Първа думичка изрече МАРТенското ни човече

• 27 617
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
Ох,добро да е  ooooh!
моят ДЗВЕР от 2 вечери не е на себе си  newsm78,буди се буквално през 1 час,яде по 3-4 пъти на вечер и пие по 120 мл чай,какво му стана  Rolling Eyesот новородено не е ял толков вечер  Thinking и кто се разпя в 5  Shocked,докато не събуди цялата къща не миряса,а миличкия тъкмо се беше прибрал от рбота  Joy
Мънки,честит рожден ден на патерици   bouquet
сега вършей с паяка и нарежда мама,бама,дада и се ядосва,че никой не му обръща внимание  Whistling
Тук в Джъмбо ням нищо интересно  Crossing Arms,почти никкви играчки,по-голям избор са за големи,така ме хвана яд,мислех си ,че ще има бънджита,ама нътцки,само няколко проходилки и това е,като слушм в Сф какъв оглям избор има  Crazy

# 241
Добро утро Hug
аз влизам набързо, че Лора ми спи до 9 часа и скоро ще стане време да се събуди.
Танче Р, аз също слагам пасиран плод в кашата. Става си много вкусно, а си е и разнообразие. Понякога редувам различни плодове, понякога и давам чиста, не виждам защо да не може.

Я да ви питам, кротуват ли вашите деца докато им слагате памперса??? Ами Лора изобщо не седи  ooooh! точно тогава се сеща, че трябва да се катери или да търси някаква играчка ... да не ви казвам какво гонене става. Напоследък ми е все по-трудно като идва ред за смяна на памперса. И в този ред на мисли , дали  Лора просто не иска да и слагам памперс  newsm78 Знам ли, в голямо чудене съм. Не съм я пробвала още на гърне, не знам как ще се държи...

# 242
Добро утро!
И аз много се смях, ама много - за това с гоненето на крачката Joy
Мерси за кафето!
Гледам по Здравей Бълагария Среброто- станал татко! Да им е живо и здраво! Казва се Ава.
СЗА, мерси за инфото от книжката!
TaniaR, правиш си кашата, може и без да спазваш стриктно пропорциите от опаковката, и след това добавяш плод или пюре.
sia , намерих начин да кротува- давам да държи някаква кутия или шише от крем.
вероники ,хващам те за пореден път да шпионораш от балкона, а никаква не се разписваш Naughty

# 243
  • под кривата круша
Гледам, успала съм се Mr. Green
да ви питам, кротуват ли вашите деца докато им слагате памперса???
Хич даже, точно като и сменям памперса започва да се върти, дърпаме си играчки от ръцете, ревем и се гоним по голо дупе из цялото легло. Забелязвам, че играчка, на която по принцип не обръща особено внимание точно в момента на смяна на памперса става супер интересна. И също така напоследък са и много любопитни копчета и всевъзможни дребни дунджурии, които лесно могат да се откъснат и глътнат Rolling Eyes Че и сама си ги чопли и човърка.

# 244
Добро утро!
И аз много се смях, ама много - за това с гоненето на крачката Joy
sia , намерих начин да кротува- давам да държи някаква кутия или шише от крем.

и аз така правя,давам му да държи нещо,но не винаги се получава,такова въртене пада,добре,че не лази,иначе кой знае как щяхме да се гоним  Joy
А за крачетата сме същите,ей ато види някой крак да си ''виси свободно'' и като се засили с тоя паяк  Joy,ей ткива очи ококорва  Shocked,онзи ден се смяхме с баща му,който си беше полял крака с мляко и му викам сега като те подуши Крис,ела да видиш какво гонене ще пада  hahaha

# 245
  • София
Здравейте и от нас.

jivotinche, Елвинг, и на мен някак не ми идва отвътре да си говоря с Калин... затова и повдигнах темата... иначе понякога съм като латерна, нямам спиране, но с него не ми се получава някак си  Embarassed А той още от началото все предпочиташе да си зяпа някакви си негови неща... сега пък играе много съсредоточено с играчките си, а като му обърна внимание, мрънка да се гушкаме... затова, докато играе, си мълча... после пък си се гушкаме, правим някое упражнение, ако е на кеф, и така... все се чудя дали няма да му повлияе зле това, дето не му говорим особено много... той и мъж ми е малко мълчалив... и той предпочита да си играят по-тихичко... не, че не му говорим хич, де, ама определено сме далеч от масово споделяното тук... а за пеенето - да не говорим... Репертоарът ми е първият куплет на "Зайченцето бяло" и напоследък "Мама те обича, тати те обича, мама.." и така до безкрай...

Зеленко, ама много си добра в зачекването на теми за дискусия. На теста "знаете ли варненски" - във Фейсбук изкарах отличен Wink И евала на педиатърката ти, нашата никога не ме е питала и не ми е казвала с какво да я занимавам

Уф, сега като се сетя, че по едно време постовете ми бяха едни списъци с въпроси, въпроси, въпроси... книги, лекции, разговори, форуми... сега, когато Калин е вече истинско мъничко човече, а не просто усещане в корема, съм по-спокойна като цяло, но понеже сме голяма група майчета с различен опит и разбирания, винаги ми е полезно да попитам и тук... а и понякога все още се чувствам супер неподготвена, примерно ето в областта за занимаването с децата, игрите, пеенето и т.н. - не ми идва някак си отвътре и това е, притеснявам се...
А тестовете във Фейсбук ги блокирам наред - много ме дразнят - един не съм видяла без правописни и граматически грешки - третирам ги като спам... а и ми попаднаха някакви материали по едно време, че като даваш достъп на програмата за тестове, тя има право да ти чете всякакви неща от профила, да ползва снимки и т.н. - не, благодаря! - не държа някой непознат (и неграмотен на всичко отгоре) да ми гледа детето и приятелите...

Сиа
, Калин все още кротува при смяна на пампреса - винаги имам дрънкалка под ръка, която му давам - или гризалка. Обожава да си хваща босите крачета и  да си ги лапа или да си ги гледа сякаш са някакви съкровища... За обличането нашата цака е максимално от седнало положение - там е най-кротък  Peace

Шу, аз съм пропуснала за Яна (уж съм внимателна, ама явно нЕкой се е размрънкал баш тогаз и...  Embarassed), ама като чета коментарите... стискам палци всичко да се развие по най-добрия за вас начин  Praynig Praynig Praynig

# 246
Мънки, честит рожден ден!!!Да си все така жизнена, весела и енергична  bouquet
Честит имен ден и на двете Виктории, да са много послушни Hug

За заниманията с децата - не чета книги, достатъчно ми е , че по цял ден съм с него и само с него се занимавам, гледам в малкото свободно време да чета нещо различно, че понякога имам чувството, че съм изолирана от света. Иначе и аз на Боби му говоря много, но когато не ми се говори или ми е криво си мълча, а когато му се ядосам гледам да се успокоя и да му обяснявам кое не е хубаво. До скоро май изобщо не разбираше за какво иде реч, но от скоро като че ли прочитам някакво разбиране в погледа му. А за игрите с него - много са различни, общо взето каквото ми дойде на ума Mr. Green и много пеем Laughing
а за смяната на памперса - това просто си е една голяма гоненица - дори и да говоря, да пея и какво ли още не...ами просто си му е много добре по голо дупе Laughing
а като чета за какви температури в спалните говорите Shockedу нас навсякъде е 26 градусаи ходим голи и спим голи, но Боби не се поти изобщо, нито като яде, нито като спи Thinking

# 247
  • Варна
Добро утро! Аз като сменям памперса, гледам да и пъхна някаква играчка в ръцете, за да се занимава, че иначе се криви, а снощи даже си отлепяше лепките на вече сложения памперс, докато аз я обличам. Голяма борба падна.
СЗА, Peace Hug
Бухта, преди време беше споменала за една подочистачка на Лайфхайт и едва снощи ходихме до Метро и реших да си направя подарък (въпросната стирка). Явно вече съвсем съм изперкала, защото вечерта и се радвах като малко дете и даже изчистих целия апартамент по тъмна доба. Благодаря за идеята! Дано само издържи на моето темпо (на опаковката пише, че има 3 години гаранция, ама как точно се удостоверява newsm78 )
Вчера такъв дъжд ни наваля точно на връщане от разходката - бяхме на 200м от блока, но се измокрихме до кости с Кристина (Симона беше под найлона на количката). Днес ако пак се мръщи небето, няма да рискувам.
В това влажно време прането ми не съхне и не мога да насмогна с пералните. Вече сериозно се замислям за сушилня, но тъй като мястото ни е ограничено (а и пералнята вече е за смяна), се замислям за комбиниран уред. Някой има ли впечатления?
Шу, горе главата! Ти си печена мацка, ще видиш, че всичко ще се нареди по най-добрия начин за детето, независимо колко лекари ще ти скъсат нервите Hug

# 248
Добро утро!
Гледам ощ нямаме кафенце  Rolling Eyes , та предлагам по едно чайче, за да се пазим от грипа

Сега видях, че вече има  Embarassed , но тъкмо всеки ще си избере какво да пие  Mr. Green

# 249

jivotinche, Елвинг, и на мен някак не ми идва отвътре да си говоря с Калин... затова и повдигнах темата... иначе понякога съм като латерна, нямам спиране, но с него не ми се получава някак си  Embarassed А той още от началото все предпочиташе да си зяпа някакви си негови неща... сега пък играе много съсредоточено с играчките си, а като му обърна внимание, мрънка да се гушкаме... затова, докато играе, си мълча... после пък си се гушкаме, правим някое упражнение, ако е на кеф, и така... все се чудя дали няма да му повлияе зле това, дето не му говорим особено много... той и мъж ми е малко мълчалив... и той предпочита да си играят по-тихичко... не, че не му говорим хич, де, ама определено сме далеч от масово споделяното тук... а за пеенето - да не говорим... Репертоарът ми е първият куплет на "Зайченцето бяло" и напоследък "Мама те обича, тати те обича, мама.." и така до безкрай...

E  точно така сме и ние в къщи . Зеленко много точно си описала ситуацията.

Като си сменяме памперса и ние така се въртим и аз му се карам дори.

И аз гледах  за този Среброто - ама кой е всъшност тоя?  Thinking Изобщо не съм го чувала.  Confused

Ама вие кво правите във  фейсбука аааааа ?   Може ли някой да ме светне кво трябва да направя  , та и аз да гледам нещо си там. Пък и на фермички си играете  нещо  Thinking , хич не съм в час с тоя бук.

# 250
Добро утро и от нас!

Вчера вечерта Петя заспа в 7,30, че не беше спала цял следобед и сутринта в 4 се събуди мацката да пие мляко! Поне после заспа де, но аз до 5 бях будна! В 7 вече сънувах сладко, но дребното се събуди! Сега я сложих да дремне и после да излизаме! Гледам при нас вятър духа, дано поне е топло днес!
Вече и сготвих заешко с картофи и моркови отивам да го пасирам!
Докато сменявам памперс от около две седмици давам играчки, гризалки една празна тубичка от крем с заоблени краища засега е най-интересна! Бърборкам и на дребната, но най и е добре когато батко и е в къщи защото той не млъква и тя все си го търси! Той скача при нея вея кошарата и това я прави много щастлива!

Пожелавам ви лек ден!

# 251
Добро утро и от нас!
Тази сутрин моето шило, дето в торба не стои, си понапари ръчичката. Sad Ми от както се е събудила не е спряла да мрънка и като не и обърна внимание вика - ама вика та чак през 3 етажа се чува и аз я гушнах, ама на котлона ми ври тиквата за пюрето днес и аз държа Рая с едната ръка и с другата премествам тенжерата от котлона, а тя решила да помага и пипна капака. Добре, че извиках да се уплаши и бързо си дръпна ръката. Рева от уплах. Веднага я полях със студена вода и напръсках с пантенол. Е, няма и нищо, само са и топли и леко зачервени възглавничките на 3-те пръстчета, ама се изплашихме и аз и тя. Сега поне заспа, след порядъчна порция рев. Cry

Тони, първо честито хранене Simple Smile Е защо да не иска АМ Рая, нали няма да я отбиваш ей-сега, а ще е поне след годинката?

Да, така мисля, макар че снощи преживях поредната зловеща криза с ужасни болки - изпих 5 спазмалгона и не минава...добре, че от толкоз лекарства организма ми реши да се очисти сам по най-естествения начин като ги повърна и след опразване на стомаха и болката отмина... Не знам как ще устискам до февруари с тези болки, но пък здравето на Рая е по-важно, та ще трябва да се справя. Tired А че няма да иска АМ си мисля, че по-скоро няма да иска да го пие от шише... пък и досега не съм и давала АМ дори за проба, та не знам. Rolling Eyes

За смяната на памперса - ние още ползваме повивалника...разбира се, не е на леглото на Рая, а го свалям върху спалнята, но на него сменяме памперса  и тя си знае и мирува. Вярно е, че и Рая си яде предимно краката докато извършваме тази операция, но пък иначе като и сложа кречетата надолу спокойно изчаква да я опаковам. Същото е и когато я преобличам. Не знам дали има връзка с това, че и говоря и и обяснявам какво и как обличам, но нямаме проблеми с преобличането.

Танче, с удоволствие те чета как хубаво пишеш за Бибата. Hug Да я нацелуваш хубавичко. Simple Smile

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.  #Crazy

# 252
  • Костинброд
Здравейте и от нас.Честити месечинки на наборчетата от 12.03.Почерпете се и за наше здраве днес(а трябваше да празнуваме 9 рож.ден на дъщеря ни smile3518)Алекс послучай месечинката цяла нощ рева и мрънка и в 4.30 беше решил че се е наспал и е време да пее.Къде ми е криво къде и той ме прави луда с неговите изпълнения.А за сушилня и аз сериозно се замислям,че от сутринта три перални изпрах,а кога ще изсъхнат незнам.Но аз мисля комбинирана пералня и сушилна да взема с цел спестяване на място,но идея си нямам каква-дайте предложения.Лек и спокоен ден...

# 253
  • София
Привет!
Тони, много  Hug и  Heart Eyes за Рая, миличката  сигурно много се е уплашила!  Rolling Eyes
Аденис, не разбирам какво искаш да кажеш  Rolling Eyes Дано всичко е наред! И бъдете живи и здрави!  Hug   bouquet 
Дума, Среброто е от Братя Мангасариян  Mr. Green
Памперс и ние сменяме трудно, давам по нещо в ръчичка за занимавка  Crazy
И да питам как опазвате зъбите?  Rolling Eyes Александър вече 2 пъти си разкървавява устата  Rolling Eyes - като се изправи в леглото и реши да се пусне по някое време - нацелва си точно зъбите. Все ме е страх да не избие някой. Може и само да се прехапва, но е кофти гледка разкървавена бебешка устичка  Sad А така му е мерак да прави това упражнение  ooooh!
И да ви кажа колко криво ми стана преди малко - свеки размразява фризера и откри забравени запаси кърма  Shocked - сигурно към 500мл. Направо сърцето ме заболя като ги изхвърлих  Cry , хем мислех, че всичко е изконсумирано.  Tired Sad

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 11:00 от Elwing

# 254
Привет и от нас Hug

Честито на празнуващите месечинки Hug, Да са здрави и щастливи Heart Eyes

При нас новото, е че Коко вече се изправя сам в леглото, но започвайки да подскача си удря брадичката в решетката и пада един рев ooooh!, но се надявам скоро да разбера за какво иде реч и да се пази Peace, опитва се и да лази, но му се отдава само на заден ход hahaha
За смяната на памперса - задължително с играчка, иначе се опитва да се обърна на повивалника и един памперс го слагам минимум 15 минути ooooh!. Голямо шило в торба е станал, едвам го удържам, в сравнение със спомените които имам с Ели.
За храненето - вече сме с 3 заместени хранения и кърмене само сутрин и вечер Peace
Това ни е режима за сега:
7:30-8:00 - кърмене
11:00 - попара
12:00-12:30 - изцедени ябълка, грозде, круша на сок
14:00 - редуване на месно със зеленчуково пюре с 1/2 жълтък
17:00-17:30 - плодова каша или пюре
19:00 - 30-40мл сок от прясно изцедена ябълка или друг плод
20:00-20:30 - кърмене

За татито ни - най-добрия тати Heart Eyes, супер много ми помага, особено с Елена. Някой път даже ми става мъчно, че не мога да обърна достатъчно внимание на Ели, та зарязвам Коко на тати и с Ели ходим на театри, разходки, само двете по женски Heart Eyes

За заниманията - Коко като цяло е по-спокоен от Ели (да не чуе дявола). Играе си сам и си се занимава, като му омръзне сядаме заедно и започваме са разглеждаме книжки, пея му песни, а той вика след мен hahaha, в момента тренираме лазенето напред hahaha

Та така при нас.

Целувки от нас  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт