Дубай

• 188 946
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
theentertainerme.com
В бързината съм пропуснала да отбележа Simple Smile

# 721
а ние тези ентертейнъри си ги ползваме цяла година  Laughing

но е вярно, че се изплащат бързо.

# 722
Вярно е, че ако си турист за 5-10 дни не можеш и 1/3 от нея да оползотвориш. За хората, които живеят там, е супер.
Много ми хареса книгата:) Ние за 10 дни успяхме да използваме не повече по 30 ваучера, но пък си я изплатихме веднага инвестицията-още на втория ден. Така ми се иска да има и за България такава Simple Smile
Последния ден, 3 часа преди да тръгнем за летището, се засякохме в Carrefour с едни българи и им я подарихме да си я използват. Не знам доколко са се оправили с книгата. Беше им първи ден в Дубай, а общо имаха 5 дни. Баща ми им каза като се върнат в България да пишат в някой форум и да предадат книгата нататък Simple Smile Иначе моята първоначална идея беше или да оставя книгата на служителите в хотела, които бяха много любезни, или да я върна в България и да я подаря на някой от форума, на когото му предстои пътуване към Дубай.

# 723
 Здравейте.

Може ли някой да ми каже след като си закупя online билети за Burj Khalifa- трябва да рапечатя само Receipt of purchase-са или трябва някъде да потвърдя чрез връщане на Receipt номера или Confirmation кода.
 Просто това на мейла, което ми върнаха, изглежда доста семпло Simple Smile и не знам само него ли да разпечатя или има и още нещо...което пропускам.

# 724
  • София
Трябва само да разпечаташ Receipt of purchase. Peace
15мин. преди обявеното време трябва да сте там. Влизате през входа, вляво от него има рецепция, на която давате  Receipt of purchase и те след като Ви проверят в компютъра Ви дават билети, след което на групи Ви пускат към асансьорите за качване към върха Simple Smile Simple Smile

# 725
Трябва само да разпечаташ Receipt of purchase. Peace
15мин. преди обявеното време трябва да сте там. Влизате през входа, вляво от него има рецепция, на която давате  Receipt of purchase и те след като Ви проверят в компютъра Ви дават билети, след което на групи Ви пускат към асансьорите за качване към върха Simple Smile Simple Smile

Благодаря за бързия отговор

# 726
И носи кредитната карта, с която си платила. Искат и ID.

# 727
А какво бихте ме посъветвали относно хотела-къде според вас е най-подходящото място да се резервира?В смисъл,къде е най-удобното относно локация и откъде най-добре бихме достигали пове4ето места?

# 728
  • София
А какво бихте ме посъветвали относно хотела-къде според вас е най-подходящото място да се резервира?В смисъл,къде е най-удобното относно локация и откъде най-добре бихме достигали пове4ето места?
Според мен зависи от целта на посещението Ви локацията на хотела Simple Smile
Ако отивате, за да плажувате и по-малко да се разхождате из града е добре да резервирате хотел по крайбрежието. В Madinat Jumeirah или Dubai Marina има хотели, в които ще се чувствате прекрасно Peace.
Ако обаче искате да пътувате повече и да разглеждате Дубай е добре да бъдете в близост до метростанция, защото с метрото имате бърз достъп почти навсякъде.
Можете да наемете по-евтин хотел в Дейра или Бурж Дубай, или пък по-луксозен и хубав по Shekh Zayed Rd. /ще се насладите на страхотни гледки с небостъргачите по булеварда/. Ние лично бяхме в Al Barsha/хотел Citymax Al Barsha/, нов район с добро строителство около Mall of Emirates. Близо до метростанцията, като с метрото стигате много бързо до Дубай мол и Бурж Халифа, до Дейра и забележителностите в стария град, до Дубай Марина и плажовете там. Единствено до Джумейра бийч ще ползвате такси, което излиза около  около 10-15лв.
И не на последно място в Mall of Emirates  има спирка на Big Bus, с който е добре първоначално да обиколите Дубай и да сте наясно след това къде как да отидете Peace

# 729
Благодаря много за бързия и най-ве4е толкова пълен с инфо отговор Hug  bouquet
Ние определено отиваме да видим и пипнем:)))

# 730
  • София
Щом отивате да видите и да пипнете най-добре е тогава да сте около метро станция, за да можете да сте максимално мобилни. Peace
Вечер метрото работи до 24часа, сутрин от 6, с изключение на петък, когато е почивния ден в Дубай и то тръгва наобед в 13 часа.
А по плажовете и по крайбрежния булевард можете да се движите освен с таксита и с два атобуса №8 и №88, които тръгват от Al Ghubaiba bus Stn., движат се по Jumeira Rd./това е крайбрежния булевард на Дубай, където можете да се насладите на великолепни къщи/ и стигат №88 до Jumeirah Palm Island, а №8 чак до Jebel Ali.
Просто си купувате още с пристигането по една  Silver card и с нея пътувате в метрото, с автобусите и с водните таксита като само я дозареждате. Максималната сума, която Ви се таксува на ден е 14 дирхама без значение колко пъти ще пътувате през деня. А тези 14 дирхама ако сте с билети ще отидат само за две по-далечни прикачвания на метрото. Там то е разделено на зони и се чекирате и на качване, и на слизане, като сумите Ви се удържат на излизане от метростанцията. А ако Ви свърши и кредита по време на пътуване, Ви дава бонус поне още едно пътуване до 5-6 дирхама, които Ви се удържат при следващото зареждане на картата Peace

# 731
Това определено е много полезна информация  bouquet
Ние за съжаление сме май на кра4ка да се откажем от Дубай,защото имаме то4ни дати,в които да пътуваме,а пък за тях то4но предложените по4ивки са много неизгодни.В смисъл,полетите са така направени,4е се губят два дни от общо седем,а денят на прибирането е шестият,късно ве4ер,но той пък се пада петък.Та ще видим де!Ако все пак отидем там,а не другаде,ще пиша пак Grinning

# 732
  • Sofia
С организирана екскурзия ли планувате да ходите? Ние също имаме възможност да почиваме само през почивни дни и си намерих билети, които абсолютно съвпадат със свободното ни време. Не можах единствено да открия подходяща връзка от София до Истанбул, но решихме вместо да спим там или да висим на летището , да отидем с колата. Ако това е идея, която би ти помогнала ...

# 733
Ние тръгваме от Германия и летим през Амстердам Rolling Eyes А бе не съм се отказала де!Ей сега пак продължавам с търсенето Grinning

# 734
  • София
Ние тръгваме от Германия и летим през Амстердам Rolling Eyes А бе не съм се отказала де!Ей сега пак продължавам с търсенето Grinning
Ако искаш кажи какво търсиш, може да успеем да ти помогнем в търсенето Peace

Общи условия

Активация на акаунт