Отговори
# 195
А за болницата само нощници ли са нужни, няма нещо анцунг, блузка това-онова ако ни е хладно...

Питай най-добре Миленка (ако ще раждаш в АГ), на нея и е най-прясно.  Peace

За МД да кажа - нищо връхно не е нужно. Ужасно е топло а и няма на къде да се ходи много-много. Миналия път бях взела един халат, който така и си върнах необличан (само дето го прах 2 пъти - преди и след болницата). Първата нощница, която си облякох беше без ръкав - в сравнение с умерените температури в които живеем, ми се стори нечовешки топло.
И чорапи дори не са нужни.

Моите хормони от скоро са подскочили до небесата. Но слава богу само положителни емоции ми докарват.
Радост, еуфория, много ми се ражда вече! 

# 196
  • Велико Търново
Здравейте момичета!

Да попитам опитните мами, дали увеличеното вагинално течение е някакъв признак за скорошно раждане, че от 2 дена, особено тази нощ голямо течение, голямо нещо. Другото което е доста учестеното ходене до тоалетна, та се чудя дали бебка е слязла вече.

Иначе снощи оконателно дръпнах ципа на чантата за родилното и вече съм в очакване. Сега притесненията ми (може и малко смешно да ви звучи, ама така е) са дали ще разпозная признаците за раждане  newsm78

Желая ви приятен ден!

# 197
evita83! Аз ще съм в АГ ако питаш за там  за пред родилна и родилна зала ти трябва ношница с нея те качват нагоре, а после пижама или 2 както си прицениш, но горншцата е желатело да е с цип или копчета (по удобно е за кърмене).
за съм си приготвила и едно халатче което топли мн. и рпедното раждане ми свърши чудесна работа, когато имах посещения или слизах за кафе.

# 198
  • Smolyan
Здравейте  Heart Eyes
Някой знае ли нещо за Ласи?

# 199
Здравейте момичета!

Да попитам опитните мами, дали увеличеното вагинално течение е някакъв признак за скорошно раждане, че от 2 дена, особено тази нощ голямо течение, голямо нещо. Другото което е доста учестеното ходене до тоалетна, та се чудя дали бебка е слязла вече.

И аз се вкючвам със същият въпрос , че тук от едно известно време течението ми така се засили....Няъде по рано се споменаваше че може да са околоплодните води и това ужасно ме притеснява , В сряда съм на доктор и ще попитам , но дотогава все ще се притеснявам Cry

# 200
Много мамчета липсват напоследък, и Милейдито я няма.....Портман днес не се е отчитала също. Lassi  последно е писала в Петък, а иначе е влизала и днес.. преди малко във форума...

# 201
  • Варна
Не се шашкайте излишно. Околоплодните води няма как да се сбъркат с
вагинално течение. Дори да изтичат по малко, което ми се е случвало,
няма нищо общо с вагинално течение .И като обилност, и като консистенция.
Следете да няма кървави жилки, да се окаже тапа, а не води. Въпреки ,че
 и нея трудно ще сбъркате предвид пихтията която представлява...

# 202
  • Варна
Здравейте!

Честито бебче на Revelinka

Аз събота и неделя го ударих на разходки и пазаруване. В резултат на което си имаме вече легло, чаршафчета, една мнооого сладка хавлийка. Не съм купувала много неща, само най-необходимото. Бабите казаха че искали да купуват дрехи, ама като се родяло бебето. Предварително не щат и да чуват...
За болницата взех нощници и гащи, ама чанта не съм гласила още - даже незнам в какво да си подредя багажа. В някакво сакче май ще е най-удобно?
Аз даже не знам как ще раждам още, сега в четвъртък съм на преглед, да видим на къде се е обърнало бебето....

Относно увеличеното вагинално течение и аз го имам от една-две седмици, но не му се шашкам много.
Обзема ме някаква паника с тия води, през нощта като се пробудя, чак се стряскам и се проверявам да не са ми изтекли водите. Направо ужас....като кошмар ми е!

Лек ден на всички и очакваме само добри новини тази седмица!!!

Сетих се да питам майчетата раждали секцио един глупав въпрос, по време на операцията с нощница ли ще съм или гола? Никога не са ми правили операция и затова...

# 203
да ви разкажа за Ж.К. в петък при моята докторка всичко мина добре, но док. които ще ме изражда ми смени термина от5 на 12.12. мекари бебона никак данее малка 3200 мисля че дори е малко над - нормите.
и ме "зарадва", че колкото и да порасне до дек. няма да има цезарово (понеже съм имала хубав таз и ще мога да се справя с нормално) е разбирасе ако не настърят усложнения.

# 204
  • Варна
dori_ta в Майчин дом си с нощница ,намотана над кръста, като на млада булка
през първата брачна нощ  Mr. Green После като ти сложат памперса след операцията
ти смъкват и ношицата в смисъл вкарват те в приличен вид, да не си размандена. Wink

# 205
Привет!

Zuzi, от вчера се каня да се те успокоя, ама пусто все се залисвам с нещо. Пък цяла сутрин се разправям с един скрин - като го доставиха, се оказа, че липсват половината елементи за сглобяване, та си разменяхме капите с продавачите.
Благодаря, че ме мислиш! Hug Hug Hug

Иначе са ме налегнали едни отоци и едно кръвно от събота насам, направо жива прееклампсия ме цапна, ама следобед да видим и доктора какво ще каже по въпроса - да не взема и за да се прередя на опашката за бебета Mr. Green

Теди- не знам какво имаш предвид под къде ще споделяме, мисля, че и Pamivo тия дни се тревожеше по въпроса, но да отговоря.
След като всички родим, мохабета ще се премести в подфорум "Родени 2009" , така че споко - с нови сили и емоции ще споделяме там.

Нормално е секрета от влагалището да е увеличен, кофти тръпка, ама това да е проблема.
Още не съм си спретнала багажа за болницата  -само го приказвам от 10 дена.

Чао засега, после след прегледа ще се отчета пак

# 206
  • в огледалото на живота
Здравейте мамчета!Как е настроението в това хубаво временце?Аз преди малко се върнах от разходка със синковеца,нали са в грипна ваканция,та решихме да поразтикаме малко/гледам да няма мн.хора наоколо/,все пак не става да се барикадираме в къщи...И тази нощ я прекарах на пресекулки,голямо ритане,голямо скачане моита бебка/а уж казват в края нямало място много да шава-дрън-дрън,шава си та не спира/,да е жива и здрава!Сядам малко да поуча,че в събота е последния изпит,дай боже да мине и свърша семестъра.Колибри,как е малката,надявам се по добре?Да се оправяте бързо!До скоро! Wink

# 207
Ееех, най-после и аз да се разпиша!
Преди всичко - честити и много здрави и послушни бебешоци на Поли, Милена, Пепинчето, Катрин и Равелинка! 
На болните - бързо да  #2gunfire вирусите и да оздравяват. Между впрочем и моята щерка в петък вечерта вдигна изведнъж 39С, но успяхме да овладеем положението с ударни дози Инфлоцид, който по принцип не й действа, но този път... И всичко свърши за една вечер. Какво беше това, така и не разбрах. И слава Богу, де!
Иначе да се похваля, че от два месеца сме в нова квартира и затова не ми и остава време да пиша, но пък с четенето нищо не съм изтървала. Чеиза на бебо е готов, чантата за родилното още не е, но вече се взимам в ръце и ще я стягам и нея. Бях писала мноооооооого по-назад в темите, че засега чакаме момче - Мехмет, на дядо си Митко (кръстница е каката, естествено). Преди месец беше 2,340 кг, а днес ще разбера колко е порастнал. Ако се съди по ритниците и болките в ребрата ми, трябва да е минал 3кг.
Имам и един въпрос. Преди 5г като раждах, искаха да си носим и едно шишенце йод за промивки. Знае ли някой дали още е така? И един съвет за тези, които имат проблем с хемороиди. Вземете си в багажа и някакво мазило (аз лично ползвам Масту С Форте), защото след това, кото преживях след предишното си раждане, трябва да ви кажа, че косата ми се изправя само като чуя "хемороид".
Лек и успешен ден на всички!

# 208
Теди- не знам какво имаш предвид под къде ще споделяме,

до скоро бяхме в подфорум "колко са големи декемвийските кореми", а сега  тои е заключен явно защото неможе да се пише ровече
предполагам че и вие неможета да пишете там, а не само аз!?  newsm78
моята бебона иска явно да полегна малко зада нея притискам толкова немога да опиша точната форма на корема ми когато реши да шава и натискаот вътре (такава геометрична форма несъществува) preggo Simple Smile

# 209
Привет и от мен!
Много се радвам, че първите ни декемврийчета са добре, а се надявам и майките им да се възстановяват бързо!
Днес бях на ЖК, въпреки обявената грипна епидемия - и аз като Ласи се оплаквам от подути крака през последните няколко дни! Изследванията са добри, според акушерката това било вече от тежестта - "те момичетата бременни в 4-5 месец са по-подути от теб, ти искаш всичко да ти е наред, не става така!" Добре, обаче аз нали съм длъжна да се грижа всичко да е под контрол!
Лекарката ме изненада, че има двойно увита пъпна връв около бебето, и се налага да се изражда със секцио, въпреки моето желание за нормално раждане... Та се чудех - има ли някоя от Вас , при която се е установило такова "увиване" и какво е мнението на вашите доктори?
Относно "мерките" на бебчо - отговаря на седмиците, освен краката, които са доста по-дълги /все пак родителите му са по 1,85!!!/, и вече е достигнало невероятното тегло от 3,00 кг!!! Похвал!

Общи условия

Активация на акаунт