Февруарската дружина, чака снежната партина!

• 27 990
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Ми май тука много различни виждания, ама то е добре това, затуй е форум всеки своето да изкаже. Аз голям зор видях със спането, точно както го разказва joya, за себе си избрах този път и при нас действа, според човеко при 80% действало. А за другите не знам, аз искам да спя и това беше първата ми преспана нощ от 5 месеца, изобщо не се събуди дори веднъж. Баща му вчера го успиваше и каза, че е заспал без да се държи за ръчичка. Искренно се надявам да сме успели. За закуска най-ценени са кремвершите, варени с хляб - натур, после са макарони със сметана (саламурено сирене не признава), може и сандвич със салам, дробени бисквити с прясно мляко, попара със сирене (само там минава) и подобни, нескуик яде веднъж, следващия път ми каза това ти ще ядеш, а аз саламче. За яденето при нас беше същия проблем, но го отстранихме още миналата година след училището за родители, тогава бях питала преподавателката и ако фомните, ако не ще се повторя. Отговора беше "Госпожо в Европа няма дете умряло от глад, но има много със стомашни проблеми от родители дето са ги тъпкали на сила. Детето трябва да усети глад, жажда, студ, за да опознае тялото си и да го обича. Когато огладнее ще яде само." Същото се отнася и за насилственото обличане, обясни ни че детето няма как да настине ако се разкарва голо, стига да не му забраним да се облече, то ще отиде и ще си вземе само дрехите когато му стане студено. При нас действа. Аз пак каквото съм чула и чела, но ще се повторя, всичко, което съм правила "по инстинкт" е било погрешно и е причинило на детето страдание и проблеми. Така че за себе си съм решила да чета и да слушам, защото не искам да го мъча. Това разбира се, не значи че и вашия инстинкт е погрешен като моя, или че и вие трябва да слушате. Пиша какво съм прочела, за тези които пък искат да прочетът и не са така сигурни в "инстинкта си", другите четете като любопитно четиво и туй то.
Сега вече е крайно време да почвам да работя.

# 76
 Мяу, винаги съм твърдяла, че няма един начин за отглеждане на дете... който ме познава знае, че аз по принцип и изначално съм изключително толерантна личност.. няма как да съм различна в подхода си към Ники.. и това ни най малко не е почерпено от книги, а това ми диктува вътрешния глас..  от книгите взимам само онова, което отговаря на вижданията ми.. за това съм в хармония със себе си и това се отразява на взаимоотношенията ми с Ники.. съвсем не твърдя че съм против строгостта по отношение на някой неща(кои - всеки сам определя за себе си),но ако (когато) се касае за чисто физиологични нужди като съня или изхождането - считам че намесата ми е не само излишна, а и вредна.. и всико това е продиктувано от натрупан опит..Ники е не малък инат, а всякакви крайни мерки водят до демонстрациите му, което аз считам за излишно
Колкото до изразходваните нерви -  и при предния диспут останах с впечатление, че според вас спокойствието ми се дължи на изключителното свободно време, с което разполагам, за да му угаждам.. всъщност всеки знае себе си и не смятам да правя личните ми проблеми публично достояние, но както и тогава казах е въпрос на приоритети - с всички компромиси следващи го..
По другия въпрос който обсъждахте - за самостоятелна стая или не.. ние нямаме възможност да му осигурим такава.. но и той според мен не е готов за такава стъпка -поне не и без простести.. за това все още не ми е дотежала липсата на още 9 кв.м.
Зърнените закуски ги ядеше по малко вместо бонбони, (вече им се насити) прясно мляко не обича.. закусва в яслата.. у дома за два дни имам списък от 25 закуски и разнообразието му е пълно.. яде всичко стига да не е сладко..

# 77
EEE Скай  Shocked ще ми го дадеш ли на лична този списък моля те  Praynig, че аз съм тотално изперкала по отношение на идеи - изчерпана съм съвсем. Даже за себе си не мога да измисля какво бих яла и обикновенно пропускам закуската и чакам мъжа ми да се събуди на обяд да ми даде подобаващо предложение ooooh!

# 78
  • offshore & overseas
sky*, съжалявам, че си ме разбрала погрешно, аз изобщо не съм искала да коментирам или подлагам на съмнение начина, по който ти гледаш Ники (нито пък твоето време и как го разпределяш).

Просто споделям собствения си опит и за да ми олекне, и все пак за да видя къде съм по отношение на другите. Аз разпределям времето си така, че да мога да бъда максимално много с детето си, без да навлизам в подробности точно защо това време се оказва в крайна сметка толкова (малко?), но то е ясно, че просто мъжът ми не може сам да ни издържа дори на минимума (сметки, дългове, храна). Аз повече не искам на този етап, но и с по-малко няма как.

И друг път съм споделяла, че светоусещането ми предполага пълно отдаване на детето/децата и страдам, че не мога да го постигна, но на този етап е така, на следващ етап може да е друго, не знам... Неслучайно съм (а не бях) дългокърмеща, а всички знаем, че това са жени с определена нагласа по отношение на децата и тя определено не е с приоритизиране на кариера или забавления.

В това за книгите също нямах предвид теб, а по-скоро себе си, защото аз доста съм чела, пак така за да имам коректив и посока, но никога не съм могла да се възползвам истински от това знание, което и исках да споделя (може би в отговор по-скоро на Боби).

Предполагам, че съм те объркала, защото се обърнах към теб, а това се случи заради една конкретна твоя реплика -- за внимателното възпитание, с която като цяло съм съгласна, но исках да уточня нещо в тая връзка и по повод на съня. Аз също съм безкрайно толерантна винаги, дори на моменти прекалено. Считам, че и това не е добре (за мен най-вече, на другите им допада).

Имаме и малко разлика във вижданията, за да не е съвсем скучно Laughing. Аз смятам, че именно физиологията (хранене, сън, изхождане) се "дресира", а свободата трябва да е във всичко останало.

# 79
1. ку-кус със сирене и мляко
2. кус-кус със салам, топено сирене и кашкавал
3. попара със заливка от прясно мляко с червен пипер
4. филия с яйце, сирене и кр.масло, запечена на скара + чай
5. филия с яйце,кашкавал и кр.масло,запечена на скара+ чай
6. принцеса с кайма и яйце + чай
7. царевичен грис с мляко и сирене
8. овесени ядки с масло и сирене
9. пшеничн грис с кр. мляко, сирене, кр масло, жълтък и копър
10. баница на тава + айрян
11. банички с майонеза и сирене + айрян
12. банички със спанак,яйце и сирене + компот
13. мини палачинки със сирене +сок
14. мини палачинки с кашкавал и пушено месо
15. филич с домашен пастет и морков + айрян
16. филия с лютеница и сирене + чай
17. сандвич домати, салам и кашкавал + чай
18. пушенки + компот
19. рогчета + айрян
20. филия намазана с мялко и сирене + краставица
21. солен кекс + айрян
22. пържени филийки + чай

Половин час преди закуска яде един плод.. в момента това е мандарина.. голямфен им е и изяжда половин килона ден самичък..

# 80
  • offshore & overseas
smile3501Леле, половината неща от този списък дори не знам как се приготвят!
Няма разнообразие при нас в хранително отношение, имам си консервативна Калина, нищо ново не иска да опита (а аз и не настоявам, постепенно добавя по нещо, на няколко месеца веднъж). Чудя се, на кого ли се е метнала? #Crazy

# 81
Е това си беше изказване "като нямат хляб, да ядът пастички". Щот не си имала такива проблеми (пожелавам ти никога да ги нямаш). Не знаеш как изглежда ДВА часа да се бориш и малката гадина да ти скача буквално да ти скача по главата. Имало е случаи в които съм заспивала от умора и ме е събуждал точно със скок върху мене. Незнаеш как е да ставаш по 6-10 пъти на нощ и да спиш във всевъзможни пози, от които те боли и глава и гръбнак и всичко възможно, само за да се избориш за 2 часа сън. Освен всичкото вече втори път високомерно заявяваш, че било въпрос на приоритет. Ми в нашия случай приоритета е изобщо да имаш какво да му сложиш за закуска, щото често не можеш да си позволиш горепосоченото разнообразие, неможеш и саламче да му дадеш. Затова трябва да работиме и да "изоставяме" децата си. А мъжете ни са достатъчно свестни и добри и само щото не са доходоносни не искаме да ги оставяме, това е нашия приоритет, да обичаме мъжете си въпреки че не носят достатъчно пари. Поне за мене това не е мерило за добър или лош мъж. Никой не е тръгнал да прави главозамайваща артистична кариера, става въпрос за ПРЕЖИВЯВАНЕ. И не мисля, че имаш правото да ни съдиш така високомерно. Щото идва момент, в който наистина не издържаш, избива ти и толерантността ти отива на кино.
Брей как ме ядоса.

# 82
Брей как те ядосах! Laughing
Не става дума за високомерие, нито съм давала някому оценка.. Отностно приоритетите - имах предвид себе си не теб.. очевидно при вас е въпрос на оцеляване, а при мен на приоритет.. търпя лишения свързани с това, но не такива че да застрашават оцеляването ни.. Евала че си обичаш мъжа, какъвто такъв.. аз любовта към моя няма да я обсъждам.. Никога не съм твърдяла че работещите майки "изоставят" децата си, твърдя обаче че в повечето случаи поведението на детето е проекция на нашия подход към тях.. не количеството време прекарано с тях е важно, а качеството..
Надявам се всеки да намери своята истина в спора и да не троши нерви и търпение по форумите.  Peace

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 12:41 от sky*

# 83
bzepic, не се ядосвай така Laughing
Аз да питам, защо пък толкова му се молиш 2 часа да спи това дете, ами като не му се спи, остави го, да гледа телевизия, да играе, все ще му се доспи  Grinning
Ето днес сутринта много ми се спеше, а децата станаха в 7 както винаги. Ами стояха си гледаха си филмчета, играха си, а аз си поспах още час. Сега редно ли е да ги натискам да спят, щото и на мене ми се спи..
А за яденето не мисля, че sky си даде списъка, за да се хвали с разнообразие и изобилие, това са само идеи за закуска.

Никога не съм твърдяла че работещите майки "изоставят" децата си, твърдя обаче че в повечето случаи поведението на детето е проекция на нашия подход към тях.. не количеството време прекарано с тях е важно, а качеството..

А с това съм много съгласна  Peace

# 84
  • София
Ех, че спор Laughing Да не забравяме, че децата са различни, възрастните са различни. Може би защото Алекс май прилича на Ники, подхода на sky прилагам и аз Peace Не знам как щеше да е с друго дете, нито пък ако се бях върнала на работа newsm78 Отношението ми вероятно би било същото. А седенето вкъщи си има цена, нищо, че е доброволно избрано - не се заблуждавайте Peace Изолиране от средата, с която си свикнал, лишаване от парите, с които си свикнал също изнервят и променят човек. Чак в "дупки" се изпада, както бях писала преди време Joy

# 85
baby_doll, натисках го вечер, защото ако го оставя ще се развява до 12 вечерта, а сутрин трябва да става в 7 сутринта, а недоспиването/липсата на сън, му се отразява фатално (според книгата на всички деца се отразява така). Затова взех мерки, и имаше ефект, споделих го тук защото и други се оплакаха от същия проблем.

# 86
Здравейте момичета отдавна не съм влизала при вас, но мисля да се позавърна поне сега съм си в нас. Гледам тук някакъв спор се е заформил, но не ми остана време да прочета. Ще прочета темата от начало довечера. Накратко при нас нещата. Ние се записахме миналата година на ясла и като направихме бронхит с ларингит и алергичен шок и в болница за 10 дни по съвет на лекарите си оставих Алекс в нас и си взех жена тъй като трябва да се работи. От месец и половина обаче съм си пак в нас да си го гледам тъй като изкарахме една полека за наш късмет мононуклеоза и сега ни трябват 3 месеца да възстановим организма. Малко го бяха претоварили с антибиотици докато разберат какво му е , но слава богу в болницата се оправи с пеницилина, а благодарение на хомеопата ни който препоръчвам с 2 ръце др. Лазаров от Варна детенце спря да дига температура на 5тия ден след болницата. Бяха ме уплашили, че отива до 3 месеца. Лимфните възли спаднаха вече нацяло и черния дроб се оправи. Та така сега ще си се гледаме в нас докато го по стабилизирам малко и после мисля да викам пак жената и да се връщам да помагам на мъжо в офиса, макар малко да съм се наплашила и не знам как ще го оставя пак на някой друг. Малко ни е криво защото не трябва да има контакти сега много с други хора и общо взето сме си само двамата денонощно. Но слава богу сега е добре и си се гледаме. Ставам, че зверчето иска да гледа филмче на компютъра и по-късно ще се завърна.
Поздрави и целувки на всички  Hug

# 87
Мен пак ме вълнува какви подаръци сте измислили за празниците.. много ми е труден Ники.. дай му нещо с гуми, ама намен ми писна от коли и камиони.. поръчах му едни улеи за лимки.. и едно дървено влакче, ама ми се провали доставката на влакчето, та останах без един подарък.. някой има ли идеи да сподели..

# 88
  • София
В яслата госпожите са направили списък какво иска всяко детенце. Марти скромно е пожелал само "малко моторче като на Иво", а съответния Иво от своя страна си е поискал "сестричка", но на другия ден бързо сменил за "футболна топка".

Колкото до спора, разразил се през уикенда, и аз като мерудия на всяко гърне да се изкажа. Мисля, че това, което искаше да обясни bzepic е, че е допуснала грешки, които сега оправя. Склонна съм да се съглася с нея, особено защото съм виждала подобно поведение (не при Марти). За съжаление, родителите на момиченцето още се "борят" с невъзможния режим на заспиване. Там не може да се говори за "приоритет" (майката е истински пример за перфекционистка, включително по отношение на детето), но детето си е с характер и според мен не подлежи на така прокламирането от по-старото поколение "пречупване". Дали някой ме разбра, защото май и аз се изгубих в мислите си...?

# 89
  • София
Привет и от мен Grinning

Как сте девойки, как са тумбачетата и новородените бебчета?

Гледам не спят малчуганите  
bzepic, радвам се че си открила подход ...ее чакам да се похвалиш с непробудно спане/твоето/...аз ще съм първа bowuu тази нощ ми беше първата от 1,5 г. в която диването си спа сама в леглото, а мама в нейното...похвалих се, наспах се bowuu

green_dawn,  Hug спести ми писането

Общи условия

Активация на акаунт