ЮНСКОТО дете хапва вече каша и пюре! Тема №95

• 25 174
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря за пожеланията.   bouquet

Днес прекарахме целия ден навън. Времето хич не беше за изпускане.
Приятна вечер.

# 361
  • Пловдив
Честито на Симона и от нас! Нека расте здраво и весело дете!

И ние прекарахме цял ден навън, а сега си имаме гости-майка ми и баща ми са тук.
Вчера спахме малко през деня /само един път/ и снощи след банята заспа в 21.30. Събуди се в 01.00 да яде. Хапна и като започна да си пее и да си играе откарахме да 03.00. Днес обаче си поспа добре и дано довечера заспи пак късно както правеше до преди това. Така ми харесва повече. Заспива късно, не се буди да яде чак до 06.00, а след като хапне тогава спи до 09.00-10.00.

# 362
Франчи, честита месечинка на Мони! Много радост да носи на мама!

# 363
Доста бебоци са се отказали от нощното хранене,браво.

Снежи,Иви,и ние сме като вас с хрененето....Еми се събужда,започва да мрънка,да ръмжи,и аз и набутвам цица.Незнам дали толкова е гладна,но аз предпочитам да цокне и да заспи.Пък и иначе трябва да се цедя,а не ми се занимава.

Славена,завиждам ти,как стана номера при вас? Засища се повече от АМ ли?

Днес Еми за пръв път яде с голямо желние пюре.Първо и дадох тиква с ориз,картоф,мляко-някакъв буламач на Ганчев,но количеството беше малко(останалото от вчера) и после и дадох десерт само банан-обезумя от кеф,отваряше си сама устата,даже салфетката накрая искаше да изяде Mr. Green

Никой не ми отговори за кремчетата,какво предствляват и кога се дават?

Какви Коледно подаръци сте намислили за половинките си? Аз нямам идея все още....

# 364
Това със кремчетата не го знам - тук в схемата, която са ми дали, няма такова нещо...Пък и като се замислям - какво полезно има в нишестето?! Аз няма да давам кремчета. Мисля че плодовите пюрета са достатъчни като сладко за десерт (докато не прояде разбира се мъфини - сега съм на вълна мъфини и пека почти всеки ден за нас   chef  Mr. Green).

А за подаръците - ние решихме да се откажем от подаръците си, в замяна вече си подарихме почивка на Тенерифе през януари - хип, хип ура  Sunglasses Laughing

# 365
Честито на всички пораснали юнчета  Hug Hug

Оооо , Рая , и Юли като вкуси бананче щеше да изгризе лъжичката , определено много му хареса , същото беше днес със прасковата ...  Mr. Green За кремчета незнам , виждала съм че има едни на Хумана мисля че бяха след 4-тия , но говоря на изуст  Rolling Eyes

Коледни подаръци незнам може би да влезем в апартамента ще ни е най-хубавия подарък  Whistling

Нощно хранене нямаме от първия месец  Crazy

# 366
raia123 , аз лично няма да давам. Това си е обикновен пудинг (нишесте). Не знам защо все още педиатри препоръчват подобно нещо. Свари му на детето едно картофче и морковче, дай му плод 100 пъти по-добре(според мен)...За приготвянето: все едно го правиш за теб, но без мляко (може с АМ) и без захар...

# 367
Никой не ми отговори за кремчетата,какво предствляват и кога се дават?

Какви Коледно подаръци сте намислили за половинките си? Аз нямам идея все още....

Aз мисля че са някакъв десерт. А в моята схема фигурират от 11-тия месец.

Ами аз не съм подаряла подаръци на нещастния ми мъж никога. За сметка на това той винаги ми подарява нещо на всеки празник Mr. Green

# 368
  • Пловдив
Рая за кремчетата аз  знам, че ще дават от млечната кухня на която съм я записала да взимаме от 10 мес. Преди това мисля да не давам.
За подаръците ще му подаря чаша със снимка на Марина и надпис напр. Обичам те тате! И нещо друго ще добавя като подарък, но не съм го измислила още.

# 369
ФРАНЧИИИ, ЧЕСТИТИ 5 МЕСЕЦА НА ПРЕКРАСНАТА СИМОНКА! МНОГО Е КРАСИВА, ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!

Колко много спят бебчетата ви!!! Нашите "каки" заспиват към 20 ч, но задължително ядат към 12-1 и спят до 7:30,8, когато е следващото хранене. А през това време НЕ Е нон стоп сън  Naughty Ставам поне 20 пъти да връщам изпаднали биби или да давам водичка. Хубавото е, че заедно спим до 11 иначе нямам шанс да оцелея. От вчера свеки е у нас и като имаме баба на гости малките не могат да спят изобщо. Снощи ядоха в 10, в 11, в 1, в 2,  в 5 и в 6 сутринта (по 3 хранения на всяка и общо 6 за мен). Лошото е, че аз трябваше да ставам в 8, за да ходя в "Доверие" на гастро-преглед и сега съм  #Crazy (нямам нищо страшно, само леки последствия от бременността, които се лекуват с хапчета и мазила) Ако си легна, заспивам на мига!

Аяс, какво стана на твоя преглед?

Някой да знае къде продават коледни бебешки костюмчета?

# 370
Здравейте мами,

исках да ви питам, как се казваха тези ензимни капки, които бяхте купували от гърция и англия? Струвами се 4е беше нещо с Л....

Беб4о се оказва 4е май има лактозна интолерантност- и искам да го пробвам с този ензим.  Hug Hug Hug Hug

# 371
Добър вечер!Не мога да се включа два дни,мъчат ни много зъбките и все сме на ръце! smile3514Голям newsm45сигурно много го болят Weary.Колкото до храненето нощем от две седмици заспива в 21.00 и до 6.00 никакво ядене само вода му давам.Аз писах скоро,че ние ядем вече доста неща,сокчета още като бяхме на 2м му давах.Да отбележа почнахме и месните пюрета много ни харесаха!За количеството маи ядем по множко ама ако не му дам се къса от newsm45.За кремчета мисля,че има време но утре почвам и жълтък да прибавям към зеленчуковото пюре.

# 372
Детето заспа този път рано, рано и то много дълбоко, ама така е ,като не спи по цял ден и иска всичко да видии днес и аз съм трупясала! Колкото по-голяма става, толкова повече внимание иска и не иска да стои сама, вече и количката не признава. Честно да ви кажа предпочитам да ставам по 5 пъти на нощ, отколкото през деня да нямам никакво време за нищо, днес е спала само 20 мин и то навън! Днес мина за малко свеки ,ама точно за 15 мин и Андреа, като я видя и пак нададе вой  и тя си тръгна, за да не я разтройва Mr. Green-  хич, не я харесва, само да я гушкам и да я разнасям и да бърбори!

Вие пишете ,че през ноща ставате и бутате биби, аз никога не съм я усещала през ноща, когато се е събудила, а съм сигурна ,че се буди, но тя си засмуква веднага палеца тихомълком и пак явно си заспива, почти целодневно е с палец в устата, изключая, когато сме навън сега, че не може да си сгъне ръката от якето Mr. Green

Казва много срички вече,несъзнателно естествено, но се чува ма-ма, ба-ба, дай, нее/това най-често го използва, като и бутам пюрето в устата/, та-та/не го приемайте, като самохвалство, просто споделям и не си измислям/- пак ще пиша, може да не е от подвижните деца ,, но пък съм сигурна, че рано ще проговори, като е почнала още от сега, с това целодневно бърборене!!Опитвах няколко пъти да и правя клип, като се разприказва, но в момента, в който и насоча апарата към лицето и млъква, надявам се, че скоро ще успея да  я запечатам!!

Иви 81 ами и и аз съм от тези неромантичните, и май само веднъж досега съм му правила подарък за 4,5 г EmbarassedНо сега нали на 30-ти ще си имам два именника и ще се постарая, освен за детето и за мъжа да има някакво подаръче Party

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 19:42 от somebody

# 373
Ние ядем на 4 часа...и нощните хранения не пропускаме! Ядахме в 19, после в 23, 3, 5.... по 150 ml. ВЪпреки, че трябва да яде по 180... Водата не върши работа...ако му дам вода се събужда на всеки час. За Коледа съм решила на Алекс да му купим една елха в саксия и след празниците да я засадим на някъде, за да расте с него. Разбира се и украса за елхата. Иначе наскро си говорихме с Георги какво ще му купим на Алекс за Коледа и милия ме изгледа и ми вика "Не може ли да не му купуваме подарък докато не разбира? Криза е все пак!" #2gunfire Отказах го от тая идея ама и много му се смях...

# 374
И аз мисля че е мнооого рано за кремчета,и също ще давам плодово пюре.Жълтък ще вкарам в най скоро време.Както и ще заместя храненето в 11 с каша.

Явно доста бебчета се будят през 3,4 часа...то така може да откара до 1,2 годинки #Crazy

Кате,направо ти се възхищавам! Майка героиня,и на останалите бизначешки мами също Hug

Интересна идея е за коледните костюмчета,Еми ще мине само с коледна шапка  madnoel
Чака ни голямо коледно пазаруване.Аз обичам да правя подаръци на всички-на родители,на племенници,на милото,а сега и на малкото Съкровище-ще има много подаръци!
Май трябва от сега да започна,че ще се охарча доста. newsm71

Общи условия

Активация на акаунт