"Морално ли е кърменето на обществени места"

• 6 775
  • 155
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
На мен ми хареса това, което каза Цветелина - че някои жени осмислят съществуването си само с това, че кърмят.
И за да покажат това (понеже явно няма какво друго да показват) демонстрират кърмене навсякъде.
Не става въпрос толкова дали ще се види нещо от гърдата, то е ясно че почти нищо не се вижда, по-скоро искат да се докажат като по-добрите майки.

# 16
  • Къде ли не
Още не съм го гледала,но много се радвам, че Милен е бил положително настроен, защото аз си го харесвам, и тъкмо снощи казвах на мъжът ми, че от утре може вече да не съм му фен!  Rolling Eyes
Ханна, може и да има такива майки, но аз не познавам! За мен кърменето на вън никога е нямало за цел да демонстрирам нещо. Когато детето ми беше малко много пъти ми се е налагало да ходя по различни държавни институции и банки и почти винаги се е случвало, така че тъкмо свърша работата и то вече е гладно. Е какво да се кача в трамвая и да тичам до вкъщи да го нахраня ли!?

# 17
Разговорът беше малко несъстоятелен като че ли. Единствено Милен имаше ясна позиция и я аргументира добре, което мен ме изненада. Цветелина също имаше добри включвания.
Повече ме втрещи обаче пасивността на майката с бебето.

Весела Драганова и другата женица са извън всякакъв коментар. Неграмотност облечена в снобска претенция.

# 18
Интересно, не мога да се сетя да познавам майка, която да кърми показно, парадирайки с това. Та нали ако беше всичко толкова публично  повече хора щяха да знаят, че освен адаптирано мляко има и човешко мляко, защото явно доста хора са забравили. Повечето млади момичета в днешно време рядко виждат такава гледка и затова не знаят какво да правят, когато родят.

Изобщо - тези жени, които защитаваха тезата против кърменето на обществени места, бяха абсолютно кухи с извинение. Едната дори каза, че според повечето мъже това било кравешко. Радвам се, че Милен Цветков я обори, защото съм абсолютно сигурна точно в обратното - истинските мъже не мислят това за кравешко, и аз се радвам че и моят съпруг е седял редом с мен на пейката без да се срамува от това, че кърмя нашето дете.

А за хигиената, ще ме уморят от смях....  Joy  Някъде из бисерите във форума бях чела, как една циганка в родилното като я питали защо не слага бебето на гърда - тя казала - Не ще, гнус го й  hahaha

# 19
ЗА мен пък най-яката фраза беше на госпожата, която се дразнеше от кърменето на обществени места- за смукателния рефлекс на бебетата.  Mr. Green
Абе, смукателен има тя. hahaha Joy

# 20
Към фразата за смукателния рефлекс да добавя, и фразата на Лора, която беше нещо от рода, че я дразнели жените, които демостративно си вадели циците в заведението и ги удряли в масата( прозвуча ми все едно става дума за някакви пияници). Laughing
п.с. ама наистина, къде са тези жени, които парадирали с кърменето и да има някоя, мисля, че е някакво изключение, по-скоро са тези погледи  Shocked като кажеш, например че кърмиш дете по-голямо от 1г.

# 21
  • София
Ценностите вече са други. Да се кърми е грозно и отблъскващо, а да продават със сексуални полания разхабителни посред вечеря е красиво. Laughing

# 22
Същото предаване предизвика дискусия във ФБ с познати и непознати и имаше няколко бисера, които трябва да ги споделя  Rolling Eyes

--Аз съм против поради:
1. Не е хигиенично
2. В 90% от случеите не се прави по съвсен искрени причини.
Всяка майка трябва да е запозната със способите на помпичките и съхранението на кърмата. Аз съм с категоричното мнение, че детето трябва да се кърми (в домашни условия) и да приема добре съхранена и чиста кърма от шише на вън.

---при един добре изграден режим детето се храни в определени часове. Този режим зависи от майката!!!!!
Кърменето на обществени места ми изглежда като посление: "Вижеме колко съм загрижена" Нито е толкова хигиенично нито красиво! Това е цел на майки ексхибиционистки!

--- ( тука става въпрос за миене преди всяко кърмене) --Ти не се миеш преди да кърмиш!????!????!??!??
Химическите свойства на някои тъкани не позваляват попиване на мазнина и пот (а тялото е покрито с потни и масни жлези) което е в противевес с теорията ти за хигиената.

---Истината е, че да си кърмиш детето на обществено място е ужасно грозно

---"Аз кърмя навсякъде - и в хипермаркети, и в големи детски магазини, това е нормално." - коментар в сутрешен блок. След като секса пък е най-нормалния начин за правене на деца, трябва ли да го правим където ни дойде ищаха?

# 23
И мен тая антисексуалната  търговка ме разби  Crazy

# 24
Хайде и от мен едно евала за Милен Цветков.

# 25
Брееей, ами аз не се мия преди кърмене  doh Как може толкова мърляво да си гледам детето  Sad Пък със способите на помпичките така и не можах да се запозная, не че не опитах. Нито успях режим в определени часове да направя, не че и това не опитах. Абе аз съм провал като майка  Mr. Green

# 26
Абе аз съм провал като майка  Mr. Green

И затова, предполагам, си размяташ циците из парковете - за да докажеш, че си добра майка, кърмейки детето си на обществени места  Mr. Green

# 27
Абе аз съм провал като майка  Mr. Green

И затова, предполагам, си размяташ циците из парковете - за да докажеш, че си добра майка, кърмейки детето си на обществени места  Mr. Green
Направи ли ви впечатление, че кърмещата жена е винаги с едни големи цици, толкова големи, че може  правостояща да хвърли на масата   hahaha

# 28
E срам ме е, честно. Срам ме е, че има такива хора и на всичкото отгоре получават трибуна.

Изключвам Милен Цветков.

# 29
  • Къде ли не
Не разбирам защо образа на кърмачката се свързва с големи гърди. От толкова много кърмачки, които познавам само аз и още една сме били способни да ударим една цица в масата.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт