Дубай

• 189 953
  • 743
  •   2
Отговори
# 435
Ауу - Теодора - как се наемате сами и без добър английски? Дано поне приятелката ти го владее Thinking

# 436
Да прочетох ,сори.Написах преди да видя.А и казах ,че не съм много  англо-говоряща

А какъв език ще използвате в Дубай?  newsm78

# 437
  • на Земята
Еми наемаме се. Не сме чак толкова боси,но не говорим и перфектно.Това имам предвид.
Та no_name ,на индиански ще говорим,нали няма проблем Mr. Green

# 438

Joy   201uu Убедила съм се, че и с жестикулиране и бълване на някакви нечленоразделни звуци пак може да се оправи криво-ляво човек, та....

# 439
То голяма част от пребиваващите там, такъв "английски" говорят, че дори и човек да го знае тоз език ще има период на адаптиране определено  Twisted Evil

# 440
  • на Земята

Joy   201uu Убедила съм се, че и с жестикулиране и бълване на някакви нечленоразделни звуци пак може да се оправи криво-ляво човек, та....

Еми тогава що питаш за езика?!
Едва ли всички ,които ходят знаят английски.А и няма забрана за незнаещи.

# 441

Joy   201uu Убедила съм се, че и с жестикулиране и бълване на някакви нечленоразделни звуци пак може да се оправи криво-ляво човек, та....

Еми тогава що питаш за езика?!
Едва ли всички ,които ходят знаят английски.А и няма забрана за незнаещи.

Питам, защото е порядъчно трудно за незнаещите език, още повече, че не сте с екскурзовод. Simple Smile Поне в Дубай английският е широко разпространен.

# 442
  • на Земята
 Peace

# 443
Богиня, цената на международно обаждане за минута до Бг е 1.20 дхм, което прави точно 0.33 $  newsm78  newsm78
Това е цената на стационарен тел към стационарен телефон, а не мобилен към мобилен, нали? има огромна разлика.
Малко офф топик, прощавайте, но Богиня, как реши, че 1 долар на телекома е чиста печалба?
Телекомът има разходи за заплати, за поцициониране на клетки, за ремонт, поддръжка и ъпгрейд на тези клетки, за поддържане на огроооомни сървъри (повярвай, това са изключително мощни и скъпи машини), които да таралянкат всяко файлче с някакъв вид трафик (GPRS, телефонно обаждане, SMS, MMS, каквото се сетиш) за поддържане на услуги към клиента (кол центрове и т.н.). Скайп, за разлика от телекомите, ги няма тези разходи. Така че смятам, че не можеш да прецениш колко е чистата печалба.  Naughty
Имах предвид, че 1 долар остава в телекома след приспадане на цената по интеркънекшъна. Заплатите са си заплати, независимо дали пенка звъни през скайп на баба си или ползва мобилния си телефон. Просто обясних защо в страната е забранен войп-а. Фактологията е без значение. Дали е 1 долар, 1 евро или половин долар и половин евро е все тая. Войп-а е забранен, защото на телекома му е по-изгодно разговорите да минават през него, отколкото да печели скайп. Незнам кое точно ви дразни в това, че мистиката, в която се опитвате да обвиете Дубай си има прости и логични обяснения.
За английския - моите впечатления са, че там човек чудесно се оправя с речник от 300 думи. Като заговори човек в три времена и почват да го гледат като извънземно. Говоря за продавачки в магазин, таксиметрови шофьори, сервитьори, рецепционисти и друг подобен обслужващ персонал. Моите впечатления са, че тези длъжности се изпълняват главно от пакистанци и индийци, които не говорят добър английски. Аз там се оправях чудесно с речник с около 40 думи като съм била на индивидуално пътуване (т.е. оправяли сме се сами), а моя мъж се забавлява чудесно като ме оставя да да се оправям сама  Joy. Имала съм куриозни ситуации, в които не съм знаела какво съм поръчала за ядене, но се оцелява

# 444
Богиня, цената на международно обаждане за минута до Бг е 1.20 дхм, което прави точно 0.33 $  newsm78  newsm78
Това е цената на стационарен тел към стационарен телефон, а не мобилен към мобилен, нали? има огромна разлика.

Това е мобилен до мобилен. Аз друг не ползвам. 1.20 дхм е след 9 pm. Дневната do 9 pm е 1.70 дхм, което е 0.46 $ Не съм се доуточнила по-горе.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 21:06 от MagicLubs

# 445
  • на Земята
A какво си струва да си купи човек от там?Едно време златото беше евтино,техниката.Сега май не е така . И има ли обмитяване ...на техника на пример ?

# 446
И аз искам да се разпиша в темата. Ще съм в Дубай за няколко месеца и то най-горещите! Искам да се обърна с питане как се понасят жегите, дали все пак може спокойно да се разхожда човек или е прекалено горещо навън?

Също така ще съм там в периода на Рамадан. Четох, че не може да се пие и яде (важи и за не мюсюлмани). Какво да очаквам?

Никога не съм ходила в Дубай. Изчетох темата и видях много съвети за туристически атракции. Мен ме интересуват по-житейски неща, защото все пак ще прекарам там няколко месеца. Малко ми е притеснено, защото никого не познавам и нищо не мога да си представя.

# 447
Също така ще съм там в периода на Рамадан. Четох, че не може да се пие и яде (важи и за не мюсюлмани). Какво да очаквам?

на практика през деня почти нищо не работи и няма къде да се ходи, така че да се изкушаваш да ядеш и пиеш навън. Затова пък по залез слънце всичко се изсипва по колите и юруш към молове, ресторанти, кафенета  и става лудница. Институциите и фирмите също си променят работното време, така че през деня да не се налага да се върши кой знае какво. Някои работят сутрин за 4 часа, други отварят чак след 5 следобед и така поне до 1 след полунощ. Но пък по време на Рамадан има всякакви отстъпки и оферти, например е изгодно точно тогава да почиваш за няколко дни в хубав хотел, защото хем е по-евтино, хем там се яде и пие.
жегите навън, ако си за пръв път не се понасят лесно, но пък всяко закрито пространство е климатизирано. сега като за трета година, вече съм ок, 35 градуса още не ги усещам.

# 448
Благодаря ти, тити за отговора. Имам още много неизвестни, но ще се оставя да бъда изненадана...

Вечер поне не падат ли температурите? Чудя се кога ще го разгледам този Дубай ако нон стоп е 40/45 градуса.

Това, че на публични места не може да се яде и пие по време на Рамадан означава ли, че не можеш да пиеш кафе и вода на работното място примерно? С неяденето бих се справила, но без вода много ми пада кръвното.

# 449
  • на Земята
Ние летим  утре.Хотела е в района на Дейра ,в близост до пазара на злато и на 10 минути от Дейра сити център.Другото ще го търсим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт