Августовски бебета - тема № 6

• 28 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  Здравейте,
  Италианче,Сънчо,всеки път като ви чета се смея с глас Simple Smile Включвайте се по-често,де.Тони,ти коя гимнастикана Тини лов имаш?Никол се забавлява по 40 мин. в нея,дори заспива там,направо не мога да повярвам Simple Smile Само дето днес я зарязах самичка и отидох да с върша нещо и като се върнах,не знам как се беше извъртяла и беше стигнала почти до ръба на леглото,още 5 мин и щеше да цунка пода.Голямо ритане е било.сега ми е смешно,но днес като я видях само дето не припаднах.
  Браво на първенците-Андреа и Марти за скоростното наддаване,но и ние ви догонваме  Simple Smile
  Днес излязохме,заваля ни (особено мен) и се прибрахме скорострелно Sad
  Друго ново няма от нас,целувки

# 286
  • София
днес бяхме на катоф марков и овесени ядки.

Сънчо няма да е от праха защото много пъти съм му обличала дрехи изпрани с новия. По всяка вероятност по мое мнение е зареди Витамин С че му давах 8 дни по една ампула от 2 мл. наведнъж, а не разпределена за деня

Извинявай, че се намесвам но да споделя от придобития недобър опит, ние дето сме супер реагиращи на лекарства и храни - от витамин С не реагирахме. Но пък от друга страна предполагам знаеш, че овесените ядки съдържат глутен...

# 287
  • Кърджали
Оф, най - сетне приспах дзверчето.Тази вечер позабавихме къпането, че се заиграхме нещо двечките.Гледах и опитите да пълзи, почва д аналучква какво трябва да прави, ама и идва още трудно и съответно само се ядосва Laughing Малко не и стигна и за да се обърне от гръб по корем. Май свърши спокойното и оставяне на леглото. То без да се обръща вече веднъж падна на земята. ooooh! Кофти тръпка , но какво да се прави.
Днес ходихме до лекарката. Най - накрая и биха ваксината, а дребничка дори се смееше докато я боцкаха. Лекарката погледна лишейчетата, и каза докато не и се излекуват да не я мажа с абсолютно нищо.

# 288
  • София
Ох най-накрая и аз да се включа. Честити месечинки, имени дни и студентски празник!

Днес както си мислех, че ще си стоим вкъщи и ще се носим цял ден и следобяд и бам един смс от банката - ми блокирахме ви картата от съображения за сигурност  Shocked Shocked Shocked
Та обличай ревльо, та звъни на тати и хайде в банката. Добре, че всички транзакции си бяха мои, ама акъла си изкарах.

А за мерките, то ние на последната консултация на 27.11 си бяхме 61см и 5.830кг, та май сме от малките...
Иначе вече редовно се обръща сам ако го сложа по корем на гръб - обратното още не го е усвоил, но си ходи из цялото легло отбутвайки се с крака - като гъсеница е.

Ама вечер голям зор с тоя корем и много рев...Ако може и двете ръце в устата да са...

Хайде лека вечер - май ще се къпем вече...

# 289
Здравейте, успях да ви изчета.
Честит празник на всички студенти и всички празнуващи. Ох, кога беше когато и ние празнувахме., доброто старо минало.
Италианче, Янче, браво на бебоците, добре наддават.
Хора, направо ви се чудя на ентусиазъма да захранвате, мен хич не ми се почва. Аз смятам чак от 6 месец да започвам така или наче де.
Цвети, и ние още не сме слагали изобщо ваксини. Браво на малкия, че не спи при вас. И аз като теб го взимам моя рано при мен, че ако е в креватчето си много мрънка по раното и аз не мога да спя. Вече съм измислила нова тактика, като се събуди в 6-7 и се преместваме на дивана и незнам защо и как, но там го слагам върху мен и веднага заспива и така си спим до 8.30 - 9.00, та добре си се наспивам.
Още не се върти, с играчки обожава да си играе, обикновено обаче максимум 30 минути може да си играе сам и после пак иска да му обръщам внимание.
Джема, добре че не е паднала малката.
Сънчо, включвай се като можеш.
Захира, много ме разсмя с вица  Joy Joy
Хайде лека нощ от нас, нека всички бебчета да спинкат сладко сладко.

# 290
Мерси на всики мами за отговорите, смело слагам Макси да спи сам след нова година, че леля и лелинчо ще ни гостуват от Италия и ще му е пълна стаята, но после...дупе да му е яко. Още малко и бой щеше да яде тая вечер, но опрделено като му се скарах 2-3 пъти си разбира и без малко да заплаче. Върбят го венците явно зъбче никне, ама тоя път наврял пръстите до гърлото и 3 пъти се задави сериозно и не се сеща да извади лапичката, ами рови още по-навътре и повръща едновременно с това... голяма лудница  Naughty Пъхам биба - плюе, играчка за дъвчене - и нея ... и айде едно хубаво конско, само примигва и пъска лека усмивка да ме омилостиви, ама като видя, че неминава, наду гайдата, ааааааааа няма да ми се качва на главата я. Тъкмо го уча да спи сам и сега да се стряскам да не е с пръсти до гърлото  #Cussing out
А за храненето - той се надига да сяда отдавна, но нали не било хубаво и аз го тормозя все легнал горкия, но на столчето за хранене имаме много позиции мисля, че бяха 4 от абсолютно легнало до сенадло и се чудех кога да го надигна лекичко и дали няма да му навреди, но щом и вие им позволявате ще го надигна малко и без друго му е идеално да гледа ТВ така. Аз си мисля, че това е целия зор за сядането, че невижда добре екрана  Crazy
За цените на тоя сайт...пак са завишени, но са по-добре наиситна от тия другите, които досега сте кометирали.
Спикойна вечер на всички бебенца  Stop
A_S_Y_77 - има ли нещо по моя въпрос или все тая???  ooooh!

# 291
Добър вечер!

Честит праzник на всички студентки!

Вчера бяхме на консултация със Соня, биха й ваксините, мериха, теглиха - 5750гр и 62см. Нещо малко ми се струва, че е наддала, но докторката не я притесниха мерките, което ще да zначи, че всичко е наред. Ама zа два месеца (последно бяхме точно преди 2 месеца на преглед) да е качила само 800 грама, нещо ми се струва много малко  newsm78. Тя преz деня е все нервна, не спи, иска да яде, но цяла нощ си спи иначе. От 9 вечерта до 7 сутринта в общи линии. Рядко се буди преди 7 вече. Абе на мен не ми се вижда нормално, чудя се дали да я водя при друг лекар, не zнам какво даправя!

# 292
  • В друго измерение
Привет и от мен!

ЧЕСТИТ 8-МИ ДЕКЕМВРИ НА ВСИЧКИ СТУДЕНТКИ!  bouquetИ аз съм от тях, но тук не се празнува, изобщо нямат подобие на такъв празник. Обаче, тъй като съм учила и в Бг, много обичам този ден и ех, какви спомени имам, купони и веселби траещи по дни...обикновено се отнасяхме извън София и прекарвахме страхотно!

И ние днес бяхме на консултация, вече сме 6,400 гр (+700 гр) и 63 см (+4 см). От обичайният коктейл ваксини, които слагат на бебета тука, ние с мъжа ми решихме да сложим само Пентаксим на малката този път. Другите ги отложихме, може би ще ги сложим след като навърши 1.5-2 год.

Дадоха ми книжката за захранване да се образовам, макар че все още има време. И на мен не ми се почва. Напоследък се колебая дали да давам пюрета, много се чудя дали да не купувам био-продукти и да приготвям пюретата. Имам много хубави книжки с рецепти как точно се приготва, замразява и т.н.

И ние сме така с малката, спи си в креватчето, но като се събуди към 5-6ч за ядене я взимам да се гушкаме и така спим до 10.30-11ч, като папкаме пак към 8-9ч.

С Коледната украса сме до никъде, защото исках да изчистя преди това, но тук е страшен студ и все отлагам заради проветряване и т.н. Иначе излизахме, ходихме да купим на бебка подаръци за Коледа и поръчахме столчето за хранене, че го нямаха в магазина.

Приятен ден!

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 06:39 от Ambitious

# 293
Джема, http://family-bg.com/prX_3409.htm ето тази ни е акт, гимнастика, ама аз я слагам на земята и ми е спокойно, пробвай ако искаш..
Ама каква е сладурана Никол в тази тиква, видях я аз в сайта на Калина и толкова ми хареса...нали е твоята хубавица там? Че нещо я пообъркахме с Гери, ама както и да е...
Сънчо, да ти оздравяват бързо дечицата!  Hug
Лидия, ти какво му пускаш по Тв да гледа? Не е ли много малък още? Сега четох в последния брой на Мама и бебе, че Сериите на Бейби Айнщайн не допринасят с нищо за по-бързото развитие на бебоците, а напротив... И до 2 год възраст е вредно, ама всеки си знае... Даже са осъдили собствениците за лъжлива инфо..
Силви, вие по принцип ли в 23 къпете бебето или по изключение е било? И после в колко ти се събужда?
Янче, и Мартин се е научил да издава едни звуци тип викане и много говори на играчките.. абе голяма забава пада...
А, и Марти се оръща вече то гръб по корем и мисля, че акт. гимн му помогна много за това, тъй като има едни халки отстрани и то първо настрани се обръщаше , за да ги хване, а после и по корем успя... да му се не надяваш с това голямо дупе.. да му го изпапкам....  Heart Eyes

# 294
Добро утро!Ако може може да е добро в това дъждовно време,а вчера беше толкова топло и слънчево SadИ ние днес сме на консултация и ще ни бият последния Пентаксин(дано го понесе добре Praynig)
Аси77  добре дошла по-близо до нас Hugмного ще се радвам ако се видим някой ден.

# 295
Добро утро!

Честит имен ден на всички които празнуват днес!  baloni

Честити месечинки бебчовци! Да сте живи и здрави и да слушкате! Joy Joy

# 296
  • На плажа
А днес какъв имен ден се празнува?  newsm78

# 297
  • София
Добро утро и от нас Simple Smile

Ние сме общо взето добре,  дребното се скъса да реве в последните дни и май ще се окаже,че гладно го държим. Днес му увеличихме малко дозата и уж е по-спокоен, но да видим. Ако се окаже глад, ще е напълно обяснимо защо е толкова слабичък. Ама и ние сме едни родители.... мани, мани, не е случило детето  ooooh!  Grinning

На майките студентки - честито на патерица и браво! Направо ви се възхищавам на ентусиазма и способността да се справяте с всичко едновременно. Гледам и една приятелка- редовна студентка, последна година Право в Софийския- не й е на майтап ученето. Ходи на упражнения, тук-там на лекции и някак се справя. А бебето й е родено в начало на септември, не е като да е отраснало вече. Много ме впечатлявате, ей!   bouquet

Италиана, понеже бяхме говорили по-рано за Бейби Айнщайн- аз още не мога да ги пускам тези файлове, които свалихме, съответно Александър не ги гледа. Но пак е  страшен телеман, ако чуе ,че работи телевизор някъде и адски се нервира ако не го вижда. И да си призная, аз понякога злоупотребявам с това- когато е много кисел и все мрънка, а аз искам 15 минути за да свърша нещо, му пускам да гледа нещо и тичам да взема едни душ. Знам,че не е хич редно, но го правя Confused

За дрешките- аз също не съм много склонна да му купувам от тук дрехи на безумни цени. Много от дрехите ги "наследяваме" от племенника ми, други си поръчваме, а от време на време все пак не издържам на изкушението и му купувам някоя гъзарийка  Crazy

И последно- днес имам имен ден- почерпете се за мое здраве Simple Smile

# 298
  • София
Хелоу,гърлс,
как сте днес?
  Италиана,не е същата гимнастиката.Нашата е тази : http://family-bg.com/prX_4164.htm
Много ме кефи,че вашата се закопчава отстрани за да не изпадне бебето (както на мен щеше да ми се случи вчера).А иначе не я слагам на пода,защото сме с теракот и е много по-студено Sad
  А бебето в тиквата е моето да Simple Smile Засега имам само тази ,но като станат и другите ще ву кажа Simple Smile
  Уф,направо не знам какво ще правим в това ужасно време,ще се побъркаме и двете вкъщи Simple Smile
  И Никол много гледа ТВ,но понякога и аз я оставям да свърша нещо Simple Smile
  Поли зо и на мен ми се струва,че малко е качила бебка,но едва ли е нещо притеснително,може този месец да наддаде повече  Praynig
  Ами това е от нас.До скоро!

# 299
  • Варна
 bowuu

terpsyhora, честит имен ден smile3525 smile3525 smile3525 Да ти е живо и здраво името!!!

Честита месечинка на Георги на Геринела  bouquet

Веси, и ние там се взехме с мъжа ми, даже бяхме един курс, но чак в края на 3 курс се сетихме Laughing

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 12:17 от ganusha80

Общи условия

Активация на акаунт