сложих креватчето му до спалнята ми и резулата е че той спи на спалнята, а неговото легло е отрупано с играчки  Mr. Green

# 81
  • Варна
Донааааа,Донааааа - изпуснала си нишката на спора  Joy  Хекси не е обвинявана за режима на Алекс, напротив тя е от отбора на онези мами с дневниия режим, който ние другите неорганизираните не можем да достигнем  Joy
Айде, стига наистина вече.... Whistling  Поне аз се оттеглям. С най-добри чуства към всички. Да`н си помислите нещо Hug

# 82
Оф,днеска хубаво купих клеева,ама сега как да я давам
Марито беше писала , че дава  и за капка нос беше писала се смесва със сребърна вода,ама у наше села за сребърна вода не са чували в аптеката newsm78,моля да споделите как да обесня в аптеката за сребърна вода и кажете как давате клеевата и обещавам ще си запиша Crazy

# 83
  • София
Мирта, Весето беше писала, че от клеевата се капва по една капка за годинка живот в мляко или сокче, че не е много приятна на вкус. Т.е. за нашите мъници по 2 капки. А пък jiji-m беше писала след консултация с тяхното педи, че за тази възраст се дават 5 капки.
Лично аз му слагам на Тони по 5 капки в млякото вечер, сутрин преди закуска го "черпя" със Саностол.
За сребърната вода + клеева като капки за нос - не съм ползвала и забравих какво е съотношението. Някой друг ще отговори; Марито май беше най-запозната.

# 84
 Sick опс извинявам се, че разрових пак темата

аз исках да кажа, че той е направил режим, а не тя на него  Embarassed

понеже има и мами дето не харесват режима (като мен) но ни го налагат децата  Twisted Evil

хубава вечер от мен  bouquet

# 85
  • София
клеева тинктура вече давам на Дани по 4к. сутрин и 4к. вечер в малка чаша мляко, това зимния сезон, през останалата част от год. само 1 дневно (тогава по-скоро забравям да давам).

# 86
КалиМей, Аня Благодаря за бързия отговор  bouquet, а разреждате ли ги(както пише на шишето) или капите от шишето, в което са купени

# 87
  • София
Капвам от шишенцето без да ги разреждам, направо в млякото.

# 88
Миртичка,

"За деца дозите са по 1-2 капки за всяка година от възрастта на детето (например за 2-годишно дете - по 2-4 капки на прием. За да не дразни с лютивината си, клеевата тинктура се разрежда преди прием с малко вода, чай или мляко. Взема се на гладно. При хрема може да се използва като капки за нос. За целта към 5 мл преварена вода или още по-добре 1% разтвор на готварска сол се добавят 1-2 капки клеева тинктура. 5 пъти дневно се накапват по 3-4 капки във всяка ноздра. Разтвор в същата концентрация може да се използва и за гаргара".

и още http://lechebnik.net/index.php?item_id=64

# 89
Поспаланке, това лято живот и здраве, дано се засечем в Ямбол и тогава ще съберем едно цяло ямболийче, че видим какво ще стане  Laughing Много  Hug за твоя сладур  Heart Eyes

Дона, а ти сигурна ли си, че Дамян се е наакал от стрес, а не е било, защото някой не му е обърнал внимание навреме? Wink

Веси, давай следващата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт