ФЕВРУАРЧЕ МНОГО СИЛНО РИТА, ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!! (28)

• 25 792
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Роси, Бени, Велв, Стар, Далче благодаря за хубавите думи!  Hug Heart Eyes Flowers Bouquet

Излъгаха за времето, че ще се позакрепи следобяд Confused Днес съм вкъщи, утре ще има да обикалям до поликлиниката, банката и т.н. и ще наваксам.

Тази статия ми попадна и ми хареса http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-11-12&article=301507   Предлагам я и на вас, въпреки че нещата си ги знаем, но за леко припомняне все пак как имунитета да ни е на 6  Peace

Хубав следобяд!

# 421
Мамчета, влизам да ви се оплача  Sad
Ходих до ЖК да си взема направления за изследвания.Всичко ОК, но заваля и аз реших с автобуса да се прибера. Качих се на абсолютно празен автобус...Попаднах на шофьор който си мислеше явно, че кара животни...На светофара точно преди мойта спирка реши, че трябва рязко да спре и жената, която се беше засилила да сяда на мястото срешу мен, така ми налетя с все сила  #Crazy и се "подпря" меко казано на корема ми ... поуплаших си се и като се прибрах такъв рев му дръпнах  newsm45 Добре, че мъничето се размърда, че се поуспокоих малко...Ужас! А какво оставаше и автобуса да беше пълен, не ми се мисли! Толкова рядко да се возя на градски транспорт и то пък гледай какво става....
Надявам се с вас всичко да е наред  Hug

# 422
Миссмал не се притесняваи , но е факт че хората са станали много лоши. Аз рядко се возя в автобуси , но се бях качила един път в пълен такъв и никои не стана да си отстъпи мястото , дори с огромно здоволство наблюдаваха големият ми корем и се бутаха сякаш нарочно в мен! После ми беше доста мъчно и от тогава не се качвам в градски транспорт.
Момичета, каква бебешка козметика бихте си купили като се появят мъничетата и какъв прах за пране бихте ползвали?

# 423
kseopea,
Аз с Алекс ползвах Тео бебе -прах за пране и не съм имала никакъв проблем-много доволна бях, но сега като отидох да купя бебешки прах, за да изпера нещата, които вече съм купила или имаме от каката, видях, че Теото е на една цена с Persil Sensitiv, и си взех естествено Persil. Мисля, че няма голямо значение, ако бебето е алергично и се обрива, ще го прави към почти всички продукти.
За козметиката така или иначе в началото новородените се мажат с преварен зехтин, така че важно е да е хубав и скъп зентина.А после съм ползвала най-вече Mustela(страхотни са им нещата) , а като пораснахме вече взех да купувам Бюбхен

# 424
  • София
Здравейте,момичета !  Hug

Да питам тези от вас,които взимат препарати заради контракциите,имате ли контракции? Аз пия Нутри маг и въпреки това си имам всеки ден...А от вчера като че ли зачестиха. ooooh!

И още нещо,но към тези,които сте в болничен - Искам да изляза в болничен от декември месец и така до 45-те дена преди раждане . Не съм наясно обаче кой и за колко време може да ми го/ги  издаде ?  newsm78 Как процедирате ?

Поздрави на всички и честито за хубавите поводи !   bouquet

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 16:05 от Miss_Butterfly

# 425
  • До Балкана
missmall , не се тревожи мила, говедари всякакви и навсякъде има. Щом си шава бебочето всичко е ок, ако все пак те хване параноята едно ехографче може да си подариш и да ти се успокои душичката! Ужасни хора бе!  #2gunfire Сега като вървя по улиците и забелязвам хората как гледат с бялото на очите и в корема ме гледат. И се замислих като бях по-малка баба ми все ми казваше като видя бременна жена да се усмихна, мислено да пожелая нещо хубаво на бебето й и че това било хубаво за човека и така лекува и собствената си душа и съм се стремяла да го правя. А някои гледат все едно имаш наглостта да носиш дете! Не ни ли е срам бе момичета такива престъпления да вършим! Олях се!!! Embarassed ама да си го кажа!!!
Абе да ви попитам профилактично - болят ли ви ребрата - от 2-3 дена много неприятно ме болят тез ребра, явно ми се повдига гръдния кош, ама все съм си представяла, че моите добре тапицирани ребърца няма да усетят и че само слабичките мами ще ги боли, но явно ней вярно туй! newsm78

# 426
Здравейте!
missmall, спокойно, бебчето си има защита, а и не можеш да се сърдиш на жената, тя едва ли ти е видяла корема и инстинктивно е искала да се подпре, за да не падне. Виновен е тъпия гаден шофьор, а за съжаления в БГ всички са такива мухльовци-чалгата до дупка и от време на време някоя псувня, за да може детето ти да си пообогати речника, ако не я е чуло някъде дотоава. Успокой се, щом се движи беб, всичко е ок. Няма смисъл да се ядосваш, глупаци има навсякъде. Аз като ида да давам кръв на лабораторията и се абстрахирам от хората, че иначе ще вдигна кръвно, а така по-лошо. Миналия път бяхме 3 мами с кореми на опашката и никой не предложи бременните да минат с предимство. А беше към 9 часа, гладни ....

# 427
Miss_Butterfly, аз относно болничните - личния лекар може да ти даде само 7 дни , така че направо си говори с гинеколога.За един месец няма да има никакъв проблем, особено ако гинекологът ти е комисия ЛКК, които удължават болничните.Важното е да не искаш повече от 6 месеца преди 45те дена, ама при теб са други нещата

# 428
  • Burgas
Болничен аз смятам да взема от генеколога,за да няма прекъсване и после направо да ми даде 45 преди раждане.
За козметиката с Моника ползвах всичко на Бюбхен и сега смятам да взема,за праха за пране не знам някой бебешки ще взема поне за в началото,оня ден видях,че Тео бебе имат течен препарат за пране,може би от него ще взема.
За ребрата и мен ме болят от няколко дена на сам.

# 429
  • Бургас
Miss Buterfly аз днеска ходих за болнични,гинеколожката го писа за 30 дена ,ама го оставих да го подпише комисия и утре ще е готов.Силно се надявам в това,че жената която беше на регистратурата като го взе и нещо почна да мърмори:"платен болничен" .. и ме гледаше толкова злобно  #Cussing out
Издразни ме малко ,не ми стигаше чакането от 2ч и половина ами и тя....
Missmall и като реших да се прибирам за Меден Рудник,хванах от тия малките маршрутки /понеже беше празна,иначе не се качвам в тхя/ и шофьора караше толкова бързо ,че на един от тия легналите полицаии ,той хич не намали и всички пътници подскочихме ...
И аз се притесних за бебо,ама ритка сега и всичко е ОК.....
Пфф споделих и ми олекна,сега си се радвам на хубавите неща и гледам бързо да забравя лошите .Съветвам ви за същото !!

# 430
Мушмулка, не се сърдя на жената, не ме видя наистина, че съм с такъв корем...Той шофьора си беше за ругаене..просто се уплаших, защото доста силно си ме натисна. Беб си се размърда порядъчно и ми олекна Simple Smile
За контракциите на мен ми казаха да пия 3х1 но шпа и ако станат болезнени да търча при док.
За сега това е  Peace

# 431
Болничния дори и да си го вземеш от лекаря, който ти води ЖК пак ще е за 7 дни, след това се удължава с 30 и така докато стане време за 45те дни.
 Аз тъкмо се връщам от ЖК, която така и не се проведе, поне си взех болничния. Направо не ми се мисли като възобноват консултациите как ще има по 200 човека да чакат за преглед Sad . Малко ми е притеснено като не видях бебо. Свекъра също има ехограф и сега се чудя дали да не ида при него, ама като не знам какво да гледам. А тай човека е хирург, едва ли ще му е много ясно добре ли се развива бебето като го види

# 432
Отвратително е отношението в градския транспорт.Имам чувство че с конкурс ги избират възможно най-невъзпитани! #2gunfire
Съни скай при някои доктори като се каже за болничен и изпадат в ужас,като че ли от джоба си ще ги вадят.Пък че ние толкова време си плащаме осигуровки и данъци(та от там и техните заплати де)все едно нямаме право Close То заради това и в събота пак ще влизам в болница а така ме е страх,да не вляза здрава пък да изляза болна!

# 433
  • София
Здравейте, момичета.
Не съм писала отдавна. Не се чувствам добре напоследък. Оказа се, че вдигам кръвно Sad. Утре съм на ЖК и ще видя какво ще го правим това кръвно. Иначе пълна депресия при мен. За това и не пиша, но ви чета редовно. Дано скоро да изляза от това състояние, че е ужас, някакъв.
За помощта аз сам си резервирала майка ми вече поне за 2 седмици. Никой друг няма да припари. Свекито не си пада много, а и изживява някаква втора младост в момента Laughing.

# 434
  • Бургас
Пухче права си ....
А бе то при докторката нямаше проблем,ама сестрата при която си оставих болничния за печат и подписи тя правеше коментарите.....И на мен ми стана много тъпо,не е някаква прищявка ,че искам да си стоя вкъщи....  smile3557
Отивам да готвя нещо за вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт