Дубай

• 189 953
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Цената на едно международно обаждане е около 1.20 долара минимум,

хм, минимумът как го определи?

не я успокоявайте много Теодора, че порядките са европейски, да не взимат да се напият някъде две сами жени и да станат за резил  Wink

http://www.youtube.com/watch?v=Fz8A1itDoTo&feature=player_embedded  поздрав за влюбените в Дубай Wink

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 21:01 от тити

# 421
Цената на едно международно обаждане е около 1.20 долара минимум,

хм, минимумът как го определи?

не я успокоявайте много Теодора, че порядките са европейски, да не взимат да се напият някъде две сами жени и да станат за резил  Wink
Ми такъв спомен имам, надали е половин цент, колкото би била печалбата от войп телефонията, нали?

# 422
то е ясно, че причината е само и единствено комерсиална, но нали все пак е разлика? и то както сама казваш основно в Арабския свят.
Иначе и аз останах с впечатление, че в името на туриста ( който харчи мнооооого при тях) са склонни към либерализъм.
И понеже имам малко време да споделя пресните си наблюдения от миналата седмица:
1. Дубай е лудница, но в сравнение с невъзпитаното и безпардонно движение в София от такситата ми се видя доста по-цивилизовано.
2. Очевидно стремежът да се показват е движеща сила в строителството им. Невероятен бум с изсипани милиарди и изникнали за 10-на години цели нови квартали. Обаче и при тях има замразени строежи поради кризата newsm78. А Палмите за момента според мен са едно абсолютно нищо, но с голяма реклама.
3. Абсолютно надути цени на хотелите, но след като руснаците и японците ( дори и в момента) ги плащат не е проблем със заетостта. Адски високи цени в хубавите ресторанти ( но не в Бурж ал Араб) като сравнено със САЩ, където в най-луксозните стек-хаусове чаша вино е между 10-15 Долара, тук е същото, но в Евро Close Разбирам, че има връзка с отношението им към алкохола, но все пак там се хранят основно туристи.
4. Липсата на всякаква престъпност е огормен +
5. Винаги съм си мислела, че забулването на жените произлиза от религията им, но се оказа, че си е просто традиция и няма нищо общо с религия
6. Цените в магазините са като у нас или малко по-високи, а козметиката е поне с 20% по-скъпа

В общи линии не бих отишла на почивка там, но да се види веднъж си заслужава.

Абу Даби ми хареса 10 пъти повече - по-чисто, подредено, зелено (нямам думи какво правят за озеленяване в пустинята и на двете места) и красиво. И там кипи строителство, но е някак по-спокойно и широко.

# 423
Тити, Поздравът е супер    Wink

Богиня, цената на международно обаждане за минута до Бг е 1.20 дхм, което прави точно 0.33 $  newsm78  newsm78

Асинка, не съм съгласна с точка номер 5, ама и не смятам да я дискутирам  Peace Peace Peace

# 424
Малко офф топик, прощавайте, но Богиня, как реши, че 1 долар на телекома е чиста печалба?
Телекомът има разходи за заплати, за поцициониране на клетки, за ремонт, поддръжка и ъпгрейд на тези клетки, за поддържане на огроооомни сървъри (повярвай, това са изключително мощни и скъпи машини), които да таралянкат всяко файлче с някакъв вид трафик (GPRS, телефонно обаждане, SMS, MMS, каквото се сетиш) за поддържане на услуги към клиента (кол центрове и т.н.). Скайп, за разлика от телекомите, ги няма тези разходи. Така че смятам, че не можеш да прецениш колко е чистата печалба.  Naughty

MagicLubs, а каква е процедурата за взимане на предплатена карта, каква е таксата и минимума на сумата, която се зарежда в предплатената карта? Лесно ли се взима от чужденци? Ор какви места може да се закупи, срещу документ за самоличност ли става това? Въобще...всичко, за което се сетиш/те. Ако някой друг също е наясно с процедурата, нека сподели, със сигурност ще бъде полезно.  Whistling

# 425

Асинка, не съм съгласна с точка номер 5, ама и не смятам да я дискутирам  Peace Peace Peace
. Ne Znam - Tova ni kaza Marokanskia gid  Thinking

# 426
  • на Земята
А по принцип има ли агенти,които развеждат срещу заплащане насам натам?
За заблудени и неориентирани туристи като нас Crazy

# 427
А по принцип има ли агенти,които развеждат срещу заплащане насам натам?
За заблудени и неориентирани туристи като нас Crazy

Защо не си купите билети за Big Bus - ще ви развеждат, спират на забележителностите, дават ви слушалки да ви разказват за обектите на желания език, климатизирани са, но може и да се качиш на 2-я етаж в отворената част, дават водица (ако не е свършила), можеш да слизаш и да се качваш неограничен брой пъти...? Според мен е доста добре и да се ориентираш в обстановката, и да разгледаш.

# 428
no_name, можеш да си купиш припейд карта навсякъде, като казвам навсякъде имам в предвид дори и кварталния супер маркет. Това важи и за ваучерите за презареждане. Искат документ за самоличност задължително. Чужденец може да си купи също с паспорт, дори и да е само за 2 дни. Струваше за Етисалат 160дхм с заредени 10дхм. Знам, че имаше скоро промоции беше нещо за купи за 75 имаш 50 заредени, не искам да налучквам, не съм купувала отдавна... Иначе подновяваш след една година. Има такива за туристи. Например валидна е само за 15 дни, 1 месец след активирането. С Ду не съм запозната много честно казано. Но знам, че и там искат документ за самоличност и можеш да си купиш, дори и да си турист.
За по сигурно виж тук: www.etisalat.ae или www.du.ae

# 429
  • на Земята
А от къде се купуват билети за Big Bus? И от къде тръгват ,по кое време?

# 430
Мисля, че още на летището имаше инфо за Биг Бас, само че ние предпочетохме да взимаме такси и да ни кара до отделни интересни места вместо автобуса. Вие обаче като гледам не сте много наясно какво искате да видите и наистина тези автобуси са добра алтернатива. Не са много евтини, но не са и скъпи. Сигурна съм, че ако попитате в хотела си, ще получите пълна информация за Big Bus. Той не тръгва от някъде, а има маршрут и може да видите къде до хотела ви е най-близката му спирка.
Ето много информация от извора:
http://www.bigbustours.com/eng/dubai/custompage.aspx?id=dubai_si … g_tour&gclid=

За извън Дубай взехме 2 екскурзии с Arabian Adventures, които са подразделение на Емирейтс и са много добра туристическа компания. Останахме доволни и от сафарито в пустинята и от еднодневната разходка до Абу Даби с тях.

# 431
  • на Земята
Е това е много добра идея,не знаех до сега.Аз за това ви казвам да ми кажете за което се сетите ,всичко ще ми е от полза Hug
А колко струва картата,за един ден ли важи ?

# 432

А колко струва картата,за един ден ли важи ?

Еее, прочети малко и ти де, пише си всичко на сайта, който ти даде Asinka  Crossing Arms

# 433
  • на Земята
Да прочетох ,сори.Написах преди да видя.А и казах ,че не съм много  англо-говоряща
Не се наемай.Който иска казва и показва,без да упреква Peace

# 434
TeoDora, ако кажеш къде/кой ти е хотела, бихме могли да те ориентираме от къде да вземеш Биг Бъс, но най-вероятно ще трябва да се придвижите с такси/метро до там, има едно дневни и двудневни билети, с вторите разбира се ще видите повече неща...

Сетих, се че Etisalat имат и едни пред-платени карти Ahlan, Предназначени са за туристи/ посетители и се продават на летището, като пристигнете ако имате време може да проверите за условията по тях  Peace

Общи условия

Активация на акаунт