Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 692
  • 321
  •   1
Отговори
# 195
Оставам с впечатлението, че във Варна с приключването на летния сезон положението е сериозно надолу
Иваница, дано за следващия сезон си стъпите на краката, в тази или друга сфера Peace

# 196
Оставам с впечатлението, че във Варна с приключването на летния сезон положението е сериозно надолу
Иваница, дано за следващия сезон си стъпите на краката, в тази или друга сфера Peace
Има нещо такова.....А относно "стъпването на краката" аз знам че ще се оправим по един или друг начин  bouquet

# 197
Абсолютно вярно е ,че магазинчетата затварят заради големите вериги, и не само-заради по-големите магазини.Някой по-назад беше питал за оборотите на битова химия и козметика-точно такава идея имах-битова химия и козметика на самообслужаване.Нищо не се получи!Има една приказка-хората са като овцете/че дори и аз съм такава/знаят си едно магазинче,само там ходят,познават продавачката и друг магазин трудно може да ги впечатли.На 100м от мен имаше магазин за козметика от хиляда години с огромна надценка,дори бабите с малките пенсии си купуваха кремчета от там.Битовата химия купуват от хранителния магазин за по-лесно.Сега отвориха Пени маркет в града-нищо няма в този магазин,но се избиват да пазаруват,защото съмнението,че в по-големите магазини е по-евтино и фалшивите промоции които се правят замазват очите  на купувача.
Затова залязват новите, малки магазинчета.

# 198
Нещата след Нова година се влошиха драстично!

# 199
  • най-шареното място
За химията при нас DM, свърши работата, за която пишеш - предпочитат го доста хора пред квартално магазинче. Има обаче места където няма наоколко ни голям магазин, ни DM, там наскоро забелязах няколко магазинчета. Изглеждат работещи засега.

Във Варна е направо страшно - много празни магазини, много бележки за наеми по изтърбушени бивши магазини. Наемите обаче не с ападнали особено. Масово магазините се местят и свиват. Процъфтяват обаче явно финтинфлюшки - "масова бижутерия" контейнерна търговия.

Жалко е, но май хората предпочитат да дадат 7лв за нещо дето е реално 3-4, вместо 10 за нещо за реално 8. Надявам се идеята да е ясна, че лошо обясних - евтинко и лъскавко, пък дали е качествено кой го е грижа...

# 200
Миналата година по същото време във Варна пак беше така - масово затворени малки магазинчета, много празни обекти.На пролет отвориха наново с други бизнеси и наематели.Сега пак затварят системно, но дали ще има пак ентусиасти като се позатопли...
А иначе Penny е най-лошия хипермаркет в който съм влизала.Не знам каква националност е, ама е противно.

# 201
При нас най-зле са магазините за облекло, тип Илиенски внос и дрехи от по-високия ценови клас. Нямаме хранителен магазин, който да е затворил. Хората пазаруват храна като за последно. Имаме срещу комплекса едно хранително магазинче, тип ламаринен павилион, много неугледно. Политиката на общината е тези павилиони да се махнат до края на месеца и магазинът се мести в нашия комлекс, като ще плаща двоен наем от досегашния. Не зная как ще върви, само след 2 седмици Лидл откриват магазин, буквално през улицата. Преди там беше един от най-оборотните магазини от веригата Плюс и магазинчето оцеля.
На фона на това, което пишете не ми се споделя как е при мен. Само ще кажа, че вече си мисля, че интернет присъствието на магазина беше май добра идея, колкото и скептично да подходих към нея.
Има и друго - от този месец повишиха заплатите в предприятието, което дава хляб на цялата област - това също не е без значение.

# 202
  • най-шареното място
Lady, дано това със заплатите помогне на района, но при нас не е проблем хората да платят. Проблем е да ги накараш да платят нещо различно от храна. Количеството и цените на случайно видените колички в хранителните магазини расте. В магазините за дрехи и обувки е като в музеии обаче. Лидл има почитатели, но май основно за промоциите.

ПС В пПени не съм влизала. Плюс го харесвам.

# 203
Нямям магазин, затова оборот не мога да споделя, но като клиент искам да кажа няколко неща:

1. За детските дрехи. През есента в едно детско магазинче ми поискаха 49 (четирдесет и девет) лева за детска жилетка (турска и то не от памук, а от акрил). Онемях  от детски блузки за всеки ден по 20-25 лв, панталони за над 39 лв  (говоря за турска стока)
Тогава се претнах да търся решение .. е открих го на две места :
- Карфур - блузки с колите на Дисни по 10 лв, дънки, джинси по 8-12 лв. Да не особено качествени и издръжливи, но 100% памук, меки и на ластик
- Waikiki -  по-скъпи, но там купих жилетка за 22 лв (100% памук), по модерни пуловерчета от 15 до 32 лв.  За възрастните и разнообразието не коментирам.

Имах доброто желание да купя българска стока, Сали, Кимекс, Контраст .. е да ама тя зимата дойде, а есенната стока НЕ. Чаках 1,5м да пуснат анцунзи, панталони, блузи и др...отговора беше само един "И в складовете няма, и не знаят кога ще има"

2. За хранителните стоки - усети  се създаването на хипермаркетите, въпреки че в нашия квартал няма нов хипермаркет, само едно малко Пикадили от другата страна на булеварда.
Но в квартала, макар и с паднал оборот (заради кризата, а не толкова заради хипермаркетите), останаха млечен и месарски магазини.
Няма супермаркет, в който да ти предложат прясно месо (винаги е прясно размразено в супера), в големите вериги няма добро кисело мляко и сирене, там се гони цена 9 ст /кофичка или 2,50 за кг.. ама е ясно колко е мляко и сирене.
Хранителните магазинчета си кретат, за  хляб, олио, сол и др. такива дребошлъци не се ходи до голям магазин. Но като гледам асортиметна на колбаси, сирена и сладки работи как са го свили ми е ясно, че няма оборот

# 204

На фона на това, което пишете не ми се споделя как е при мен. Само ще кажа, че вече си мисля, че интернет присъствието на магазина беше май добра идея, колкото и скептично да подходих към нея.

В момента интернет търговията набира сила в БГ, макар че има доста още да се желае.
Сега е едно блато, но малко по малко водата се избистря.
Занимавай се сериозно и няма да сбъркаш.
Успех ти пожелавам Peace

# 205
  • най-шареното място
КОТЕ, всичко има две страни. Аз пък пазаря само в големи магазини. Сигурна съм, че няма залежала или зле съхранявна стока, а виждам положението в съседния малък магазин. Има хубаво мляко и млечни продукти във веригите, лошото е че днес в една, утре в друга. Хубавите млечни или месарски, рибни магазини в един град се броят на пръсти и понякога е трудно да ходиш специално до тях... Това  по въпроса - мъник или  мастодонт да вземе парите ни. Иначе спор няма, че бизнеса с лице ги заслужава повече.

# 206
и аз от страна на клиента имам наблюдения, че изчезват качествените стоки и затварят магазинчетата, които ги продават. Но изчезва хубавата стока и по веригите. Предлагат се навсякъде все повече боклуци. Чсно е, че като не купуваме хубавата стока, а тази по левче ще падат оборотите. Това са ми налюдения от Стара Загора и Пловдив.

# 207
и аз от страна на клиента имам наблюдения, че изчезват качествените стоки и затварят магазинчетата, които ги продават. Но изчезва хубавата стока и по веригите. Предлагат се навсякъде все повече боклуци. Чсно е, че като не купуваме хубавата стока, а тази по левче ще падат оборотите. Това са ми налюдения от Стара Загора и Пловдив.

ами това е логичен развой.
Едно време потребителските нагласи са били различни - купуваш си едни ботуши и караш с тях, докато се разпаднат. Качеството е било номер 1 - баба ми ходеше с едни ботуши от Италия от 60та до към 90тте години. Вкъщи, гарнитури, легла и т.н не са сменяни от прадядо ми. И не са 'мръднали". Бравите ни са от 1921ва. И са си все като в първия ден.
Философията на потреблението обаче е променена, и за това качество не е нужно, достатъчно е клиента да бъде мотивиран с все по-ниски цени, за да сменя всичко начесто.
Потребителската нагласа е променена, кризата няма много общо. Трудно е да убедиш някой, че е по-добре да купи дънки за 100, вместо за 20, ако не е някой любител на марка ( която отдавна не продава качество, а просто етикет)

# 208
Същото се случва и с автомобилите:
Няма да видите вече такива издръжливи коли като Golf I и Golf II, Mercedes 190, Opel kadet, сега се правят много по "калпави" за да върви търговията с части...Така е май със всички стоки вече:(

# 209
арт мама, повечето неща пазарувам от големите магазини, но пусто сирене и месо добри не намирам там. В големите вериги много неща са по-скъпи, но привличат с други промоции.

Последното ми откритие за малък магазин са магазинчета за плодове, зеленчуци, туршии, ядки, маслини .. всичко в едно. Стоката е същата като на пазара, но на по-ниски цени.
Е разбира се не могат да стигнат промоциите на Кауфланд на бананите, но все пак и Кауфланд не ми е под блока Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт