Дубай

• 188 975
  • 743
  •   2
Отговори
# 660
  • София
КЛОНКА, не знаех, че има фиксирана цена за обяд в Бурж-а. До колкото помня от баща ми - поискали са му кредитна карта за гаранция, след което всеки си е поръчвал, ял и платил според сметката.

Ако Атлантис ти е скъпо - можете спокойно да отидете там на Воден парк само - достатъчно е. Знам че има и по-хубави водни паркове, но ние се спряхме на този, защото го съчетахме с делфините.

# 661
  • София
Цената на агенцията е фиксирана за посещение. Води се обяд. Искат официално облекло Laughing

Кои са по-хубавите аквапаркове?
Wild Wadi?

# 662
  • София

Този е доста екстремен - не е за малки деца.
М/у другото и в Атлантис има ограничение за децата за ръст за някои пързалки и са доста страшни (според мен). Дъщеря ми рева близо час за една много екстремна, на която не я пуснах.  ooooh!

# 663
Утре в разказа си за следващия ден ще разкажа повече за монорелсовия влак, който наистина е една страхотна туристическа атракция, която не знам дали я има на много места в света. Зная за Япония, за другаде не се сещам. И той като метрото е без машинист.
В Куала Лумпур (Малайзия) има такъв монорейл, и изобщо не се води атракция, а си е обикновен градски транспорт там. Обаче наистина е много готино и бързо средство за транспорт. В Сидни (Австралия) също има, мисля че и в Сингапур (за там не съм сигурна, но възнамерявам да проверя живот и здраве  Praynig)
http://prikachi.com/images.php?images/463/4094463c.jpg Сидни
http://prikachi.com/images.php?images/478/4094478R.jpg Куала Лумпур
http://prikachi.com/images.php?images/483/4094483r.jpg

Мъжо пак почна да ме навива да ходим в Дубай  Rolling Eyes (не сме ходили никога). Предните пъти като започнеше да мрънка за Дубай и аз все измислях друга дестинация, но вече съм му обещала за догодина (впредвид малкото ни бебе)
Та имам въпрос, кво ще кажете, дали ексурзиите предлагани от БГ Агенциите (зради чартърите) и изобщо Дубай е подходяща дестинация за семейство с дете и бебе  newsm78 Вече май май не мога да го пренасочвам  Laughing
Питането ми е дали мога лесно да се предвижвам с бебешка количка из Дубай и има ли магазини в които продават пюрета ил трябва и това да мъкнем с нас, че все пак са чупливи и става сложно, за да си направя сметка каква бебешка възраст ще е подходяща да е бебката. newsm78
Дано и тоя път не ни се размине, иначе пак ще трябва да сменям дестинацията  Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 16:51 от ronisum

# 664
абе на пюрета не разчитай. За бебе около годинка има 4-5-6 вида скъпи и не знам колко подходящи, а за по-малки има само плодови. Но има разнообразие на каши.
Иначе всичко за бебета е ок, рампи, стаи за преповиване, внимание и френдли отношение.

# 665
абе на пюрета не разчитай. За бебе около годинка има 4-5-6 вида скъпи и не знам колко подходящи, а за по-малки има само плодови. Но има разнообразие на каши.
Иначе всичко за бебета е ок, рампи, стаи за преповиване, внимание и френдли отношение.

Е пак е нещо. Всъщност като се замисля ако успеем да отидем тази пролет нищо не й пречи да кара само на мляко и каша и без това ще е на около 6 м и едва ли ще е прояла вече толкова пюрета Rolling Eyes
А една кутия мляко и една каша хем не са чупливи, хем не тежат, а искат само вода да им сипеш. Абе вече започвам да се навивам, само не знам дали ще успеем да разгледаме достатъчно, предвид предвижването с количка  newsm78

# 666
рони, до третата си годинка малкият ми син е записал 7 държави в паспорта си - с количка и кенгуру, че и доста по-екзотични от емирствата. Нямаш никакви грижи в това отношение.

# 667
Планираме пътуване до Дубай в края на януари, много е ми е полезна темата ви! Някой има ли представа какви ще са температурите по това време там? Още не съм изчела цялата тема и ако вече е споменато се извинявам  Hug

# 668
Diora ние бяхме там края на януари, началото на февруари.Беше си доста топличко, а по обяд ставаше и жега.Ходихме си и на плаж. Peace

# 669
  • Sofia
Имам въпрос към тези от вас, които са си самоорганизирали екскурзията до Дубай , как процедирахте с визите, защото от Атлантис ми искат 15 000 дирхама депозит ?
Попитах в една туристическа агенция, но те разбира се ми отказаха само издаване на визи.

# 670
  • Beyond the Frontiers
Имам въпрос към тези от вас, които са си самоорганизирали екскурзията до Дубай , как процедирахте с визите, защото от Атлантис ми искат 15 000 дирхама депозит ?
Попитах в една туристическа агенция, но те разбира се ми отказаха само издаване на визи.

Няма как да ви издадат само виза - за да я получим ни искат хотелска резервация. Peace

# 671
Имам спомен, че и на нас ни искаха данните на хотела, където имаме резервация.Иначе ние си ги правехме през сайта  на Емирейтс, но ние и с тях пътувахме.Струваха ни около 100 и няколко долара за двама.

# 672
  • Sofia
Аз мислех да летим с турците и  сама попитах в хотела , но не ми харесаха цените - за виза ми искаха 500 дирхама на човек и отделно депозита ...
Сега се мъча да го наглася някак с Емирейтс, именно заради визите. Връзките не са от най - удобните, но съм си навила , че там ще се ходи почивните дни края на април (които за съжаление са само 4  Tired ) .

# 673
  • Варна
Не планирам пътуване в Дубай, не знам кога, дали и как някога бих отишла, но беше ме налегнала някаква скука и реших да "попътувам" в този подфорум, та попаднах на темата и я изчетох на един дъх. Като приказка е  Heart Eyes
Извинете ме за спама. Просто ще си чета тихо  Simple Smile

# 674
На мен Дубай не ми хареса-един раздут балон е за мен. Много кич, много нещо Confused Никаква природа, всичко е изкуствено. Градът е много прашен, а всички тия небостъргачи действат много подтискащо. Освен това една част от тях са започнали да овехтяват много скоро след построяването си. Хотелите са по-скоро подходящи за бизнеспътувания отколкото за почивка. Нашият, уж 5звезден беше супер зле. Тесни стаи, без тераса. Може би само Атлантис си заслужава, но за парите, които излиза е по-добре да се отиде в някое наистина райско кътче отколкото в тая бетонна джунгла. Освен да трополти човек по моловете и да зяпа кули и небостъргачи друго няма какво да прави там. 
Не бих се върнала пак в тоя град. Може би бих го ползвала само като междинно летище.
Да предупредя тези на които им предстои пътуване да си носят връхни дрехи, защото в сградите се поддържат ненормално ниски температури. Арабите и арабките ходят целите покрити от глава до пети и ядно за да не вкиснат и плувнат в пот, климатиците създават фризерна атмосфера. В резултат половината хора в самолета на връщане кихаха и кашлеха.
И още: вижте Пеещите фонтани, едно наистина романтично изживяване на фона на цялата студенина са.

Общи условия

Активация на акаунт