"Морално ли е кърменето на обществени места"

• 6 767
  • 155
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не разбирам защо образа на кърмачката се свързва с големи гърди. От толкова много кърмачки, които познавам само аз и още една сме били способни да ударим една цица в масата.  Mr. Green
Аааа и аз мога... И като кърмя ги развявам, та да може да се вижда чак в другия край на парка.  Grinning

# 31
Исках да се свържа с Милен Цветков и да питам стерилната госпожа, която се мие старателно преди да кърми - дали целува детето си? Та устата на човек бъка от всевъзможни бактерии и бацили....или първо минава през стерилизатора!?!?!?

# 32
най-накрая и аз успях да го гледам.Еййй тази русата с цайсите така ме изнерви. #2gunfireА относно изказванията на Цветелина-приятно ме изненада.Абе не ми се коментира в каква държава живеем. ooooh!Или по скоро не държавата,а обществото ooooh! ooooh! ooooh!

# 33
да,тази русата определено е доста дразнеща,а и другата нали станала народен представител,голям резил в очите на хората да я видят как кърми ooooh! а циците по билбордовете,рекламиращи от бельо до паркет никой не им се възмущава Stop

# 34
Абе аз съм провал като майка  Mr. Green

И затова, предполагам, си размяташ циците из парковете - за да докажеш, че си добра майка, кърмейки детето си на обществени места  Mr. Green
Направи ли ви впечатление, че кърмещата жена е винаги с едни големи цици, толкова големи, че може  правостояща да хвърли на масата   hahaha

В тази връзка - реплика към мен - "Много ме кефиш, как си толкова слаба и с малки цици, а кърмиш ?! Joy "

# 35
Цитат
да,тази русата определено е доста дразнеща,а и другата нали станала народен представител,голям резил в очите на хората да я видят как кърми ooooh! а циците по билбордовете,рекламиращи от бельо до паркет никой не им се възмущава
Да не казвам аз каква реклама на ауспуси съм видяла.И никой не прави нищо ,за да я махне.Отвратително!

# 36
Защо не разберете българинът? Той не е дорасъл да гледа на женските гърди като на нещо по-различно от сексуален елемент.
До преди 20-на години за него те /гърдите/ са били скрити под престилката на ученичката, блузата на текезесарката и униформата на тъкачката, и сега му трябва време да израсте тази си сексуалност, която му пречи да гледа на кърменето като акт на хранене на бебето, а не като ексхибиционизъм или стриптийз.

# 37
За размера на гърдите - аз пък познавам само една кърмачка с по-големи гърди. И й е доста трудно, притеснява се да спи с малкия, за да не го задуши с гърдите си. Така де - сред моите познати преобладаваме тия с малки гърди Simple Smile

Защо не разберете българинът? Той не е дорасъл да гледа на женските гърди като на нещо по-различно от сексуален елемент.
До преди 20-на години за него те /гърдите/ са били скрити под престилката на ученичката, блузата на текезесарката и униформата на тъкачката, и сега му трябва време да израсте тази си сексуалност, която му пречи да гледа на кърменето като акт на хранене на бебето, а не като ексхибиционизъм или стриптийз.

Това бих го разбрала за българския мъж, и то над 35-40 годишния. Но за жените...  Naughty

# 38
Точно това е странното, Франческа, Сиси - че мъжете в по-голямата си част (изключвам оня блогър с пяна на устата, дето го цитирахме преди време) приемат кърменето, включително и на обществени места, спокойно.
Проблемно е отношението на жените, наистина. Чувство за вина ли, що ли  newsm78

# 39
Параход, не бих го нарекла чувство за вина, по-скоро чувство за срам.

# 40
Ох, нямам никаква идея на какво би могло да се дължи. Явно всичко си е до отделния индивид. Но действително като че ли са повече жените, които не одобряват.. А не мъжете, което е по-логичното за мен. Не искат женските гърди да са на показ ли, какво  newsm78 И като няма начин да възроптаят и да повлияят на рекламите, има начин да се възпротивят на публичното кърмене  newsm78 Оставям настрана, че като се кърми не е нужно да ти се виждат гърдите, но това го знае само кърмачката май  Rolling Eyes.

# 41
  • До хладилника, който обичам
Параход, не бих го нарекла чувство за вина, по-скоро чувство за срам.

Никакъв срам няма. Има изкривено съзнание, научено последните години да гледа цици, рекламиращи всичко от ауспуси до мастика, но отучило се да приема, че гърдите са най-напред за хранене на бебето, а после за сексуален елемент и фетиш. Което до голяма степен се възпитава именно поради факта, че няма кърмещи жени, които да виждаме и да свикваме кое е нормално и кое - не дотам.

Ако повече жени кърмят спокойно навън (не демонстративно, ако това изобщо е въпрос), повече млади хора ще виждат и ще свикват с естествената функция на гърдите. И няма да има такива безмислени спорове, дали гърдата е за бебето или за таткото Simple Smile

# 42
Да, според мен също мъжете приемат най-спокойно това, жените са тези, които са против. Аз също смятам, че това е чувство за вина – не са могли да кърмят по една или друг причина и сега са против публичното кърмене от останалите, защото така чувството им за вина се засилва – виждат че има майки които са успели там където те са се провалили. Това се потвърждава от онези фрази от вчерашното предаване, че видиш ли майките, които кърмят на обществени места демонстрират с това, че са по-добри майки от останалите (което естествено не е така).

# 43
Когато кърмещи престанат да се съобразяват с тез "морални" обществени нагласи и и да кърмят където и когато се налага, нещата ще се нормализират.

# 44

Ако българинът разчиташе да вижда гърди, докато кърмя навън - щеше доста да си почака.  Хеле пък с моя съвсем скромен размер.  Добре, че други жени, некърмещи вън или вътре, се грижат за такива петимни мъже като моя и показват щедро цици, да се радват, завалиите.

Което пък ме навежда на друга мисъл - да ни би да не кърмя правилно, щом не ги развявам?!

И два трика от мен за кърмене навън.  Два от начините да скандализирате жените /щото то наистина само жени се скандализират/ и да ви видят повече хора, че кърмите, са следните:

1.  Завийте се с огромен шал за кърмене - особено ако е топло времето, това веднага привлича вниманието.
2. Ако се притеснявате и започнете да се суетите и въртите и отчаяно се опитвате да се прикриете - това също ще ви донесе повече внимание, желано или нежелано.

Сещам се това лято - един наш близък, съсед, дойде да ме пита нещо. Седях си аз на пейката и си кърмех.  И си приказваме, и той по едно време вика: "Ох, извинявай, не видях че я храниш."

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 14:22 от Rookie

Общи условия

Активация на акаунт