СЕПТЕМВРИйчето ни сладко вече става кака, батко!

• 28 022
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Ески,Пебс,Краси - много готини снимки на децата в подписи и аватари Peace
Аз не мога да се въздържа да не се включа в темата Simple Smile - изчетох я с огромен интерес и така като гледам май-май с Весела ще правим клуб на "неорганизираните,лоши" майки Laughing
Ема няма раждам от раждането си до днешен - сега вече го няма кърменето като фактор/защото суче само вечер на заспиване и рядко на обяд за заспиване пак/ - но то с такова човече като моето режимът е мисия невъзможна ooooh! Няма да се оплаквам,защото много исках детенце- и сега макар ужасно палаво,лудо и до умопомрачение невъзможно,то си ми е сбъдната мечта Hug - само дето тая мечта ще ми съкрати живота/което пък е доста добре,че не ми се живее с лешоядите и орлите/.
Още сме на памперс,количка ползваме - бибата съм аз,но само за заспиване вкъщи. Така,че имам и аз 3 точки Peace - гушкам я много,спи с мен и баща си.Колкото и да ми е лошичка гледам да изживея всеки момент на макс,защото за разлика от много други "нормални" двойки, аз може и да нямам шанс за друго дете - тоест сега му е времето за гушкане,глезене,заспиване късно и какво ли още не. Надали ще имам друго бебе да гушкам и глезя Confused. За това и мисля малко по различно за много неща...
Преди бях доста рязка и доста крайни позиции заемах за много неща,но за тия 2 години много се промени начинът ми на виждане на децата,по край контактите с много майки и деца. И най-вече на много неща ме научи моето по различно патенце.Нали виждам как вм гледат по площадките и заведенията,когато съм с Ема Whistling - чудят се невъзпитана ли е,бебешки пубертет ли е,какво и има.... Laughing

# 61
Samorasliche, евала за това как хубаво си го описала нашето положение!

# 62
Тео, възпитани са хората при вас явно ... тук ми се е случало 2-3 пъти като вляза в съседния магазин, с количка естествено, че иначе съм като натоварена кобила, че и с кобилче на ръце, уж да се шегуват: "уууу, колко си голям, а на количка се возиш още"  Laughing

и при нас беше вълшебно времето - всъщност сутринта беше отровно-мъглива, но ние се качихме към планината, там пък едно слънце се беше отперило  Party естествено, моят синковец се изпоти след половин час от бягане и вдигнахме палатките наобратно да се преобличаме в колата и да си ходим, че то косата му беше като току-що измита ...

Саморасличе, нали знаеш, че мечтите могат да се сбъднат  Hug  Peace

Вале, за съжаление този ефект е краткотраен - най-много едногодишен или две  Mr. Green

Люси, с лазер ли махнахте сливицата?

тези, които са ползвали Тобрекс, Тобрадекс или др. антибиотични 7 дневен ли е по принцип курса на лечение? /че аз нали си го самоизписах, на листовката не пише, а не са излезли още резултатите от изследванията .../

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ - МАЛКИ И ГОЛЕМИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!   bouquet Честит празник и на всички милиционери!

# 63
Весела, моята приказка се сбъдна - но само аз знам през какво минах докато се сбъдне Rolling Eyes И честно казано не смея да мечтая за втора приказка,макар да ми се иска много,много.....За около 270 000 двойки няма дори 1 сбъдната приказка - така,че не мога да не съм благодарна за най-големия си и незабравим коледен подарък Praynig
....ох,спирам,че пак се присетих - много ми е мъчна и натоварваща тая тема Sad
Ей, за това си глезя детето- колкото и да не е правилно в очите на околните. Макар и самата аз да знам,че наистина не трябва да се прекалява,щото после ще ми излиза през носа ooooh!

# 64
  • Асеновград
samoraslicheHug Hug Hug Въпреки,че си минала през нещо кошмарно,и само ти си знаеш какво ти е струвало....ти имаш най-невероятното щастие  Hug А понякога нещата се случват,дори и да не ги очакваш,така че...нищо не се знае  Hug Hug
А какво има след 1 месец и 23 дни  Rolling Eyes ( ако искаш не отговаряй  Hug Hug )

# 65
Саморасляче,  Hug Hug Hug Ама "там" защо вече не се разписваш? Иначе и аз като теб мисля относно детето, само дето понякога съм "лоша" и се карам и пошляпвам леко Mr. Green
Абе къде го видяхте това слънце днес бе хора, тук си беше мрачно и мъгливо. Поне беше топло де....

Редактирам се, щото се върнах назад и прочетох мисля Тео, че ние определяме режима за спане и храна. Еми аз много искам да видя как ще приспиш дъщеря ми в 8,30-9 вечерта.  Sunglasses Sunglasses Sunglasses

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 23:11 от Марито

# 66
Саморасличе, от сърце ти пожелавам да имаш още една сбъданата приказка!  Hug  И дано втория път да не минаваш през никакъв кошмар  Praynig Hug Обаче това дето го пишеш, че я глезиш и всичко останало, го прави всяка майка кажи-речи, а и никой не знае предварително колко деца ще има. Никоя майка не глези малко първото си дете, защото знае, че после ще има още поне едно и тях ще ги глези повече  Peace Като имаш второ детенце и него ще глезиш, въпреки, че вече си глезила много първото, така че това с едното дете не е довод "за" угаждането на децата  Wink Просто всяка майка (и татко), които много обичат децата си, ги гушкат, целуват, милват и глезондрят колкото си искат. И това е нормално - всяко дете трябва да чувства, че е обичано от мама и татко, защото това му дава увереност в живота  Peace

Аз също като Тео мисля, че ние сме тези, които определяме режима на децата си за спане и ядене. Разбира се, че не всичко и винаги е под наш контрол, но това не значи, че не можем да го направим и трябва да се откажем. Както за почти всичко в живота и тук се правят компромиси и от двете страни - детето показва какво иска и как го може, а ние сме тия, които трябва да определим дали това е добре за него или не и ако не е, да се опитаме да "подредим" доколкото е възможно нещата.  Peace Ясно е, че няма чисто черно и чисто бяло за това е правилно и кое не и кое може и кое не може да се повлияе/определи от родителя - животът и всичко в него е сиво до безбразие. Няма пълно щастие, както се казва, но всички съзнателно или не се стремят към него  Wink

Аз съм една средностатистическа майка - много обичам да се гушкаме с Деси, много я целувам, много я мачкам, много й угаждам даже. Но в същото време и много й се карам и много бой яде по дупето, когато прекали с бели, непослушание и т.н. Не искам детето ми да яде боклуци, но пък й давам шоколад и бонбони сравнително често (няколко пъти в седмицата), обаче гледам да не прекалява - има си мярка, която трябва да знае. Не смятам, че детето ми трябва да яде торта често и че е нещо хубаво за нея, но пък съм й давала да яде, когато сме били на рожден ден - защо не? Държа Деси да си спи сама в нейното легло и да си заспива самичка, но ето например, докато пишех този пост, тя се разрева и след три пъти ходене и успокояване без ефект, накрая вече е легнала на моето легло - но сега е болна, кашля много и явно й е много дискомфортно, затова й 'позволявам' такива 'волности'. И така, една сива майка - нито много добра, нито много лоша в очите на другите, но надявам се най-добрата в очите на моето дете  Peace

# 67
Емук дарлинг  Laughing пак ме развеселиха твоите разкази  Hug

Видях че се сравнявате кой е 3 от 3 по някаква класация, но всички губите - ние сме 3+ от 3 (плюсът е за "екстра"), защото както знаете преди време може да отказахме смученето на пръстче с помощта онова магическо мазило за пръстчета, но затова пък ВЕЧЕ смучеме редовно биба - даже на улицата излизаме с нея, да се покажем в квартала.
Това го усвои наскоро от яслата защото там ходят малки деца с биби, и тъй като моят го знам какъв е калпазанин, съм сигурна че им ги взима и им ги смуче, после госпожите се обясняват на майките че бибите са се загубили но ще ги потърсят - това ми говори достатъчно.

А по въпроса за режима за спане, ще пиша друг път.

Лека нощ, целувки  Heart Eyes

# 68
май трябваше да добавя още точки в "класацията", но  въобще не очаквах, че ще се превърне в такава  Mr. Green
Саморасличе, само ти си знаеш каква е "цената" на Ема  Hug  Само хората, които са го преживяли, знаят за какво става дума ...  Без да влизам в конфликт, си мисля, че при проблемните двойки "едното дете Е довод "за" угаждането на децата"...
сега се размислих - и какво толкова искат тия деца и с какво им "угаждаме"? Толкова ли е престъпно детето да заспивало час или два по-рано или по-късно, да заспива в "чуждо" легло, да яде, спи и прави всичко в неточния час и да не му се угаждало? Аз не съм израсла по часовник, нито по книга, не си спомням никога и да са ме "пошляпвали" ... И въпреки това, едва ли съм най-упадналия човек в страната ... за едни е важно - едно, а за други - съвсем различно. Примерно за Ескарина хапването на шоколад и бонбони, няколко пъти в семицата, т.е. често, за мен е неприемливо. Аз предпочитам детето ми да е "нережимно" /да заспива час по-късно, в чуждо легло и т.н./, но пък да не яде сладко или поне не толкова често /имам си своите съображения/. Въпреки това, това си е мое мнение и не го натрапвам на никого, и, да не прозвучи грубо, но не се втелясвам въобще дали и колко сладко ще яде другото дете. Важното е, че моето няма да яде. Стремя се моето момче да има добър сън и навреме, но не мога да му наложа кога точно да заспи. Ей на - тая вечер стиска детето тия оченца, ама сънчо не идва.
Означава ли, че "режимните" деца ще бъдат по-добре възпитани или пък по-добри? Не говоря децата да бъдат оставени без надзор или пък родителите да бъдат безотговорни, но мисля, че значимото във възпитанието на един човек не е точно почасовото му отглеждане и спазването на режима. И преди да скочат всички, ще кажа, че също съм "за" реда, но не за казармения ред... както и за  това непрекъснато да му се "набива", макар и негласно - "тук редът определям АЗ". То е ясно, че ние го определяме, но не това е начина.
Нека всеки отглежда детето си както намери за добре и нека да не осъжда другия кое е редно и кое не, всеки има право да изкаже своето мнение, но е важно да се уважава и мнението на другия /без значение дали го считаме за правилно/.
и въобщеееее, разговорът пак се превърна в за и против  Mr. Green

Мунка, няма лошо - пак си имаш бебенце с бибичка  Mr. Green

# 69
Косе е болен,цяла нощ не свали Т,до сега не се притеснявах за грипа...ама сега...ще го водя на док,че да видим.Добре,че днес не съм на работа,че не съм мигнала #Crazy
Косе отказа бибата отдавна,след историята с афтите.Спинка си при нас,количката не я ползваме.Пампата-кога е накеф казва,кога-не в пампата.Но общо взето не му е приятно да ака в пампата.Сладко за съжаление хапва повече от колкото бих искала,особенно бонбони.Сега баща му е тук и се опитваме да го лъжем яко,та мисля,че понамалихме количествата.Ама постоянно някой мъкне нещо сладко или подарява и ...

# 70
  • София
... ще кажа, че също съм "за" реда, но не за казармения ред...

Веси, аз не мисля, че когато става въпрос за толкова малки деца, може да става дума за "казармен" ред.
Под режим лично аз разбирам: закуска, обяд, сл. закуска и вечеря в часовете, в които и възрастните ядат (обикновено) + следобеден сън, когато е времето за него и нощен сън през нощта, естествено. Но дали детето ще огладнее в 12ч. или в 13:30ч. за мен няма значение; със сигурност не си поглеждам часовника дали е станало 12:23ч. за да му тикна първата лъжица в устата. Същото важи и за съня - дали ще заспи следобед в 13ч. или в14ч. или още от 12ч. ще поиска да спи, не е от значение. За мен важното е да се спазват относителните временА, а не точните по часовник. Детето не познава часовника, но има представа (макар и нищожна) за време. И когато има режим, то расте спокойно, защото знае, че като огладнее например, значи е време за ядене, а мама не пропуска такива неща. Ако се остави на него да си "казва" когато иска да яде, то свиква, че му се "ходи по гайдата" всеки път, когато и  каквото поиска, а това не е много възпитателно. Същото е и със съня. Тони вече си казва кога му се спи и това супер много ми помага.
Така като ви чета, досега не съм установила да има майка, която да не е направила някакъв режим на детето си.

Ески, със сигурност си най-добрата за Деси  Hug !

Саморасличе, всички деца са ни дар от Бога и всяко едно от тях е чудо само по себе си.
Много се радвам, че при теб чудото е било възможно и резултатът изпълва дните ти с тази радостта, която всички споделяме.
 Hug Hug Hug Hug

Ками, дано бързо да се оправи Косето  Praynig !
Бързо оздравяване на всички, които са болнички!

И да честитя на патерички Имения Ден на малки и големи вчера   bouquet !
С пожелания за много здраве и късмет!!!

# 71
  • Варна
Добро утроооо! Предлагам да прекъснем темата за и против режимите, че все някой се чуства неоценен .....
Подкрепям поста на Веси и предлагам всяка да продължи да се грижи за детето си, както смята за добре, без да се обижда или да счита за нужно да се оправдава за нещо. Всеки си има своите причини за всяко едно решение и действие.  Hug

Да ви кажа аз - моя хубстних вчера за първи път изяви интерес към форумските мацки. Бучка с пръст по снимките и пита "мамо, кой това" и аз обяснявам. Обааааче, най-голям интерес предизвикаха Деси на Ески и Ани на Краси. За Деси каза  "Кажи мамо доди" (кажи и мамо да дойде)  hahaha А за Ани му казвам - "помниш ли,че през лятото играхте с това момиченце?", той вика "даааа" (остава и да му повярвам,като се има предвид, че всички търчаха на различни посоки  hahaha ) И допълва "мамо, ичем очи `гайми, кажи мамо"  (искам още да играем, кажи и мамо) .
Така, че казала съм  Joy.

# 72
  • Асеновград
Добро утроооо! Предлагам да прекъснем темата за и против режимите, че все някой се чуства неоценен .....
Подкрепям поста на Веси и предлагам всяка да продължи да се грижи за детето си, както смята за добре, без да се обижда или да счита за нужно да се оправдава за нещо. Всеки си има своите причини за всяко едно решение и действие.  :hug

Peace Peace Аз затова не искам да говоря по тази тема,защото не виждам смисъл.Всеки си преценя сам как да се грижи за детето си,и за всеки би трябвало това да е най-добрият начин.Хора различни,мнения-също,и т.н.  Peace

Поспаланче,да го нацелуваш твоя сладур от Ани Heart Eyes кажи му,че може би пак ще си играят (стига да решим пак да дойдем във Варна това лято ,което е почти сигурно,де  Mr. Green )

# 73
  • Гърция
Абсолютно съгласна съм с Escarina и Kally May. Режима създава чувство за ориентация, сигурност и спокойствие у детето. Това не са мои заключения, а факти. Не ми представлява трудност и не се чувствам лоша майка, че съм създала ред в живота на дъщеря си, нито мисля че се лишавам от нещо.
Тази полемика ми напомня периода на кърменето Wink Peace.

# 74
  • София
Аня, представям си колко ти е тежко с това преместване... Обикновено жената отнася най-много - опаковане, разопаковане, редене, а и огромна доза чистене.  Tired Мисли само за това колко ще и е хубаво в новата къща и че ще мине. Кофти дни/седмици ще са, но тази Коледа ще ви е по-прекрасна (предполагам и по-нашироко) от предишните.  Peace
да, това ни е идеята, за същия наем се местим на доста по-широко и децата най-сетне ще са си в своя стая. хубавото е, че снощи имаше доста помагачи, които разбират точно от бояджийство и за 3 часа на 2 от стаите таваните и стените бяха готови.  Shocked аз не можах да повярвам. Grinning та, види му се краят, неделя е голямото преместване... после чистене, купуване на някои мебели, нов мокет в хола и т.н., но съм доста по-спокойна вече. Whistling

Веси, детската работи до 6:30 и всички децата ги взимат предимно в минутките м/у 6:15 и 6:20. Laughing просто се засичаме с доста родители по коридорите и няколко минутки след това се позпразват стаите. Simple Smile но е частна, за държавните знам, че правели проблем след 5ч., шантава система, кой ще ми го вземе в 5ч., като аз до 5:30 съм на работа...

Веси, имаше някакви упражнения за гърди в книгата за бременни. Май е време да се замислим за стягане на бюста Wink
Някой да е ползвал онзи гел на Bilka?
аз го имам, ползвах го в началото и го забравих, така че дали има ефект от него не знам. но определено забелязвах разлика след тренировка и то седмица-две след като започнах. за съжаление толкова отдавна не съм слизала до фитнеса  Confused нещо умора, недоспиване, много кафета не си пасват с фитнес. Tired заканила съм се като приключим с местенето пак да се захвана.

количка Дани не ще да ползва, но аз искам. Mr. Green просто малко множко ми идва да тичам и след 2мата и ако ще се ходи някъде по-далеч взимам количката, обикновено се вози в едната посока, а навръщане се гонят с Емко, а аз слагам покупки, ако съм пазарила нещо. или пък Емко решава да се вози, че бил изморен  Mr. Green и сме интересна гледка - малкото върви, голямото на 4 и половина се вози (случвало се е да ни позаглеждат хората  Laughing). но ако зависи от Дани определено предпочита да тича или с колелото, напоследък даже е хвърлил око на колелото на Емко, та се чудя  newsm78, а триколката не умее още да я кара сам.

Общи условия

Активация на акаунт