Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са общите разходи за посещение на Дубай, включително визи, допълнителни екскурзии и организирани екскурзии?
Какви са популярните дейности за забавление, екскурзии и атракции в Дубай?
Какво включва пустинно сафари в Дубай?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са общите разходи за посещение на Дубай, включително визи, допълнителни екскурзии и организирани екскурзии?
Цените за посещение на Дубай варират в зависимост от хотела, броя на нощувките и включените екскурзии. Например, таксата за виза са около 60-65 евро, нощувка в хотел 3 звезди е около 550-600 евро, а в хотел 5 звезди може да достигне до 1000 евро за 5 нощувки. Полетът от Истанбул или София до Дубай може да варира, като летищни такси са около €140. Офертите за екскурзии също имат различни цени, като например обзорна обиколка на Дубай е около €25, а круиз по залива Крик с включена вечерня и шоу-програма е около €50. Цената на визите за Дубай може да варира в зависимост от начина, по който се получават. Например, при пътуване с Emirates те издават визата. Някои хотели също предлагат тази услуга. Възможно е и местни агенции да вадят визи, но цената може да бъде висока. Освен това, визите могат да бъдат получени и чрез българска туристическа агенция, която може да предостави информация за процеса. Цените на допълнителни екскурзии в Дубай варират в зависимост от вида на екскурзията. Например обиколка с панормамна гледка към града струва около 30 евро за възрастни и 20 евро за деца, докато джип сафари в пустинта е приблизително 60 евро за възрастни и 45 евро за деца. Цените на екскурзииите в Дубай варират в зависимост от избраната туристическа агенция и включват различни атракции като сафари, круиз, посещенiе на Абу Даби и други. Можете да организирате екскурзии чрез български тур оператор или чрез местни туристически агенции, които предлагат разнообразие от допълнителни екскурзии като посещение на Фуджейра, Оман, нощно риболовно приключение и др. Важно е да уточните цената и включени услуги предварително и да резервирате екскурзиите предварително, особено ако пътувате индивидуално.
-
Какви са популярните дейности за забавление, екскурзии и атракции в Дубай?
В Дубай има голямо разнообразие от атракции и дейности, като посещения на Burj Khaliфа, наблюдение на фонтанните пред нея, плажове, молове, водни паркове, сафарита и други забележителности. Градът предлага също възможности за пазаруване и посещение на различни ресторанти и заведения. Някои популярни екскурзии включват обиколка на града, пустинно сафари с джипове, посещение на Абу Даби, круиз с арабска галера с вечеря или обяд в Burj Al Arab 7*. Цените за тези екскурзии варират; важно е да изберете надежден туроператор.
-
Какво включва пустинно сафари в Дубай?
Пустинното сафари в Дубай обикновено включва пътуване извън града, спиране преди пустинята за подготовка на джиповете, шофиране през дюните, спирка за наслаждаване на залеза, възможност за сърфиране с дъски по дюните, каране на бъги, яздене на камила , вечеря в бедуински лагер с традиционна танцьорка на бели денс и пушене на шиша. Обикновено посещението включва и транспорт.
-
Как се чувстват местните жители към чуждестранните туристи в Дубай?
-
Какви са възможностите за гмуркане в Дубай?

много ми се ходи там
Аз гледах на марбро, но нещо хич не ми харесаха, от алма тур една приятелка не остана хич доволна от индивидуалното им пътуване организирано до там, от онтравел аз пък имам лоши впечатления и не ги ползвам..та съм в чуденка.

Страхотно изживяване е!
ще погледна офертите на Астрал. Вашият хотел изглежда да е добър и локацията му също, на този големия булевард с небостъргачите е , в модерната част на Дубай